Uwazaj na kopniaki Olivki i nie staraj sie spotkac Chucka Norrisa bo ten jak kiedys jednego kopnal z polobrotu to wyslalo go w przyszlosc
A poza tym Anglia nie jest odcieta od internetu wiec nie ma czego sie martwic na zapas
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
<browar>
Blazej30 pisze:nie można tego przyspieszyćKoko pisze:Mnie formalności zajęły miesiącto w sumie trzeba liczyć ostrożnie dwa misiące na szukanie pierwszej pracy??
Choc moze jak jedzie sie w ciemno, to tak moze byc.

Koko pisze:O ile pójdziesz do najbliższego Job Center, i Home Office w celu uzyskania raz ofert, dwa NIN (National Insurance Number).
Z takim numerkiem płaca za godzinę to minimum 4,5 funta, ubezpieczenie, i najważniejsze- stajesz się pracownikiem legalnym.
Mnie formalności zajęły miesiąc, a tak naprawdę niewiele miałam do roboty.
Opłacony podatek, który przy NIN na samym początku jest dośc wysoki, po powrocie możesz odzyskać, więc i tego się nie bój.
sorry ale nin i home office to nie załatwia się dopiero po podjęciu pracy Blazej30 pisze:[...]rastafarnina[...]
sanguis pisze:tylko zebys nie mowil w manchesterze ze kibicujesz liverpoolowi

Blazej30 pisze:nin i home office to nie załatwia się dopiero po podjęciu pracy
Pracodawca ma obowiązek Cię zgłosić w przeciągu miesiąca od daty rozpoczęcia. Da się to obejść :8 Tzw. probation/trialem= okresem próbnym.
Interview. Nie ma bata, miesiąc jak nic.
Tam masz na pewno większe szanse jak w Oldham czy Londynie.

Koko pisze:TakPracodawca ma obowiązek Cię zgłosić w przeciągu miesiąca od daty rozpoczęcia. Da się to obejść :8 Tzw. probation/trialem= okresem próbnym.
Ale możesz zacząć już wcześniej, w sensie tel.I dobijanie się o termin.
Dlatego nie miałam pecha Sophie, lecz czekałam na termin swojej rozmowy (2) z Panami UrzędnikamiInterview. Nie ma bata, miesiąc jak nic.
![]()
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

sophie pisze:moze wynika to z wielkosci miasta?
TedBundy pisze:teraz 4,8 funta/h

. osobiscie przycaiga mnie walsnie srodowiski Szwedzie, Norweskei czy Finskie oraz to ,ze jestme wielkim fanem hokeja 

Sir Charles pisze:miś napisał/a:
W dodatku kraje skandynawskie z powodu niskiego zaludnienia wrecz zachecaja emigrantow. Masz gwarantowane takie same prawa jak obywatele szwedzcy
No i dodajmy, że wszyscy skandynawowie świetnie mówią po angielsku

cubasa pisze: I gdybyś Blazej chciał się tam rozmnazać mozesz uzyskać urlop ojcowski
mam nadzieję że nie zniknę zupełnieagna 24 pisze:błażej... bede tesknic za toba
będzie mi miłomoon pisze:O to moze sie tam spotkamy
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 633 gości