Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Grace

Postautor: Grace » 01 cze 2006, 23:44

runeko pisze:Gosia... napisał/a:
- Eweline - lakiery o niezbyt ladnych kolorach, ani nie kryjace, ani perlowe. Mialam czerowny i rozowy. Trwalosc ok 1 dnia. Nie pasuja mi zupelnie. 4,5ml Cena:6zl Ocena :2

W ogole wiekszosc produktow tej firmy jest badziewna, jak dla mnie. Jedyne co mi sie podobalo to balsam ujedrniajacy, dawal przyjemne uczucie chlodu i ladnie pachnial. No i ujedrnial. To taki w zielonej tubie, cena ok, 11 zl.

oprocz cieni to masz racje- kosmetyki kolorowe sa raczej takiej sobie jakosci. Natomiast pielegnacyjne - balsamy, kremy, peeling to wg swietna sprawa, ale jeszcze do tego punktu listy Yas nie dobrnelam:)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 02 cze 2006, 06:37

Gosia... pisze:kremy, peeling

Tego jeszcze nie bylo jak wyjezdzalam. Ale jak wpadne do swoich, to na pewno nowosci nakupuje :D
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grace

Postautor: Grace » 02 cze 2006, 16:06

Yasmine pisze:6. Balsamy do ciala

-Oriflame, silk, wysusza skore, ladnie pachnie, niezbyt dobrze sie rozprowadza. Cena:10zl -20Ocena:3
-Oriflame, Milk and Honey- sliczny zapach, super, nawilza :) Cena:20-40zl Ocena:6
-AA: antycellulitowy- ladny zapch, napina skore, wygladza, moglby jeszcze bardziej nawilzac, ale jest i tak dobrze. Cena: 10zl Ocena:5+
-Avon: z owsem: tak sobie nawilza, zapch przecietny. Cena:10-16zl Ocena: 4
-Avon:ujedrniajacy: napina skore, nawilza, ladny zapach Cena: 10-16zl Ocena: 5
-Cztery Pory roku: antycellulitowy: nawilza w maire, ladny zapach. Cena: 10zl Ocena:3
-Evelline: ujerniajacy ; super napina, swietnie pachnie, super:) Cena:10zl Ocena:6
hmm wiele ich bylo, ale nie pamietam, jak mi sie przypomni to dopisze:)

TALKI:
-Oriflame, Serene, super zapach perfum, niestety nie nawilza, ale wygladza skore. Cena:10-15zl Ocena: 4

[ Dodano: 2006-06-02, 16:08 ]
Yasmine pisze:7. Akcesoria do depilacji

-Oriflame, zel do golenia, super pachnie, tylko, ze teraz wycofali, znaczy juz dawno, a szkoda, bo genialny byl. Cena:15zl Ocena:6+
MASZYNKI
Bic -dla mnie za ostre cena:3zl Ocena:4
Gilette- w maire dobre, ale tez troszke za ostre:/ Cena:3zl Ocena: 4+
najlepsze sa dla mnie takie rozowe z Leader Price , bo sa delikatne i nie robia zadnych podraznien, a cena swmieszna , bo 3,5zl za 5 maszynek. Ocena:6

[ Dodano: 2006-06-02, 16:11 ]
Yasmine pisze:8. Plyny, zele do higieny intymnej

-Oriflame, krem do higieny intymnej, super nawilza, koi podraznienia, moze byc stosowany po depilacji. Cena:15-30zl Ocena:6
-Oriflame, plyn do hig, intymnej, na kosystencja olejku, bardzo nawilza, koi podraznienia i starcza na dlugo. Cena:15-30zl Ocena:6

[ Dodano: 2006-06-02, 16:18 ]
Yasmine pisze:9. Mydla, olejki, plyny , zele do kapieli, peelingi

