jak "powiększyć" oko?

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
jak "powiększyć" oko?

Postautor: emmiii » 17 sie 2006, 12:57

jak optymalnie powiększyć oko poprzez makijaż ? może ktoś wie ? jakieś propozycje ?
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 17 sie 2006, 13:08

ja tam sie nie znam ale pewnie tuszem do rzes przedluzajacym rzesy.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2006, 14:27

emmiii pisze:jak optymalnie powiększyć oko poprzez makijaż ?

Kreska na gornej powiece przy rzesach (na dole nie malowac, bo to tylko zmiejsza oko). Dobrze wytuszowane rzesy i jasny cien pod brwia.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 sie 2006, 14:30

po pierwsze dobrze wytuszowane rzęsy- jak masz proste to zakręć je zalotką. Kreska nad górną powieką owszem, ale albo robimy ją bardzo starannie aby wyglądała idelanie albo w gole- bo wtedy jest brzydka. Słyszłam też coś o białej kresce przy dolnych rzęsach- ale nie probowałam nigdy.
Jeśli chodzi o uzycie cieni- to jaśniejsze przy wewnętrzym kąciku a ciemnijsze przy zewnętrzynym.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2006, 14:42

Jawka pisze:Kreska nad górną powieką owszem, ale albo robimy ją bardzo starannie aby wyglądała idelanie albo w gole- bo wtedy jest brzydka.

Taka cieniutka nie musi byc super ekstra idealna ;).
Jawka pisze:Słyszłam też coś o białej kresce przy dolnych rzęsach- ale nie probowałam nigdy.

bardzo rozswietla to oko :). Wydaje sie wtedy takie wypoczete. Czasem tak sie maluje
:).
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 17 sie 2006, 14:45

Yasmine pisze:Taka cieniutka nie musi byc super ekstra idealna ;-).
ja mam na tym punkcie jakieś zboczenia- jak już coś mnie najdzie na taką kreskę to potrafie zmywać 20 razy dopóki idealna nie będzie :)

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2006, 14:48

Jawka pisze:ja mam na tym punkcie jakieś zboczenia- jak już coś mnie najdzie na taką kreskę to potrafie zmywać 20 razy dopóki idealna nie będzie

Ja codziennie tak maluje oko, wiec dla mnie to juz kwestia przyzwyczajenia, a ze nie zawsze idalnie to juz trudno, ale czasem tez cos bardzo krzywo wyjdzie i myje :D
Awatar użytkownika
Symfonia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Symfonia » 17 sie 2006, 14:51

ogolnie jasne cienie i kredki powiekszaja oczko. Biala kredka przy dolnych rzesach powieksza ale takze, rozswietla zrenice i bialka sa bardziej bielsze (nie widac tak zylek ani innch takich). Czarnych kredek oczywiscie tez mozesz uzywac by powiekszyk oczy - ale wtedy miesza sie je z roznymi jasnymi kredkami lub cieniami. Zielona i niebieska tez powieksza.
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu
Obrazek
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 17 sie 2006, 16:47

super ale czy do ciemnych oczu będzie mi to pasować ? bo ja zazwyczaj mocno czarną krędka oczka maluje jak u góry tak i u dołu...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 sie 2006, 17:34

emmiii pisze:bo ja zazwyczaj mocno czarną krędka oczka maluje jak u góry tak i u dołu...
I to zmiejsza ono wlasnie :] Jasny cień w kaciku oka od nosa i pod brwia. ;)
Awatar użytkownika
Symfonia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Symfonia » 17 sie 2006, 18:39

emmiii pisze:czy do ciemnych oczu będzie mi to pasować

Kazdy cien bedzie pasowal do twoich oczu, zalezy tylko jak sie ubierzesz, jak masz zielona bluzke to walnij oczy na zielono, jak rozowe spodnie i biala bluzke to na bialo rozowo, albo fioletowo albo jeszcze inaczej. albo dobieraj cienie do wlosow, albo do oczu, albo do ubran. jak tam chcesz.
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu

Obrazek
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 18 sie 2006, 16:11

emmiii, ja mam brązowe oczy a jak już używam koloru to zawsze wubieram te najbardziej intensywne- purpurowy, turkusowy- wygląda fajnie :8 jak używasz czarnej kredki to tylko u góry, na dole tylko zmniejszy Ci oczy.

Wróć do „Zdrowie i uroda”