Suche pięty
Moderator: modTeam
-
- Zaglądający
mam problem z piętami. Są suche i popękane.Używałam już różnych środków:tarki, pumeksu, kremów z pumeksem, kremów wygładzajacych ..... i nic. Moze znacie coś bardziej radykalnego? Wkurzam sie tym bo jest trudniej mi je umyć..... Pomocy!
psipsiółka
- unlucky_sink
- Maniak
Przede wszystkim nawilżanie, pięty pekają bo są bardzo suche. Po każdym myciu wsmaruj dużą ilość kremu , zamiast pumeksu raczej stosuj peelingi do stóp.
Ja mam też taki swój domowy sposób stópki. Raz w tygodniu robię sobie maseczko-peeling z oliwy z oliwek, cukru i miodu. Wcieram to w stopy, szczególnie skupiam sie na piętach, trzymam z 15 minut a później spłukuję ciepłą wodą i wsmarowuje kremik. Stópki są gładziutkie aż miło.
A może też być tak że brakuje Ci jakichś witamin, proponuje zastanowić się nad uzupełnieniem ewentualnych braków wit. A, E i H (ale dopiero po konsultacji z lekarzem).
Ja mam też taki swój domowy sposób stópki. Raz w tygodniu robię sobie maseczko-peeling z oliwy z oliwek, cukru i miodu. Wcieram to w stopy, szczególnie skupiam sie na piętach, trzymam z 15 minut a później spłukuję ciepłą wodą i wsmarowuje kremik. Stópki są gładziutkie aż miło.
A może też być tak że brakuje Ci jakichś witamin, proponuje zastanowić się nad uzupełnieniem ewentualnych braków wit. A, E i H (ale dopiero po konsultacji z lekarzem).
Mężczyźni są szalenie nielogiczni.
Twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same,
lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać
S.G.Colette
Twierdzą, że wszystkie kobiety są takie same,
lecz to nie przeszkadza im ciągle je zmieniać
S.G.Colette
-
- Weteran
Glowna role w zwalczeniu problemow ze stopami musi grac systematycznosc. Trzeba regularnie stopy moczyc, peelingowac, pumeksowac, smarowac etc.
Ja polecam bardzo prosty, tani, ale i skuteczny sposob: codzinne smarowanie kremem przygotowanym z wazeliny i wcisnietych witamin A i E (ja mialam robiony taki preparat w aptece, ale mozna sobie samemu zrobic). Najlepiej posmarowac na noc i zalozyc bawelniane skarpety.
Moja mama po takiej kuracji z gleboko popekanych, krwawiacych i bardzo bolacych piet ma gladziutkie jak u dzieciaka. Oczywiscie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac pewien czas na rezultaty.
Ja polecam bardzo prosty, tani, ale i skuteczny sposob: codzinne smarowanie kremem przygotowanym z wazeliny i wcisnietych witamin A i E (ja mialam robiony taki preparat w aptece, ale mozna sobie samemu zrobic). Najlepiej posmarowac na noc i zalozyc bawelniane skarpety.
Moja mama po takiej kuracji z gleboko popekanych, krwawiacych i bardzo bolacych piet ma gladziutkie jak u dzieciaka. Oczywiscie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac pewien czas na rezultaty.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
- Weteran
Mozna dostac witaminy w kroplach, albo po prostu A+E, albo odzielnie A i E i sama sobie zmieszasz.
Ja mialam to robione na recepte, wiec sie dokladnie nie interesowalam, ale wiem, ze na pewno sa w kropelkach (byloby wygodniej niz wyciskac z capivitu
)
Ogolnieten preparat jest dobry na rozne inne rzeczy.
Ja wkladam w malutki pojemniczek i nosze zamiast pomadki jak mam spierzchniete usta, albo smaruje podraznienia po goleniu.
Ja mialam to robione na recepte, wiec sie dokladnie nie interesowalam, ale wiem, ze na pewno sa w kropelkach (byloby wygodniej niz wyciskac z capivitu
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ogolnieten preparat jest dobry na rozne inne rzeczy.
Ja wkladam w malutki pojemniczek i nosze zamiast pomadki jak mam spierzchniete usta, albo smaruje podraznienia po goleniu.
-
- Weteran
A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
I za nic nie chce nic z tym robi, len jeden. Ani porzadnie wymoczyc, ani smarowac mu sie nie chce. Faceci
I za nic nie chce nic z tym robi, len jeden. Ani porzadnie wymoczyc, ani smarowac mu sie nie chce. Faceci
złotooka kotka pisze:A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
ale mój też ma takie gładziutkie jak niemowlaczek dosłownie, jakby nigdy nie chodził, tylko leżał i spał
- ksiezycowka
- Weteran
złotooka kotka pisze:A moj ma wstretne i szorstkie. Czasem mam go ochote palnac jak mi w trakcie seksu taka "tarka" gdzies po nodze przejedzie. Brrr...
Moj ma takie same i tez ma to gdzies. Ehh faceci

-
- Weteran
Szczerze mowiac nie mam pojecia.lollirot pisze:kotko, a ile mniej więcej kosztuje przygotowanie w aptece tego specyfiku [i za jaką ilość]?