Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 mar 2006, 12:45

Mia pisze:hmm ja musze miec zatyczke

Tez bym woała ale generalnie 100 zł wiecej za zatyczke płacic nie bede ;P
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 08 mar 2006, 12:57

Mia pisze:
agna 24 pisze:Chcialam sobie dzis kupic jakas maseczke oczysczajaca do twarzy. nie droga a fajna. polecacie cos?
poszukaj z dermiki w szaszetkach, swietne sa a koszt oto ok 4 zl starcza na pare razy
myslalam raczej o maseczkach w tubkach min. 50 ml Uwazam ze sa bardziej ekonomiczne... do tej pory uzywalam glownie maseczki oriflame, ale dzis mam ochote na zmiane. A propo oriflame, jak bedziecie szukac wody dla waszego faceta polecam Wodę toaletową Frey (Połączenie świeżości z siłą. Olejek kardamonowy i tymianek nadają pikantny ton, a nuty drzewne i piżmowe tworzą balsamiczne tło. 50 ml 89 zł) A tak przy okazji Frey byl w kulturze wikingow bogiem pokoju i plodnosci :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 mar 2006, 13:04

agna 24 pisze:do tej pory uzywalam glownie maseczki oriflame,

takiej z glinka ? bo ona jest bardzo dobra.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 mar 2006, 13:06

Ja sie jakos do Oriflame zraziłam. 2 produkty mam i dwa do dupy i drogie :/
W zyciu tam juz nic nie kupie. Wole zeby moj mial cos co go trwale nie okaleczy :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 mar 2006, 13:08

moon pisze:a sie jakos do Oriflame zraziłam. 2 produkty mam i dwa do dupy i drogie

ja tez. Nie lubie tej firmy i ich produktow. Tusze do dupy, szampony, plyny do makijazu, ale maseczki maja dobre :).
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 08 mar 2006, 13:08

Yasmine pisze:
agna 24 pisze:do tej pory uzywalam glownie maseczki oriflame,
w sumie to mialam wszystkie prawie. jestem konsultantka, ale kupuje tylko na wlasny urzytek i ewentualnie dla znajomych... ze znizka ceny sa w miare normalne.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 mar 2006, 13:25

agna 24 pisze:myslalam raczej o maseczkach w tubkach min. 50 ml Uwazam ze sa bardziej ekonomiczne... do tej pory uzywalam glownie maseczki oriflame, ale dzis mam ochote na zmiane

no tylko wlasnie dermika ma albo szaszetki albo maseczki do salonow kosmetycznych po 500 ml - ale za to swietne. jak wroce to cos Ci jeszcze polece, mam caly plik gdzies z maseczkami :)

Yasmine pisze:takiej z glinka ? bo ona jest bardzo dobra.

dobra jest fakt :)

moon pisze:2 produkty mam i dwa do dupy i drogie :/

ale ze do dupy to moga byc rozne powody tego, a bez znizki faktycznie drogie sa

Yasmine pisze:Tusze do dupy, szampony, plyny do makijazu, ale maseczki maja dobre :).

tusz Giordani Gold jest dobry, z serii Indulgence peeling swietny, fajne tez balsamiki maja z tej serii milk&Honey czy rozanej, aha i bardzo dobre cienie do powiek, w przeciwienstwie do Avonu tam twarde jak kamien blee

ze znizka ceny sa w miare normalne.

tez tak sadze, a wiele osob sprzedaje po cenie dla konsultantow
Jagienka06
Weteran
Weteran
Postautor: Jagienka06 » 08 mar 2006, 13:35

