guzek czy tylko chwilowa zmiana?

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mon_cheri
Entuzjasta
Entuzjasta
guzek czy tylko chwilowa zmiana?

Postautor: mon_cheri » 08 cze 2006, 11:14

hey, mam problem ostatnio zauwazylam ze moja lewa piers z boku lekko nabrzmiala i mnie boli... myslalam ze mi zejdzie za kilka dni ze moze gdzies sie udezylam ale jednak powiekszony wenzel nie che zejsc? and... ? konieczna wizyta u lekarza!?
TakiSamotny
Bywalec
Bywalec
Postautor: TakiSamotny » 08 cze 2006, 12:43

kobietą nie jestem i sie nie znam ale chyba powinnaś pokazać to lekarzowi
Awatar użytkownika
Sylwunia24
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Sylwunia24 » 08 cze 2006, 13:36

Tez raz miałam taka sytuacje. Wyczułam z boku lewej piersi guzek, który bolał podczas dotyku. Natychmiast poleciałam do lekarza. Ten zbadal i powiedział mi ze to normalne przed okresem, po prostu powiekszony węzęł chłonny. Po okresie znów stał sie niewuczuwalny. ;) Dlatego jesli jestes przed miesiaczka to nie masz sie czym martwic. <glaszcze>
Miłość jest sztuką produkowania czegoś, dzięki możliwościom kogoś innego. »
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 cze 2006, 17:42

mon_cheri pisze:konieczna wizyta u lekarza!?
Tak. to przeca mzoe byc rak. Tez tak mialam :)
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 08 cze 2006, 20:43

tu jest racja
Sylwunia24 pisze:Tez raz miałam taka sytuacje. Wyczułam z boku lewej piersi guzek, który bolał podczas dotyku. Natychmiast poleciałam do lekarza. Ten zbadal i powiedział mi ze to normalne przed okresem, po prostu powiekszony węzęł chłonny. Po okresie znów stał sie niewuczuwalny. Dlatego jesli jestes przed miesiaczka to nie masz sie czym martwic.

i tu
moon pisze:to przeca mzoe byc rak.

mon_cheri, musisz poobserwowac jeszcze,czy guzek nie znika.jezeli to tylko węzeł chłonny,po menstruacji powinno wszystko wrócic do normy.jezeli jednak będziesz cały czas go czuła,proponuje pojscie do lekarza.lepiej dmuchac na zimne.
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 08 cze 2006, 21:09

Do lekarza, zdecydowanie.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
mon_cheri
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: mon_cheri » 08 cze 2006, 21:36

obecnie jestem za granica ale jak tylko wroce trzeba bedzie sie zbadac... fakt jestem przed okresem ale to raczej sie troche utrzymuje... no i boli... Dzieki za posty!

Wróć do „Zdrowie i uroda”