Przekłuwanie języka

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:38

DREADMAN pisze: przynajmniej nie w polsce ale coz stany wieksze mozliwosci

Wiesz, ze faktycznie nie przypominam, zeby w Polsce ktos mial tak gruby kolczyk w pepku. A rozszarzaja po to, jak ktos chce nosic dlugie kolczyki, emblematy albo woli po prostu wieksze ozdoby.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 08:48

nie wiekszy niz 1.6mm oczywiscie :) a co do tych emblematow ludzie to sie dopasowuje juz do instniejeacego kolczyka po co rozszerzac? klucie nie odmierza i potem dostaje sie miernik mowie klientce ze ma dziurki na 8mm albo 10mm i ona sobie dopasowuje precik banana do dlugosci dziurek i wladka i jest luzz nie tzreba nic rozszezrac itp kwestia dogadania sie z piercmanem a jak sie chodzi do leszczy i robia byle jak byle by bylo i wziasc za to kase to wiesz kazdy tak potrafi ja na poczatku swojej dzialalnosci kulem najpierw siebie (zeby nikomu nie zrobic krzywdy) potem pracowalem 2 lata w salonie a teraz mam wlasna dzialalnosc wiec mam doswiadczenie wiem jak to jest :) i teraz moge kluc ludzi za kase z czystym sumieniem wiedzac ze nic nie spaprze bo nie na tym to polega klinet placac wymaga wyskoiej jakosci uslugi i taka otrzymuje
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 08:55

DREADMAN pisze:nie wiekszy niz 1.6mm oczywiscie

Jak znajde ten kolczyk to Ci powiem bo wymienilam go z powrotem na mniejszy. A nie wszystkie emlematy bede sie trzymac bezbolesnie na cienkim piercingu.
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 08:58

dlatego zakladajac kolczyk przynajmniej ja wkluwam sie gleboko zeby -ciezsze elementy mogly sie trzyma c - zeby kolczyk sie nie zerwal :)klucie za plytko to tez brak doswiadczenia tzreba przewidywac co klientka mogla by sobie ubzdurac i byc o troche do przodu :) watpie by ktos zakaldal do pepka wiekszy rozmair niz 1.6 to jest standardowy rozmiar do pepka :)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 09:04

Klucie za gleboko moze spowodowac zapalenie otrzewnej. Nawet przy sterylnym przekluwaniu, wiec trzeba uwazac.
DREADMAN pisze:watpie by ktos zakaldal do pepka wiekszy rozmair niz 1.6 to jest standardowy rozmiar do pepka

Nosz dzis znajde tego kolczyka i jakas linijke i Ci powiem ;P
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 09:12

runeko pisze:Klucie za gleboko moze spowodowac zapalenie otrzewnej. Nawet przy sterylnym przekluwaniu, wiec trzeba uwazac.

doswiadczenie :) tylko i wylacznie ja w swojej karierze przekulem okolo 200samych pepkow :) teraz sa wakacje to nie wyrabiam juz mi zbrzydlo to klucie pepkow :)
a mierzysz od kulki do kulki a potem pret:D:) 1.6 to grubosc preta :) dl moze byc okolo 12mm wtedy rozstaw dziurek powiniem byc 10m i zawsze o 2mm mniej niz dlugosc kolczyka zostawia sie te 2 mm po to zeby jak miejsce spuchnie choc w karierze tak nie mialem kulki sie nie powrzynaly w cialo i zeby nie powstala rana ale lepiej dmuchac na zimne bo wiadomo kazdy organizm inaczej reaguje na cos obcego w ciele :D w postaci kolca :)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 09:26

A mi chodzi o GRUBOSC preta. Tam dlugosc to se mozna o kant tylka bo dlugosc nie ma znaczenia.
DREADMAN pisze:doswiadczenie tylko i wylacznie ja w swojej karierze przekulem okolo 200samych pepkow

Spoko :] Facet, ktory w Polsce robil moj tatuaz (do obejrzenia w "Pkaz swoja twarz" wykonal juz pewnie do tej pory okolo 15 tysiecy tatuazy a nadal zdarza mu sie chlasnac cos nie tak. Ale zawsze poprawi lepiej, niz mialo byc na poczatku. Ba, koles tatuuje sam siebie, lacznie z lokciami.
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 09:30

wiesz tatuaz mozesz poprawic wrzucic cienie jakos go przerobic a w przekluciu jak spierdolisz to spierdolisz :) dla mnie jesli grubosc preta jest wieksza niz 1.6mm to kosmos :D po co robic taka wieksza dziure to sa dodatkowe cierpienia 1.6 w zupelnosci wystarcza
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 09:37 przez DREADMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 sie 2006, 09:37

DREADMAN pisze:w przekluciu jak spierdolisz to spierdolisz

Ale przeklucie sie zrosnie (no, nie kazde). U mnie pepek sie zrosl bezproblemowo za pierwszym razem. Nawet sladu nie bylo widac.
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 09:38

wiesz czasem sie nie ladnie wyglada z blizna na brzuchu :D :) w tatuazu taka blizne mozna zamaskowac :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2006, 10:58

DREADMAN pisze:niby skad o tym wiesz? jest w szczelnie zapakowanym woreczku ? z testerem w srodku ?

