Wybór antyperspirantu ( dobrego )

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Lizaroo
Początkujący
Początkujący
Wybór antyperspirantu ( dobrego )

Postautor: Lizaroo » 23 lis 2006, 22:34

Hejka! Mam do was pytanie,mam 22 lata i jest pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić a dokładnie pocę się w strasznych ilościach! :( po prostu leci jak z kranu i mam tego dość więc postanowiłem coś z tym zrobić. <walka>

Od ok. roku używałem wszystkich dostępnych antyperspirantów do 30 zł ( serio wszystkich ) i w kulce,sprayu były i również sztyfty....i nic! Oki przykrego zapachu zero ale mokre ślady źle świadczą...

Więc teraz postanowiłem zakupić coś z wyższej półki,zastanawiam się nad : etiaxilem lub antidralem czy myślicie że to poradzi coś ? lub może macie inne pomysły ?? czekam

Pozdrawiam
Kivi
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Kivi » 23 lis 2006, 23:15

A może lepiej iść do lekarza? Może tu trzeba czegoś "mocnego"?
Swego czasu też miałam taki problem i wiem jakie to nieprzyjemne..
"Tak bardzo pragnę aby serce moje przy Twoim kroczyć mogło.."
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 23 lis 2006, 23:45

Antidral nie jest taki znowu drogi (ok. 8,00 PLN), a pomoże na pewno. Tylko ostrzegam! Jak po tygodniu nie przerwiesz, to się tak uczulisz, że oszalejesz.

Polecam. Zupełnie inne życie Ci się zrobi :)
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 24 lis 2006, 00:33

Jeśli coś skutecznego to polecam Etiaxil - działanie potwierdzone na mojej osobie jak i osobie mojej Panji ;DD
Posmarujesz i pacha sucha cały czas, jak piasek na pustyni ;DD
Trzeba tylko uważać, żeby czasem nie nałożyć tego za dużo bo może swędzieć ;)
No i jest czasowy limit stosowania.
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 24 lis 2006, 08:47

Proponuje wizyte u lekarza bo nadmierne pocenie nie jest normalne chyba że wazysz z 150 kg
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 lis 2006, 09:06

Lizaroo pisze:ub może macie inne pomysły ?? cz
Zrob sobie wpierw lepiej badania bo to nie jest normalne...
Lizaroo
Początkujący
Początkujący
Postautor: Lizaroo » 24 lis 2006, 12:35

_normalna_ pisze:nie jest normalne chyba że wazysz z 150 kg

Zrob sobie wpierw lepiej badania bo to nie jest normalne...

no normalnie nie jest lecz ja mam wysokie ciśnienie ( czasami ) oraz nie wiem czy to ma jakiś wpływ chodzę na siłownie...

co do lekarza to wiecie,oczekiwanie itd nie mam na to za bardzo czasu wiec narazie zobacze co z antidralem dzis idę go kupić wiec zobaczymy... <diabel>

sadi pisze:No i jest czasowy limit stosowania.

tzn. ?? możesz dokładnie opisać jak go stosować ??
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2006, 12:50

Czy cos jest normalne czy nie to jest pod dyskusje <aniolek> ja tez mialem problem z poceniem sie , który mam do dzis , ale juz nie taki , ale , np jak nie mamnic na sobie , to leci mi spod pach tak ze ciurkie spływa mi po bokach , jak tylko załoze podkoszulkę ustaje ! podkoszulka nie bedzie mokra ! dziwne nie <aniolek>
za młodu uzywałem preparatu którego to na rynku w sklepie nie kupisz zas dostaniesz go u tej bandy co to handluje produktami AMWEYA oni mają swietny srodek mnie nic nie pomagalo swego czasu , a to tak ! najwiekszy upał , a koszulka była sucha !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 24 lis 2006, 13:22

Andrew pisze:za młodu uzywałem preparatu którego to na rynku w sklepie nie kupisz zas dostaniesz go u tej bandy co to handluje produktami AMWEYA oni mają swietny srodek mnie nic nie pomagalo swego czasu , a to tak ! najwiekszy upał , a koszulka była sucha !
Ale nie używałeś antidralu - idę o zakład! Też pomaga, a jest tani jak barszcz :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lis 2006, 13:25

Nie przecze ! wtedy mało co było na rynku w tej kwesti , ale to co było na mnie nie dzialało , za to amwey rewelka .
Kolega sam niech sprawdzi co mu podpasi <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 25 lis 2006, 02:46

Lizaroo pisze:możesz dokładnie opisać jak go stosować

W opakowaniu masz ulotke ;DD
A mozna go stosowac gora przez 2 tyg. pozniej trzeba zrobic przerwe.

Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 25 lis 2006, 10:42

a rozumiem ze do zakupienia w aptece?
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
soulvibrates
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: soulvibrates » 25 lis 2006, 12:17

Ja polecam Vichy -"kuracja przeciw namiernemu poceniu-dezodorant w kulce"-pelna nazwa tego specyfiku :-) kosztuje ok.29 zl w aptece
Awatar użytkownika
jaguar166
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jaguar166 » 26 lis 2006, 10:04

No to idź do lekarza skoro nie mozesz sie zdecydowac. Ja tez strasznie sie poce, uzywam antyperspirantu Adidas ale pot nadal jest, tyle ze ładnie pachne. Przyczyny nadmiernego pocenia sa rozne- mozesz miec nerwice.
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 26 lis 2006, 17:03

ja tez mam ten problem, poce się masakrycznie, nawet jak czytam książkę latem :)

jak sadi, polecam Etiaxil, - jedyne co pomaga w 100%
drogi bo 45,- ale używa się 1-2 razy w tygodniu na noc, mi wystarcza raz na tydzień i zupełny brak potu i wszelkiego zapachu, starcza mi na jakies 3 miesiące, tak że ogólnie koszt wychodzi tak samo, albo taniej niż inne,
wcześniej stosowałem zwykły spray nivea i też dość dobry, ale bez porównania z etiaxilem, tylko jest cholernie mocny i nie można go stosować na mokrą skórę, bo podrażnienie jak stąd do władywostoku :) ale uzycie suszarki do włosów rozwiązuje problem. ogólnie polecam, jedyny tak skuteczny środek!
Truskaweczka:)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Truskaweczka:) » 26 lis 2006, 17:42

Miałam ten sam problem nie mogłam sobie kupic bluzki takiej jak chciałam bo jak bym sie spociła to by brzydko wygladało... Ja przeczytałam pewna ulotke i doszłam do strony internetowej i oblukałam i kupiłam sobie EtiaXil pod pachy, w aptece za 45 zł, zazywasz 2 razy na tydzien na umyta niepodrazniona i wysuszona skóre (pózniej nawet zadziej w moim przypadku... :) ), na noc kiedy skóra sie nie poci, a nastepnego dnia rano zmyjesz woda z mydłem tylko ze nie uzywasz juz nic przez ten dzien ( bo jest nie potrzebne...) i jest spoko kupuje i nosze takie ubrania jak mi sie podobaja.... i sie nie stresuje ze sie spoce.... :) Na ulotce pisze ze wystarcza na dwa miesiące, ja kupiłam pod koniec wakacji i mam do dzisiaj i na jeszcze mi wystarczy... Jest tez Etiaxil do dłoni...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 lis 2006, 17:43

Ok a jak ktos ma tak jak ja ze nie tyle ze mu sie pachy poca co skora cala?Plecy brzuch nogi nawet powieki? :?
Truskaweczka:)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Truskaweczka:) » 26 lis 2006, 18:19

A to juz co innego to nie wiem ja bym poszła do lekarza jakiegos specjalisty on na pewno cos zrobi. Dzis ogladałam taki program ze od jedzenia i picia niezdrowych rzeczy (np. picia alkoholu) pot nie ma któredy sie wybobywac i cały organizm paruje(wydziela pot)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 lis 2006, 20:14

Truskaweczka:) pisze:nie wiem ja bym poszła do lekarza jakiegos specjalisty on na pewno cos zrobi.
Gucio zrobil ;P Od zawsze tak mam i nic nikt mi nie poradzil. Ani endokrynolog ani dermatolog.
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 26 lis 2006, 20:46

no ja też się tak poce, ale niestety tylko pod pachami mogę się posmarować, choć latem mam ochotę wykąpać się w etiaxilu, bo doprowadza mnie do szału to pocenie, chodzę dużo na pieszo i jak się ubiorę cieplej, albo jak jest za ciepło na dworze to ciuchy mam tylko do wyciśnięcia...
Lizaroo
Początkujący
Początkujący
Postautor: Lizaroo » 30 lis 2006, 15:38

WItam nie zapomniałem napisać dalszego ciągu opowieści ;) A więc następnego dnia poleciałem do apteki i zakupiłem Antidral.....i zawiodłem się pierwszego dnia :(

Na początku posłuchałem zastosowania od kobietki z innego forum gdzie temat był juz poruszony kiedyś tzn.

STOSOWANIE ANTIDRALU:
1).Wieczorem umyć dokładnie paszki wodą z mydłem.
2.Umyte pachy wytrzeć ręcznikiem,a następnie wysuszyć suszarką i odczekać ok.15 minutek(pachy muszą być dokładnie osuszone).
3).Na czyściusieńkie i suchusieńkie paszki nałożyć ANTIDRAL
4)Ponownie wysuszyć paszki suszarką.
5)Rano zmyć ANTIDRAL wodą z mydłem...wytrzeć ręcznikiem.
6).Zastosować zwykły dezodorant lub antyperspirant pod paszki
7).A w razie jakichś podrażnień po zmyciu ANTIDRALu posmarować paszki kremem NIVEA.

