jak "powiększyć" oko?
Moderator: modTeam
jak "powiększyć" oko?
jak optymalnie powiększyć oko poprzez makijaż ? może ktoś wie ? jakieś propozycje ?
po pierwsze dobrze wytuszowane rzęsy- jak masz proste to zakręć je zalotką. Kreska nad górną powieką owszem, ale albo robimy ją bardzo starannie aby wyglądała idelanie albo w gole- bo wtedy jest brzydka. Słyszłam też coś o białej kresce przy dolnych rzęsach- ale nie probowałam nigdy.
Jeśli chodzi o uzycie cieni- to jaśniejsze przy wewnętrzym kąciku a ciemnijsze przy zewnętrzynym.
Jeśli chodzi o uzycie cieni- to jaśniejsze przy wewnętrzym kąciku a ciemnijsze przy zewnętrzynym.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
Jawka pisze:Kreska nad górną powieką owszem, ale albo robimy ją bardzo starannie aby wyglądała idelanie albo w gole- bo wtedy jest brzydka.
Taka cieniutka nie musi byc super ekstra idealna

Jawka pisze:Słyszłam też coś o białej kresce przy dolnych rzęsach- ale nie probowałam nigdy.
bardzo rozswietla to oko
ja mam na tym punkcie jakieś zboczenia- jak już coś mnie najdzie na taką kreskę to potrafie zmywać 20 razy dopóki idealna nie będzieYasmine pisze:Taka cieniutka nie musi byc super ekstra idealna ;-).
Jawka pisze:ja mam na tym punkcie jakieś zboczenia- jak już coś mnie najdzie na taką kreskę to potrafie zmywać 20 razy dopóki idealna nie będzie
Ja codziennie tak maluje oko, wiec dla mnie to juz kwestia przyzwyczajenia, a ze nie zawsze idalnie to juz trudno, ale czasem tez cos bardzo krzywo wyjdzie i myje
ogolnie jasne cienie i kredki powiekszaja oczko. Biala kredka przy dolnych rzesach powieksza ale takze, rozswietla zrenice i bialka sa bardziej bielsze (nie widac tak zylek ani innch takich). Czarnych kredek oczywiscie tez mozesz uzywac by powiekszyk oczy - ale wtedy miesza sie je z roznymi jasnymi kredkami lub cieniami. Zielona i niebieska tez powieksza.
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu

- ksiezycowka
- Weteran
emmiii pisze:czy do ciemnych oczu będzie mi to pasować
Kazdy cien bedzie pasowal do twoich oczu, zalezy tylko jak sie ubierzesz, jak masz zielona bluzke to walnij oczy na zielono, jak rozowe spodnie i biala bluzke to na bialo rozowo, albo fioletowo albo jeszcze inaczej. albo dobieraj cienie do wlosow, albo do oczu, albo do ubran. jak tam chcesz.
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu

emmiii, ja mam brązowe oczy a jak już używam koloru to zawsze wubieram te najbardziej intensywne- purpurowy, turkusowy- wygląda fajnie :8 jak używasz czarnej kredki to tylko u góry, na dole tylko zmniejszy Ci oczy.