MYDŁA
-Nivea, takie pomaranczowe, super pachnie, nawilza, Cena: 3zl Ocena:6
-Oriflame, rozane: drazni mnie ten zapach, mdli, tak sobie nawilza, Cena:5zl Ocena:2
-Oriflame, Milk and Honey - super zapach, nawilza, ekstra :) Cena:5zl Ocena:6
-Oriflame, z cynamonem- super zapach, ekstra nawilzenie, Cena:5zl Ocena:5
-Oriflame, sliwkowe- zapch ladny, ale bbardzo wysusza, Cena:5zl Ocena:2
-Arko, Luksja -wysusza

PLYNY
-Rossman, pomaranczowy plyn do kapieli, super zapch, w miare nawilza. Cena:7zl Ocena:4

Zele:
-Ziaja, Aroma Theraphy, nawilza, super zapachy, Cena:6l Ocena:5
-Esprit, intensywny zapch perfum, nawilza, Cena:80zl Ocena:5
-Palmolive, ujedrniajacy SPA, nawilza, ladnie pachnie, lekko Cena:8zl Ocena:5

Peelingi:
-Evelline, Termal Spa, super nawilza, sciera zrogowacialy naskore, super zapch, odswieza :) Cena:15zl Ocena:6

[ Dodano: 2006-06-02, 16:33 ]
Yasmine pisze:10. Antyperspirany, dezydoranty, perfumy

ANTYPERSPIRANTY

Nie mam problemow z nadmierna potliowscia, plamami czy czyms takim, dlatego wiekszosc produktow mi pasuje.
-Oriflame, wszytskie kulki mi pasuja i ladnie pachna. Cena:10-15zl Ocena:5
-Avon, on duty - zostawia plamy biale:/ Cena:8zl Ocena:3
-Avon, zapachy perfum, przyjemne, ale tez zostawiaja biale plamy. Cena:10zl Cena:3
-Fa, taka rozowa, zapach wydaje sie nieladny, na ciele bardzo ladnie pachnie, Cena:10zl Ocena:4

DEZODORANTY

Rzadko uzywam, wole perfumy
-Oriflame, Serene -zapach malo intensywny ale zgodny z perfumami, Cena:15-20zl Ocena:4
-Avon, Pur Blanca, jw Cena: 15zl Ocena:4

PERFUMY
-Espirit, ladne, takie mlodzizowe, wyroslam z nich wole bardziej kobiece, tak sobie trwale. Cena: 60zl Ocena:4
-Pur Blanca, delikatne, ale jak sie za duzo popryskasz to az kreci w nosie od nich, kiedys mi sie podobaly, terazmnie draznia. Cena:60zl Ocena:4
-Oriflame,Nothern Lights, bardzo ladny zapch, trwaly, ale delikatny, Cena:95zl Ocena:6
-Giordani Gold, bardzo mocne, i raczej tylko na wieczory, Cena:90zl Ocena:4+
-Oriflame,Rozana mgielka Oriflame, dlugo sie utrzymuje odswieza, delikatny zapach. Cena:20-30zl Ocena:5
-Avon, pomaranczowy spray, delikatny, utrzymuje sie doc krotko, ale super zapach, mi przywodzi wspomnienia z dziecinstwa;) Cena:10-15zl Ocena:5
-Avon, wiele bylo stad perfum, ale nietrwale sa:/ oprocz Incandescine, czy jakos tak, bardzo trwaly zapch, intensywny. Cena:90zl Ocena:6
-Oriflame,Serene, piekny zaopach, delikatny trwaly. Cena:90zl Ocena:6
-Elvie, ladny zapach, ale nietrwaly:/ Cena:90zl Ocena:4
-Oriflame,Moon ,taki sobie zapach, nietrwaly, taki troche badziewny, Cena:30zl Ocena:2
-Oriflame, Ice, jw, chcociaz zapch bardziej intensywny, Cena: 30zl Ocena:2
-Adidas, rozowy, zapach nieintensywny, ale ladny, taki zwiewny, Cena:30zl Ocena:3

[ Dodano: 2006-06-02, 16:35 ]
Yasmine pisze:11. Pasty, plyny do jamy ustnej

Colodent - calkiem dobry, odswieza, utrzymuje sie dosc krotko:/ Ocena:4
Signal Whitenning, bardzo dobra. Ocena:5+

