Restrykcje dla niezarejestrowanych
Moderator: modTeam
Przd chwilą się zarejestrowałem. Sama rejestracja nowego użytkownika nie jest wcale problemem. Szybko mi poszło.
Mysle Agnieszko ze to dobre wyjscie, poza tym bedziemy wiedzieli kto pisze dany post, czasem pojawia sie ktos, zaczyna jakis temat a podpisany jest "Gosc" - i nawet nie wiadomo czy to kobieta czy mezczyzna ... Pozdrawiam wszystkich moderatorow i Ciebie Agnieszko
Ps: Agnieszko a co jest z emotami? Czemu nie dzialaja?
Ps: Agnieszko a co jest z emotami? Czemu nie dzialaja?
Ten kto przestaje być (...) tak naprawde nigdy nim nie był ....
Do admina:
Zaciekawiło mnie rozwiązanie rejestracji użytkowników zabezpieczone poprzez obrazek, gdyż sam chciałbym coś takiego zastosować u siebie. Sprawdziłem to co zrobiliście tutaj i zauważyłem pewną dużą dziurę.
Liczba generowana przez system jest składana z kilku plików .gif, gdzie każdy przedstawia jedną cyfrę. Każdy z obrazkóg .gif ma pewien rozmair. Można tak azmodyfikowac robota zakładającego konta, aby sprawdzał rozmiary gifów i na ich podstawie zdobył KOD. W tej chwli rozmiay waszych obrazków są w zakresie 906-925b i każda ctfra ma inną objętość. Spreparujcie pliki tak aby każdy zajmował tyle samo bajtów, wtedy użycie robota będzie trudniejsze - musiałby on porownywać pliki bit po bicie z wzorcami, a nie sądze aby komuś się chciało coś takiego robić. Ewentualnie zrobcie coś co "scali" gify.
Zaciekawiło mnie rozwiązanie rejestracji użytkowników zabezpieczone poprzez obrazek, gdyż sam chciałbym coś takiego zastosować u siebie. Sprawdziłem to co zrobiliście tutaj i zauważyłem pewną dużą dziurę.
Liczba generowana przez system jest składana z kilku plików .gif, gdzie każdy przedstawia jedną cyfrę. Każdy z obrazkóg .gif ma pewien rozmair. Można tak azmodyfikowac robota zakładającego konta, aby sprawdzał rozmiary gifów i na ich podstawie zdobył KOD. W tej chwli rozmiay waszych obrazków są w zakresie 906-925b i każda ctfra ma inną objętość. Spreparujcie pliki tak aby każdy zajmował tyle samo bajtów, wtedy użycie robota będzie trudniejsze - musiałby on porownywać pliki bit po bicie z wzorcami, a nie sądze aby komuś się chciało coś takiego robić. Ewentualnie zrobcie coś co "scali" gify.
Potwierdzenie od zawsze było lepszym wyjściem bo wymaga ingerencji nie w samej witrynie, ale dodatkowo kliknięcia w link z e-maila. Co do obrazków i kodu w nich zawartego ... niektóre są tak obleśnie źle zrobione, że żeby się zarejestrować, mój kumpel walczył z nimi chyba jakieś 20 minut jak mi opowiadał.
Rafał "RafZielak" Z.
Wystarczy sie dobrze przyjzec i nie ma problemu, ja przynajmniej nie mam. Max za 2 razem mi sie udaloDobrze to wymyslilaś Agnieszko z tym graficznym podpisem ale please!!! zmien te obrazki na bardzeij czytelne bo prawie mnie krew nie zalała gdy je wpisywalem po raz n-ty... zmien je na bardziej czytelne i wszystko bedzie ok. Pozdrawiam
A czy to globalne ogłoszenie przypadkiem się nie przedawniło?
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Wróć do „Sprawy techniczne forum”