i nic....kolejny dzień i kolejny pocik hehehe więc postanowiłem troche ten plan przerobić tzn od punktu 5 w dół czyli po posmarowaniu na noc rano tego nie zmywałem po prostu użyłem ręczniczka i "przetarłem się" ;) i co się stało ?? <hmm>

BOMBA ! 8) 8) działa w 1000% procentach...powiem że było warto naprawdę,pomimo że na początku po posmarowaniu trochę capi denaturatem ale po chwili już nic nie czuć <banan>

aaaa no i faktycznie na początku trochę piecze więc warto iść spać bo można troszkę oczaleć :P

Pozdrawiam
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 30 lis 2006, 22:07

ta, brawo....

a doczytałeś do końca ulotke??

ja stosuję etiaxil, i wyraźnie jest napisane, że na samym początku stosowania trzeba smarowac się na noc, ale 2-3 razy w tygodniu, przez 1szy tydzień (względnie), i dopiero po tygodniu zaczyna właściwie działać...

jak nie zmywasz i się spocisz, to szybko będziesz lecieć po Nivea!!!!

także jak już się nie pocisz to smaruj się 1-2 na tydzień i na noc tylko i powinno działać!!!
Lizaroo
Początkujący
Początkujący
Postautor: Lizaroo » 30 lis 2006, 23:54

vkajot pisze:a doczytałeś do końca ulotke??

jako takiej nie było.. dali tylko małe info o tym by smarować na dzień tyle że Antidral może ubrania odbarwiać a tego nie chcemy :)

vkajot pisze:także jak już się nie pocisz to smaruj się 1-2 na tydzień i na noc tylko i powinno działać!!!

noo na razie mam stadium zdziwienia smarowalem 2 noce pod rząd ale teraz robie przerwę i posmaruje się dopiero ok. wtorku może poniedziałku <diabel>

ale serio mam DUżEGO SZOKA :) <banan>
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 30 lis 2006, 23:57

ja też byłem szczęsliwy jak zaczęło działać, bo do szewskiej pasji doprowadzał mnie pot lecący mi z pod pach na nogi <chory> <banan>

teraz zaczynam się pocić dopiero jak nie posmaruję się przez dłużej niż 1,5 tyg.
no i po tyg, czasem pojawia się zapaszek, choc jest sucho, ale troszkę zwykłego spray'u starczy i wsio gra :)
Lizaroo
Początkujący
Początkujący
Postautor: Lizaroo » 01 gru 2006, 00:04

vkajot pisze:ja też byłem szczęsliwy jak zaczęło działać, bo do szewskiej pasji doprowadzał mnie pot lecący mi z pod pach na nogi

oj no nie wiem czy ja nie jestem bardziej szczęśliwy wydałem tyle kasy na g***** dające sztyfty,deosy,śpreje ;) i nic! to jest dopiero załamujące,słuchaj średnio co miecha nowy śprej,deos,sztyft (zależało co obecnie reklamowany w TV że w 100% działa na facetów,jak się okazało po 2 h był budyń na koszulce aaaa no i ile koszulek zniszczyłem przez gele co powodowały skostnienie koszulek ehhh....) x 3 lata ....... :/:/:/ uuuuuu <zalamka>
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 01 gru 2006, 00:15

no mi matka czasem marudzi, że musi wydać 50, ale jak tak patrze teraz to wychodzi mi jakieś 15,- miesięcznie, i do tego faktycznie odchodzą wszystkie zniszczone koszulki!!

wkurz mnie tylko to swędzenie, po posmarowaniu, swędzi mnie właśnie i się podrapać nie mogę :) :(
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 02 gru 2006, 00:35

Ja tez zaczalem szukac swojego skuteczneg antyperspirantu. Uzylem tego specyfiku o ktorym wczesniej napisalem pare razy. Pozniej po reklamie nowych specyfikow Gilete postanowilem sprobowac - kupilem sobie w kulce. I co? Bomba ;DD Normalnie sahara pod pacha [nawet po calym dniu i nocy jak rano zacisne pache i sprobuje ruszyc reka czuje jak bardzo skora jest sucha ;DD]

kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 03 gru 2006, 11:29

to należysz do tych szczęściarzy, którym wystarczy produkt z reklam telewizyjnych, ja przestałem próbować wszystkiego co w sklepach bo nic nigdy nie pomogło.
dlatego stosuję etiaxil.
creativ
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: creativ » 05 gru 2006, 20:40

Widzę ze niektórzy mają naprawdę problemy z potem-współczuje i cieszę się ze ja tak nie mam!Ja tam używam antyperspirantu z Avonu a dokładnie Pro Sport.
pozdrowił
kajot
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kajot » 05 gru 2006, 22:51

używałem, nie pomagało, ale gorsze jest to że po dłuższym używaniu ciuch są do wyrzucenia bo robią się żółte i sztywne

Wróć do „Zdrowie i uroda”