[ Dodano: 2006-06-02, 16:35 ]
Yasmine pisze:12.Produkty antytradzikowe

nie uzywam, to nic nie poradze;)
Na wypryski stosuje tylko Tormentiol -przechodzi mi po nocy :)

[ Dodano: 2006-06-02, 16:46 ]
Yasmine pisze:13. kremy, maseczki, toniki, mleczka do demakijazu

KREMY
-Ziaja, oliwkowy, za tlusty:/ Cena:4zl Ocena:3
-Nivea for young, siostra nie trafila wtedy z prezentem, bo to jest do skory miesznaje, a ja ma sucha:/ Nie nawilza niestety. Cena:15zl Ocena:3
-Oriflame, na dzien -lekka emulsja, przyjemny zapach. Cena:10-15zl Ocena:4+
-Oriflame, z wit E, moze byc tez do ciala, dosc dobry, zapach taki sobie, Cena:10-15zl Ocena:4
-Avon, taki niebieski duzy lub miodowy, brzoskwiniowy - beznadziejny, tlysty , jakies smugi robi , bllee.Cena:10-15zl Ocena:1

MASECZKI
-DR Irena Eris, peelingujaca, bardzo ostry zapch, az w oczy piecze:/ niestety daje wrazenie, jakby maseczka nie byla splukana do konca. Cena:5zl za 2 saczetki Ocena:3
-Oriflame, z glinka, bardzo dobra, odswieza, Cena:10-15zl Ocena:6
-Avon, peeling do twarzy, z drzewa herbacianego, bardzo fajny, ostry, ale nie wysusza, polecam:) Cena:10-15zl Ocena:6
-Oriflame, peeling do twarzy Aloe, zapach paskudny,lagodny peeling. Cena:-10-15zl Ocena:4
-Oriflame, maseczka z ogorka, nic praktycznie nie daje, taka woda:/ Cena:10-15 zl, Ocena:3

TONIKI
-Dermegic, bardzo dobry, nawilza, i oczyszcza. Ocena:5

MLECZKA
-Oriflame, 2w1. Dosc dobre, lagodnie, Cena:10-15zl Ocena:5
-Dr Irena Eris, akie zielone, nawilza, lekko zmywa wszytsko, bardzo dobre.Cena:10zl Ocena:6
-Evelline, dosc dobre, baardzo przyjemny zapach. Cena:15zl Ocena:5

ZELE
-Oriflame, jagodowy, bardzo gesty, starcza na dlugo, skutaczny, ale wysusza troche, Cena:15-20zl Ocena:4+
-Oriflame, Aloe, dosc dobry, ale tez nienawilzajacy. Cena:10-15zl Cena:4-

[ Dodano: 2006-06-02, 16:53 ]
Yasmine pisze:14. szampony do wlosow i odzywki do wlosow

SZAMPONY
-Oriflame, przciwlupiezowy, taki sobie, zapch w miae, Cena:10zl Ocena:3
-Rossman, odbudowujacy, zapach niemily, wysusza wlosy Cena:4zl Ocena:1
-Szauma, pomaranoczowa, nawet dobra, na dlugo starcza, przyjemny zapach. Cena:6-9zl Ocena:4
-Timotei, do brazowych, super zapach, nawilza wlosy, fajna naprawde. Cena: 10zl Ocena:5
-Sunsilk, fiolet, Dosc dobry, przyjemny zapch, troche nawilza, Cena:8zl Ocena:5

ODZYWKI:
-Timotei -moje odkrycie, ze splukiwaniem, nablyszczajaca i wygladzajaca, SUPER!! nawilza wlosy, wlosy staja sie miekkie i pieknie pachna. Super. Cena:ok10zl Ocena:6!
-Ziaja, regenerujaca, w miae dobra, bez splukiwania, wydaje mi sie, ze troche wysusza wlosy. Cena:5zl Ocena:4

KREMY
-Sunsilk, fiolet, bardzo fajny, wygladza wlosy, tylko zapach nietrwaly Cena:10zl Ocena:4+

KREMY DO OPALANIA:
-polecam aktywator Ziai Cena:10zl Ocena:6
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 02 cze 2006, 18:28

Gosia... pisze:Avon:ujedrniajacy: napina skore, nawilza, ladny zapach Cena: 10-16zl Ocena: 5

a nie uważasz, że się kiepsko wchłania? :/ trzeba długo wsmarowywać....

