Co Was wkurza?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mikro czarnuch
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Mikro czarnuch » 08 sty 2009, 22:36

Nola pisze:
Mikro czarnuch pisze:mój charakter, odkładający wszystko na później

e, ja taki mam i jakoś żyję :D zdążyłam się przyzwyczaić i nie mam wyrzutów sumienia :P

No właśnie, ja też 'jakoś' żyję ;) Chodzi tylko o to, że traci to wszystko na jakości..
Przykład, dziś mało obcasów nie pogubiłam, żeby tylko donieść pewną pracę zaliczeniową, a przecież mogłam zrobić to we wcześniejszym terminie, na spokojnie, bez zbędnego stresu :|
To nie, ponieważ, co prawda była napisana wcześniej, ale brakowało w niej jeszcze tego i siamtego, jakieś głupie dążenie do 'perfekcjonizmu i to na ostatnią chwilę', często, za często i to mnie właśnie wkurza.
Nie odezwę się do siebie, dopóki nie wypracuję jakiejś poprawy, zaczynając od stanu polskich chodników i krawężników, na stanie mojego postępowania, kończąc

Nosz, co za 'gatun', znów 'odkładam', zamiast zacząć od siebie, zaczęłam od krawężników <zalamka>
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 22:38 przez Mikro czarnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 08 sty 2009, 22:42

Mikro czarnuch pisze:jakieś głupie dążenie do 'perfekcjonizmu i to na ostatnią chwilę'
Ja zawsze kwestie naukowe odkladam "na potem" (stad leci 7 rok studiowania i konca nie widac), ale nigdy z tak obrzydliwych powodow.
Lenistwo, kac, lenistwo, niechec do studiow, lenistwo- to sa powody.
Ale naukowy perfekcjonizm?
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 08 sty 2009, 22:45

Mikro czarnuch pisze:Nie odezwę się do siebie, dopóki nie wypracuję jakiejś poprawy

<hahaha> ja chyba tez sie powinnam przestac do siebie odzywac z tego powodu :D
Zalegam z tyloma rzeczami, ze glowa mala. Na dodatek w ten poniedzialek profesorka wymyslila sobie, ze daje nam dwa tygodnie czasu na przeczytanie 20 ksiazek (na piatke) i zrobieniu z nich notatek. Ona chyba na glowe upadla <chory> Normalnie czuje sie jak na jakiejs filologii :|
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 08 sty 2009, 22:53

Nemezis pisze:Na dodatek w ten poniedzialek profesorka wymyslila sobie, ze daje nam dwa tygodnie czasu na przeczytanie 20 ksiazek (na piatke)
Ja juz potem mialem taki odruch, ze pytalem "A ile trzeba na 3jke?".
Niemniej 20 knig w dwa tygi to nie jest az taki dramat. Duzo, szczegolnie jesli material ciezki, ale jesli jestes powyzej 1 roku, to powinnas miec wypracowany system szybkiego wyciagania informacji.
Plus zawsze mozna sie z znjomymi wymienic- Edgar robi 3 pozycje, Bzdzigost 8 (bo szybko czyta) i potem wymiana notatek.
Taki madry jestem.
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 08 sty 2009, 23:15

Wujo Macias pisze:Ja juz potem mialem taki odruch, ze pytalem "A ile trzeba na 3jke?".

nie martw sie, takie pytanie obowiazkowo musialo na sali pasc ;) Tyle, ze mnie interesuje minimum 4 (czyli 15 książek). Najlepiej, zeby sie nie powtarzaly bo mamy baaardzo duzy wybor, wiec branie od kogos notatek to nie jest najlepszypomysl, zwlaszcza, ze bedzie dopytywac z tresci. Oczywiscie mam swoj system pracy w czasie sesji (felerny, bo felerny, ale jest). Problem w tym, ze ja robie dwa lata studiow tego kierunku (bo to moj drugi jest) i zebralo mi sie sporo rzeczy do zrobienia. Gdyby nie to, dalabym raczej rade.

