Męskim być

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 16 sie 2006, 20:24

Mysiorek pisze:Może jakiś zbiór cech?

Nosz, jaki dociekliwy ;)
Zbiór cech... Spróbuję: pewny siebie, odważny, opiekuńczy, wzbudzający respekt, wrażliwy, odnoszący się z szacunkiem do ludzi, iii skuszę się: traktujący kobietę, jak damę. To tyle na teraz ;)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 16 sie 2006, 21:07

- chodzmy do kina
- hmm ehh no znow do kina myslalam ze dzis wymyslisz cos lepszego, moze pojdziemy na dyskoteke?
- nie, dzisiaj nie chce, jestem troce zmeczony
- ty to bys tylko chodzil do tego kina <foch>

Bujac sie glupie baby! :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 16 sie 2006, 21:08

TFA pisze:Dla mnie to banalne z tym kinem, co za roznica czy powie "chodzmy" czy " masz ochote". Glupie to jakies

idiotyczne to mało powiedziane <hahaha>
Bo nie o to IMO zupełnie chodzi...
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 16 sie 2006, 21:33

Mysiorek pisze:Niom. Jakoś trudno paniom o merytoryczną wypowiedź, co rozumieją pod pojęciem męskości.

Ja się pokuszę. Dla mnie typowe męskie jest szukanie cech typowo męskich. Zastanawianie się, czy przypadkiem dane zachowanie nie świadczy o zniewieścieniu, stała troska o to, jak wypadną w oczach kobiet, kumpli, otoczenia. Obsesyjne szukanie wzorca męskości i szukanie cech wspólnych dla siebie i tego wzorca. Popatrzcie na forum ostatnimi czasy: Różowy? Babski kolor. Balejaż, farbowanie? Kolejny babski wymysł. Niezdecydowanie? Typowe dla bab. Japonki? A fuj, gej, zbabszczenie totalne. Niewiele kobiet jest tak bardzo zaprzątniętych zespołem cech składających się na "kobiecość", jak Wy, Panowie, "męskością". Męskie samochody, męskie odzywki, a czy wypada płakać czy przytulić. Ufff... nudni z tym bywacie :)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 16 sie 2006, 21:33

Mona pisze:Zbiór cech... Spróbuję: pewny siebie, odważny, opiekuńczy, wzbudzający respekt, wrażliwy, odnoszący się z szacunkiem do ludzi, iii skuszę się: traktujący kobietę, jak damę. To tyle na teraz

No to chyba se założę bliźniaczy topic, a co?

A czym można wzbudzać respekt?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 16 sie 2006, 21:40

Mysiorek pisze:A czym można wzbudzać respekt?

W/g mnie mężczyzna może wzbudzić respekt konsekwencją w działaniu, sprawiedliwością, a przy tym swoją wrażliwością. Można to łatwo zauważyć, jeśli chodzi o kontakty z dziećmi. Ten ojciec jest kochany, a co za tym idzie czuły, jednak jego konsekwencja i sprawiedliwość wzbudza respekt, nie mylić ze strachem.

Joe Cocker
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 16 sie 2006, 21:54

Andrew pisze:nie bedzie nią kobieta chodzaca bez przerwy w spodniach , w obówiu sportowym , z niepoczesnanymi wlosami , bez makijarzu itd

Dlaczego? Wiele kobiet wybiera styl sportowy i są przy tym bardzo kobiece.
A np twoja kobieta zaraz po przebudzeniu nieuczesana, nie wymalowana?? Tez moze być kobieca.

TedBundy pisze:Zamęczanie telefonami i esemesami uważam za rzecz zbędną.

Podpisuje się pod tym. U nas nie ma przekonywania się na wzajem po przez 100 smsów dziennie ze się kochamy.

TedBundy pisze:wedle której kobieta musi się rozczarować wcześniej, musi DOJRZEĆ, by ZROZUMIEĆ, o co w tym wszystkim chodzi

Z tym się nie zgodze. Ja mam pierwszego i nie wyobrażam sobie jakiś głupich fochów czy awantur o nie wiadomo co...

ptaszek pisze:Dla mnie męski to przede wszystkim zdecydowany i taki, przy którym mam poczucie bezpieczeństwa, który zadba o swoją partnerkę/rodzinę.

