[Warszawa] kilka pubów dla niewybrednych
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
[Warszawa] kilka pubów dla niewybrednych
Dwa Koła - pub motocyklowy, muzyka: rock, punk-rock, metal; umieszczony na zadupiu (za Dw. Zachodnim, ul. Tunelowa); wygląda niepozornie, ale w środku ma swój klimat na ścianach, pod sufitem pozawieszane dwókołowe pojazdy, tudzież ich części... oczywiście nie trzeba dodawać, że najczęstszymi bywalcami są miłośnicy motocykli (którzy lubia tam sobie wesela urządzać); od czasu do czasu grane są koncerciki i organizowane imprezy tematyczne; na golonkę można sobie poczekać 50 min A w toalecie jest lodowato, brrrr
Ochotka - jak sama nazwa wskazuje bar znajduje się na Ochocie, przy pl. Narutowicza; mały i ciasny, ale jaki klimat Na górze zwykle się ogląda mecze, natomiast na dole - w piwnicy można samemu ustawić stację radiową i robić prawie wszystko (ostatnio poszło dużo szklanek - szef się zdenerwował)... W pomieszczeniu panuje wilgoć, tapeta w brzózkę się odkleja (prawdopodobnie jest tam grzyb), również jest telewizor (ale chyba niesprawny), od czasu do czasu można spotkać karalucha Brzmi ochydnie, prawda? Ale mimo wszystko już z samego stanu tej piwnicy można się pośmiać i jakoś zawsze miło tam spędzałam czas ze znajomymi... Podają m.in. Belfasta
Karczma - przy pl. Zawiszy, obok kompleksu hotelów (Campanile, itd.). Ma wielkość budki z warzywami i to nas zaintrygowało najczęściej spotykają się tam żulki, ale pani Jadzia nad wszystkim ma kontrolę Wszystkich urzeka niedźwiedzia skóra na ścianie (która wygląda jak wykrojony kawałek brązowego futra, sztucznego w dodatku - i pewnie nim jest). Poza tym te witraże w oknach :596: .... solniczka (czyli słoik z podziurawioną zakrętką)... Ogólnie gdy tam byłam odczułam klimat jak z "Misia"
Z głośników płyną dźwięki muzyki lat '60, '70, '80 (jednym słowem radio Pogoda)
To, co na pewno łączy te puby to po prostu swojski klimat. Żadnego burżujstwa ani eksluzywności.
Ochotka - jak sama nazwa wskazuje bar znajduje się na Ochocie, przy pl. Narutowicza; mały i ciasny, ale jaki klimat Na górze zwykle się ogląda mecze, natomiast na dole - w piwnicy można samemu ustawić stację radiową i robić prawie wszystko (ostatnio poszło dużo szklanek - szef się zdenerwował)... W pomieszczeniu panuje wilgoć, tapeta w brzózkę się odkleja (prawdopodobnie jest tam grzyb), również jest telewizor (ale chyba niesprawny), od czasu do czasu można spotkać karalucha Brzmi ochydnie, prawda? Ale mimo wszystko już z samego stanu tej piwnicy można się pośmiać i jakoś zawsze miło tam spędzałam czas ze znajomymi... Podają m.in. Belfasta
Karczma - przy pl. Zawiszy, obok kompleksu hotelów (Campanile, itd.). Ma wielkość budki z warzywami i to nas zaintrygowało najczęściej spotykają się tam żulki, ale pani Jadzia nad wszystkim ma kontrolę Wszystkich urzeka niedźwiedzia skóra na ścianie (która wygląda jak wykrojony kawałek brązowego futra, sztucznego w dodatku - i pewnie nim jest). Poza tym te witraże w oknach :596: .... solniczka (czyli słoik z podziurawioną zakrętką)... Ogólnie gdy tam byłam odczułam klimat jak z "Misia"
Z głośników płyną dźwięki muzyki lat '60, '70, '80 (jednym słowem radio Pogoda)
To, co na pewno łączy te puby to po prostu swojski klimat. Żadnego burżujstwa ani eksluzywności.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Zapomniałam dodać:
TAWERNA - przy skrzyżowaniu Grzybowskiej i Towarowej, prawie na przeciwko Muzeum Powstania Warszawskiego. Najczęściej grywane są tam szanty (oczywiście na żywo) i ogólnie przyjemnie się popija piwko w akompaniamencie tej muzyki. Czasem jednak można trafić na zespół grający po prostu polskie przeboje typu "Baśka".
