KAWA
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Z sypanych ostatnio Douwe Egberts (ale takie czerwone opakowanie) oraz Dessert - obie przywiezione z Belgii.
Co do kaw rozpuszczalnych - jak to mawiają, potrzeba jest matką wynalazków. Jak jestem w takiej potrzebie, zagrzewam kubek mleka w kuchence mikrofalowej tak przez max 1,5 minuty, wsypuję kawę i 2 łyżki cukru, mieszam. Nie dolewam wody. I jest smaczne.
Co do kaw rozpuszczalnych - jak to mawiają, potrzeba jest matką wynalazków. Jak jestem w takiej potrzebie, zagrzewam kubek mleka w kuchence mikrofalowej tak przez max 1,5 minuty, wsypuję kawę i 2 łyżki cukru, mieszam. Nie dolewam wody. I jest smaczne.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Mnie Davidoff wyjątkowo nie smakuje, przynajmniej ten jasny - ma jakiś taki... mydlany posmak Ciemnego nie piłam.
[mówię o mielonej, bo rozpuszczalną piję w ostateczności i każda mi tak samo nie smakuje ]
[mówię o mielonej, bo rozpuszczalną piję w ostateczności i każda mi tak samo nie smakuje ]
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, 12:21 przez lollirot, łącznie zmieniany 1 raz.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
A Davidoffa piliscie?
Ja bardzo lubię. Od lat pijam. Ale mam wrażenie, ze kiedys ta kawa była lepsza
lollirot pisze:przynajmniej ten jasny - ma jakiś taki... mydlany posmak
Pierwszy raz spotykam kogos komu ta kawa nie podchodzi.
Maverick pisze:A najlepsza kawa to Lavazza z ekspresu
Też cenię. Od niedawna mam ekspres i dzięki temu czesciej piję kawę
- ksiezycowka
- Weteran
księżycówka pisze:Mam to samo odczucie, ale w stosunku do papierosów o tej nazwie
Pff. Spadaj, ja takie palę
Ja do pracy kupiłam Nescafe Braziliana (ostatnio ekspress nam nawala), mocna, a takie właśnie lubię
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
-
- Uzależniony
Mijka pisze:księżycówka pisze:Mam to samo odczucie, ale w stosunku do papierosów o tej nazwie
Pff. Spadaj, ja takie palę
Ja też palę. I niestety stwierdzam że kiedyś były lepsze. Jasne zrobiły się zbyt perfumowane, a ciemne które kiedyś były dla mnie zbyt mocne dziś przypominają lighty
A co do kawy... Ja pijam tylko z ekspresu (ew. "plujkę" jak pod ręką nie mam "aparatury") i przyznam szczerze że ostatnio nic dobrego u nas w PL nie kupiłem. Drogie nie są warte swej ceny, a jeśli mam kupić tańszą, to wolę wybrać najtańszą. Swego czasu (kiedy i tak bywałem tak przynajmniej raz na miesiąc) zaopatrywałem się w przeróżne kawy w Berlinie. I to było coś. Dużo taniej, dużo większy wybór, możliwość degustacji na miejscu... Poza tym doradzą, poradzą.
(...)
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)
Chris de Burgh - Lady in Red
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)
Chris de Burgh - Lady in Red
Dzindzer pisze:Moich kaw nikt nie chce pić.
Bo jak robię z mlekiem ( jako mleko z kawą) to jest to słabizna, ale jak taka kawę kawowa to ponoć za maocna dla wszystkich
Ja chętnie bym spróbowała
Ostatnio sprawiłam sobie mały czajniczek do kawy i taką pijam jak mam więcej czasu, a jeśli nie mam, to taniego sikacza z mlekiem.
Dzindzer pisze:A dużo trzeba jej sypać by tę moc poczuć
Nie, srandardowo, ja poczulam różnicę. Teraz się tak zastanawiam, czy ta kawa w ogóle jest dostępna w PL
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Re: KAWA
Espresso w filiżance, kawę z mlekiem w ładnym kubku , a latte w wysokiej szklance Swoją drogą z jakich ekspresów do kawy korzystacie ? Ja od kilku miesięcy mam Breville Prima Latte II i jest naprawdę fajny Robi kawę parzoną, ale i też z kapsułek. No i przygotuje dwie kawy na raz, gdy jest taka potrzeba
Wróć do „Wszystkie inne tematy”