A co bedzie to sie okaze i mysle ze wtedy bedzie miala te 17 skonczone...Pierwszy raz - zabezpieczenie
Moderator: modTeam
no coz... ja rocznikiem juz 18 mam lat i niebawem do ginekologa sie wybiore, ale watpie zeby kazal mi on przyjsc z mama zeby ona wyrazila zgode na zazywanie tabletek antykoncepcyjnych. Duzo moich kolezanek zazywa je w ukryciu przed rodzicami (co mimo wszytsko uwazam za glupote wielka) wiec raczej ginekolodzy nie zawsze tego wymagaja.
jony8 pisze:Mojego braciaka dziewczyna też ma prawie skonczone 18 latek a lekaż i tak kazał z matulą się pojawić. Z tym tak jak z aborcjąniby dozwolona w określonych warunkach ale spróbój to prawo wyegzekwować.
Lepiej już od razu miec ze soba Kałacha
Jak nie ten to inny. Malo to ginekologow w Poznaniu? Na pewno inny pozwoli bo bedzie normalny. A pzoa tym mozna powiedziec ze jest sie sierota bo rodzice niezyja
I ginekologowi szczena opadnie :twisted: :twisted: :twisted: i itak wypisze i tak :twisted:-
Keplianica
Hehe a my mamy lepiej ;]
Moj ukochany zrobił mi... niespodziankę i odwiedził swojego lekarza RODZINNEGO (czytajcie- MAMĘ) Ta rozanielona że syn wreszcie do niej przyszedł i to w TAKIEJ sprawie obiecała nam prezent. I mamy na nasz pierwszy raz... Postinor
Jako lekarka mowi że to najlepsze na 1wszy bedzie tylko że nikt prawie nie przepisuje go profilaktycznie. Nie ma jak u mamy ;P
Ps. Kotku, jesteś BOSKI!
Moj ukochany zrobił mi... niespodziankę i odwiedził swojego lekarza RODZINNEGO (czytajcie- MAMĘ) Ta rozanielona że syn wreszcie do niej przyszedł i to w TAKIEJ sprawie obiecała nam prezent. I mamy na nasz pierwszy raz... Postinor
Jako lekarka mowi że to najlepsze na 1wszy bedzie tylko że nikt prawie nie przepisuje go profilaktycznie. Nie ma jak u mamy ;P
Ps. Kotku, jesteś BOSKI!
Mogę polecić świetnego ginekologa w Warszawie - konkretny, rzetelny, delikatny, nie owija w bawełnę i zawsze pyta czy seks miałam ostatnio dobry
naprawdę przesympatyczny człowiek z doświadczeniem, jest też położnym i naprawdę bardzo go polubiłam...i nawet z mamą byłam u niego --> z tabletkami w 16 roku życia nie ma problemu jestem tego zywym przykładem! więc jakbyście chciały więcej informacji to myślę że rozmowa na gg albo kontakt mailem bedzie lepszy niz reklama na forum. Pozdrawiam Kinia!
-
Jerzy
-
Keplianica
Panie Jarku, ja tam nie mam żadnych oporów przed stosowaniem hormonów. Każdy kij ma dwa końce i to tak jak z łykaniem witaminy C. Mało pomoże, mało zaszkodzi. Tzn. jesli hormon odpowiednio dobrany. Jak kobieta pali albo ma problemy z wątrobą to powinna się zastanowić- jak ma trądzik, nieregularne i bolesne miesiaczki, to hormony są cudem. A antykoncepcja jakby przy okazji
A jesli nic jej nie dolega to też nie widzę przeciwskazań. Wszystko dla ludzi.
Owszem, jesli np. naczytałeś sie pani Wisłockiej (ksiażka ma z okładem 50 lat) to możesz dziwic sie, jak można takie świnstwo brać, ale od tego czasu i przez te 50 lat trochę wszelkie pochodne estradioli i progesteronów udoskonalono. Zresztą tabletki sprawiają pozory naturalności "podczas", a z kondomem trza sie bawić!
A jesli nic jej nie dolega to też nie widzę przeciwskazań. Wszystko dla ludzi.
Owszem, jesli np. naczytałeś sie pani Wisłockiej (ksiażka ma z okładem 50 lat) to możesz dziwic sie, jak można takie świnstwo brać, ale od tego czasu i przez te 50 lat trochę wszelkie pochodne estradioli i progesteronów udoskonalono. Zresztą tabletki sprawiają pozory naturalności "podczas", a z kondomem trza sie bawić!
Tu nie chodzi o Wisłocką. Do tej pory w środowiskach lekarskich trwają spory co do bezpieczeństwa stosowania hormonów. Skład tych tabletek zmienia się szybko, są udoskonalane. Najbardziej podzieleni są lekarze co do skutków stosowania pigułek po wielu latach ich zażywania. Tak naprawdę nikt tego nie zbadał i nie sprawdził, gdyż pierwsze pigułki miały inny poziom hormonów niż te dzisiaj. Wiemy, że tamte były szkodliwe - kobiety częściej chorowały na raka, rosły im włosy (bynajmniej nie na głowie), tyły, miały problemy z krażeniem itd. A te nowoczesne? O skutkach ubocznych tak naprawdę przekonamy się za n lat. W pewnym sensie jesteście dziewczyny królikami doświadczalnymi...
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”