Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lis 2005, 17:22

Znow dokladam ostatnio wyprobowane kosmetyki

pojedyncze cienie Paul Sagan - sliczne perlowe kolorki, dlugo sie utrzymuja na powiekach, szeroka gama kolorkow - mozna szalec z makijazem :) cena 17zl, ocena 6

odzywka do rzed Pierre Rene
uzywam od 2 misiecy codziennie na noc, rzesy sa mocniejsze, mniej wypadaja :) polecam! cena 9,90. ocena 5

Dermika maseczka bankietowa z efektem rozswietalajcym
- rewelaycjna jako baza pod makijaz, na cienka warstwe kremu nawilzajacego nakladamy maseczke rownomiernie na cala twarz, ma sliczne perlowe drobinki ktore odbijaja swiatlo i rozswietlaja twarz :) nazwa party mask mowi sama za siebie - idealna po wyczerpujacej i szalonej imprezce zeby rano do szkoky czy pracy promiennie wygladac. cena 3,80, jedno opakowanie starcza na 4-5razy. ocena 6
Grace

Postautor: Grace » 10 lis 2005, 08:43

Yasmine pisze:1. Produkty do paznokci - odzywki, lakiery,

nie jestem zadowolona z lakierow do paznokci firmy Oriflame - nie sa trwałe, nie tyle odpryskuja co się ściarają. (2)
Jeszcze gorsze są lakiery Avonu. (1)
Dobre natomiast ją lakiery firmy Eveline, niedrogie, w miare trwale, kolory jednak nie sa moimi ulubionymi, zazwyczaj jakies perłowe i jasne. (4)
Bardzo dobre natomiast są lakiery Golden Rose, trzymaja się nawet do 4 dni na moich pazokciach ( bez utwardzacza), kolorypastelowe, ale perłowe rowniez w ofercie, bardzo duzy wybor. (6)
Takiej sobie trwalosci sa lakiery Lovely (kupilam w rossmanie), za to kolory bardzo ladne. Z utwardzaczem trzymaja sie dwa dni. (3)
Bardzo dobre odzywki sa firmy Avon - uzywalam takie z jedbawiem, ktora mozna takze uzywac do francuskiego manicure. ardzo utwardzila mi paznokcie. (6)
Utwardzacz firmy Oriflame wcale nie posiada takich wlasciwosci jak firma zapewnia. Nie utwradza ani paznokci ani lakieru, zbyt wodnisty. (1)
Utwardzacz Lovely bardzo dobry, gesty i paznokcie oraz lakier naprawde sa wzmocnione (6)
Lakiery Christian Dior, osobiscie nie podobaja mi sie ich kolory, za to trwalosc takze pozostawia wiele do zyczenia. (3)
Lakiery do zdobienia paznokci polecam firmy Wibo. (6)
Polecam krem do rak i paznokci, ktory wzmacnia je firmy Avon z silikonem-rewelacyjny (6)
Natomiast krem ktory mial miec te same wlasciwosci tyle ze firmy Eveline - odradzam, bardzo wysusza dlonie. (2)
Krem z Oriflame do rak i paznokci jest lepszy niz Eveline, ale gorszy od Avonu. (4)
Odradza paski do francuskiego manicure z Avonu, bardzo slaby klej (1)
Z Oriflame sa duzo lepsze (4)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 10 lis 2005, 10:48

Gosia... pisze:Yasmine napisał/a:
1. Produkty do paznokci - odzywki, lakiery,

Ja natomiast na najlepszy jaki trafilam byl z Bourjours. Nie ma sily na lakier - wszystko z zewnatrz dziala na niego negatywnie wiec trudno by trzymal sie nietkniety caly tydzie - dla mnie to niemozliwe, ale tej firmy lakier wyjatkowo ladnie "schodzi". Nie odpryskuje, a tylko delikatnie sciera sie na koncach paznokci. Swietnie sie rozprowadza i szybko wysycha, a nie jak niektore prawie kilkanascie minut lub wiecej a i tak mam obawe wlozyc spodnie na siebie by nie zdrapac lakieru przy zapinaniu guzikow :/ Polecam czekoladowy ze zlotym pylkiem - niestety zapomnialam jak nazywa sie wskazana seria z tej firmy :(
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Grace

Postautor: Grace » 20 lis 2005, 14:05

polecam samoopalacz firmy Dax Cosmetics - jestem slicznie brazowa :)) bardzo dobry jest, zapach taki sobie, ale oczywiscie dobre perfumy go zabijaja.

