Witam!
Jak facet może sprawdzić swoją płodność, do kogo z tym udać sie, ile to kosztuje??
Płodność??
Moderator: modTeam
- lukasek1983
- Entuzjasta
WORLD HOLD ON 
Coś mi sie wydaje że nie w tym dziale powinienes taki temat zakladac.
Co do tej plodnosci to chyba zalezy od jakosci Twoich plemnikow... Ale gdzie i za ile mozna to sprawdzic to nie wiem ;]
Co do tej plodnosci to chyba zalezy od jakosci Twoich plemnikow... Ale gdzie i za ile mozna to sprawdzic to nie wiem ;]
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.
lukasek1983 pisze:Jak facet może sprawdzić swoją płodność, do kogo z tym udać sie, ile to kosztuje??
Pewnie w jakiejś prywatnej przychodni, ale cen nie znam.
Yenna pisze:Coś mi sie wydaje że nie w tym dziale powinienes taki temat zakladac.
Może być, bo to o zdrowie chodzi

"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
jeżeli starasz się z partnerką o dziecko ,a nie wychodzi ,to możecie się udać do Podradni Niepłodności (są w większych miastach,zazwyczaj przy poradniach bąź klinikach ginekologicznych) i tam ,oczywiście po skierowaniu przez lekarza można wykonać takie badanie. natomiast jesli chcesz to badanie przeprowadzić w celu tylko i wyłącznie zaspokojenia własnej ciekawości ,to moim zdaniem głupota i szkoda kasy.
Tu masz przyklad cennika z prywatnej kliniki leczenia nieplodnosci. Jednym ze standardowych badan jest badanie nasienia.
http://www.novum.com.pl/index.php?p=u_cennik
http://www.novum.com.pl/index.php?p=u_cennik
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- lukasek1983
- Entuzjasta
Dzieki za info;) Test chcialbym sobie zrobic aby byc pewnym czy wszystko jest oki tym bardziej ze moge miec podejrzenia o jakies nieprawidlowosci i dlatego lepiej to wiedziec, skoro zapowiada sie powazniejszy zwiazek, bo nigdy nic nie wiadomo, a tak zawsze mozna tego kogos uprzedzic zanim zaangazuje sie. Pozdrawiam i sorry za dlugie zdanie ale napisane na jedym "wydechu" hehe
[ Dodano: 2006-11-20, 00:31 ]
Po takim badaniu przynajmiej wiadomo co robic w zyciu: dbac o przyszlosc czy kupic sobie "scigacza":)
[ Dodano: 2006-11-20, 00:31 ]
Po takim badaniu przynajmiej wiadomo co robic w zyciu: dbac o przyszlosc czy kupic sobie "scigacza":)
WORLD HOLD ON 
-
- Weteran