Olivia pisze:A czy ja coś napisałam przeciw Tobie?
taaaaaaa.. i tak i nie.. nie pierwsze i jak widzę nie ostatni.. nie poraz pierwszy udowadniaszz,e nie potraficz czytać ze zrozumieniem tekstu.. nie tylko tu ale i w innych wątkach...
to się nazywa -
analfabetyzmOlivia pisze:Weź czytaj posty, przy czym włączaj opcję "myślenie".
litości...
Andrew pisze:to znaczy co ? ma nieodpowiednia ilosc plemników w spermie ?
nieodpowiednia ilośc - to jest to "naprawienia"..
nie o ilość czy ruchomośc chodzi.. to najmniejszy problem...
chodzi , jak pisałam, o morfologię.. ich budowę.. ponad 50% ma zmienioną (czyt. wadliwą) budowę główki( spłaszczenia, wrzecionowatośc itp) co oznacza,ze nie są w stanie zapłodnić komórki jajowej... tylko bezpośrednie , labolatoryjne podanie materiału do kom spowoduje jej zapłodnienie...
tradycyjna inseminacja nie wchodzi w rachubę...
staram sie wytłumaczyć mojej lepszej połowie.. próbuję zaciągnąć go do androloga na badania(moze ma żylaki powrózka nasiennego.. stąd brak prawidłowego rozwoju).. niestety moje sugestie niestety nie działają...
aby zrobić kolejny ktok potrzebiję wyniku badania usg(dopplera) i ewentualnego zabiegu usunięcia żylaków... zanim zakwalifikują nas do invi trzeba zaliczyć kilka etapów...
zabieg invi, leki, pobranie kom itp kosztują na dzień dzisiejszy około 7tyś zł.. to kawał szmalu i nie daje pewności,ze faktycznie zajdzie się w ciążę.. prawdopodobieństwo zagnieżdżenia się jaja to tylko 40%.. urodzenie żywego dziecka to 30% z 40%..