No takie cos miala.
Dobrze, dobrze nie krzyczcie juz na mnie. I tak juz nie bede nigdy nigdzie kolczykow robila. Ten w nosie mi styka.
DREADMAN pisze:co do tego pistoleta przykladasz do paltka nosa i bum jest kolczyk

dokladnie. Ja wiem,ze igla jest lepsza, ale jak sobie pomysle o igle to uuuuu.

Runeko w pepku nie boli ? <boje_sie>
Mnie tak bolalo,ze powietrza mi brakowalo. Slabo mi bylo, naprawde myslalam,ze zemdleje.
Grace

Postautor: Grace » 17 sie 2006, 11:02

Dreadman - Ty zLodzi? Bo ja planuję kolczyk w pepku :) Bys mi kogoś doradził.
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 11:40

ja nie z lodzi ale okolic :) Opoczno :) a z lodzi moge ci polecic http://www.studiomarley.tk/ nio chyba ze chcesz przyjechac do mnie :)
Grace

Postautor: Grace » 17 sie 2006, 15:05

DREADMAN pisze:nio chyba ze chcesz przyjechac do mnie

Jak bede miala kase to wpadne do Ciebie :) Ile bierzesz za kolczyk w pępku?
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 21:32

80pln :) info jest na stronie cale :) i mala galeria kompletuje foty:D http://blade.getphoto.pl/
Grace

Postautor: Grace » 17 sie 2006, 21:51

DREADMAN pisze:80pln

to niedrogo, naprawdę, myslałam, że powiesz 200zł :)
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 17 sie 2006, 22:25

niedrogo niedrogo jak na jakosc swiadczonych uslug odrazu ci zakladam kolczyk z tytanu za to cene to jest naprawde rewelka :)
Awatar użytkownika
amelka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: amelka » 18 sie 2006, 13:57

mam jeszcze jedno pytanie jak dlugo schodzi opuchlizna i jak dlugo boli ?;/
adrienne11

Postautor: adrienne11 » 18 sie 2006, 20:59

Hejka wszystkim:)
ja mam 13 latek i kolczyka w brzuszku (chce tez na jezyku). Dla wszystkich co chcą mieć w pępku: ja jestem gówniarz ale wiem że BOLAŁO. I to cholernie. No bo jak ma nie bolec jak cie kluja na wylot? babka w profesjonalnym salonie robila mi za osiem dych razem z kolczykiem. Zrobiłam go glownie po to ze tancze w zespole tanecznym i ladnie to wyglada a takze chcialam pokazac ze nie jestem grzeczna dziewczynka za jaka wszyscy mnie maja:) krew leciala jak mi robili a potem uzywalam antybiotyk jakis i bylo ok. ktos napisal ze mozna wymieniac kolczyk po 2 tygodniach. nie nie i jeszcze raz nie. mi baba powiedziala ze po 6 miesiącach. moja ciocia robila w innym salonie ale powiedzieli to samo. tylko mam teraz problem bo boje sie wymienic tego kolczyka!! Boje sie ze jak wyjme stary i zaczne wkladac nowy to sie ukluje w brzuch i bedzie krew leciala a poza tym jak ruszam tym kolczykiem w gore i w dol to sie pojawia taka blonka i boje sie ze ja sobie narusze... pomozcie!!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 sie 2006, 21:04

zywalam antybiotyk jakis
Antybiotyk i kolczyk? :|
adrienne11, krew to raczej najnormalniejsza sprawa. Jak sie boisz to po co sobie kolczyk robilas?Preciez to idiotyczne <zmieszany>

A tak do Tojego problemu - najwyżej naruszysz i krew poleci - co z tego? :?
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 18 sie 2006, 22:18

amelka pisze:mam jeszcze jedno pytanie jak dlugo schodzi opuchlizna i jak dlugo boli ?;/

od 3 do 5 dni po 5 dniu opuchlizna bedzie sie zmniejszac boli zalezy u kazdego inaczej

adrienne11 pisze:ja jestem gówniarz

jestes i to jak najbardziej :) ja za zadna kase by ci nie zrobil kolca w tym wieku masz jeszczze mlode cialo i zobaczysz co sie bedzie dziac potem :) a co do tego ze cie boli to co ty myslisz ? po pierwsze masz mlody organizm wiec sie nie dziwe ze krew ci leciala (moze to byc rowniez spowodowane przebiciem jakiegos naczynka )ja sie nie podejmuje przebijania u takich gowniar ! jak bys przyszla do mnie to powiedzial bym ci ze masz wrocic do piaskowincy albo bym cie wysmial :) co do kwesti wymieniania to indywidualna sprawa kazdemu sie goi inaczej pzoatym bym ci mogl co najwyzej mozg przebic i fajnych masz rodzicow ze pozwalaja takiej dziewczynce na takie rzeczy

moon pisze:Antybiotyk i kolczyk?

