Przesunięcie okresu
Moderator: modTeam
Przesunięcie okresu
Jak można przesunąć okres? 27 stycznia mam studniówkę i akurat najprawdopodobniej będę miała okres.. Nie biorę żadnych tabletek anty, więc tym sposobem nie mogę zmienić terminu.. Byłam dziś u ginekologa i przepisał mi MICROGYNON 21. Mam to łykać 12 dni przed studniówką, po czym po dwóch dniach powinnam dostać okres. Czy jest to bezpieczne? Z góry mówię, że nie mam regularnego okresu, więc jakby mi rozlegulował to chyba to nie ma znaczenia... <chyba> Czy może znacie jakieś inne metody na opóźnienie?? Picie aspiryny czy coś... Pomóżcie..
No tak ale ja poszłam to najgorszego lekarza w mieście żeby mi tylko przepisał te tabletki bo u niego jest największa pewność że to zrobi... Więc sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.. W każdym bądź razie dowiedziałam się przed chwilą o zastępstwie tych hormonów poprzez leki ziołowe hemorigen. Są na pewno zdrowsze niż tamte ;D Próbował ktoś je?
- pani_minister
- Administrator
A Microgynon to nie jest przypadkiem zwykła hormonalna antykoncepcja? Jak będziesz to brała przez 12 dni (?), to jest pewna szansa, że zaraz potem pojawi się krwawienie z odstawienia, ale to dziwna jakaś metoda i chyba nie do końca daje gwarancję <hmmm> Już chyba prościej wziąć dwa opakowania pod rząd blokując okres pomiędzy nimi, ale to z kolei faszerowanie się hormonami zupełnie niepotrzebnie. Tym bardziej, że jak bierzesz hormony, to nigdy nie wiesz, czy nie pojawi się plamienie - i kiedy.
Swoją drogą: w czym przeszkadza okres na studniówce?
Swoją drogą: w czym przeszkadza okres na studniówce?
- ksiezycowka
- Weteran
Przepisal jej tabletki anty.Maverick pisze:on Ci cos przepisal
Nie.**LINKA** pisze:Czy jest to bezpieczne?
Tylko pogratulowac pomyslu i masz opd razu odpowiedz na pytanie poprzednie.**LINKA** pisze:poszłam to najgorszego lekarza w mieście
Z jakis powodow nie wolno odstawiac tabletek w trakcie opkawania przeciez...
Ale jak chcesz to bierz z tym ze nie masz pewnosci czy to Ci nie zaburzy wszystkiego i z jakims dziwnym plamieniem nie pojdziesz jednak na studniowke.
Moze ma bolesny bardzo?pani_minister pisze:w czym przeszkadza okres na studniówce?

- ksiezycowka
- Weteran
Spytaj lekarzy ile takich przypadków trafia na izby przyjęć.moon pisze:Tak umrze od kilku lykow i jednej rano wzietej tabletki![]()
Mojej znajomej kuzynka, w wieku 18-lat tak skończyła życie- wróciła pijana z imprezy, mama z troski dała jej coś przeciwbólowego i nasennego i dziewczyna się nie obudziała. Lekarz swtwierdził zatrzymanie pracy mózgu na skutek połączenia leku przeciwbólowego i alkoholu.
Więc rady na temat zapijania bólu zostaw dla siebie. Nawet jak ma jej akurat nie zaszkodzić to niech lepiej w gole nie próbuje.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- ksiezycowka
- Weteran
Jak nawalone jak bela i nasenne biora to sie dziwisz?Takich kretynek pewnie maja nie malo.Jawka pisze:Spytaj lekarzy ile takich przypadków trafia na izby przyjęć.
Ale wszytsko z umiarem i jest ok.
Nie mam zamiaru. I nie pisze oz adnym zapijaniu bolu naucz sie czytac ze zrozumieniem moje posty raczej. Jezl;i pisze o jednej rano [dzialnie ok 4 h] i kilku lykach wieczorem to tu n awet nie moze b yc interakcjiJawka pisze:Więc rady na temat zapijania bólu zostaw dla siebie.

:-) Jak wół:moon pisze:Ale to nospe jakis przeciwbolowy troche alkoholu i nie bedzi etak bolec.
Zapijanie bólu....
"nospa i trochę alkoholu i nie będzie tak boleć."
Na szczęście rada była tak durna, że dziewczyna na pewno z niej nie skorzysta.moon pisze:Nie mam zamiaru.
O jednej tabletce napisałaś dopiero gdy zwróciłam uwagę- co stało się jeszcze bardziej nielogiczne: skoro ma uporczywe bóle menstruacyjne to jedną tabletką (do tego rano) to sobie może conajwyżej sukienkę ozdobić.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
trzeba upaść na głowę i to bardzo mocno, by w stanie wskazującym łykać przeciwbólowe
To jazda na ostrzu noża 

