No bo te ine metody co sie dokleja jakies "badziewia" to jak to działa?
Mam 17lat a aparatu nie chce nosic
Moderator: modTeam
Invitto pisze:Mam 17lat a aparatu nie chce nosic
Invitto pisze:Czy jest możliwość jakiegoś zabiegu na zasadzie np. takiej że idziemy do dentysty on coś wszczykuje w dziąsła żeby były miększe czy coś takiego i wyprostowuje zęby??
z tego co wiem to nieInvitto pisze:Czy jest możliwość jakiegoś zabiegu na zasadzie np. takiej że idziemy do dentysty on coś wszczykuje w dziąsła żeby były miększe czy coś takiego i wyprostowuje zęby??
w Twoim wieku nie ma już innej możliwości wyprostowania zębów-gdybyś zainteresował się tym gdy byłęś młodszy mógłbys dostać albo gumę do gryzienia, albo smoczek do uderzania albo takie żelowe coś do spania... itd... itd... teraz pozostaje już aparat.Invitto pisze:Mam 17lat a aparatu nie chce nosic
te "badziewa" jak tam je nazwałeś są odpowiednio dokręcone, odkręcane itd... ale zęby po roku noszenia są po prostu śliczne- a te wszystkie zółte ślady które niby pozostają po noszeniu aparatu to mit...Invitto pisze:No bo te ine metody co sie dokleja jakies "badziewia" to jak to działa?
Invitto pisze:Czy jest możliwość jakiegoś zabiegu na zasadzie np. takiej że idziemy do dentysty on coś wszczykuje w dziąsła żeby były miększe czy coś takiego i wyprostowuje zęby??
Krzywe zęby to taka sama wada jak inne- jest to tak samo nieestyetyczne jak pryszcze czy wielki noc, krzywe nogi- z tą różnicą, że o zęby można zadbać. Nawet odpowiednią i najbardziej skuteczną profilaktykę w dziecieństwie może zastąpić stały aparat- tyle, że nie każdego na niego stać...Agusia_2 pisze:ale ona czy on ma krzywe zęby, czy jest Wam to zupełnie obojętne.
Agusia_2 pisze:A mnie interesuje czy jak widziecie kogoś lub rozmawiacie z kimś kto ma krzywe zęby, to czy myślicie sobie coś np. ale ona czy on ma krzywe zęby, czy jest Wam to zupełnie obojętne. Wiem że to głupie pytanie, ale chciałabym wiedzieć co myślicie. Ponieważ mam takie i jest to mój największy kompleks, ale nie chodzi mi o odpowiedzi zeby je wyprostować, bo to sama wiem. <cegla>
Cold Princess pisze:kurcze tez bym sobie aparat założyła... ale sie boje ze mi sie zeby popsują albo pokrusza , ba, pozatym to nie jest taka tania zabawa. Miałam kiedyś aparat taki wyjmowany, ale tylko poglebil wade.... no cóż, mistrzowie stomatologii i protetyki...
Agusia_2 pisze:A mnie interesuje czy jak widziecie kogoś lub rozmawiacie z kimś kto ma krzywe zęby, to czy myślicie sobie coś np. ale ona czy on ma krzywe zęby, czy jest Wam to zupełnie obojętne. Wiem że to głupie pytanie, ale chciałabym wiedzieć co myślicie. Ponieważ mam takie i jest to mój największy kompleks, ale nie chodzi mi o odpowiedzi zeby je wyprostować, bo to sama wiem. <cegla>
c-f pisze:zęby popsuć ani pokruszyć się nie powinny( ale to może się zdarzyć i tak, nie z winy aparatu)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości