Płynący makijaż
Moderator: modTeam
Płynący makijaż
No właśnie. Zmora. Mam cerę mieszaną - klasyczne "T" i po pewnym czasie od zrobienia makijażu zaczyna spływać
Najgorszy efekt powstaje na powiekach - cień "zwija się" w wałeczki
Masakra. Zawsze mam przy sobie kosmetyki, którymi zrobiłam sobie akurat dany makijaż i kiedy jest możliwość to go po porstu poprawiam, ale może macie jakieś wypróbowane sposoby, jak utrzymać makijaż dłużej?
Afro mi nie przeszkadza 

- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Używam dwukolorowe cienie Rimmla i zawsze stosuję puder jako podkład. Generalnie nie wszystkich cieni mogę używać, bo powodują u mnie reakcję alergiczną
Tak jak pisałam zawsze mam kosmetyki do "poprawy" przy sobie, ale nie w każdym miejscu jest możliwość likwidacji skutków ubocznych.
Afro mi nie przeszkadza 

- ksiezycowka
- Weteran
sami, używaj jasnych cienie, delikatniejszych- wtedy nawet jak spłyną troszeczkę nie będzie to wygladało bardzo brzydko. Bo przy ciemnych niestety wszystko widać...
zawsze też możesz sobie kolorowe mazaki kupić
nie spłyną
ale to są bardzo dobre cienie. Wiem, bo używam. Są idelne.sami pisze:Używam dwukolorowe cienie Rimmla
sami, używaj jasnych cienie, delikatniejszych- wtedy nawet jak spłyną troszeczkę nie będzie to wygladało bardzo brzydko. Bo przy ciemnych niestety wszystko widać...
zawsze też możesz sobie kolorowe mazaki kupić
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- ksiezycowka
- Weteran
O wiem co u mnie sie najlepiej zawsze trzymalo. Uwaga wersja dla nie majacych badzx nie chcacych wydawac kupy kasy na kosmetyki.
Bierzesz takie fajne wielofunkcyjne urzadzenie jak kredka [kij czy do oka czy ust] malujesz powieke, nakoladasz cien jakis jasny co po polaczeniu daje ladny efekt i gotowe
[ Dodano: 2006-08-21, 21:00 ]

Bierzesz takie fajne wielofunkcyjne urzadzenie jak kredka [kij czy do oka czy ust] malujesz powieke, nakoladasz cien jakis jasny co po polaczeniu daje ladny efekt i gotowe
[ Dodano: 2006-08-21, 21:00 ]
Ok. To nei ja chodze z grudami jednak jakby sie przyczepicGosia... pisze:bo ja np. wole nie mieć makijażu niż miec źle zrobiony.

Jawka pisze:Gosia..., sami napisał/a:
Używam dwukolorowe cienie Rimmla
ale to są bardzo dobre cienie. Wiem, bo używam. Są idelne.
Byc może dla Ciebie, dla niej widać - nie. Generalnie Rimmel to tania firma i jak na swój przedział cenowy jest średnia. Nie mam o niej dobrego zdania.
[ Dodano: 2006-08-21, 21:02 ]
moon pisze:Gosia... napisał/a:
bo ja np. wole nie mieć makijażu niż miec źle zrobiony.
Ok. To nei ja chodze z grudami jednak jakby sie przyczepic
ale ja nie mam grudek żadnych

Jawka pisze:zawsze też możesz sobie kolorowe mazaki kupićnie spłyną
Hehe
Gosia... pisze:to sie nie dziwię, że spływają. Radze udać się do dobrych drogerii , jeśli mi nie wierzyc, Sa dobre kosmetyki, które Ci nie spłyną, nie Ty jedna miałaś ten problem
A mogłabyś polecić jakąś konkretną firmę?
Chętnie kupiłabym nawet jakieś droższe i niepłynące cienie
Afro mi nie przeszkadza 

- ksiezycowka
- Weteran
to sie nie dziwię, że spływają. Radze udać się do dobrych drogerii , jeśli mi nie wierzyc, Sa dobre kosmetyki, które Ci nie spłyną, nie Ty jedna miałaś ten problem
z całą pewnościa polecam IsaDorę (cienie mozna nakładac dwojako- na mokro i na sucho) oraz Bojrous ( nie jestem pewna, czy to się tak pisze, nie znam francuskiego). Fakt, kosztują, ale zwłaszcza te drugie sa na lata.
ooo i to jest racja- tylko nie, żebym była zlośliwa- ale na zdjęciach w pokaż twarz masz źle zrobiony i mimo wszytsko "jest"Gosia... pisze:bo ja np. wole nie mieć makijażu niż miec źle zrobiony.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
akurat cienie mają świetne- co innego tusze, lakiery... moze to rzeczywiście kwestia cery jest, albo nieumiejętnego ich nałożenia. Za grubo, za dużo... a może ma po prostu oczodół nie do malowaniaGosia... pisze:Byc może dla Ciebie, dla niej widać - nie. Generalnie Rimmel to tania firma i jak na swój przedział cenowy jest średnia. Nie mam o niej dobrego zdania.
maszGosia... pisze:ale ja nie mam grudek żadnych
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
moon pisze:Gosia... napisał/a:
ale ja nie mam grudek żadnych
W pokaz swoja twarz widzialam przeciez i pama pisalas o tuszu swoim
Nie uważam, żeby było źle, ale to tylko moja opinia.
Jawka pisze:Gosia... napisał/a:
bo ja np. wole nie mieć makijażu niż miec źle zrobiony.
ooo i to jest racja- tylko nie, żebym była zlośliwa- ale na zdjęciach w pokaż twarz masz źle zrobiony i mimo wszytsko "jest"
mi nie przeszkadza
to przeszkadza czy nie??, bo jedno zdanie zaprzecza drugiemu...Gosia... pisze:mi nie przeszkadza
najpierw piszesz, ze wolisz nie miec makijażu niż mieć źle wykonany, a później piszesz, ze źle wykonany Ci nie przeszkadza

- ksiezycowka
- Weteran
dla mnie nie, ale Ty nie napisałaś wcześniej czegoś takiego do mnie.... nie muszę chyba cytować, bo chyba sama potrafisz przeczytac to co napisałaś.Gosia... pisze:To jeszcze raz. Przeszkadza mi źle zrobiony makijaż, ale nie uważam, żeby mój był źle zrobiony, dlatego mi nie przeszkadza. Takie trudne?
A wracając do tego, co napisałaś teraz: jeśli uważasz, ze Twój makijaż był zrobiny dobrze, to fajnie
Ciekawi mnie tylko jedno: jeśli ten makijaż był dobry to jak wyglada według Ciebie zły...bo ja np. z takim grudami nie chodzilabym. Rzeczywiście wolałabym bez...
ps. ale nie denerwuj się, bo nie ma o co, bo ja nie pisze tego Tobie na złość.
Gosia... pisze:Generalnie Rimmel to tania firma i jak na swój przedział cenowy jest średnia. Nie mam o niej dobrego zdania.
tez nie lubie tej firmy, miałam kiedys mascare taka z grzebyczkiem czy czyms takim, masatra
moon pisze:Ja tez uwazam ze moje makijaze sa dobrze zrobioe i wałki sa ok
widocznie te Twoje wałeczki sa malutkie i nie niszcza całego efektu makijazu
Gosia... pisze:Niby masz rację, ale one nie są zdrowe, zwłaszcza tusze
tez mi sie tak wydaje, podkreslam wydaje bo pewnosci nie mam. do tego trudniej sie je zmywa