problem z sutkami u mezczyzny?

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
problem z sutkami u mezczyzny?

Postautor: Misia86 » 02 sie 2006, 17:58

Witam.
Jak w tytule. Otoz moje Kochanie od pewnego czasu ma strasznie stwardniale i nabrzmiale sutki , gdy ich sie dotyka czuc ze cos w nich jest, jakby ziarnko grochu.. nawet najmniejszy dotyk ich go boli.. niewiem doprawdy co to za cholerstwo jest. Czym moze to byc spowodowane?
Powiecie- do lekarza, to samo mowie ale jak ON twierdzi- niema czasu i tak go zaganiam caly miesiac.. co to moze byc? :| torbielki?Chyba go niewysla na biopsje :| Kurde felek to nie jest normalne.. <hmm> mezczyzni moga chyba tez miec raka piersi? twwwwwuuuuuu wypluc!!!!!
Wkurze sie zapisze go sama i sila zaprowadze do lekarza
TakiSamotny
Bywalec
Bywalec
Postautor: TakiSamotny » 02 sie 2006, 18:27

Nie bój sie to nie jest żaden rak piersi <przytul>

Raczej mało prawdopodobne żeby miał raka w obydwu sutkach naraz.

Prawdopodobnie jest to przemijająca drażliwość sutków spowodowana np brakami minerałów i witamin (np podczas upałów itp)

Pozdro
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 05 sie 2006, 12:55

A cwiczy na silowni ? :>
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 05 sie 2006, 14:38

tak, cwiczy, bierze jakies bialko, taka jakas odzywke w proszku, to bylo zanim zaczal je brac
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 05 sie 2006, 15:04

Misia86 pisze:tak, cwiczy, bierze jakies bialko, taka jakas odzywke w proszku, to bylo zanim zaczal je brac

Aha :D jak dla mnie to bierze nie tylko bialko :D prawdopodobnie wrazliwosc jego sutkow to poczatki ginekomastii, bo aplikuje sobie jakies androgenne swinstwo i Ci o tym nie mowi. Nie przytyl ostatnimi czasy dosc gwaltownie ? nie spuchl na ryjku i w miesniach ? :>
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 05 sie 2006, 15:15

niee niespuchl.. jest wiekszy ale trudno zeby byl taki jak wczesniej po cos bierze te odzywki, bierze je od dluzszego czasu.
TFA pisze:bo aplikuje sobie jakies androgenne swinstwo
na pewno nie
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 05 sie 2006, 15:51

Misia86 pisze:na pewno nie

Hmm no nie wiem, znam wielu takich co wlasnie mieli problemy z sutkami (guzki, swedzenie, nadwrazliwosc itd.) i kazdy z nich cwiczyl na silowni i bral "odzywki" :D

[ Dodano: 2006-08-05, 15:51 ]
To chyba nie zbieg okolicznosci.
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 05 sie 2006, 16:42

Watpie czy by bral odzywki na tle hormonalnym , nawet go kiedys o to pytalam i za bardzo nieumie klamac wiec bym poznala, ale mowie ze to bylo wczesniej zanim zaczal te odzywki brac.. w sumie osttanio troche go tam dotykalam i ma na jednym tylko takie zgrubienie na 2gim nie ale tez go boli gdy sie go dotknie. Ginekomastia to chyba lekka przesada, aczkolwiek zobaczy sie, mowil ze pojdzie do lekarza.. juz ja sie postaram zeby jak najszybciej :D
Herandic
Początkujący
Początkujący
Postautor: Herandic » 06 sie 2006, 13:56

No ja mam odmienne zdanie na ten temat. Od 1 klasy podstawówki cwicze zapasy w stylu wolnym. Później chodziłem też w miendzy czasie na siłownie i nigdy niebrałem żadnych odrzywek i dopalaczy. Miałem wiele razy nabrzmiałe sutki. Zdarza się to czasem od przetrenowania miesni klaty. Może to być też od mocnego uderzenia albo jak to się zdarza czasem w sporcie od przejechania nimi po macie. Zapytaj się go co najbardziej trenuje i powiedz mu że to może być to.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem.
Najpierw sprowadzi cię co własnego poziomu a nastepnie, pobije doświadczeniem
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 06 sie 2006, 14:21

Zgadzam sie z TFA. Zapodaje sobie pewnie metanabol lub Decadurabolin. Polecam przyjrzec sie temu lepiej, bo ginekomastia to nie w dupe walone chorobsko wyskajace bez przyczyny.

[ Dodano: 2006-08-06, 14:25 ]
Herandic: wiesz co to jest ginekomastia? To nie nabrzmiale sutki czlowieku. Poczytaj sobie w googlach.
Awatar użytkownika
paul_van_dyk
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: paul_van_dyk » 06 sie 2006, 17:06

Może to być związane z dojrzewaniem i rozwijaniem sie organizmu, jakis czas temu mialem podobny problem (a zadnego metanabolu, omki :D itd nie bralem), dotykajac sutek dalo sie pod spodem wyczuc , guzek, cos w stylu wlasnie ziarnka grochu, bylo twarde i troche bolalo, przestraszylem sie troche , poszedlem do lekarza pierwszego kontaktu i dowiedzialem sie, ze to normalne i ze czasem sie tak zdaza. Po jakims czasie wszytsko wrocilo do normy.
Do lekarza jednak nie zaszkodziloby sie wybrać.
'Quis penis aquam tubant?'
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 07 sie 2006, 01:39

paul_van_dyk pisze:Może to być związane z dojrzewaniem i rozwijaniem sie organizmu, jakis czas temu mialem podobny problem

Tylko ze misia ma 19 lat, a podejrzewam ze nie ma chlopa ktory jest mlodszy od niej.
Awatar użytkownika
paul_van_dyk
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: paul_van_dyk » 07 sie 2006, 01:56

specem od biologii nie jestem, ale u roznego czlowieka roznie to przebiega ;> jak chlopak ma 19 lat, to jeszcze ze 2 lata zapasu są
'Quis penis aquam tubant?'
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 07 sie 2006, 08:39

TFA pisze:ylko ze misia ma 19 lat, a podejrzewam ze nie ma chlopa ktory jest mlodszy od niej.
dobrze podejrzewasz, ma 21 lat
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 08 sie 2006, 14:52

Gratuluje. Zapytaj jaki koks wcina :)
RedX
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: RedX » 08 sie 2006, 15:26

Jak to jaki? Taki czarny, z kotłowni osiedlowej.. <diabel>
Awatar użytkownika
Misia86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misia86 » 11 sie 2006, 20:29

Haro pisze:Gratuluje. Zapytaj jaki koks wcina

RedX pisze:Jak to jaki? Taki czarny, z kotłowni osiedlowej.. <diabel>

a pewnie :D
A Ty Haro nie mow ze wcina koks, bo niby jak mozesz to ocenic, a co jak stwardnialy sut to zrazu koks?! <hahaha> i nie gratuluj mi, niema czego, to ja gratuluje Tobie - szybkosci wyciagania wnioskow :) do badania lekarskiego to mozna tylko gdybac.
larsson
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: larsson » 12 sie 2006, 13:18

Misia86 pisze:Otoz moje Kochanie od pewnego czasu ma strasznie stwardniale i nabrzmiale sutki , gdy ich sie dotyka czuc ze cos w nich jest, jakby ziarnko grochu

Ale on ciągle ma nabrzmiałe te sutki?
Może po prostu jest mu zimno :?
A może to jakaś forma podniecenia :?

Wróć do „Zdrowie i uroda”