Chcę Zasnąć I Się Nigdy Nie Obudzić...
Moderator: modTeam
Zastanow sie wiec co lubisz robic. Moze lubisz plywac, albo lubisz teatr? Cokolwik... zajmij sie czyms! Postaraj sie wlaczyc do jakies grupy ludzi o podobnych do Ciebie zainteresowaniach. Jak juz ktos napisal, otworz sie na swiat. Jestes mlody, jeszcze cale zycie przed Toba!
Co do kasy, to jasne, ze to nie jest proste, ale zawsze jest mozliwosc roznoszenia ulotek, czy cos takiego. W wieku 17 lat 200 zl miesiecznie robi wielka roznice. Dodatkow jest to jakies kolejne zajecie.
Poszukaj tez oparcia u zaufanych ludzi, lub takich, ktorzy sa dla Ciebie autorytetami. Moze to jakis nauczyciel, sasiadka, ktora zawsze mowi Ci cos milego, gdy ja mijasz...
Uwierz mi, ze bedzie lepiej, tylko po prostu nie mozna sie poddawac.
Co do kasy, to jasne, ze to nie jest proste, ale zawsze jest mozliwosc roznoszenia ulotek, czy cos takiego. W wieku 17 lat 200 zl miesiecznie robi wielka roznice. Dodatkow jest to jakies kolejne zajecie.
Poszukaj tez oparcia u zaufanych ludzi, lub takich, ktorzy sa dla Ciebie autorytetami. Moze to jakis nauczyciel, sasiadka, ktora zawsze mowi Ci cos milego, gdy ja mijasz...
Uwierz mi, ze bedzie lepiej, tylko po prostu nie mozna sie poddawac.
She's my angel, she's my lover, she's my very best friend... KC
- unlucky_sink
- Maniak

mastercezary pisze:Myslalem o psychiatrze.. ale co on mi pomoze? wyslycha tylko... co mi powie? zebym sie neizalamywal i dawal rade? nic niepowie (chyba) ciekawego.. a bedzie trzeba jeszcze zaplacic
wiesz-jak nie będziesz chciał żeby ci ktos pomógł, to nikt ci nie pomoże. Wiem bo tak miałam-mam... Ja mam to szczęście, że mam znajomą-panią psychiatrę-i mimo, że nie wierzę w psychiatrów-to ona jest osobą której ufam. Kiedyś chodziłam do psychologa-nauczycielka mi powiedziała, że w moim mieście bezpłatnie przyjmuje pani psycholog-może w twoim też? spytaj lekarza rodzinnego.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
- ksiezycowka
- Weteran

mastercezary, nie psychiatra a wpierw psycholog. Psychiatra Ci zapisze Seronil czy innego antydepresanta i tyle. A psycholog to rzecz dobra i to bardzo. Tylko zalezy na jakiego się trafi. Ja z półrocznej psychoterapii indywidualnej w MOPie jestem zadowolona. Pewnie, ze moze sie okazac, ze to za mało i trzeba będzie i psychiatrę odwiedzić.
I nie musisz płacić. Jest dużo osrodków psychoterapeutycznych i są darmowe.
I nie musisz płacić. Jest dużo osrodków psychoterapeutycznych i są darmowe.
mastercezary, a czego oczekujesz od nas? Bo po cos napisales ten post. Wiesz, mnie sie wydaje ze Ty nie szukasz pocieszenia, dobrej rady a jedynie okazje do rozpaczania nad soba. Znam to dosc dobrze.
Co do dziewczyny to - nie obraz sie - dawno Ci rogi przyprawila. Nikt tak sie nie uczy.
Ale domyslam sie ze nie jest dla Ciebie wazna.
Pamietaj, ze czlowiek wytrzyma wszystko. Jesli nie dla kogos do chociaz dla siebie, a fortuna jest slepa wiec nie tak trudno ja oszukac.
Co do dziewczyny to - nie obraz sie - dawno Ci rogi przyprawila. Nikt tak sie nie uczy.
Ale domyslam sie ze nie jest dla Ciebie wazna.
Pamietaj, ze czlowiek wytrzyma wszystko. Jesli nie dla kogos do chociaz dla siebie, a fortuna jest slepa wiec nie tak trudno ja oszukac.
- ksiezycowka
- Weteran

Mnie do psychologi i psychologow przekonała pani dr która tejże psychologi mnie uczyła..nie wiem co bardziej mnie przekonalo jej uroda czy to co przekazala nie mniej psychologia to jedna z moich pasji dziki temu nie potrzebuje psychologa <aniolek2>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
- ksiezycowka
- Weteran

Glupio pytac moon ale po co Ci wizyta u psychologa? Rozpierały Cię emocje i chcialas sie ich skutecznie pozbyc? Bo wygladasz na w miare zadowoloną z zycia...
A chlopak ma powazne stadium depresji jak dla mnie..
I dlaczego potrzeba rozmowy z psychologiem powinna sie urzymywac wsrod ludzi?
Potem zabraknie psychologow bo wszyscy beda potrzebowac ich pomocy:P Nawet oni sami...
A chlopak ma powazne stadium depresji jak dla mnie..
I dlaczego potrzeba rozmowy z psychologiem powinna sie urzymywac wsrod ludzi?
Potem zabraknie psychologow bo wszyscy beda potrzebowac ich pomocy:P Nawet oni sami...
- ksiezycowka
- Weteran

AlicE! pisze:I dlaczego potrzeba rozmowy z psychologiem powinna sie urzymywac wsrod ludzi?
Bo za 5 lat (mam nadzieję) będe psychologiem ;P
AlicE! pisze:Glupio pytac moon ale po co Ci wizyta u psychologa? Rozpierały Cię emocje i chcialas sie ich skutecznie pozbyc? Bo wygladasz na w miare zadowoloną z zycia...
Kiedys gdzies pisałam, ale to wierzchołek moich problemów psychicznych. Nie zamierzam się nad tym rozwodzić tutaj Alice, bo to zbyt intymne sprawy.
AlicE! pisze:A chlopak ma powazne stadium depresji jak dla mnie..
To jeszcze poważnego stadium deprsesji żeś nie widziała.
- ksiezycowka
- Weteran

- Weteran

- Weteran

- Weteran