Otóż to... Nie zachowuje się jak by miał 15 lat, jest przedewszytskim dojrzały.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 16 sie 2006, 22:01

Faceci maja problem z tym zdecydowaniem. Czesto nie sa pewni czegos np na co maja ochote i wtedy nie wiedza co powiedziec kobiecie... no bo przeciez jak powie ze nie wie co chce np dzis robic to zostanie odebrany jako niezdecydowany? Dla mnie to jest glupie bo chyba mam takie samo prawo nie wiedziec na co mam ochote jutro wieczorem do censored nedzy a jak mnie napadnie mysl, ze na wielkie dymanie to to zrobic nie? :)

Czy facet naprawde musi miec zawsze konkretne plany przy swojej kobiecie? Nie chce odpoczywac od tego bycia konsekwentym, zorganizowanym itd kiedy jej nie ma obok, chce byc tak samo jak wy rozumiany, moze warto w ten sposob pomyslec drogie panie? :)

Ja mam rade dla panow - nie przejmujcie sie tym co pisza nasze kolezanki , bo czesc z nich ma przynajmniej w jakims stopniu tak samo chote pomysly jak wasze kobiety :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 16 sie 2006, 22:05

Hyhy pisze:Bujac sie glupie baby! :)

od takiego ktory nie rozumie, że ja nie trawie monotonii chetnie sie bujne :]
pani_minister pisze:Niewiele kobiet jest tak bardzo zaprzątniętych zespołem cech składających się na "kobiecość", jak Wy, Panowie, "męskością"

dla mnie tam ważne jest by dana cecha mojego charakteru mi pasowała, a to czy zostanie uznana za meska czy babska mi zwisa
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 sie 2006, 22:09

Ok ja sie nawet wyslowic nei moge wiec tu bedzie jakis 60% brakowalo i prawie na bank nikt nie zalapie o co mi tak naprawde chodzi. Ale sprobuje.

Zdecydowany?Nie. Konkretny, dominujący gdy trzeba. Opiekuńczy i troskliwy. Ma byc podpora, a nie oślizgła kluchą pod nogami. Ma wzbogacac zycie swoja pasja i namietnoscia. Ma miec swoje zasady i sie ich trzymac nawte jak usiluje go zabic za to. :D Ma być twardy i silny [nie dosłownie ludzie!] tak aby kobieta czula sie bezpiecznie [ nasuwa mi sie skojarzenie z domem - silny i twardy ale cieply ktory potrafi byc nieugiety gdy o rodzine chodzi]. Poza tym wrazliwy i delikatny [odpadaja slonei w skladzie porcelany]. Taktowny, rozumny czlwowiek. Nie musi byc geniuszem. Wystarczyz e nie bedzie debilem twierdzacym ze meskosc to muskuły <chory>
Ma miec jaja. Na razie tyle...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 16 sie 2006, 23:01

pani_minister pisze:
Sir Charles pisze:zbior cech o nazwie "kobiecosc" i zbior "meskosc" wspolnych elementow posiadac nie powinien...

"człowieczeństwo"? :>

Nie, nie, to nie o to chodzi. Meskosc i kobiecosc sa wyroznikami. Czlowieczenstwo to zespol cech bardziej podstawowych. To tak jakbym napisal, ze Wlosi i Skandynawowie sa kompletnie rozni (1.wiem, ze stereotyp narodowy 2.w domysle - rozni jako ludzie), a Ty bys napisala, ze nie tak do konca, bo ci i ci sa ludzmi. Czyli maslo maslane, idem per idem :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 16 sie 2006, 23:02

TFA pisze:Dla mnie to banalne z tym kinem
To tylko przykład, narazie nic innego mi nie przychodzi do głowy. Jak widać mało trafny... Ale nie wiem jak to ująć żebyście wiedzieli o co mi chodzi <hmm>
TFA pisze:kobieta woli faceta co jej rozkazuje
NIEEEEEEE!! Zupełnie nie o to mi chodziło ;(
Dzindzer pisze:Niezdecydowanie było by gdyby powiedział, że chocmy gdzies, ale nie wiem gdzie, o do kina, za chwile, nie lepiej na piwo, a zaraz to moze lepiej do tego kina.
O WŁAŚNIE o to mi chodziło! <browar>
Hyhy pisze:Bujac sie glupie baby!
Boże zaraz mnie zlinczują... Pomocy, ja nie chciałam... ;(