Nie wiem czy wspominałam, ale z Avonu podoba mi się linia SPA. Śródziemnomorska oliwka do ciała (nietłusta, dobrze nawilża) oraz krem.... i milutki zapach. Maseczka błotna też jest niezła (fajna konsystencja). Oceniam na 5.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
broken18
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: broken18 » 02 cze 2006, 19:17

Yasmine pisze:11. Pasty, plyny do jamy ustnej
Colgate max fresh, używam z 4 miesiące, ocena 5
Yasmine pisze:14. szampony do wlosow i odzywki do wlosow
Gliss kur Asia Beauty, używam 2 miesiące, ocena 6
Yasmine pisze:13. kremy, maseczki, toniki, mleczka do demakijazu
Johnson's holiday skin do twarzy, dobrze nawilża, skóra jest świeża, efekt opalenizny widać już po 3 dniach, używam 2 miesiące, ocena 6+
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 cze 2006, 19:57

Gosia... pisze:Avon: z owsem: tak sobie nawilza, zapch przecietny. Cena:10-16zl Ocena: 4
-Avon:ujedrniajacy: napina skore, nawilza, ladny zapach Cena: 10-16zl Ocena: 5
<wsciekly> Moglam wziasc ten drugi! Zamowilam wlasnie. Obecne ceny z owsem - 7,90 zł, reszta tych duzych 400 ml ujedrniajacy m.in. 10,90 :)
Gosia... pisze:Bic -dla mnie za ostre cena:3zl Ocena:4
Jak moga byc za ostre?Musza byc ostre. Mi w sumie wszytsko jedno ale lubie Bic Lady czy jakos tak - takie łądne kolorki maja :D
Gosia... pisze:-Fa, taka rozowa, zapach wydaje sie nieladny, na ciele bardzo ladnie pachnie, Cena:10zl Ocena:4
Dodam ze anyperspirant ostatnio reklamowany po goleniu to jest. I nic nie piecze faktycznie i ogole robi wrazenie balsamu. Trwalosc tez bnawet dobra :) jak dla mnie 5
Gosia... pisze:Oriflame,Moon ,taki sobie zapach, nietrwaly, taki troche badziewny,
<foch> Cos co sie Moon nazywa nie moze byc badziewne ;P
Gosia... pisze:Avon, taki niebieski duzy lub miodowy, brzoskwiniowy - beznadziejny, tlysty , jakies smugi robi , bllee.Cena:10-15zl Ocena:1
Z Naturalsa jest najlepszy!I nie jest tlusty wcale jak sie juz wchlonie ;P Obecna cena 9,90 :)
broken18 pisze:Gliss kur Asia Beauty
Chyba w lazienkce mam. Trza ywprobowac :D
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 02 cze 2006, 20:08

Gosia... pisze:-Adidas, rozowy, zapach nieintensywny, ale ladny, taki zwiewny, Cena:30zl Ocena:3
czy chodzi o najnowszego rozowego adidasa? 30ml kosztuje 100zl w sephorze, baardzo ladnie pachnie :) jak dla mnie 5+ http://www.sephora.pl/klub/nowosci/nowosc/?prodId=2352
Grace

Postautor: Grace » 02 cze 2006, 22:22

ptaszek pisze:Gosia... napisał/a:
Avon:ujedrniajacy: napina skore, nawilza, ladny zapach Cena: 10-16zl Ocena: 5

a nie uważasz, że się kiepsko wchłania? trzeba długo wsmarowywać....

hm, znaczy, mysle, ze kiepsko nie, ale troche trzeba wsmarowac, ale to moze lepiej, bo jak sie wciera to moze sie cos tam w skorze pobudza i ujedrnia :)

moon pisze:Gosia... napisał/a:
Oriflame,Moon ,taki sobie zapach, nietrwaly, taki troche badziewny,
Cos co sie Moon nazywa nie moze byc badziewne

wiedzialam, ze to powiesz:P

aniulka102 pisze:Gosia... napisał/a:
-Adidas, rozowy, zapach nieintensywny, ale ladny, taki zwiewny, Cena:30zl Ocena:3
czy chodzi o najnowszego rozowego adidasa?

chodzilo mi w sumie o taki dezodorant, bo perfum jako takich nie chcialam, bo te zapachy Adidasa dla kobiet, so dla mnie zbyt sportowe, trakie oklepane . Wiec tylko dezodorant mialam:)

aa SAMOOPALACZE
-Dax Cosmetics, krem 75ml, 12,80zl. Nadaje ladna opalenizne, tylko trzeba uwazac, zeby zaciekow nie bylo:)
-Dax Cosmetics, w piance 150ml, 15,80zl.To samo , co u gory, ale bardzioej wydajny i mniej zaciekow, dlatego zmienilam na pianke:) Zaczelam uzywac 2 temu, a opalenizne sliczna mam juz od wczoraj:)

[ Dodano: 2006-06-02, 22:22 ]
moon pisze:Gosia... napisał/a:
-Fa, taka rozowa, zapach wydaje sie nieladny, na ciele bardzo ladnie pachnie, Cena:10zl Ocena:4
Dodam ze anyperspirant ostatnio reklamowany po goleniu to jest. I nic nie piecze faktycznie i ogole robi wrazenie balsamu. Trwalosc tez bnawet dobra jak dla mnie 5

zgadza sie -delikatny jest bardzo.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 02 cze 2006, 23:30

Gosia... pisze:-Avon: z owsem: tak sobie nawilza, zapch przecietny. Cena:10-16zl Ocena: 4

Dla mnie to jest porazka. Tak samo jak te pozostale balsamy z tej serii. Nic sie nie chcialo wchlaniac, lepilo sie, mazialo. Jak dla mnie ocena maksymalnie 2.

Jeszcze dorzuce maseczki Rival de Loop (chyba tylko w Rossmannie to wystepuje) bardzo fajne i niedrogie(cos ponizej 2 zl). Zachwycona jestem ta "peel off"; po zrobieniu wreszcie mialam uczucie naprawde dobrze oczyszczonej skory. Jedyny minus to to, ze w saszetce jest za duzo kosmetyku i czesc trzeba zostawic na drugi raz i potem czesciowo wysycha :/ Ocena 5.

Zel do mycia twarzy Rival de Loop - bardzo przyjemny, delikatny zapach, dobra, zelowa konsystencja. Dopiero teraz kupilam i na razie jestem zadowolona, ale nie moge powiedziec jak sie sprawuje na dluzsza mete. Jakies 6zl. Ocena na razie 4+.

Odzywka Lovely z jedwabiem. Nie polecam, duzo gorsza niz ta z pylkiem diamentowym. Ma mleczny kolor i trzeba bardzo uwazac przy malowaniu, bo potem nieestetycznie wyglada. I jakos dlugo wysycha. Ocena 3.

Uzywal ktos kosmetykow La Roche Posay? A dokladnie "Effaclar K". Bo zapisal mi to dermatolog, a nie moge znalezc (a jak juz, to potwornie drogie). nie wiem czy na pewno to jest na tyle dobre, zeby latac po calej Warszawie i szukac. Poleca ktos? Bo boje sie wydac kolejnej kasy na cos, czego ZNOW nie bede mogla uzywac :/
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 cze 2006, 12:33

złotooka kotka pisze:Dla mnie to jest porazka.
Olivia a ponoc takie dobre no mialo byc :/ Przeraza mnei co dostane :/ Ale grunt zeby bialej szorstkiej skory nie bylo. Jesli nie bedzie - bedzie dobrze :) Poz atym ja nie mam b. suchej wiec...
Grace