[ Dodano: 2009-01-08, 23:17 ]
Taki madry jestem.

i dlatego leci 7 rok? :D To ja juz wole sie troche przemeczyc 8)
Awatar użytkownika
Mikro czarnuch
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Mikro czarnuch » 08 sty 2009, 23:22

Wujo Macias pisze:Ale naukowy perfekcjonizm?

Nie zawsze jest to 'naukowy' perfekcjonizm, zresztą, chcąc się zastanowić, czym i ten naukowy jest powodowany, zawsze wyjdzie lenistwo, nie ma się co czarować.

W liceum miałam tak, że gdy tylko wpadała mi jedynka, od razu przystępowałam do negocjacji poprawy: kiedy i czy jest szansa napisać, choćby i coś o większym stopniu trudności, ale na piątkę.
Właściwie, można powiedzieć, że bytowałam ze swoją własną skalą oceniania, ponieważ zadowolić mogły mnie tylko piątki, a potem do już incydentalnie wpadające jedynki, skłaniające się z czasem i tak do ocen bdb.
Trochę chore, ale oceny pośrednie, tj. dwóje, tróje i czwórki były całkowicie poza obrębem moich zainteresowań.

Nemezis, 'wywnętrzyłam się', wiedząc, że takich jak ja lub podobnych 'orzeszków' będzie więcej, a w grupie nie dość, że raźniej, to zimową porą także jakby cieplej ;)
Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 23:23 przez Mikro czarnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 09 sty 2009, 00:41

censored, właśnie przy pakowaniu się zorientowałam się, że zapomniałam podbić legitkę :/ no super...
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 sty 2009, 17:31

Że jutro to ja na 100% do knajpy ze znajomymi nie pójdę, bo chyba bym umarła.
Że muszę iść jutro do szkoły na jakieś 9 h ciągiem warsztatu, a ledwo się trzymam na nogach.
Że jest piątek, już po 17, M. kazał się nie smutać mi tak, ale musiał już do domu z pracy jechać i kontakt będziemy mieć znów w poniedziałek. Przez niego autentycznie przestaję lubić weekendy <foch>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 09 sty 2009, 17:55

księżycówka pisze:Że jutro to ja na 100% do knajpy ze znajomymi nie pójdę, bo chyba bym umarła.

Znam ten ból. Kumpel robi imieniny w knajpie a ja muszę siedzieć w domu. R mi zabronił wychodzić, powiedział, że jak by co przywiąże sznurem do nogi od stołu. Hmmm brzmi nieźle <diabel> więc może go sprowokuje do takich czynów. Tak czy siak wkurza mnie mój stan zdrowia i to
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 10 sty 2009, 11:49

Wkurza mnie dziwnie działająca lodówka. Chyba zjadę na niej po schodach i wyp... na śmietnik... <chory>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 10 sty 2009, 17:48

Że w nocy nie mogłam spać.
Że nie chce mi się uczyć rosyjskiego na jutro.
Że, jak zawsze, jak się jakiegoś egzaminu bardziej boję, to mi lepiej idzie... :/
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 sty 2009, 18:20

Olivia pisze:Że w nocy nie mogłam spać.
Ja też. 30 godzinę jestem na nogach :P

Że przedawkowałam kofeinę - myśli zebrać nie mogę, serce wali, ręce się trzęsą i tak już od 16 :/
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 sty 2009, 22:43

w robocie nuda :/ przez cały dzień 6 czy tam 7 dostaw to jest przecież porażka :| i wkurzyło mnie to, bo prawie, że zasypiam, a dwa, mało napiwków :/
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 11 sty 2009, 22:08

że zimno na dworze, ale prognozy dziś oglądałam, optymistyczne :D
i że jestem chora i marudna.