Mia pisze:quote="Yasmine"]Tusze do dupy, szampony, plyny do makijazu, ale maseczki maja dobre :).
tusz Giordani Gold jest dobry, z serii Indulgence peeling swietny, fajne tez balsamiki maja z tej serii milk&Honey czy rozanej, aha i bardzo dobre cienie do powiek, w przeciwienstwie do Avonu tam twarde jak kamien blee[/quote]
co do tuszów (nawet giordani gold) i szamponow tez uwazam ze sa kiepskie. uwielbiam kremy... zwalszcza rich intensive moisturiser (taki rozowy w szklanym pudeleczku)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 08 mar 2006, 15:03

moon pisze:Tez bym woała ale generalnie 100 zł wiecej za zatyczke płacic nie bede

ja mam taki balagan zawsze w torebkach ze generalnie jak wygrzebuje perfumy to zawsze jakos dziwnym trafem wlasnie bez zatyczki wyciagne <aniolek>

wszystkie te z glinka uwazam za dobre, bo oczyszczaja i sciagaja pory , natomiast nie moge kompletnie uzywac pilingow - zaraz wyskakuja mi jakies syfki na twarzy :/
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 mar 2006, 17:31

agna 24 pisze:co do tuszów (nawet giordani gold) i szamponow tez uwazam ze sa kiepskie

szampony sa beznadziejne, ale o tym tuszu zlego slowa nie powiem, bo jak nie mam kasy to wlasnie jego uzywam i mi odpowiada :)
kremy za dla mnie za tluste nawet te ktore maja byc nawlizajace, odpowiada mi tylko ten intensywnie nawilzajacy (jasnoniebieski taki) a ten sztyf na popekane usta z tej serii jest rewelacyjny, moj uzywa i jego siostra i bardzo sobie chwala :)

ja polecam nowy tusz MF Masterpiece - ten z ta zolta szczoteczka, uzywam od tygodnia i jestem bardzo zadowlona, pobil mojego faworyta 2000Calorie, siwetne rozdziela rzesy :)
cena 45zl
Grace

Postautor: Grace » 20 mar 2006, 18:09

Mia, albo ogolnie dziewczyny poleccie mi jakis tusz - Maybelline sie nie sprawdzil, i zeby nie byl kosmicznie drogi :) najlepiej pogrubiajacy :)
a Mia podobaja Ci sie perfumy Giordani Gold ?
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 20 mar 2006, 18:14

Gosia a jakie masz rzesy?? I jaka granica cenowa??

Hmm Giordani Gold, srednio kojarze w teh chwili zapach bo pamieta buletke ;) znajde jakas probke zaraz :P a czemu pytasz??
Grace

Postautor: Grace » 20 mar 2006, 18:17

chce sobie kupic, wiesz sa w promocji :) sa dosc mocne, ale mi sie podobaja :) Tylko chlop mi zrzedzi, ale co tam:)
Rzesy mam srednio grube, srednie ogolnie. a pocec cos tancszego , co znasz i cos drozszego, bede miala przyplyw gotowki nieglugo wiec moze sie na cos skusze, ale wolalabym tanszego
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 20 mar 2006, 18:36

wlasnie tak mi sie kojarzylo ze to taki mocny kwiatowy zapach ;)

hmmm moja wielka 3 z tych srednich cen (tzn do 60zl) to: Loreal Double Extension, Max Factor 2000 Calorie a ostanie odkrycie to MF Masterpiece ;) wczesniej uzywalam tez jakiegos Bourjois ale nie pamietam juz ktory to byl dokladnie, ale tez byl niezly.
To ta srednia polka :) Ale moze dziewczyny cos Ci podpowiedza jeszcze :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 mar 2006, 23:32

Ja to jestem bardziej specem od tego jakiego tuszu nie uzywac niz uzywac wiec jakby co mow a ja Ci powiem ze to do pupy jest ;)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 20 mar 2006, 23:42

moon pisze:Ja to jestem bardziej specem od tego jakiego tuszu nie uzywac niz uzywac wiec jakby co mow a ja Ci powiem ze to do pupy jest ;)

heh a ktore sa takie beznadziejne? bo mi np nie pasuje zaden tusz z Avonu i ich nie lubie - nie podpasowal mi tez MF Lash Lift, Bourjois Pump Up The Volume i Dior - Ultimeyes i Maximeyes.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 mar 2006, 00:20

Wszystko Pierra Rene, to co pisalam z Avonu Oriflema, Joko ma kiepskie, Paloma , Loreala, Miss Sporty i inne. Z tych tanszych Mia mowie.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 mar 2006, 00:28

moon pisze:Loreala

Double Extension tez Ci nie pasowal? to jedyny z Loreala ktory moim zdaniem sie sprawdza :)

a Pierre Arthes XXL ktos probowal? to z tych tanszych, kolezanka mi polecala :>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 mar 2006, 00:45