Postautor: Grace » 03 cze 2006, 12:42

moon pisze:Olivia a ponoc takie dobre no mialo byc Przeraza mnei co dostane Ale grunt zeby bialej szorstkiej skory nie bylo

szczerze-czasem po tym balsamie taka mam:/ nie zawsze koi skore. Jak cos to zwrocisz :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 03 cze 2006, 22:41

moon pisze:złotooka kotka napisał/a:
Dla mnie to jest porazka.
Olivia a ponoc takie dobre no mialo byc Przeraza mnei co dostane Ale grunt zeby bialej szorstkiej skory nie bylo. Jesli nie bedzie - bedzie dobrze Poz atym ja nie mam b. suchej wiec

Tez nie mam bardzo suchej. I bylo koszmarne. Z polowe butelki wywalilam, bo sie nie dalo smarowac. Ciuchy byly po tym brudne, tluste. Skora nie byla w ogole nawilzona, a jakas lepiaca. Nigdy wiecej. <belt>
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 03 cze 2006, 23:04

Gosia... pisze:chodzilo mi w sumie o taki dezodorant, bo perfum jako takich nie chcialam, bo te zapachy Adidasa dla kobiet, so dla mnie zbyt sportowe, trakie oklepane . Wiec tylko dezodorant mialam:)
rozumiem:) ale jak bedziesz w perfumerii to koniecznie powachaj tego adidasa. Swietnie pachnie, zupelnie inaczej, nie sportowo - slodko i zmyslowo <aniolek>
Grace

Postautor: Grace » 03 cze 2006, 23:22

aniulka102 pisze:Gosia... napisał/a:
chodzilo mi w sumie o taki dezodorant, bo perfum jako takich nie chcialam, bo te zapachy Adidasa dla kobiet, so dla mnie zbyt sportowe, trakie oklepane . Wiec tylko dezodorant mialam:)
rozumiem:) ale jak bedziesz w perfumerii to koniecznie powachaj tego adidasa. Swietnie pachnie, zupelnie inaczej, nie sportowo - slodko i zmyslowo

powącham:)
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 04 cze 2006, 17:38

z pianek polecam 'lekka pianke' Timotei. wczesniej wella tez taka miala, ale ostatnio sie obszukalam i nigdzie jej nie moglam znalesc...

super produkt. nie dosc, ze pachnie jak marzenie to jeszcze jest wydajny. no i w przeciwienstwie do zwyklych pianek nie psuje mi sie w polowie opakowania :/ moja mama byla zachwycona kiedy ja jej kupilam, sama tez chetnie uzywam.

o i dzis kupilam szampon Glass Kur satynowy braz - ciekawe jakie da efekty na dluzsza mete. wydaje sie swietny ;]
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Grace

Postautor: Grace » 24 cze 2006, 12:31

Krem na dzień nawilżający AA - taki sobie, moim zdaniem nie nawilża jak powinien, myślę, że dla skóry mieszanej w stronę tłustej będzie odpowiedni.Ocena:3

Krem na noc AA nawilżający - ten nawilża dużo lepiej, skóra jest gładka i miła w dotyku.Ocena:4+

Maszynki do golenia Gilette- takie różowe. W miarę dobre, a przede wszytskim delikatne. Za 10 zapłaciłam niecałe 15zl, jakaś promocja.

