odstawienie pigulek
Moderator: modTeam
odstawienie pigulek
Witam wszystkich
Mam pytanie do dziewczyn.Mialyscie moze jakies problemy po odstawieniu pigulek antykoncepcyjnych?Szczegolnie interesuja mnie zmiana dlugosci cyklu ale jesli wystapily jakies inne tez piszcie.Jak dlugo to trwalo?Czekam na info z gory dzieki pozdrawiam
Mam pytanie do dziewczyn.Mialyscie moze jakies problemy po odstawieniu pigulek antykoncepcyjnych?Szczegolnie interesuja mnie zmiana dlugosci cyklu ale jesli wystapily jakies inne tez piszcie.Jak dlugo to trwalo?Czekam na info z gory dzieki pozdrawiam
- Sir Charles
- Weteran
Monia pisze:moze masz jakies doswiadczenia z rozlegulowaniem cyklu po odstawieniu pigul
moze nawet nie Ty sam osobiscie ale jakas znajoma
A inna znajoma ma problem z zajściem w ciąże jako że wzieła ślub i teraz chciałaby mieć dzieci..
[ Dodano: 2005-11-17, 11:17 ]
no ale to jeden ze skutków odstawienia pigułek..więc zmiana cyklu powoduje te skutki A w jaki sposób dokładnie to nie wiem..trzeba by ginekologusa pospolitusa zapytać
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Pegaz nie rozmawiajmy tutaj o ciazach bardzo Cie prosze interesuje mnie cykl a mianowicie czy wystepowaly jakies krawawienia plamienia pomiedzy miesiaczka i co ile ona wystepowala czy nastapily jakies zmiany moze jeszcze piszcie z jakimi pigulkami mialyscie do czynienia i jak dlugo bralyscie pytanie kieruje rowniez do panow o ile maja wiarygodne informacje od swoich dziewczyn
Nie rozumiem Cie ? co Ci dolega , ze pytasz i pytasz i konca nie ma? ...Powiem jednoznacznie , po odstawieniu pigółek wszystko wraca do normy , w wiekszych czy mniejszych bólach , lub bez nich .Jesli jest cos nie tak , to tylko do lekarza czas sie udać , a nie pytac na forum .Wiec moze zapytasz inaczej ?
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Monia pisze:interesuje mnie cykl a mianowicie czy wystepowaly jakies krawawienia plamienia pomiedzy miesiaczka i co ile ona wystepowala czy nastapily jakies zmiany moze jeszcze piszcie z jakimi pigulkami mialyscie do czynienia i jak dlugo bralyscie pytanie kieruje rowniez do panow o ile maja wiarygodne informacje od swoich dziewczyn
Różne, min. Harmonet, Tri Minulet, Rigewidon. W sumie chyba ze 13 lat. Komplikacji żadnych nie było przy przerwach w stosowaniu. (oczywiście nie ja osobiście )
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Monia pisze:a brales kiedys pigulki ze jestes taki pewny tego co mowisz?chce sie dowiedziec czy u dziewczyn wystapily jakies niepozadane objawy niekoniecznie tez zwiazane z cyklem
Oki ! tyle, ze to co u innych wcale nie musi u Ciebie ! ,a co wystapi , nie musi byc zwiazane zas z pigółkami ! ale oki , niech mówią
i tak nie rozumiem Twojego toku rozumowania , ale nic mi do tego ...wiec pass <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Monia pisze:Witam wszystkich
Mam pytanie do dziewczyn.Mialyscie moze jakies problemy po odstawieniu pigulek antykoncepcyjnych?Szczegolnie interesuja mnie zmiana dlugosci cyklu ale jesli wystapily jakies inne tez piszcie.Jak dlugo to trwalo?Czekam na info
Tak po całonocnych przemyśleniach... skoro lekarz zalecił Ci odstawienie pigułek to powinien udzielić informacji o ewentualnych powikłaniach z tym związanych
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
A ja po odstawieniu pigułek mam okres co 2 tyg Wielką zaletą tabletek było to, że dokładnie wiedziałam kiedy wystąpi jakiekolwiek krwawienie i byłam na to przygotowana. Ale nie żałuje, że odstawiłam tabletki
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Mijka pisze:A ja po odstawieniu pigułek mam okres co 2 tyg
Może jest to znak, że należało z nich zrezygnować?
Mi po odstawieniu tabletek wszystko przebiegało normalnie. A teraz, przez wiele lat od zaprzestania ich zażywania, cały czas mam regularny okres, co do dnia, a nawet co do pory tegoż dnia. Przed rozpoczęciem brania antykonceptów dzień dostania okresu był często loterią.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Tak było w pierwszym miesiącu po odstawieniu, teraz już wróciło do normy. Byłam u ginekologa i wszystko jest w porządku, sam cykl już po unormowaniu, jakieś 3-4 dni krótszy. Narzekam tylko i wyłącznie na zbyt wysokie libido, nigdy tak nie miałam
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 14:05 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
-
- Początkujący
Witam jestem tu nowa i mam problem z okresem ;/ zawesze mój okres trwał nawet osiem dni a teraz... we wrześniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne Rigevidon dwa okrsy po odstawieniu były w porządku w listopadnie mój okres trwał trzy dni w grudniu dwa. teraz dostałam okres po 32 dniach na dziesięć godzin i zniknął. Wczoraj znowu dostałam i dalej mam. Nie wiem co sie ze mną dzieje... Test ciążowy robiłam miesiąc temu i był negatywny, przed okresem byłam u ginekologa nie mówił mi nic, że widzi bym mogła być w ciąży. Powiedziałam mu o swoim problemie, ale zbagatelizował to.
Może któraś z Was miała taki problem?
Pracuje na produkcji i dźwigam ciężkie pudła z detalami od których mojej koleżance obniżyła się macica.
POMOCY!!!!!!!!!!!!
Może któraś z Was miała taki problem?
Pracuje na produkcji i dźwigam ciężkie pudła z detalami od których mojej koleżance obniżyła się macica.
POMOCY!!!!!!!!!!!!
Zloto
- ksiezycowka
- Weteran
Przeciez jest rownouprawnienie. Wiec dlaczego kobiety mialyby dzwigac lzejsze pudla od mezczyzn?zlotoafryki123 pisze:Pracuje na produkcji i dźwigam ciężkie pudła z detalami od których mojej koleżance obniżyła się macica.
A co do tematu to mozesz sobie zrobic badania na poziom poszczegolnych hormonow. Moze to cos powie co CI jest. Ale skoro gin to zbagatelizwal... zmien go albo tez bagatelizuj.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 02:00 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”