Lakiery Golden Rose- w takiej polokragles buteleczce sa rewelacyjne - trzymal mi sie ostatnio 5 dni :)
AiWen

Postautor: AiWen » 20 lis 2005, 19:57

1. Produkty do paznokci - odzywki, lakiery,
2. Kosmetyki do makijazu oczu - cienie, tusze, kredki, eyelinery,
3. Wszelkie pudry, podklady, korektory, roze
4. Usta - blyszczyki, pomadki, konturuwki,
5. Koloryzacja wlosow - farby, szampony koloryzujace
6. Balsamy do ciala
7. Akcesoria do depilacji
8. Plyny, zele do higieny intymnej
9. Mydla, olejki, plyny , zele do kapieli, peelingi
10. Antyperspirany, dezydoranty, perfumy
11. Pasty, plyny do jamy ustnej
12.Produkty antytradzikowe
13. kremy, maseczki, toniki, mleczka do demakijazu
14. szampony do wlosow i odzywki do wlosow
15. preparaty do stylizacji - pianki, zele lakiery.

1. odżywka joko: odbudowa i wzrost. cóż przy moim trubie życia moje paznokcie nigdy nie będa długie, ale przynajmniej są odżywione. daje 5
2. najlepsze to chyba brązowy z avonu i czarne joko. daję 6
3.korektor antybakteryjny na wypryski clearskin z avonu. jak dla mnie nie jest aż tak skuteczny, ale działa. daję 4+
4. pomadki astor, avon. błyszczyki różne, ale najlepsze z avonu. daję 6
5.używałam szamponów koloryzujących z welli. naprawdę trwałe. daję 6.
6. ujędrniający z avonu. oliwka do ciała johnson baby. dzieki tym kosmetykom udało mi się skutecznie pozbyc rozstępów z piersi, poza tym ciało zostaje aksamitnie gładkie. daję 6.
7. pianka do golenia i maszynka. krem veet. daję 2
8. xxx
9. żel do kąpieli mleczny fa. boski zapach. daję 6.
10. z tym mam problem bo te dla kobiet sa dla mnie za słabe ;/. używam męskich o delikatnym zapachu ;), np. roll on lub gilette. dostają 6.
11. blend-a-med 7 i colgate wybielająca. dostają 5+
12. aktualnie spirytus salicylowy. ma 4+
13. nakładam raz na jakiś czas maseczkę oczyszczającą (bielenda limon i ogórek)za 3 zł. dobra :) dostaje 5.
14. timotei z refleksami do ciemnych włosów. może tak nie przyciemnia włosów, ale sprawia, że lśnią i błyszczą. 5+
15. xxx
Awatar użytkownika
Mandala
Początkujący
Początkujący
Re: Recenzje produktow :)