Nie mówię że to jest najważniejsza cecha tylko jedna z wielu. Właściwie to u kobiet też nie lubię jak są rozlazłe i nie wiedzą czego chcą ale dobra nic już nie mówię bo ryzykuję tu życiem :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 16 sie 2006, 23:07

Joasia pisze:. Właściwie to u kobiet też nie lubię jak są rozlazłe i nie wiedzą czego chcą ale dobra nic już nie mówię bo ryzykuję tu życiem :P

u kobiet momentami bywa to nawet urocze, ale w jakis granicach, czasami. Ja tez wole kobiety zdecydowane
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Re: Męskim być

Postautor: unlucky_sink » 16 sie 2006, 23:09

Lahminar pisze:Co to właściwie znaczy? Do czego zobowiązuje? Nie chodzi mi o sprawę wyglądu, od tego jest podobny topic juz. Dostałem sygnał ostatnio od dziewczyny: "bądź bardziej męski".
Drogie Panie, co wg. Was powino pasować do faceta, który swoim charakterem, sposobem bycia jest męski.

Lubię gdy ona jest blisko, lubię gdy się do mnie tuli, gdy mi samemu tego brak przyciągam ją do siebie, lubie gdy jest atmosfera miła i romantyczna, wyznania. Zaznaczam, że nie zachowuję się taki "rozmiękczony" cały czas, są to tylko momenty.

Wasz facet jest męski? Więc jaki jest?

No to zacznę od tego, że "męski" kojarzy mi się z silnym, odważnym, śmiałym,sczerym do bólu--->Nie lubię tego słowa--->źle mi się kojarzy. No to zacznę od tego, że "męski" kojarzy mi się z silnym, odważnym, śmiałym,sczerym do bólu---> z draniem jednym słowem :D
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 16 sie 2006, 23:31

Sir Charles pisze:Czyli maslo maslane

Nie, dla mnie to po prostu szukanie na siłę różnic, podczas, gdy więcej jest cech wspólnych. Prawie wszystkie cechy wymieniane tutaj powinny odnosić się zarówno do kobiet jak i do mężczyzn, charakteryzują po prostu: silnego, odważnego, zdecydowanego, opiekuńczego, niekiedy czułego CZŁOWIEKA. Dodajac do tego szczypte takiego składnika, jakim jest pociąg seksualny kobiet do mężczyzn - i mamy pożądanego przez kobiety samca. Dodać zaś cielesność zadbanej, ciekawej kobietki - i mamy obiekt pożądania panów. Naprawdę nie widzisz Charlesie, jak zbliżone są topiki o kobiecości i męskości? Nie widze powodu, żeby tworzyć tu antagonizmy. Zawsze wolałam poszukiwanie podobieństw, takie już moje skrzywienie :)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 16 sie 2006, 23:41

pani_minister pisze:Nie, dla mnie to po prostu szukanie na siłę różnic, podczas, gdy więcej jest cech wspólnych.

Ale nikt tego faktu nie neguje. Ja tylko zwracam uwage, ze to dziala na podobnej zasadzie, co "znajdz 7 szczegolow". Taka zabawa. Przeciez nikt nie przyjdzie i nie powie, ze te obrazki sa prawie identyczne :P
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 16 sie 2006, 23:56

Sir Charles pisze:nikt nie przyjdzie i nie powie, ze te obrazki sa prawie identyczne

No właśnie nie :) Przyjdzie taka jak ja i powie, że to są tylko szczegóły - bez całego obrazka nie mogłyby nawet zaistnieć, a tutaj nagle zaczynamy się na nich skupiać :| Tak naprawdę przeciez każdy szuka dobrego i mądrego partnera, taki będzie prawdziwy mężczyzna dla kobiet i taka będzie prawdziwa kobieta dla mężczyzn. A reszta to już makijaż i scenografia, nieistotna, jeśli spod powierzchownej charakteryzacji widać ten zdrowy rdzeń dobroci, poukładania i szczerości, podobny u obu płci.
Widzisz Charles, ja mam na przykład poważny problem z wyszczególnieniem cech "męskich". Co mi jakaś przyjdzie do głowy, to jestem w stanie przypomniec sobie faceta, który jej nie posiada, a męski jest bezapelacyjnie. No i na czym ma ta "męskość" wtedy polegać, skoro i bez niej można być 100-procentowym facetem?