[ Dodano: 2009-01-11, 22:13 ]
i ludzie z allegro mnie wkurzają, po co pisać maile w stylu "a czemu taka cena, skoro w sklepie jest taniej " :/
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 11 sty 2009, 22:23

Dwie rzeczy i nie wiek która bardziej.
Jedna to to, ze mnie oszukano. Kupiłam sobie cos na promocji, było przecenione z 40 na 32. a mi policzono 40. Kupowałam nie tylko to, więc nie zauważyłam, dopiero w domu zobaczyłam.
I teraz nie wiem czy to mnie bardziej wkurza, czy to, ze nie sprawdziłam i dałam się tak oszukać. wiem, 8 zyli to pieniądz śmieszny, ale i tak mnie to irytuje. Bo te 8 zł poszło by na dzieci, bo wszystko co mi dzisiaj zostało z zakupów na to poszło. Normalnie dzieci chore wzięła i kasjerka okradła
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 sty 2009, 22:29

Mia pisze:i ludzie z allegro mnie wkurzają, po co pisać maile w stylu "a czemu taka cena, skoro w sklepie jest taniej " :/
Daj linka do tych swoich rzeczy, co? :)

Wkurza mnie, że przemarzłam.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 11 sty 2009, 22:38

Mia pisze:"a czemu taka cena, skoro w sklepie jest taniej " :/

Przejrzeli Cię. <diabel>
Co im odpisujesz? :P
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 11 sty 2009, 22:39

Olivia pisze:Co im odpisujesz? :P

Nic, olewam. Bo skoro w sklepach taniej, to niech jadą do sklepu. Nie moja wina, że tam już nic nie ma ;P

[ Dodano: 2009-01-11, 22:58 ]
Wkurza mnie, że mam tyle sprzątania. Wszędzie, góry rzeczy dosłownie, sterty, piętrzące się, grr. I że mi się to mieszkanie, poza fotelem, nic a nic nie podoba :(
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 13 sty 2009, 10:50

Cholera jasna! Zgubiłam książki z biblioteki mojej i kserówek kilka. Książki jakoś bym przeżyła, coś im w zamian dała, ale dzisiaj akurat mam natchnienie na pisanie pracy mojej, a materiałów jakichkolwiek brak <zalamka>
no i jeszcze nie ma na dzisiaj już miejsc do lekarza, do którego jechać chciałam, a ja zwolnienie potrzebuję za wczoraj.

[ Dodano: 2009-01-13, 10:57 ]
i jeszcze najadłam się mandarynek i cętkowana cała jestem od pasa w górę. Wyglądam obleśnie i swędzi to niemiłosiernie.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 sty 2009, 16:55

Że daję się tak banalnie zawstydzać. Matko, co się ze mną dzieje przy tym człowieku <pijak>
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 16:55 przez ksiezycowka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 14 sty 2009, 17:17

Nie wiem co kupić Hiszpanowi na prezent urodzinowy :/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 sty 2009, 17:23

Poznaj go ze mną <aniolek> Dam sobie przywiązać nawet wstążeczkę :D

Ja dalej szukam też dla mojej M. i nadal jestem w czarnej dupie. Wkurzające. :/
Chyba pozostaje mi jedna opcja - wpaść do niej i zrewidować półki z książkami, a następnie iść na duże zakupy do Emipku, w którym i tak połowy nie będzie :/
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 17:23 przez ksiezycowka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 14 sty 2009, 17:24

księżycówka pisze:Poznaj go ze mną <aniolek>

Ma imprezę urodzinową w sobotę - przyjeżdżaj, będę miała prezent z głowy ;P

księżycówka pisze:a następnie iść na duże zakupy do Emipku, w którym i tak połowy nie będzie :/

ja przez internet zamawiam to co chcę, sprowadzają i odbieram. Tak najprościej jest jak wiesz konkretnie co chcesz kupić.

[ Dodano: 2009-01-14, 17:26 ]
księżycówka pisze:Dam sobie przywiązać nawet wstążeczkę :D

Haha o tym samym pomyślałam ;P

Żalę się Młodemu, że facet z gazowni mnie napastował.
On: Biedactwo co Ci zrobił?
Ja: No jak to, mówię, napastował mnie! Chciał oglądać mój tyłek pod licznikiem!
On: I powiedziałaś, że tylko ja mogę oglądać Twój tyłek pod licznikiem?