Postautor: Mandala » 29 lis 2005, 00:12

3. Wszelkie pudry, podklady, korektory, roze
Podkład - Loreal Translucide 5 (używam od kilku lat; gł. zalety: nie tworzy tzw. maski na twarzy, dostosowuje się do naturalnego koloru cery i poprawia koloryt), Róż - Bourjois 5; trwały, wydajny, nie wysusza, po prostu wart swojej ceny... Rewelacja jednym słowem!!!! Podkład ok. 10 funtów, róż ok. 40 zł
4. Usta - blyszczyki, pomadki, konturuwki,
Bszczyk firmy DuWop - bardzo trwały, "przykleja się" do ust, nie wysusza 5
Błyszczyk ok. 10 funtów
5. Koloryzacja wlosow - farby, szampony koloryzujace
Loreal - Casting 5; Delikatny, nie niszczy włosów, kolor piękny 4 a nie 5 za trwałość, w końcu to szmpon nie farba...
Cena ok. 4 funty
6. Balsamy do ciala
Oceanic - balsam z masłem malinowym & wit. A; Dove nutri serum - oba rewelacyjne jak dla mnie, wspniale się rozprowadzają, nawilżają, ujędrniają, wygładzają... Spełniają swoje zadanie na 5...
Oceanic - nie pamietam :? Dove od 2 funty (w promocji ;) )
7. Akcesoria do depilacji
Jednorazówki Bic używane codziennie podczas kąpieli... Marze o depilatorze <olaboga>
9. Mydla, olejki, plyny , zele do kapieli, peelingi
Dior - Addict, Jadore - pięknie pachną...
Dodawane zazwyczaj jako gratis do wody perfumowanej. Nigdy nie kupiłam osobno, ale cena kształtuje się w granicach 100 zł.
10. Antyperspirany, dezydoranty, perfumy
Antyperspiranty tylko w kulce, wszystkie spełniają swoje zadanie ;)
Woman Versace, Gloria Cacharel, Addict Dior na zimę i jesień - piękne i trwałe zapachy
Kenzo Le Monde, D&G Light blue - lato i wiosna...
Wszystkie wody o pojemności 30 ml - powyżej 100 zł, o pojemności 50 ml powyżej 180 -200 zł
13. kremy, maseczki, toniki, mleczka do demakijazu
Większość produktów Nivea Visage. Teraz testuję ;) odżywczy krem na noc i jestem zachwycona... Na dzień ostatnio Bielenda rozświetlający jest ok. 4
Nivea Visage ponad 4 funty, Bielenda 13 zł. ;)
14. szampony do wlosow i odzywki do wlosow
Pantene do długich czarnych włosów - produkowany specjalnie na rynek w Indiach ;)
odżywka z tej samej serii - u mnie się sprawdza 5!
1 funt ;)
15. preparaty do stylizacji - pianki, zele lakiery
wosk z brylantyną Joanny 5; ok 6 zł

Niektórych cen nie pamiętam dokładnie <zawstydzony> Teraz nie mieszkam w Polsce i niektóre polskie produkty nie są tu niestety dostępne...
A jeśli chodzi o szampon,to naprawdę istnieje coś takiego!!!! no i cena przystępna!!! ;) ;) ;)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2005, 10:51 przez Mandala, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 lis 2005, 01:27

Ale moi drodzy piszcie tez ceny.
Dla niektórych sa one równie ważne jak jakość produktów!
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 lis 2005, 08:00

Mandala pisze:Pantene do długich czarnych włosów - produkowany specjalnie na rynek w Indiach

Jest takie cos ? <boje_sie>
Ale bym chciala takie cos miec <aniolek2>

moon pisze:Ale moi drodzy piszcie tez ceny.
Dla niektórych sa one równie ważne jak jakość produktów!

wlasnie ! Np. dla mnie ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 lis 2005, 11:39

Oriflame Blueberry face cream - milusi zapch, delikatny. Jednak na moja skóre nie nawilża zbyt dobrze. Daje 3 + bo żadna rewelacja. 50 ml ok 14,90 zł.
zielona
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: zielona » 30 lis 2005, 23:17

Lakiery Golden Rose

jeśli o lakier chodzi to nie orientuje się, ale nie polecam dekoratora do paznokci tej firmy :> musze poprawiac kreski na pazurkach dzien w dzien, 0 :> cena ok.10pln
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
Grace

Postautor: Grace » 03 gru 2005, 12:16

co do higieny intymnej uzywam płynu firmy Oriflame (ok 20zl)-to raczej taki olejek, świtnie nawilza i z tej samej sesrii - kremu do higieny intymnej -rowniez polecam (ok 18zl). Daje po 6
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 gru 2005, 13:20

a ja pozwole sobie znow polecic swietna firme i produkty do pielegnacji wlosow Helen Seward ( profesjonalna wloska firma)

energazing shampoo - szampon z mikrogranulkami i witaminami, wlosy sa blyszczace. Posiada olejki z manadarynki i cytryny przez to slicznie pachnie i dobrze oczyszvza. 300ml 25zl, ocena 6

spray shine - spray nablyszczajacy, nawilza i nablyszcza wlosy, pozostawia je swieze i naturalne, nie skleja, nie pozostawia osadu, tylko sie slicznie blyszcza :) Rewelacja! 125ml, 36zl, ocena 6!

hair spray - lakier do wlosow ktory nie natluszcza, jest srdnio utrwalajacy ale nie ma efektu sztywnej fryzury i poczucia lakieru na wlosach, naprawde nie umywa sie do innych, 500ml, cena 28zl

relaxer - krem dajacy efekt wyprostowanych wlosow, nawilza i zamyka strukture wlosa czyniac go bardziej wygladzonym, idealny do stosowania wraz z prostownica, dla mnie jedyny minus to foruma kremu ale moze za bardzo przyzwyczailam sie do sprayu, 100ml, 37zl. Ocena 5