http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
- jamaicanflower
- Maniak
Ponoć zwiększona dawka rutyny daje efekt opóźnienia miesiączki. Bowiem przyjmowanie rutinoscorbinu, ascoruticalu, cerutinu i wszystkiego, co zawiera rutynę, w ilości 4 tabletek tamuje krwawienie. Taka metoda jest często polecana osobom, mającym problemy z krzepliwością krwi. Na tej zasadzie w ulotce bodajże cerutinu stoi, że jest niewskazane przyjmowanie podczas miesiączki zbyt dużych dawek.
Ponadto wiele osób potwierdza działanie wstrzymujące okres naparu z czarnej malwy.
Kiedyś myślałam, że czerwone wino i kąpiele w gorącej wodzie przyspieszają okres, ale wydaje mi się teraz, że one wpływają jedynie na obfitość krwawienia.
Ginekolog może również na specjalną prosbę zapisać tabletki z żeńskim hormonem - gestagenem, na przykład Luteinę, Gestomikron (stosowane zazwyczaj do uregulowania cyklu). Warunek skuteczności to rozpoczęcie przyjmowania w 15 dniu cyklu.
Co do jednego jestem pewna - nie wolno żadnej z tych metod traktować jako stałej pomocy przy regulowaniu okresu.
Życzę wspaniałej studniówki!
Ponadto wiele osób potwierdza działanie wstrzymujące okres naparu z czarnej malwy.
Kiedyś myślałam, że czerwone wino i kąpiele w gorącej wodzie przyspieszają okres, ale wydaje mi się teraz, że one wpływają jedynie na obfitość krwawienia.
Ginekolog może również na specjalną prosbę zapisać tabletki z żeńskim hormonem - gestagenem, na przykład Luteinę, Gestomikron (stosowane zazwyczaj do uregulowania cyklu). Warunek skuteczności to rozpoczęcie przyjmowania w 15 dniu cyklu.
Co do jednego jestem pewna - nie wolno żadnej z tych metod traktować jako stałej pomocy przy regulowaniu okresu.
Życzę wspaniałej studniówki!
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
- ksiezycowka
- Weteran
Widnienie moj skrot myslowy. Dlatego tez:Jawka pisze:Jak wół:
naucz sie czytac ze zrozumieniem moje posty
Skoro bierze przez 12 dni tabletki anty nie bylabym pewnaJawka pisze:Na szczęście rada była tak durna, że dziewczyna na pewno z niej nie skorzysta.
Usmierzy bol rano i wezmie nospe o dzialaniu rozkurczowym a potem mala iloscia alkoholu rozluzni sie juz bez lekow na studniowce i tez bol bedzie mniejszyJawka pisze:skoro ma uporczywe bóle menstruacyjne to jedną tabletką
Zgadzam sieTedBundy pisze:trzeba upaść na głowę i to bardzo mocno, by w stanie wskazującym łykać przeciwbólowe
NI ejazda na ostrzu noza to antybiotyk i w czasie brania picie w duzych ilosciacho jazda na ostrzu noża
A Luteina nie jest czasem na wywolanie okresu po prostu?jamaicanflower pisze:na przykład Luteinę, Gestomikron (stosowane zazwyczaj do uregulowania cyklu). Warunek skuteczności to rozpoczęcie przyjmowania w 15 dniu cyklu.

moon pisze:Skoro bierze przez 12 dni tabletki anty nie bylabym pewnaJawka pisze:Na szczęście rada była tak durna, że dziewczyna na pewno z niej nie skorzysta.![]()
Powiedz mi w którym momencie napisałam, że biorę te tabletki przez 12 dni?? Napisałam tylko, że on mi tak nakazał, a nie że to robię. Więc daruj sobie takie komentarze <wsciekly>
[ Dodano: 2007-01-13, 21:02 ]
jamaicanflower pisze:Ponoć zwiększona dawka rutyny daje efekt opóźnienia miesiączki. Bowiem przyjmowanie rutinoscorbinu, ascoruticalu, cerutinu i wszystkiego, co zawiera rutynę, w ilości 4 tabletek tamuje krwawienie. Taka metoda jest często polecana osobom, mającym problemy z krzepliwością krwi. Na tej zasadzie w ulotce bodajże cerutinu stoi, że jest niewskazane przyjmowanie podczas miesiączki zbyt dużych dawek.
A co myślisz o tabletkach ziołowych hemorigen? Mają one działanie rozkurczowe i powstrzymują bądź zmniejszają obfitość okresu? Słyszałaś o nich?
jamaicanflower pisze:Życzę wspaniałej studniówki!
Dzięki
- ksiezycowka
- Weteran
No al enapisalas tez ze w tym celu poszlas do najgorszego w calym miescie. Nie goraczkuj sie tak.**LINKA** pisze:Powiedz mi w którym momencie napisałam, że biorę te tabletki przez 12 dni?? Napisałam tylko, że on mi tak nakazał, a nie że to robię.
Lepiej napisz co jest nie tak z Twoim okresem ze nie mozesz go miec na studniowce.
Chodzi o to, że w czasie okresu i przed jestem strasznie nerwowa. Mam dyskomfort psychiczny a tym bardziej fizyczny. To jest po prostu czas, w którym najchętniej zaszyłabym się w domu z wysokimi po pas gaciami i siedziała w jednym miejscu, a nie tańcowała na studniówce. Dlatego nie chcę okresu w tym czasie..
- jamaicanflower
- Maniak
**LINKA** pisze:A co myślisz o tabletkach ziołowych hemorigen? Mają one działanie rozkurczowe i powstrzymują bądź zmniejszają obfitość okresu? Słyszałaś o nich?
Nigdy tego nie używałam, nie słyszałam też o nim. Przeglądnęłam właśnie kilka stron w Internecie, wszystkie reklamują Hemorigen jako preparat znajdujący zastosowanie w krwawieniach ginekologicznych, wszystkie są też zgodne co do właściwości – ma działanie przeciwkrwotoczne, zwiększające elastyczność naczyń włosowatych, skracające czas krwawienia i krzepnięcia. Podobne skutki daje przyjmowanie Rutinoscorbinu, Cyclonaminy i Exacylu w tabletkach.
Ale wygląda na to, że Twym problemem nie jest nadmierna obfitość krwawień, a rozdrażnienie podczas okresu. Może powinnaś zapytać lekarza raczej o coś, co pomoże Ci się uspokoić, żeby nie było ofiar na studniówce...?

Pozdrawiam!
// Life is...
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił