w koncu ginekolog

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
w koncu ginekolog

Postautor: mika » 19 paź 2006, 15:55

w koncu od marca 2005 wybieram sie do ginekologa, w koncu zaczne cos dzialac w kierunku tej okropnej nadzerki. na razie raczej nie bedzie mnie badal poniewaz mam okres ale zobacze co to za ginekolog. jakie ma podejscie i jakia wiedze o nadzerce i co mi poleci i czy powie o wszystkich skutkach. mam nadzieje ze bedzie ook i sie na kolejny rok nie zraze jak ostatnio. jezeli bedzie ok to sie uowie na nastepna wizyte i cytologie. ehh jestem podekscytowana ale boje sie ze bvedzie krzyczal ze tak pozno cos z tym robie ;p. trzymajcie kciuki
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
Jacek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Jacek » 19 paź 2006, 17:57

mika pisze: i jakia wiedze o nadzerce

;d

Pewnie taką samą jak dentysta o zębach... <;)>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 paź 2006, 18:10

mika pisze:na razie raczej nie bedzie mnie badal poniewaz mam okres ale zobacze co to za ginekolog.

Nie radze isc podczas miesiaczki. Bo moze chciec Cie mimo to zbadac (nawet powinien), a bedziesz sie czula masakrycznie skrepowana . Nie lepiej poczekac kilka dni i isc normalnie?
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 19 paź 2006, 19:07

złotooka kotka pisze:Nie radze isc podczas miesiaczki

dokładnie.badania ginekologiczne ma sens tylko do połowy cyklu ,oczywiście wyłączając czas krwawienia.
ps. też już dawno powinnam iść z tą nadżerką do lekarza ,tylko ciągle czasu brak..:)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 paź 2006, 20:10

Sens jak sens, ale fakt, ze najlepiej isc w polowie cyklu. Wtedy najmniejsze prawdopodobienstwo, ze bedzie bolalo, a i lekarzowi latwiej badac.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 19 paź 2006, 21:46

mika powinnaś dostać normalnie wpierdy od tego gienka - powaga :D Czekasz z nadżerką od marca 2005? <boje_sie> Sorry, ale to naprawdę niepoważne w dobie np. nowotworów <boje_sie>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 20 paź 2006, 17:18

bylam mila pani, bardzo przyjemna. nie badala. powiedziala ze od nadzerki rak sie twozy bardzo pozno(z 20 lat). powiedziala tez dokladnie o wypalance. mowila ze nie ma czego sie bac (np blizzn) jezeli to jest nowczesny sprzet poniewaz ma bardzo dokladna regulacje i nastaias sie tyle aby nie zranic zywej tkanki. umowilam sie juz na badanie nastepne. bylam podczas miesiaczki poniewaz w koncu sie musialam zmusic. a tak to chociaz moglam porozmawiac spokojnie i sprawdzic czy jest jakas w pozadku.

[ Dodano: 2006-10-26, 17:19 ]
dzis bylam drugi raz. zbadala mnie, powiedziala ze to mala nadzerka ( w przeciwienstwioe do tego co mowil poprzedni ginekolog) i nie ma za bardzo co robic wypalanki. polecila mi leczenie plynem lub globulkami ale to sa drogie metody ale nie wplywaja szkodliwie. zrobilam odrazu cytologie ( cena 30 zl) wyniki za miesiac. i mam odrazu pytanie czy ktos leczyl sie płynem na nadzerke lub globulkami?? ile to kosztuje?
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE

Wróć do „Zdrowie i uroda”