Cienie opalizujące AP- ładne kolorki, nadają się na imprezy, kiedy kobieta chce błyszczeć.Więcej powiem, za miesiąc. Cienie malutkie są, na kilkanaście razy tylko starczy. Cena:12zl

Podkład Maybelline Matt i Fresh - wydaje mi się średni, nie nawilża tak jakbym chciała, kryje też tak sobie, dobrze, że kupiłam w promocji, bo bym żałowała. Cena:12,90zl
Ocena:3

Peeling antycellulitowy Irena Eris - peeling dobry, ostry ale zarazem delikatny, myśle,że ujędrnia i jest wart polecenia. Cena:12zł Ocena: 5+

Błyszczyk Oriflame Kiwi - ładnie pachnie i smakuje, bardzo lekki, nieklejący się, trwałośći, jak na błyszczyk w miarę dobra, idealny na lato. Cena: 10zł Ocena: 5

Żele i balsamy Aqualina - fakt zapachowe są : manadrynka, biała czekolada, cola, marcepan i mnóstwo innych. Ja nie przepadam za takimi zapachami, ale kwestia gustu. Żele wbrem zapewnieniom producenta wcale nie starczają na tak długo, zapach też się nie utrzymuje długo. Z balsamami podobnie. Nawilżają średnio, ale nie zostaje po nich uczucie napiętej skóry.Cena:36zł za szt. Ocena:3-
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 12:32

Gosia..., co powiesz o lakierach Dior Addict? :> Masz jakies zdanie w tej kwestii ? :)
Grace

Postautor: Grace » 24 cze 2006, 12:38

Wiesz używałam kiedyś lakirów Diora, nie wiem czy z tej serii, o której mówisz, nie pamiętam po prostu. Jednak nie przypadły mi wtedy do gustu, dlatego je porzuciłam. Pamiętam, że trudno było je zmyć i bardzo zniszczyły mi płytkę paznokcia. Pierwszy raz w życiu ( i do tej pory ostatni) miała przebarwienia na paznokciach. Być może od tamtej pory receptura została ulepszona, dlatego myśle, że warto zapytać się konsulatanki w drogerii, na pewno powie Ci więcej. W mojej drogerii nie mamy Diora, dla4etego tylko mówię, co ja osobiście przeżyłam z tą firmą :)
Ciebie Dior ma dobre, jeśli chodzi o nakładanie, jednak trwałośc ich pozostawia wiele do życzenia. Pomadki natomiast z serii nawilżającej ohydnie pachną i smakują, średni trwałe. Ogólnie firmę uważam za przereklamowaną :) Ciekawa jestem opinii innych.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 12:40

Gosia... pisze:Ciekawa jestem opinii innych.
No wlasnie nie odstalam innych to czekalam az Ty wrocisz <aniolek>
Ja dostalam pare od tesciwej w prezencie. Gama kolorystyczna srednia ale w miare trwale byly. Jak dotad kilka razy tylko uzylam :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 cze 2006, 12:41

Gosia... pisze:-Avon: z owsem: tak sobie nawilza, zapch przecietny. Cena:10-16zl Ocena: 4

ja bym ocenila na 1 :P tragedia jak dla mnie :)

Gosia... pisze:-Evelline: ujerniajacy ; super napina, swietnie pachnie, super:) Cena:10zl Ocena:6

potwierdzam :) bardzo lubie ta seria SPA sie chyba nazywa :) Ale maja tez ajny balsam rozswietlajacy :)

ptaszek pisze:Nie wiem czy wspominałam, ale z Avonu podoba mi się linia SPA.

Ja tez lubie, ten balsam srodziemnomorski jest idealny na...posladki :) Nawet z rozstepami sobie radzi.

złotooka kotka pisze:Dla mnie to jest porazka. Tak samo jak te pozostale balsamy z tej serii. Nic sie nie chcialo wchlaniac, lepilo sie, mazialo. Jak dla mnie ocena maksymalnie 2.

O wlasnie. Ta seria to w ogole pomylka. Kiedys na kursie wziazu babka mowila ze wlasciwie to sa prodkukty dla nastoletek do 15 lat. I ujedrniajacy, nawilzajacy itp. to maja tylko w nazwie :P

złotooka kotka pisze:Uzywal ktos kosmetykow La Roche Posay?