TAWERNA - przy skrzyżowaniu Grzybowskiej i Towarowej, prawie na przeciwko Muzeum Powstania Warszawskiego. Najczęściej grywane są tam szanty (oczywiście na żywo) i ogólnie przyjemnie się popija piwko w akompaniamencie tej muzyki. Czasem jednak można trafić na zespół grający po prostu polskie przeboje typu "Baśka".
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Re: [Warszawa] kilka pubów dla niewybrednych
ptaszek pisze:Ochotka - jak sama nazwa wskazuje bar znajduje się na Ochocie, przy pl. Narutowicza; mały i ciasny, ale jaki klimat Na górze zwykle się ogląda mecze, natomiast na dole - w piwnicy można samemu ustawić stację radiową i robić prawie wszystko (ostatnio poszło dużo szklanek - szef się zdenerwował)... W pomieszczeniu panuje wilgoć, tapeta w brzózkę się odkleja (prawdopodobnie jest tam grzyb), również jest telewizor (ale chyba niesprawny), od czasu do czasu można spotkać karalucha Brzmi ochydnie, prawda? Ale mimo wszystko już z samego stanu tej piwnicy można się pośmiać i jakoś zawsze miło tam spędzałam czas ze znajomymi... Podają m.in. Belfasta
ten belfast i mecze przyciagna mojego mena i kumpli
zwiedzimy i wystawimy ocene.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Nie lubie stolicy bardzo nie lubie ludzi ze stolicy lubie tylko kibicow Legiuni i klimat z lazienkowskiej a reszte - nie nawidze tych ulic i smrodu, spalin itd... bleh ciasno i lipnie 2 fajne male "domki" pubiki otwarte od samego rana do wieczora (chyba do 22 i 23 niestety) znajduja sie zaraz obok FSO na zeraniu tzn wlasciwie blizej stazyniaka niz dalej kurde nie wiem jak to sie nazywa do pragi chyba sie nie zalicza a moze jeszcze tak ;] tam jest petla autobusowa, bylem tam 3 razy i zawsze bylo fajnie, fakt, polowa to zule ale bylem z ludzmi ktorzy wszystkich znaja z okolicy a moze to ten klimat
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Charlie normalnie nie chce mi sie wierzyc. Ciagle zachwalasz to miasto. Sluszenie zreszta bo jest zarabiste pod niemal kazdym wzgledem. Ale Krakowiaka co zachwyca sie Wroclawiem jeszcze nie spotkalam Jakis sentyment masz?
To co ja bede w tej Warszawie przez 5 lat robila?
Apel do Warszawiakow. Wypisywac mi tu jakies fajne puby. Musze od czegos zaczac poznawac to miasto. Ostatnio jak chodzilam to ciezko bylo cos fajnego znalezc niebanalnego i jeszcze z piwem w znosnej cenie. Podejrzewam ze co fajniejsze sa gdzies pochowane pod ziemia tak jak u nas i bez mapy sie tam nie trafi. Wiec gadac mi tu!
charlie81 pisze:No rrraczej Nie spodziewaj sie, ze gdziekolwiek w Polsce znajdziesz lepsze pod tym wzgledem miasto niz Wroclaw
To co ja bede w tej Warszawie przez 5 lat robila?