Pfff. To się nazywa empatia.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 14 sty 2009, 17:29

Mia pisze:Pfff. To się nazywa empatia.
<hahaha> Właśnie przeczytałam tą historię na blogu :D
Mia pisze:ja przez internet zamawiam to co chcę, sprowadzają i odbieram. Tak najprościej jest jak wiesz konkretnie co chcesz kupić.
Niby tak, ale ja liczę, że może coś trafię jeszcze lepszego i lubię się rozglądać po miejscach gdzie jest dużo książek :)
Mia pisze:Ma imprezę urodzinową w sobotę
A ja egzamin z zarządzania. Życie jest takie niesprawiedliwe ;(

[ Dodano: 2009-01-14, 17:32 ]
Swoja drogą ojciec też mnie wkurzył.
Przyszedł z godzinę temu, wpadł do mnie i mówi żebym sprzątnęła pokój. To się spojrzałam jak na szalonego. Okazało się, że umówił jakiś ludzi w kwestii zmiany internetu, telefonu i kablówki na 18. <zalamka> Miło, że uprzedził. :/ Nie lubię tych monterów kręcących się z okolicy mojego komputera :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 14 sty 2009, 17:32

księżycówka pisze:Właśnie przeczytałam tą historię na blogu :D

Uwierz mi, że nie było wcale tak zabawnie. Plułam tam ze złości ;P

księżycówka pisze:Niby tak, ale ja liczę, że może coś trafię jeszcze lepszego i lubię się rozglądać po miejscach gdzie jest dużo książek :)

Ja też uwielbiam :)

księżycówka pisze:A ja egzamin z zarządzania. Życie jest takie niesprawiedliwe ;(

A miało być tak pięknie :/ A w konsekwencji ja dalej mam problem z prezentem. Film - odpwada, musiałby być z napisami po hiszpańsku albo coś, książka też odpada, a na tym kończą się pomysły, bo o niczym innym praktycznie nie rozmawiamy :/
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 14 sty 2009, 17:40

Poznaj go ze mną <aniolek> Dam sobie przywiązać nawet wstążeczkę :D
Pojdzmy dalej- knebel i kominiare! Wtedy, to kto wie, kto wie... 8)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 14 sty 2009, 19:27

Że nieprzerwanie jestem głodna, niezależnie od tego, co i ile jem.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 19:27 przez lollirot, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 14 sty 2009, 19:28

Nie marudź Loli, ciesz się, że nie tyjesz od tego... ;-)
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 14 sty 2009, 19:32

Cieszę się. Cieszę się też, że mam dwie nogi i dwie ręce, tylko co z tego.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 14 sty 2009, 21:21

To ze poszlam na dzisiejsze zajecia stepu pelna zapalu i oczekujac niezlego wycisku i kupa z tego wyszla. Instruktor okazal sie dupiasty. Polowa sali nie wiedziala jakie kroki i kiedy ma robic, bo idiota nie podawal kolejnych krokow z odpowiednim wyprzedzeniem, rezultatem czego bylo 7 dziewczyn stojacych przed stepem i zastanawiajacych sie o co biega. W polowie zajec juz nie wytrzymalam i wygarnelam gostkowi co o takim prowadzeniu zajec mysle. Jego jedyna reakcja na to byla "to dlatego ze te osoby nigdy nie byly na zajeciach ze stepu" - nosz kurde !! podstawowa zasada wszelkich zajec - jak masz ludzi ktorzy nie znaja podstwowych krokow itd zaczynasz od zaznajomienia ich z nimi !! Sie wkurzylam i sobie poszlam. Jutro wystosuje dlugasnego maila do kadry zarzadzajacej. Nie po to sie ludziom placi ciezkie pieniadze zeby tak do klienta podchodzili. <pijak> censored censored <pijak>
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Wszystkie inne tematy”