Suche pięty

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

psipsiółka
Zaglądający
Zaglądający
Suche pięty

Postautor: psipsiółka » 28 sie 2006, 00:42

mam problem z piętami. Są suche i popękane.Używałam już różnych środków:tarki, pumeksu, kremów z pumeksem, kremów wygładzajacych ..... i nic. Moze znacie coś bardziej radykalnego? Wkurzam sie tym bo jest trudniej mi je umyć..... Pomocy!
psipsiółka
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 28 sie 2006, 00:51

psipsiółka pisze:Moze znacie coś bardziej radykalnego?

Szlifierka kątowa 8) kostka trotylu 8)
Lub skrobaczka z żyletką.
Lub codzienne maczanie i struganie czymkolwiek.
I jakąś chemię na noc. 8)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 28 sie 2006, 01:22

Idz do salonu pieknosci i zafunduj sobie parafine. Powinno pomoc. A na codzien uzywaj peelingu do stop i kremu zmiekczajacego na noc a na to zakladaj specjalne skarpety. Duzo zachodu ale dziala.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 28 sie 2006, 02:31

psipsiółka pisze:Pomocy!
to zalezy od ksztaltu i razmiaru stop <diabel> . Jak ci sie zmieszczą w misce to może sprobuj wlac do miski goracej wody, do tego mydlo i odmoczyc :D a jak nie podziala to ...nie wiem
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 28 sie 2006, 10:31

psipsiółka pisze:mam problem z piętami. Są suche i popękane.
Pedicure a potem dobry krem do stop, peeling i pumeks. Zeby efekty wizyty u kosmetyczki utrzymaly sie dluzsza chwile :]
domowymi sporobami nie naprawisz w tej chwili tego, musisz pojsc do specjalisty/ki
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 28 sie 2006, 10:37

moja ciotka kiedys miała taki problem. U kosmetyczki zrobiono jej jakis taki zabieg, dokładnie nie wiem na czym polegał, wiem tylko, ze mechanicznie usuneła jej naskrek. do tego jakies smarowidła. Idz do dobrej kosmetyczki to na pewno ci doradzi, bo tak na odległośc to ci za duzo nnie pomozemy
Awatar użytkownika
olecxka
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: olecxka » 28 sie 2006, 11:00

Przede wszystkim nawilżanie, pięty pekają bo są bardzo suche. Po każdym myciu wsmaruj dużą ilość kremu , zamiast pumeksu raczej stosuj peelingi do stóp.
Ja mam też taki swój domowy sposób stópki. Raz w tygodniu robię sobie maseczko-peeling z oliwy z oliwek, cukru i miodu. Wcieram to w stopy, szczególnie skupiam sie na piętach, trzymam z 15 minut a później spłukuję ciepłą wodą i wsmarowuje kremik. Stópki są gładziutkie aż miło.
A może też być tak że brakuje Ci jakichś witamin, proponuje zastanowić się nad uzupełnieniem ewentualnych braków wit. A, E i H (ale dopiero po konsultacji z lekarzem).
Mężczyźni są szalenie nielogiczni.
Twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same,
lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać
S.G.Colette
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 28 sie 2006, 11:34

Glowna role w zwalczeniu problemow ze stopami musi grac systematycznosc. Trzeba regularnie stopy moczyc, peelingowac, pumeksowac, smarowac etc.