Apel do Warszawiakow. Wypisywac mi tu jakies fajne puby. Musze od czegos zaczac poznawac to miasto. Ostatnio jak chodzilam to ciezko bylo cos fajnego znalezc niebanalnego i jeszcze z piwem w znosnej cenie. Podejrzewam ze co fajniejsze sa gdzies pochowane pod ziemia tak jak u nas i bez mapy sie tam nie trafi. Wiec gadac mi tu!
- ksiezycowka
- Weteran
Tylko żeby było o czym....
Ja rzadko się snuję po pubach stosunkowo. Bo wszystkie mi leżą średnio, a jak już to moja kieszeń cierpi.
Jedyne, które kiedyś lubiłam to:
Pub 7 na Koszykowej, Szwalnia Pub na Nowym Świecie, "Wędkarz" (nie mam pojęcia jaka jest dokładna nazwa ale tak się mówiło na to miejsce) na pl. Konstytucji, tawerna Clipper na Olbrachta (cięzko tam trafić), taki pub na Jana Pawła (nie pamiętam nazwy chyba coś z jazzem)
Było jeszcze coś,ale mi uciekło. Jak sobie przypomnę to dam znac ewentualnie
No i bywałam jeszcze w okresie wakacyjnym w Warce na pks marymont, i "pod parasolami" nad Wisłą, których już zresztą nie ma.
- Sir Charles
- Weteran
sarah pisze:Charlie normalnie nie chce mi sie wierzyc. Ciagle zachwalasz to miasto. Sluszenie zreszta bo jest zarabiste pod niemal kazdym wzgledem. Ale Krakowiaka co zachwyca sie Wroclawiem jeszcze nie spotkalam Jakis sentyment masz?
Sentyment? Mam tam znajoma... Ale to nie to Po prostu jestem oczarowany <aniolek2> Po prostu... No nie mam slow
soul of a woman was created below
- ksiezycowka
- Weteran
Dziś zmierzałam z koleżanką na przystaneczek i gadałyśmy właśnie o Gnieździe. Że gdzies tu powinno byc, ale to chyba jakiś dziwny zbieg żeśmy nigdy tego miejsca nie zauważyły.
No i prawie zaryłam w jakąś łódkę na środku chodnika sie sypiącą (zagadana byłam) i szok. Napis na niej "gniazdo piratów", patrze w prawo - drzwi z czachą i tymże samym napisem.
I wiecie co?Ja się wcale nie dziwie, ze ja nigdy na to nie zwróciłam uwagi chociaż w tamte okolice zeszłam już ze sto razy.
To jest niepozorne. Gdyby nie znaki to ja bym pomyśliła, ze to garaż jest. Bo to tak z zewnątrz wygląda!
Więc uwaga Ci którzy tam chcą pójśc pierwszy raz!Nie szukac wzrokiem pubu, ale garażu!
No i prawie zaryłam w jakąś łódkę na środku chodnika sie sypiącą (zagadana byłam) i szok. Napis na niej "gniazdo piratów", patrze w prawo - drzwi z czachą i tymże samym napisem.
I wiecie co?Ja się wcale nie dziwie, ze ja nigdy na to nie zwróciłam uwagi chociaż w tamte okolice zeszłam już ze sto razy.
To jest niepozorne. Gdyby nie znaki to ja bym pomyśliła, ze to garaż jest. Bo to tak z zewnątrz wygląda!
Więc uwaga Ci którzy tam chcą pójśc pierwszy raz!Nie szukac wzrokiem pubu, ale garażu!
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:To jest niepozorne. Gdyby nie znaki to ja bym pomyśliła, ze to garaż jest. Bo to tak z zewnątrz wygląda!
Bo by sie pewnie z laniem browarow nie wyrabiali... W Starym Porcie podczas weekendowych koncertow frekwencja w kolejce siega 20 osob, a kazdy bierze zazwyczaj ile uniesie
soul of a woman was created below
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
- Weteran