w skrajnych przypadkach mozna stosowac masc trybiotic mieszanka 3 atybiotykow

adrienne11 pisze:No bo jak ma nie bolec jak cie kluja na wylot?

troche poznio o tym pomyslalas co ? co ty myslisz ze to sie spawa ?masz jakies pretensje to po co przychodzilas ?
przepraszam jeszcze glupszej dziewczynki to od ciebie nie widzialem jak robie 5 lat :/
ja jestem tolerancyjny ale w tym wieku za nic bym ci nie pozwolil zeby cie kluto
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 19 sie 2006, 00:26

hehe kto przeklul dziecku pepek? to pierwsze moje pytanie...
pozatym dosc czesto stosuje sie trybiotyk jak jakies stany zapalne sie robia ale nie mozna go stosowac dlugo bo to jest antybiotyk...
a z tymi 6 miesiacami to jakas bajka chyba bo pierwsze slysze a tez dosc dlugo w tym siedze...wymienia sie jak sie kanal zagoi..u niektorych to trwa 3 tygodnie i niektorych dluzej.
jak sie boisz to idz do salonu i Ci wymienia ..a nie zaczekaj..w salonie takie rzeczy robia od 18 roku zycia...:P

nie no rece mi opadaja...
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 19 sie 2006, 00:42

po prostu ja bym jej nie przekul i tyle ale dla niektorych osob liczy sie tylko cash a treba miec jakies zasady :D
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 19 sie 2006, 01:16

no dokladnie.
13 latce mozna uszy przebic i tyle:P hehe gdzie jakas etyka czy cos? pewnie byla to kosmetyczka...bo sama wiem z wlasnego przykladu ze idziesz pytasz a ona robi i nawet nie pyta o wiek...a pozniej sie dziwia czemu z pepka leci krew i sie babrze...
raz w zyciu poszlam do kosmetyczki ..pepek mi robila..pistoletem...nie pytaj hehe ja sie na tym nie znalam jeszcze tak jak sie znam teraz;P no i kolczyk mi prawie wyszedl i powiedzialam ze niiigdy wiecej zadnej kosmetyczki a troche tych kolczykow sie uzbieralo..wszystkie byly robione igla i sie szybko pogoily wiec ja ogolnie nie rozumiem czemu ludzie boja sie igiel i wola pistolety...to tak na marginesie <aniolek>
Grace

Postautor: Grace » 19 sie 2006, 10:44

DREADMAN pisze:po prostu ja bym jej nie przekul i tyle ale dla niektorych osob liczy sie tylko cash a treba miec jakies zasady

Ja tez bym swojemu dziecku nie pozwoliła mieć kolczyka w tym wieku, cieszę sie, że mam w Was popracie :)
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 19 sie 2006, 10:48

hehe sie milo zrobilo :) dla mnie po prostu jest za mlody organizm i sie nie podejmuje przebijania wole byc te 80zl do tylu niz zlamac jakas zasade a ta pani co jej robila to hiena :D od co :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 sie 2006, 12:35

Candy Killer pisze:o sama wiem z wlasnego przykladu ze idziesz pytasz a ona robi i nawet nie pyta o wiek...
Ja na nos musilam miec pozwolenie od rodzica albo z nim przyjsc. Pisemne :D No to kolezanka mi napisala i mi przebila :P

[ Dodano: 2006-08-19, 12:37 ]
Ale to chyba od nidawna jest :? Tzn jak bylam mlodsza i robilam uszy 2 razy to nikt sie o wiek nie pytal choc w sumie bylam z kuzynka co babke zna - pewnie dlatego. A mialam wtedy chyba nawet mniej jak pierwsze robilam a drugie jakos kiedy mialam ze 13 lat chyba albo troche mniej. No ale to uszy byly a nie jezyki czy pepki...
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 19 sie 2006, 12:51

no to dobrze swiadczylo o pani ze nie zrobila Ci bez zgody..fakt faktem pisemna to mozna samemu sobie napisac ale chociaz zwrocila na to uwage.
do tej pory czesciej mozna spotkac sie z tym ze i tak i tak zrobia kolczyka zamiast poprosic o zgode...hieny jak to dreadman napisal:)
wlasnie mi sie przypomnialo co moja kolezanka poszla do kosmetyczki przekluc jezyk..w wieku lat 17..fakt wygladala dojrzale to sie jej o wiek nie pytala..ale ...przebila jej jezyk pistoletem i zalozyla taka przebitke do ucha <chory> i na drugi dzien kazala jej przyjsc na wymiane... <zalamka> no comment....
po takich historiach omija sie salony kosmetyczne dosc skutecznie:]
adrienne11

Postautor: adrienne11 » 28 sie 2006, 19:29

z mama bylam... i wielkie dzieki za poparcie....... <evilbat>
Grace

Postautor: Grace » 28 sie 2006, 20:59

adrienne11 pisze:z mama bylam... i wielkie dzieki za poparcie.......

a czy musimy każdy Twój czy kogokolwiek innego pomysł, tym bardziej głupi, popierać?

Wróć do „Zdrowie i uroda”