Mia pisze:Ale fakt, z żadną z tych prac nie wiązałam przyszłości.
Ejj no jak można wiązać z tym przyszłość? Każdy, kto tak zaczyna, zdaje sobie sprawę, że to tylko przejściowe.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Ja biorę taką scieżkę pod uwage. Jednak praktyki - staż - niski szczebel w firmie to wciąż dla mnie naturalny dosyć początek. Portfolio z projektami studenckimi czy hobbystycznymi? Fajnie, moze być świetne. Ale gdy jest w nich też staż, doświadczenie takie w firmie - zawsze lepsze. Czyż to nie truizm wręcz?Mia pisze:Ale niektórzy wiedzą, że sobie będą pracować jako freelancerzy, więc tu liczą się zupełnie inne pomysły.
Olivia pisze:Ejj no jak można wiązać z tym przyszłość? Każdy, kto tak zaczyna, zdaje sobie sprawę, że to tylko przejściowe.
shaman pisze:Ale gdy jest w nich też staż, doświadczenie takie w firmie - zawsze lepsze.
Tak, fakt, przepraszam, byłem zmęczony i myślałem jednotorowo konkretnym przypadku przez chwilę.Mia pisze:Tak samo, jak wspomniana przez Ciebie renoma firmy, to też działa, bo co jak co, ale na każdej rozmowie o prace pytają mnie o Pentor i Browary Tyskie, to się najbardziej rzuca w oczy, więc czasem też warto wybrać staż/praktyki pod tym kątem.
A to juz z glowy, bo mam prace. Nic co chcialbym robic, bo taka meska sekretarka jestem, ale raz ze to zawsze pieniadze, dwa ze pewne mozliwosci rozwoju bede mial. Ja juz za stary jestem, zeby zajac sie tym,czym bardzo bym chcial, czyli grafika. Trzeba bylo sie wczesniej starac. Boli mnie to, ale swoj moment zmarnowalem. Trudno sie mowi.Miltonia pisze:Ja bym na Twoim miejscu wysylala CV ze swoimi projektami bezposrednio do szefow firm, albo poprosilabym o staz w jakiejs malej firmie, ktora bedzie miala zysk z Twojej pracy za darmo, ale nauczy czegos i da wpis do CV.
Wujo Macias pisze:Ja juz za stary jestem, zeby zajac sie tym,czym bardzo bym chcial, czyli grafika. Trzeba bylo sie wczesniej starac. Boli mnie to, ale swoj moment zmarnowalem. Trudno sie mowi.
Hyhy pisze:To nie to samo.
zastanawiałem się czy to nie za szybko - czy ni wyjdę na kogoś kto nie wie czego chce i ani jedno ani na drugie nie oddzwonią.księżycówka pisze:Najwyżej nie oddzwonią znów i tyle.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości