Między nami zakonnicami ;)
Moderator: modTeam
Między nami zakonnicami ;)
Do zakonu się nie wybieram, ale nurtuje mnie pewna kwestia... Niedawno znajoma stwierdziła, że zakonnice mają okres wszystkie w tym samym czasie. Nie wydaje mi się, aby faktycznie to była prawda, ale w każdej opowieści jest ziarnko prawdy. Kobiety, które dużo ze sobą przebywają faktycznie miesiączkują "razem". Jak jest z wami dziewuchy? Synchronizujecie się z mamą, siostrą czy z psiapsiółą?
- ksiezycowka
- Weteran
- Zaglądający
Robiono takie badania z tego co pamiętam - wieczorem poszukam w mojej wielkiej ginekologii to dokładniej napisze.
Zauważylam, że często mam w tym samym czasie miesiączke co moje współlokatorki (mówię oczywiście o takiej sytuacji kiedy żadna z nas nie szprycuje się hormonami).
Ludzie sie jakby synchronizują w różnych sytuacjach - robiono obserwacje na kobietach w więzieniach i obozach koncentracyjnych i ukazały one wpływ cieżkich przeżyć na występowanie zmian zanikowych w jajniku.
Takie same sytuacje mogą wywoływać podobne reakcje organizmu.
A z ciekawostek nie wiem czy wiecie - że krew miesiączkowa - czyli jak to nazywał Hiporates "krwawe łzy oszukanej macicy" - zawiera substancje bardzo trującą dla szczurów? Dzisiaj o tym przeczytałam - kto wie czy jak na szczury tak krew działa i nie działa tak też na mężczyzn - więc przed zabawami w czasie okresu przestrzegam.
A propo zakonnic? Wiecie, że jak wstępuje się do zakonów (ale nie wiem czy do wszystkich - mam informacje o kilku zgromadzeniach tylko) trzeba mieć zaświadczenie, że jest się dziewicą?
To jest niesprawiedliwe, bo na przykład na księdza nie sprawdzają - no bo jak?
Zauważylam, że często mam w tym samym czasie miesiączke co moje współlokatorki (mówię oczywiście o takiej sytuacji kiedy żadna z nas nie szprycuje się hormonami).
Ludzie sie jakby synchronizują w różnych sytuacjach - robiono obserwacje na kobietach w więzieniach i obozach koncentracyjnych i ukazały one wpływ cieżkich przeżyć na występowanie zmian zanikowych w jajniku.
Takie same sytuacje mogą wywoływać podobne reakcje organizmu.
A z ciekawostek nie wiem czy wiecie - że krew miesiączkowa - czyli jak to nazywał Hiporates "krwawe łzy oszukanej macicy" - zawiera substancje bardzo trującą dla szczurów? Dzisiaj o tym przeczytałam - kto wie czy jak na szczury tak krew działa i nie działa tak też na mężczyzn - więc przed zabawami w czasie okresu przestrzegam.
A propo zakonnic? Wiecie, że jak wstępuje się do zakonów (ale nie wiem czy do wszystkich - mam informacje o kilku zgromadzeniach tylko) trzeba mieć zaświadczenie, że jest się dziewicą?
To jest niesprawiedliwe, bo na przykład na księdza nie sprawdzają - no bo jak?
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
betusia pisze:krwawe łzy oszukanej macicy
betusia pisze:kto wie czy jak na szczury tak krew działa i nie działa tak też na mężczyzn - więc przed zabawami w czasie okresu przestrzegam.
uważajcie panowie, bo skażona krew miesięczna będzie dla was widmem zagłady! Bo wiary w was nie ma, boście są jak puste beczki

Amen

http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
betusia pisze:krew miesiączkowa - czyli jak to nazywał Hiporates "krwawe łzy oszukanej macicy" - zawiera substancje bardzo trującą dla szczurów
Ciekawe jak ten szczur to sprawdzil...az strach sobie wyobrazic
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Do zakonu się nie wybieram, ale nurtuje mnie pewna kwestia... Niedawno znajoma stwierdziła, że zakonnice mają okres wszystkie w tym samym czasie. Nie wydaje mi się, aby faktycznie to była prawda, ale w każdej opowieści jest ziarnko prawdy. Kobiety, które dużo ze sobą przebywają faktycznie miesiączkują "razem". Jak jest z wami dziewuchy? Synchronizujecie się z mamą, siostrą czy z psiapsiółą?
To jest spowodowane fermomonami.
Taki przypadek mozna spotkać w zakonie. Często też w akadaminu, kiedy mieszka ze sobą parę dziewczyn. Był nawet o tym kiedyś program w TV

- Sir Charles
- Weteran
betusia pisze:A z ciekawostek nie wiem czy wiecie - że krew miesiączkowa - czyli jak to nazywał Hiporates "krwawe łzy oszukanej macicy" - zawiera substancje bardzo trującą dla szczurów? Dzisiaj o tym przeczytałam - kto wie czy jak na szczury tak krew działa i nie działa tak też na mężczyzn - więc przed zabawami w czasie okresu przestrzegam.
Jezus Maria...

RedX pisze:betusia napisał/a:
Jezus Maria...<boje_sie>
warto dodac ze te szczury umieja wysmienicie tanczyc walca i tango
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
betusia pisze:A z ciekawostek nie wiem czy wiecie - że krew miesiączkowa - czyli jak to nazywał Hiporates "krwawe łzy oszukanej macicy" - zawiera substancje bardzo trującą dla szczurów? Dzisiaj o tym przeczytałam - kto wie czy jak na szczury tak krew działa i nie działa tak też na mężczyzn - więc przed zabawami w czasie okresu przestrzegam.
Dobrze wiedzieć. Mam dużo szczurów w domu. Niektóre mają po 10 kilo - taki syf w domu. Myślicie, że jak wycisnę krwi z zużytych podpasek na żółty serek to szczurki zjedzą pyszny serek i i wyzdychają?

Jak tak, to rozwiazał się mój problem
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
silence pisze:A co jesli opary tez zabijaja??? I po Imperatorku
Na spokojnie. Minetki chlapane podczas okresu uodparniają organizm.

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
amazonka pisze:Synchronizujecie się z mamą, siostrą czy z psiapsiółą?
Ponoc jest cos takiego, naukowo udowodnionego, ze istnieje "synchronizacja" okresow u kobiet mieszkajacych razem (oczywiscie odstawmy te, ktore biora tabletki, to co innego). Ja mialam tak z moja mama na przyklad. I o dziwo z najlepszymi kumpelami
betusia pisze:Wiecie, że jak wstępuje się do zakonów (ale nie wiem czy do wszystkich - mam informacje o kilku zgromadzeniach tylko) trzeba mieć zaświadczenie, że jest się dziewicą?
Do bardzo niewielu (jest tylko pare tak rygorystycznych na swiecie- i to nie zawsze jest jak sprawdzic).
TFA pisze:warto dodac ze te szczury umieja wysmienicie tanczyc walca i tango
Co zwieksza ich szanse stworzenia trwalego zwiazku bo, jak wiadomo, jak sie nie umie tanczyc, to byc ze soba nie mozna

Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.