[ Dodano: 2006-08-16, 23:57 ]
eeech... głupoty już pisze i powtarzam się... czas spać :)
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 17 sie 2006, 01:23

Hej. Bo czasy androgynów nadchodzą. Czasy nowego człowieka. Podział na płci się zdeaktualizował.
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 17 sie 2006, 01:30

pani_minister pisze:Widzisz Charles, ja mam na przykład poważny problem z wyszczególnieniem cech "męskich". Co mi jakaś przyjdzie do głowy, to jestem w stanie przypomniec sobie faceta, który jej nie posiada, a męski jest bezapelacyjnie. No i na czym ma ta "męskość" wtedy polegać, skoro i bez niej można być 100-procentowym facetem?

Widocznie zgodnie z Twoim pojmowaniem zbior cech o nazwie "meskosc" zadnej z cech nie musi zawierac obligatoryjnie. Bo meskosc hipotetyczna to zbior zaledwie przykladowy. Dopiero meskosc "nalozona" na konkretna osobe uwypukla te cechy, ktore zawiera zarowno wzor jak i badany przypadek. To tak jak z testem sprawdzanym od szablonu, tylko ze dodatkowo nie ma zadnego progu, a decyzja (meskosc czy jej brak) to nieskrepowany wybor "egzaminatora". Czyli Ciebie :)

[ Dodano: 2006-08-17, 01:31 ]
pani_minister pisze:eeech... głupoty już pisze

Teraz ze zdziwieniem skonstatowalem, ze ja tez <aniolek>
Awatar użytkownika
Black007_pl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Black007_pl » 17 sie 2006, 07:28

Wątek o zdecydowaniu mnie osobiście zabolał.

Drogie panie, a co jeśli ja przychodze po 10h z pracy i naprawdę nie mam głowy do tego, żeby "zdecydowanym" tonem oświadczyć, że idziemy do kina, czy na piwo, czy gdziekolwiek.

Uwierzcie mi, że facet po całym dniu pracy ma ochote tylko na odpoczynek - możecie go umilić np. masażem, miłą rozmową, przytuleniem, a nie wyrzutami typu "no, co ty, ja siedzę cały dzień w domu, czekam na Ciebie, a ty nic nie wymyślisz" - skoro siedzisz w domu (bo np. masz wakacje a nie pracujesz i faktycznie nie masz gdzie wyjść, bo koleżanki pojechały na wakacje i się nudzisz), to sama coś wymyśl, a nie zrzucaj tego na mnie, jak ja mam ochote pier... się do wyra i spać, bo jutro kolejne 10h.

Pozdrawiam.
"I save all the bullets from ignorant minds
Your insults get stuck in my teeth as they grind
Way past good taste, on our way to bad omens
I decrease, while my symptoms increase "
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 07:33

Facet jaki jest, kazdy widzi. Niektore kobiety chca meskosci w formie pojscia do kina na romans, niektore chca byc wiazane i kneblowane. Pojecie meskosci zalezy od danej kobiety i tego, jak ona sobie ta meskosc wyobraza. Dla jednej meski jest maly chuderlaczek a dla drugiej kwintescenja meskosci to kulturysta. Jedne lubia szarmanckich, drugie "drani". Meskosc to umiejetnosc podjecia wlasciwej decyzji we wlasciwym czasie, tak mi sie wydaje. Bo kobieta nie sprcyzuje tak naprawde definicnji meskosci.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 17 sie 2006, 08:01

runeko pisze:Meskosc to umiejetnosc podjecia wlasciwej decyzji we wlasciwym czasie, tak mi sie wydaje.

Co Wy z tym właściwym czasem? A co to, facet, jest wróżką?
Black007_pl pisze:Drogie panie, a co jeśli ja przychodze po 10h z pracy i naprawdę nie mam głowy do tego, żeby "zdecydowanym" tonem oświadczyć, że idziemy do kina, czy na piwo, czy gdziekolwiek.

Jasne i masz rację. Żadna mądra kobieta nie będzie wymagała heroizmu od faceta, gdy ten pada na dziób.

Joe Cocker
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:04

Mona pisze:Co Wy z tym właściwym czasem? A co to, facet, jest wróżką?

Troche zbyt doslownie to do siebie wzielas. Chodzilo mi o pewnosc siebie i o swiadomosc tego, co sie robi. No kurna, znow namotalam niechcacy we wlasnym poscie. Wybaczcie <poklony>
Mona pisze:Jasne i masz rację. Żadna mądra kobieta nie będzie wymagała heroizmu od faceta, gdy ten pada na dziób.

