cytologia, prezerwatywa i pierwszy raz

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

cFaniara
Zaglądający
Zaglądający
cytologia, prezerwatywa i pierwszy raz

Postautor: cFaniara » 23 maja 2005, 22:43

b]witam wszyskich na foruma mam takie pytanko: pierwsze - jak myślicie: jaka jest szansa zajścia w ciąże podczas gdy używa się prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym (nie pęknie nie zsunie sie nie jest wadliwa - czyli wszysko ok) i do wytrysku dojdzie "na zewnątrz" czyli należy przewidziec że prawdopodobnie w gumce zostanie troszke tego płynu przed własciwym nasieniem. To pierwsza spraw. Czy komuś zdarzyła sie w ten sposób wpadka i czy to dobre zabezpieczenie na pierwszy raz (tabletki zacznę brac w pierwszym dniu okresu a to jeszcze troche czasu) I kolejna sprawa: czy po badaniu cytologicznym (musze niestety :( ) można ten tego czy są jakies przeciwskazania. Prosze o szybką odpowiedz[/b]
marihuana leczy głowy chore ....
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 23 maja 2005, 22:48

hmmm.... Prezerwatywa będzie naj naj naj naj lepsiejsza :D
I zapewniam cię ze niema sie co martwic a co to badania cytologiczne to ja sam nie mam pojęcia.
Ps. pisz normalną czcionką i tak będziesz zauważona :D
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 23 maja 2005, 22:52

Po cytologii nie ma żadnych przeciwskazań :]
Chyba, ze o czymś nie wiem... :>
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 23 maja 2005, 22:54

o prezerwatywy sie nie boj
O badanie cytologiczne rowniez. To nic nie boli, pewnie nawet nie poczujesz. Spokojnie mozesz po tym uprawiac seks. Nie ma zadnych przeciwwskazan.
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 23 maja 2005, 23:19

no wlasnie, napisalas "musze niestety" ale badanie cytologiczne naprawde nie boli :)
takze spokojnie :)
jesli chodzi o prezerwatywy to byly moim i mojego chlopaka jedynym srodkiem antynoncepcyjnym przez 2 lata i wszystko bylo (i jest) ok ;)
ale z perspektywy czasu mysle ze szybciej moglam zaczac brac tabletki (chociaz moze wiek bylby przeszkoda) wiec dobrze robisz ze je niedlugo zaczynasz brac :)
cFaniara
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: cFaniara » 24 maja 2005, 12:40

hej własnie wróciłam od lekarza i wcale nie było tak strasznie pozastaje mi czekac na wynik dziękuje wszyskim za dobre słowko troche mnie to uspokoiło :) Pozdrawiam serdecznie

[ Dodano: 2005-05-24, 12:44 ]
aha i jeszcze jedno lekarz przepisał mi tabletki Diane 35 co o nich sądzicie jakie objawy niepożądane jaka skuteczność (wiem że wiele postów pojawiło sie na temat tabletek anty ale chodzi mi o konkretnie ten rodzaj)
marihuana leczy głowy chore ....
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 24 maja 2005, 12:58

cFaniara pisze:aha i jeszcze jedno lekarz przepisał mi tabletki Diane 35 co o nich sądzicie jakie objawy niepożądane jaka skuteczność (wiem że wiele postów pojawiło sie na temat tabletek anty ale chodzi mi o konkretnie ten rodzaj)

Wiec poszukaj tematu konkretnie o tych tabletkach. Byly conajmniej dwa

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”