Mia, ja nie moiwe ze ja wszystkie z tych co poidalam mam obcykane i twierdze ze szajs. No nie przesadzajmy drogeri nie zakladam jeszcze i 200 tuszy mi nie potrzeba. Mowie tylko o tych firmach na które dane bylo mi sie naciąc i na ktore powinno brac sie poprawke co do produktow.
Grace

Postautor: Grace » 21 mar 2006, 08:04

ciezkie to zycie, kiedy tuszu dobrego brak, ach :) ;)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 mar 2006, 11:25

ja najbardziej lubię tusze maybelline, aktualnie mi xxl baaardzo pasuje.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 mar 2006, 12:02

moon pisze:Mowie tylko o tych firmach na które dane bylo mi sie naciąc i na ktore powinno brac sie poprawke co do produktow.

ale jak polecajmy to konkretnie, zadna firma nie ma w 100% wszystkich porduktow dobrych wiec tak mozna pisac o kazdej ;)

lollirot pisze:aktualnie mi xxl baaardzo pasuje.

hihi, a to kolejny ktory nie podpasowal mi, mimo ze tez polecay kolezanki.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 mar 2006, 12:16

Mia pisze:hihi, a to kolejny ktory nie podpasowal mi

dlaczego? ladnie wydluza, zagęszcza i nie skleja rzęs. dla mnie jeden z tych bardziej trafionych :-)
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 mar 2006, 12:22

lollirot pisze:dlaczego? ladnie wydluza, zagęszcza i nie skleja rzęs. dla mnie jeden z tych bardziej trafionych :-)

to ten dwufazowy no nie? baza jest fajna, ale sam tusz nie bardzo ;) na poczaku byl naprawde wporzakdu i bylam zadowolona ale juz po 2,5 tyg mi sie robily grudki, osypywal sie pod koniec dnia, a i nie pogrubia w ogole.

no ale to wszystko zalezy jakie ktos ma rzesy i jakiego efektu po tuszu oczekuje :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 mar 2006, 12:45

Mia pisze:ale jak polecajmy to konkretnie,
Ale ja nie polecam ja odradzam. ;P A raczej sugeruje gdzie byc czujnym.. :D
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 mar 2006, 13:32

moon pisze:Ale ja nie polecam ja odradzam. ;P A raczej sugeruje gdzie byc czujnym.. :D

ok, w sumie jak tak na to patzrec to masz racje :D bo w wymionionych przez Ciebie firmach wyjatki dzialaja raczej wlasnie w druga strone, ze tylko pojedyncze sa dobre ;)
ja podziwiam moje kolezanki, ktore uzywaja do pomalowania rzes 3 tuszy... bazy z tego, szczoteczki z tego, grzebyka z tego... ;)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 mar 2006, 17:38

Mia pisze:ja podziwiam moje kolezanki, ktore uzywaja do pomalowania rzes 3 tuszy

każdy ma swoje ideały ;-)

[ Dodano: 2006-03-21, 23:18 ]
mia, jak będzie Ci dane użyć tego nowego max factor master piece to daj znać, okej?
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 mar 2006, 12:34

lollirot pisze:mia, jak będzie Ci dane użyć tego nowego max factor master piece to daj znać, okej?

no baa, ja juz go nawet kupilam ;) tylko czekam az wykoncze Loreala bo nie chce zeby wysychal niepotrzebnie a mojego Double Extension to juz i tak ostatnie dni :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 mar 2006, 15:17

A na ile wystarczy wam tusz? Bo ja mam mojego Maybelline juz dobrych kilka miesiecy, a kilka razy dziennie tuszuje rzesy. Jakis wydajny :).
Grace

Postautor: Grace » 22 mar 2006, 15:28

mi srednio na miesiac starcza tusz :/ po miesiacu czuje, ze to jz nie ten sam efekt co na poczatku

Wróć do „Zdrowie i uroda”