Niestety laski to zawsze: "Miiisuuuuuu a kochaaasz mnieeee?" w momencie kiedy, owy najchetniej odpalilby im z lufy :]
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 17 sie 2006, 08:21

runeko pisze:Chodzilo mi o pewnosc siebie i o swiadomosc tego, co sie robi.

No wiesz, sądzę, iż nie tylko mężczyźni powinni posiadać tą cechę. My też :>
runeko pisze:"Miiisuuuuuu a kochaaasz mnieeee?"

Taa, całkiem niepotrzebnie pytają, bo chyba to widzą ;)
runeko pisze:najchetniej odpalilby im z lufy

O! To taki, to już kocha na śmierć <boje_sie>

Joe Cocker
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:24

Mona pisze:No wiesz, sądzę, iż nie tylko mężczyźni powinni posiadać tą cechę. My też

Ale jak my jestesmy pewne siebie to od razu "babochlopy" i nie posiadaja uroku i w ogole takie tam szowinistyczne bzdety.
Mona pisze:Taa, całkiem niepotrzebnie pytają, bo chyba to widzą

Ale jak czasem ze znajomymi sie siedzialo przy piwku i jak taka slodka idiotka do swojego z takim zapytaniem przy wszystkich kumplach to normalnie zeby mi na stolik opadaly. Zenujace to jest.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 17 sie 2006, 08:27

Black007_pl pisze:Wątek o zdecydowaniu mnie osobiście zabolał.

Drogie panie, a co jeśli ja przychodze po 10h z pracy i naprawdę nie mam głowy do tego, żeby "zdecydowanym" tonem oświadczyć, że idziemy do kina, czy na piwo, czy gdziekolwiek.

Uwierzcie mi, że facet po całym dniu pracy ma ochote tylko na odpoczynek - możecie go umilić np. masażem, miłą rozmową, przytuleniem, a nie wyrzutami typu

a co ? a to, ze wlasnie meskim nie jestes , faceta nie powinna wykonczyc praca 10 godzinna , nawet 12 wtedy kiedy jest zdrowy i dobrze sie czuje .
facet i mówie to jako on , po całym dniu pracy nie ma ochoty na odpoczynek , odpoczywac to bede bynajmniej ja w trumnie ! Szkoda zycia na odpoczywanie , tym bardziej ,ze odpoczywac mozna róznie .Gadasz jak baba <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:31

Andrew pisze:a co ? a to, ze wlasnie meskim nie jestes , faceta nie powinna wykonczyc praca 10 godzinna , nawet 12 wtedy kiedy jest zdrowy i dobrze sie czuje .

No i dlatego sie pozniej w trumnie odpoczywa w wieku lat 40tu zamiast 80ciu -_-'
Andrew pisze:Szkoda zycia na odpoczywanie

Jestes cyborgiem? <hmm>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 17 sie 2006, 08:50

Męski facet to taki, który kiedy trzeba walnie w stół i powie "nie", taki, który nie zmiania zdania co pięć minut, potrafiący zapewnić poczucie bezpieczeństwa, stabilności, dzięki któremu kobieta czuje się kochana i kobieca, mający w sobie jakąś dozę szaleństwa/pozytywnego zakręcenia, opiekuńczy. Szanujący zdanie kobiety, ale nie pozwalający się przez kobietę zdominować.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:53

A to przepraszam, zaden z moich mezczyzn nie byl meski bo to zawsze ja "nosilam spodnie" w zwiazku. Taki mam spierniczony charakter ;( Ale dobrze mi z tym. A kiedy trafialam na tych,ktorzy nie chcieli mi ulec, zakochiwalam sie do szalenstwa i mi odbijalo (calych dwoch ich bylo :] ). Wnioskuje wiec, ze nie kazda kobieta godzi sie na ten typ meskosci.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 17 sie 2006, 08:57

runeko pisze:Wnioskuje wiec, ze nie kazda kobieta godzi sie na ten typ meskosci.

Bo nie ma tylko jednej prawdziwej definicji męskości/kobiecości. Tak samo jak z miłością. Dla jednego męskość będzie oznaczać sikanie na stojąco, uzywanie jako przerywnika niecenzuralnych słów, plucie na ulicy i drapanie się po jajkach, a dla innych co innego.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”