Olea-Mask - maseczka odzywcza z ceramidami i olejem z oliwek do wlsoow sucych i zniszczonych. Regeneruje, odzywia, przywraca naturalna elastycznosc i blask, wlosy staja sie jedabiscie gladkie i znika problem z rozczesywaniem. Minusem ejst to ze natluszcza wlosy i nie nadaje sie do codziennego uzytku dla wszytskich rodzajow wlosow, poniewaz moze spowodowac przetluszczanie sie. Idealna za to jako regeneracyjna raz w tygodniu! 500ml, 38zl. Ocena 5

ampulki do wlosow, rewelacyjny produkt na wsyztskie wieksze problemy z wlosami, zbytnie przesuszenie czy zniszczenie, jedna ampulke naklada sie na wlosy a efekt jest natychmiastowy! wlosy sa piekna i gladkie. To moj nr 1 :) 10 ampulek/120zl (u fryzjera za zabieg z 1 ampulka placi sie od 40-50zl)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 03 gru 2005, 13:22

tytoń waniliowy Casablanca - 40 gramów (jak jesteście zdolni, skręcicie 60 fajek) :)
6 zeta - dawno nic tak dobrego nie jarałem <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 gru 2005, 13:23

TedBundy pisze:tytoń waniliowy Casablanca - 40 gramów (jak jesteście zdolni, skręcicie 60 fajek) :)
6 zeta - dawno nic tak dobrego nie jarałem <browar>

wszystko super ale co to ma wpsolnego z polecaniem produktow od pielegnacji, he?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 gru 2005, 14:11

TedBundy pisze:tytoń waniliowy Casablanca - 40 gramów (jak jesteście zdolni, skręcicie 60 fajek)
6 zeta - dawno nic tak dobrego nie jarałem

Ted spierdzielaj, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie !
Ostatnio zmieniony 03 gru 2005, 14:16 przez Yasmine, łącznie zmieniany 1 raz.
Grace

Postautor: Grace » 03 gru 2005, 14:14

Yasmine pisze:TedBundy napisał/a:
tytoń waniliowy Casablanca - 40 gramów (jak jesteście zdolni, skręcicie 60 fajek)
6 zeta - dawno nic tak dobrego nie jarałem

Te spierdzielaj, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie

<boje_sie> łał i kto to mowi? daj mu spokoj -jak chce to niech mowi, moze mu sie pomylily tematy ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 gru 2005, 14:18

Gosia... pisze: łał i kto to mowi?

no , kto ? <zly1>

Gosia... pisze:daj mu spokoj -jak chce to niech mowi, moze mu sie pomylily tematy

nie pomylily
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 gru 2005, 14:19

Gosia... pisze:Boje sie łał i kto to mowi? daj mu spokoj -jak chce to niech mowi, moze mu sie pomylily tematy Puscic oko

ale jemu sie nie pomylily tematy wiec niech sie nie wtraca bo to irytujace jest <zly1>
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 03 gru 2005, 14:54

Gosia... pisze:łał i kto to mowi? daj mu spokoj -jak chce to niech mowi, moze mu sie pomylily tematy

dziękuję za poparcie Gosiu:) Otóż nie wglębiałem się w ten interesujący temat, czytając wyłącznie jego nagłówek - zakładając, że chodzi o jakikolwiek produkt - więc wszystko jasne - myliłem się, hihihi

Jas, skróć języczek..... :> nie tym tonem..... :>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Grace

Postautor: Grace » 03 gru 2005, 15:14

Gosia... napisał/a:
łał i kto to mowi? daj mu spokoj -jak chce to niech mowi, moze mu sie pomylily tematy

dziękuję za poparcie Gosiu:) Otóż nie wglębiałem się w ten interesujący temat, czytając wyłącznie jego nagłówek - zakładając, że chodzi o jakikolwiek produkt - więc wszystko jasne - myliłem się, hihihi

Jas, skróć języczek..... nie tym tonem.....