Ja, bardzo zadowolona bylam ale niestety nie sa najtansze :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 12:43

Mia pisze:Ta seria to w ogole pomylka.
Ma skora sucha nie byc i nie jest - wiec jest ok :P
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 cze 2006, 12:45

Gosia... pisze:Ogólnie firmę uważam za przereklamowaną :)

Oj bardzo. Tusze jak za taka cene zero efektu, znaczy no ladnie, naturalnie ale tak samo jak tusz za 20zl ;) Lakierow nie lubie o wiele ajiej sprawdza sie Sally Hansen. Byszczyki za lepkie i geste. Jedyne z czego bylam zadowolona naprade to kredki to oczu. Cienie jak Gosia mowila srednie (wszystko w porownaniu do ceny)
Grace

Postautor: Grace » 24 cze 2006, 12:50

Mia pisze:Ja tez lubie, ten balsam srodziemnomorski jest idealny na...posladki Nawet z rozstepami sobie radzi.

serio? dajcie mi kod, to kupię.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 cze 2006, 12:53

Ja go uzywam tylko na posladki, bo wyglada i ujedrnia skore :) Kod Ci jakas konsultantka poda :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 24 cze 2006, 12:58

Mia pisze:złotooka kotka napisał/a:
Uzywal ktos kosmetykow La Roche Posay?

Ja, bardzo zadowolona bylam ale niestety nie sa najtansze

Ja kupilam ten Effaclar K i jest super. Swietny, leciutki krem, super oczyszcza, od razu mam ladniejsza cere. I dostalam tez probke z innymi kosmetykami z tej serii. Rownie fajne. Na pewno kupie zel do mycia twarzy. Mialam malenka saszeteczke i starczyla mi na baaaardzo dlyugo, wiec cholernie wydajny. Tak wiec oplaca sie mimo wysokiej ceny (jeden produkt w granicach 30 - 40zl). Ocena 5+

Za to nie polecam "pianki do depilacji skory wrazliwej ISANY". Dostalam obrzydliwej wysypki na calym depilowanym obszarze. Moja siostra tez. :/ Ocena grubo ponizej zera.

Kolejna rzecz, tym razem do polecenia, to odzywka w mgielce SUNSILK z arbuzem. Idealnie sie sprawdza do szybkiego odswiezenia fryzury Kupilam w jakiejs promocj za cos kolo 5-6zl za 200ml z rozpylaczem. A ostatnio widzialam duza litrowa butle bez rozpylacza za 10zl. Ocena 4+
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 12:59

złotooka kotka pisze:duza litrowa butle bez rozpylacza
To jak tego uzywac? :|
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 24 cze 2006, 13:02

moon pisze:To jak tego uzywac?

To jako uzupelnienie. Kupujesz wieksze tansze opakowanie i przelewsz sobie. A po co sa np. wszystkie saszetki z mydlami w plynie, bez dozownikow?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 cze 2006, 13:03

złotooka kotka pisze:A po co sa np. wszystkie saszetki z mydlami w plynie, bez dozownikow?
Aaa... lapie juz. :]
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 cze 2006, 14:51

złotooka kotka pisze:Ja kupilam ten Effaclar K i jest super. Swietny, leciutki krem, super oczyszcza, od razu mam ladniejsza cere. I dostalam tez probke z innymi kosmetykami z tej serii. Rownie fajne. Na pewno kupie zel do mycia twarzy. Mialam malenka saszeteczke i starczyla mi na baaaardzo dlyugo, wiec cholernie wydajny. Tak wiec oplaca sie mimo wysokiej ceny (jeden produkt w granicach 30 - 40zl). Ocena 5+

Właśnie miałem pisać, że polecam. Jest niesamowicie wydajny - przy kilkukrotnym użyciu w ciągu dnia (3-4 razy) starcza na ok 3 miesiące! Jakość na najwyższym poziomie. Używam niezmiennie od 7 lat. Mimo że kosztuje 40 zł, to się opłaca. A zresztą we Francji kosztuje 8 euro :P
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 24 cze 2006, 15:08

Odnośnie Effaclar K - mozna się po nim opalać i czy nadaje sie do ceru suchej?
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."

Wróć do „Zdrowie i uroda”