Ja polecam bardzo prosty, tani, ale i skuteczny sposob: codzinne smarowanie kremem przygotowanym z wazeliny i wcisnietych witamin A i E (ja mialam robiony taki preparat w aptece, ale mozna sobie samemu zrobic). Najlepiej posmarowac na noc i zalozyc bawelniane skarpety.
Moja mama po takiej kuracji z gleboko popekanych, krwawiacych i bardzo bolacych piet ma gladziutkie jak u dzieciaka. Oczywiscie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac pewien czas na rezultaty.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 28 sie 2006, 11:55

Kotka chociaz nie mam specjalnie suchych stóp to wypróbuje to
a te witaminy to jakie, takie typu capivit a jesli tak to co dalej z nimi, wycisnac to ze środka ??
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 28 sie 2006, 12:12

Mozna dostac witaminy w kroplach, albo po prostu A+E, albo odzielnie A i E i sama sobie zmieszasz.
Ja mialam to robione na recepte, wiec sie dokladnie nie interesowalam, ale wiem, ze na pewno sa w kropelkach (byloby wygodniej niz wyciskac z capivitu :])

Ogolnieten preparat jest dobry na rozne inne rzeczy.
Ja wkladam w malutki pojemniczek i nosze zamiast pomadki jak mam spierzchniete usta, albo smaruje podraznienia po goleniu.
Awatar użytkownika
jamajka17
Bywalec
Bywalec
Postautor: jamajka17 » 28 sie 2006, 14:04

tak mi sie przypomniało mój facet ma bardzo gładkie pięty a stopy jego są jak aksamit ;DD zawsze mnie śmieszyło ale uwielbiam jak mnie nimi dotyka...mrrrrr
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 28 sie 2006, 14:34

A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
I za nic nie chce nic z tym robi, len jeden. Ani porzadnie wymoczyc, ani smarowac mu sie nie chce. Faceci :/
Grace

Postautor: Grace » 28 sie 2006, 14:43

złotooka kotka pisze:A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
I za nic nie chce nic z tym robi, len jeden. Ani porzadnie wymoczyc, ani smarowac mu sie nie chce. Faceci

ale mój też ma takie gładziutkie jak niemowlaczek dosłownie, jakby nigdy nie chodził, tylko leżał i spał :) Takie milutkie, mięciutkie, że ... ąz niesamowicie :)
Awatar użytkownika
jamajka17
Bywalec
Bywalec
Postautor: jamajka17 » 28 sie 2006, 17:43

tak jak pupka niemowlaka <smoczek> kocham jego stopy
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 sie 2006, 17:44

Ok a takie rewelacje u specjalistki to ile plus minus kosztuja?

Tak mam ten sam problem. Stopy to moja najbardziej zaniedbana czesc ciala o ktora nie wiem jak dbac w ogole :/
Grace

Postautor: Grace » 28 sie 2006, 20:55

jamajka17 pisze:tak jak pupka niemowlaka kocham jego stopy

i ja mojego <aniolek>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 sie 2006, 21:43

złotooka kotka pisze:A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
I za nic nie chce nic z tym robi, len jeden. Ani porzadnie wymoczyc, ani smarowac mu sie nie chce. Faceci

Moj ma takie same i tez ma to gdzies. Ehh faceci <pijak>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 sie 2006, 10:47

No mój to o stopy nie dba nic a nic, umyje, bo to tez mys trzeba i tyle. a ja choc bym nie wiem ile sie starała nie mam takich
co za sprawiedliwośc <foch>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 29 sie 2006, 17:27

moon pisze:Ok a takie rewelacje u specjalistki to ile plus minus kosztuja?
Zalezy gdzie. Obok mnie, w gabinecie kosmetyczno/fryzjerskim sam pedicure chyba ok20-30zl. Nie wiem dokladnie, bo dawno nie bylam, a poza tym nigdy samego pedicure nie robie :]
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 30 sie 2006, 01:12

kotko, a ile mniej więcej kosztuje przygotowanie w aptece tego specyfiku [i za jaką ilość]?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 30 sie 2006, 12:41

lollirot pisze:kotko, a ile mniej więcej kosztuje przygotowanie w aptece tego specyfiku [i za jaką ilość]?
Szczerze mowiac nie mam pojecia. <hmm> Recepta byla nie dla mnie, tylko potem dostalam pudeleczko. Zapytam jak spotkam sie z siostra.

Wróć do „Zdrowie i uroda”