Pierwszy raz
Moderator: modTeam
Maverick, lubrykant nawet w temperaturze pokojowej jest o kilkanaście stopni chłodniejszy od ciała, więc powoduje takie odczucie. Dla mnie to akurat nie do zniesienia, ale jak kto lubi.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Nah, nic specjalnego ani trwającego nie wiadomo ile na mysli nie mam. A i używanie lubrykantu raczej na zasadzie owego urozmaicenia / gry wstępnej / epizodycznej chęci lepszego nawilżenia.
Poza tym stosuje się to również na podbrzusze i łono, co też potrafi urozmaicić doznania przy odpowiedniej pozycji.
Poza tym stosuje się to również na podbrzusze i łono, co też potrafi urozmaicić doznania przy odpowiedniej pozycji.
http://agnieszka.com.pl/antykoncepcja.htm
A dla leniwych skróty:
Nie. On też paktuje z Lannisterami.
A dla leniwych skróty:
Przeżywa tylko 50% par, powodzenia.xmercy pisze:Zamierzamy razem z moim chłopakiem przeżyć swój pierwszy raz.
Skoro obaj nie macie zaufania do plastrów, to bardzo roztropna para transseksualistów z Was. Im na prawdę nie można ufać. Paktują z Lannisterami.xmercy pisze:Obaj nie mamy zaufania do prezerwatyw i myślałam o plastrach.
xmercy pisze:Czy powinnam się skonsultowac z ginekologiem?
Nie. On też paktuje z Lannisterami.
Ginekolog jest raczej alternatywą niż antyponcekcją. Ale paktuje z Lannisterami.xmercy pisze:zy to jest dobra antykoncepcja?
Najlepiej spalić im zamek, wyrżnąć następców i bękarty a na koniec marmolada i Newsweek.xmercy pisze:czy musimy poczekać z tym jakiś czas podczas uzywania tej antykoncepcji?
xmercy pisze:Czy powinnam się skonsultowac z ginekologiem? czy to jest dobra antykoncepcja?
Powinnaś, tam wszystkiego się dowiesz i dopasujesz sobie najlepszą opcję dla siebie.
shaman pisze:http://agnieszka.com.pl/antykoncepcja.htm
Po tym powinieneś swój post zakończyć, a wyżyć się na kimś ze swojego otoczenia i chamstwo schować do kieszeni.
W roku pańskim 1314
patrioci ze Szkocji, zagłodzeni i w mniejszości, zaatakowali pola Bannockburn,
Walczyli jak waleczni poeci,
Walczyli jak Szkoci
i wywalczyli sobie wolność.
patrioci ze Szkocji, zagłodzeni i w mniejszości, zaatakowali pola Bannockburn,
Walczyli jak waleczni poeci,
Walczyli jak Szkoci
i wywalczyli sobie wolność.
Margret pisze:Pierwszy raz zawsze jest stresujący jeżeli jest planowany (nie mówię o przespaniu się z byle kim w stanie upojenia alkoholowego). Ważne, żeby wiedzieć, że chcesz to zrobić z tą właśnie osobą.
To po cholerę planować? Bzdura jakaś, i dorabianie ideologii.
Pierwszy raz przeżyłam totalnie spontanicznie, aczkolwiek z ówczesnym chłopakiem. Ot, rodziców nie było w domu. Nawet pożądnej gumki nie mieliśmy, tylko walczyliśmy z taką, którą on dostał na urodziny, w kształcie jakiejś kaczki czy coś o_O
Ani nie było suepr fantastycznie, ani nie było traumatycznie, jak to czasem można usłyszeć. Ot, stało się tyle. Nie przywiązuje do tego wielkiej wagi.
Z perspektywy czasu powiem ze i tak po pierwszym razie bedzie sie pukac z wieloma innymi osobami, a to ze pierwszy mial osie z jakas konktretna jest dla mnie tak samo wazne jak kazdy kolejny raz. Chyba ze ktos przywiazuje wieksza wage do rozkladania nog za pierwszym razem niz za kolejnym. Jezeli natomiast kobieta mimo ze pukala sie z wieloma facetami za kazdym razem nie robi tego z byle kim, to kazdy raz jest wazny i nie mniej wazny niz ten pierwszy. A na pewno przyjemniejsze sa kolejne niz te pierwsze.
-
- Początkujący
Jestem chłopakiem, mam 17 lat, moja dziewczyna 16 lat. Myślę, że oboje jesteśmy gotowi na pierwszy raz. Uważam tak, dlatego, że rozmawialiśmy o tym "kilka" razy i przede wszystkim kierujemy się dużym uczuciem.
Co możecie mi poradzić? Kiedy najlepiej to zrobić? Mam zapytać dziewczynę o dni niepłodne? Stosować zabezpieczenie, czy może wystarczą dni niepłodne?
Ona boi się trochę ciąży, teoretycznie też się obawiam, ale jeżeli cały czas będziemy się bać to nigdy tego nie zrobimy.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Jestem chłopakiem, mam 17 lat, moja dziewczyna 16 lat. Myślę, że oboje jesteśmy gotowi na pierwszy raz. Uważam tak, dlatego, że rozmawialiśmy o tym "kilka" razy i przede wszystkim kierujemy się dużym uczuciem.
Co możecie mi poradzić? Kiedy najlepiej to zrobić? Mam zapytać dziewczynę o dni niepłodne? Stosować zabezpieczenie, czy może wystarczą dni niepłodne?
Ona boi się trochę ciąży, teoretycznie też się obawiam, ale jeżeli cały czas będziemy się bać to nigdy tego nie zrobimy.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 19:31 przez kacperspace, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłem tu
-
- Początkujący
Nemezis pisze:ad 1. Chłopak nie rodzi, ale może być ojcem.
ad 2. I słusznie, bo po co fiuta używa, skoro nie potrafi użyć głowy.
ad 3. Zaskoczę Cię, ale ciąże biorą się ze stosunków seksualnych
justyna90, trochę za daleko wysunięte wnioski...
ad1
moze ! prawda co nie znaczy ze nim nie bedzie - wiec po co ten wpis .
ad2
bo po to go ma , nie stwierdzono , ze w tym omawianym wypadku nie urzywa głowy - wiec ?
ad3
gdyby to bylo takie proste miał bym setke dzieci - wiec ?
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Te forum jest jeszcze aktywne? Chciałam troche tutaj sie dowiedzieć.. a tematy.. co roku odpowiedzi eh..
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 14:22 przez Aga70, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Pierwszy raz
kacperspace pisze:Jestem chłopakiem, mam 17 lat, moja dziewczyna 16 lat. Myślę, że oboje jesteśmy gotowi na pierwszy raz. Uważam tak, dlatego, że rozmawialiśmy o tym "kilka" razy i przede wszystkim kierujemy się dużym uczuciem.
Owszem, w tym wieku jest się już gotowym fizycznie, przemyśl jednak czy chcecie to zrobić ze sobą już teraz? Czy tego właśnie wam brakuje do pełni szczęścia? Jeżeli chcesz uprawiać seks bo tak jest teraz modnie i wszyscy koledzy już to robią itp itd, to najlepiej będzie jak odpuścisz sobie jeszcze trochę. Seks nie robi się po coś, tylko jako dopełnienie czegoś.
Gdy już do zbliżenia dojdzie, antykoncepcja konieczna! Nie pozwólcie sobie na spontana w stylu "uda się ...albo się nie uda"
-
- Początkujący
Re: Pierwszy raz
No dokładnie, tak nie powinno być, że robi się to bo jest to modne.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”