nie ma za co <browar>

Yas nie tylkow tym temacie daje z "siebie wszytsko":)))hehe
kazdemu sie moze pmylic, zreszta troche luzu dziewczyny -to tylko forum nikt wam faceta nie gwalci:/
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 03 gru 2005, 15:57

rozjaśniacz do włosów na twarzy Sally Hansen - delikatny, wydajny... ok 32-33 zł

(cicho tam! niedługo w każdym temacie będziecie drzeć koty <zly1> )
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Grace

Postautor: Grace » 03 gru 2005, 16:42

ptaszek pisze:rozjaśniacz do włosów na twarzy Sally Hansen - delikatny, wydajny... ok 32-33 zł

przeczytałam za pierwszym razem rozjaśniacz do twarzy :)) latem planuje zrobic z siebie blondynke- tylko ciekawe jak mi to wyjdzie bo teraz mam czarne wlosy :/ ale zapisze sobie ten rozjasniacz -zreszta chyba pojde do fryziera, bo sama kombinowac nie bede, tylko ewentualnie odrosty sama
Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 03 gru 2005, 18:01

Polecam krem do rąk DOVE Hand Care.....zajebisty kremik, o delikatnej konsystencji, szybko sie wchlania i co najwazniejsze bardzo dlugo trzyma sie na dloniach a przy tym ma przyjemny kremowy zapach!!
Jest elaegancki, uzywam go juz ponad rok chyba i jestem bardzo zadowolnona :)
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 gru 2005, 18:12

TedBundy pisze:Otóż nie wglębiałem się w ten interesujący temat, czytając wyłącznie jego nagłówek

wystarczylo przeczytac pierwszy post, ale ok pas.

Gosia... pisze:latem planuje zrobic z siebie blondynke- tylko ciekawe jak mi to wyjdzie bo teraz mam czarne wlosy

ciezko bedzie. Mi ciezko jakkolwiek bylo rozjasnic wlosy(do rudego), a tez mam czarne.
I do tego rozjasniacz straszliwie zniszczyl mi wlosy, tak ze musialam obciac. Wiec teraz farbuje na czarno caly czas.
Sciaganie czarnego to najbardziej niebezpieczna robota dla wlosow. Rozjasniacz musi byc nakladany kilka razy, a wlosy wyjda kurczakowo zolte i niewiarygodnie zniszczone.
Czarny sie sciaga jakos pasemkowo.
Grace

Postautor: Grace » 03 gru 2005, 18:44

potrzebny bedzie dobry fryzier- sama eksperymentowac nie bede-szkoda wlosow
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 gru 2005, 18:55

Gosia... pisze:potrzebny bedzie dobry fryzier- sama eksperymentowac nie bede-szkoda wlosow

jednak fryzjer ten, takze musi uzyc rozjasniacza ,a jaki by on nie byl, to zniszczy wlosy :/.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 gru 2005, 19:12

TedBundy pisze:dziękuję za poparcie Gosiu:) Otóż nie wglębiałem się w ten interesujący temat, czytając wyłącznie jego nagłówek - zakładając, że chodzi o jakikolwiek produkt - więc wszystko jasne - myliłem się, hihihi

daj spokoj, nie trzeba sie wglebiac zeby sie domyslic o czym jest temat recenzje produktow w dziale zdrowie i uroda ;)

Yas
, to prawda ze fryzjer tez uzyje rozjasniacza, ale wczesniej odpowiednio przygotuje wlosy zeby zniwelowac negatywne dzialanie rozjasniacza.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 gru 2005, 19:21

Mia pisze:Yas, to prawda ze fryzjer tez uzyje rozjasniacza, ale wczesniej odpowiednio przygotuje wlosy zeby zniwelowac negatywne dzialanie rozjasniacza.

moje kolezanki ktore byly rozjasniane (i to niekoniecznie z czarnego) maja poniszczone
wlosy, mimo , ze u fryzjera byly.
Wiec chyba trzeba znalezc jakiegos super fryzjera <chory> .
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 gru 2005, 23:25

wczesniej odpowiednio przygotuje wlosy zeby zniwelowac negatywne dzialanie rozjasniacza.

Ok, ale cudotwórca też nie jest. Zawsze będa zniszczone tyle, że moga być mniej. :]
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 04 gru 2005, 02:36

no to ja nie wiem ;) mialam rozjasniane ale sie nigdy nie znizczyly ;) przynajmniej na nic nie zauwazylam :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”