Wybielanie zębów
Moderator: modTeam
Wybielanie zębów
Witam!
Jakie macie sposoby na wybielanie zębów? Bo moje są jakieś takie szarobure
PS Dodam że nie interesuje mnie wymiana szczęki.
Jakie macie sposoby na wybielanie zębów? Bo moje są jakieś takie szarobure
PS Dodam że nie interesuje mnie wymiana szczęki.
- ksiezycowka
- Weteran
po pierwsze zrezygnuj z kawy- i kup jak jakaś dobrą pastę wybielającą, po miesiącu zobaczysz dużą różnicę.dexter85 pisze:Jakie macie sposoby na wybielanie zębów?
Są też plastry wybielające- ale nie wiem jak jest z ich skutecznością- bo nigdy nie używałam.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
nie wiem, bo pije tylko w nagłych przypadkach czyli jak jestem nie do życia..TFA pisze:ja pije rozpuszczalna, ona tez przebarwia zeby ?
w tamte wakacje odchudzałam się, i przez miesiąc na śniadanie piłam czarną kawę- taką sypaną, parzoną, owszem schudłam ale zęby strasznie mi to przebarwiło. Przestałam pić kawę, kupiłam pastę wybielająca i po miesiącu wsyztsko wróciło do normy.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
ja pije kawe w znacznych ilościach i herbate też... niby zeby mam ładne jasne... tylko, że właśnie po wybielaniu... jest taka pasta w aptece... jakiś pobłysk diamentu czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie...
edit:
już wiem jak to się nazywa: Email Diamant Rouge (dostaniesz w aptece) cena ok 20 zł
acha jest jeszcze takie coś jak kredka wybielająca... nakładasz to w postaci żelu na zęby kiedy chcesz i gdzie chcesz:) tego nie używałam... ale możesz spróbować... podobno usuwa przebarwienia...
edit:
już wiem jak to się nazywa: Email Diamant Rouge (dostaniesz w aptece) cena ok 20 zł
acha jest jeszcze takie coś jak kredka wybielająca... nakładasz to w postaci żelu na zęby kiedy chcesz i gdzie chcesz:) tego nie używałam... ale możesz spróbować... podobno usuwa przebarwienia...
wlasnie najlepiej ograniczyc picie kawy i herbaty a jak juz sie pijae kawe to z duza iloscia mleka
slyszalam ze te plastry wybielajace sa dobre ale jakos niegdy nie probowalam
slyszalam ze te plastry wybielajace sa dobre ale jakos niegdy nie probowalam
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
emmiii pisze:Email Diamant Rouge (dostaniesz w aptece) cena ok 20 zł
I dobre to jest? Ja mam od malego lekko zoltawe zeby (nie zolc, ot taka mam kosc) i mimo mycia 3 razy dziennie nic mi to nie daje. Chetnie bym wybielil, ale nie stac mnie na wydanie 500zl na wybielanie, przydalaby mi sie pasta, ktora wybiela, ale przez duze "W"!
Haro pisze:I dobre to jest? Ja mam od malego lekko zoltawe zeby (nie zolc, ot taka mam kosc) i mimo mycia 3 razy dziennie nic mi to nie daje. Chetnie bym wybielil, ale nie stac mnie na wydanie 500zl na wybielanie, przydalaby mi sie pasta, ktora wybiela, ale przez duze "W"!
jak dla mnie to spisała się na medal... myślę, że warto spróbować...
z domowych sposobów - odrobiną sody oczyszczonej posypać pastę na szczoteczce i umyć jak codzień. od czasu do czasu.
na przebarwienia, bo kamienia się w ten sposób, oczywiście, nie pozbędziemy.
na przebarwienia, bo kamienia się w ten sposób, oczywiście, nie pozbędziemy.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
- ksiezycowka
- Weteran
dexter85 pisze:zauważyłem że od częstej degustacji wina czerwonego też mam lekkie przebarwienie.
wogle od alkoholu robia sie przebarwienia
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
- unlucky_sink
- Maniak
- Maniak
- Maniak
Z zabiegów dentystycznych polecam piaskowanie( za pomoca morskiego piasku pod cisnieniem).Zabieg trwa ok.30 min całkiem przyjemny,bezbolesny dodam(tylko trochę słono od tego piasku). Cudów nie czyni,jeśli chodzi o wybielanie,ale jeśli chodzi o samo usuwanie kamienia i przebarwień,to po prostu rewelacja. Koszt takiego zabiegu ok. 80zł ( ale dodam,że to u mojego dentysty,raczej jednego z najdroższych w moim mieście,więc cena może być niższa).
wybielanie zębów
planuję wybielić sobie zęby, jednak mam dylemat. widzę że w sprzedaży jest mnóstwo "technik" (żele, plazma, światło, pasty, szczoteczki) i nie wiem na którą się zdecydować...boje sie tez że jak zaczne wybielać to plomby (mam na lewej, górnej jedynce,blisko dziąsła) bedą bardziej widoczne. nie chce wydawać niepotrzebnie kasy a chcę uzyskac dobry efekt. i prosze nie piszcie że soda oczyszczona, węgiel drzewny itd...żadne ścierne sposoby nie wchodzą w grę bo to rzwiązanie połowiczne a jak cieprię jeszcze na nadwrażliwośc zębów
Jeśli ktoś ma jakąs propozycje to prosze pisać !
z góry dziękuję za pomoc.
Jeśli ktoś ma jakąs propozycje to prosze pisać !
z góry dziękuję za pomoc.