Co jest dobre na....?
Moderator: modTeam
Co jest dobre na....?
może to dziwnie brzmi, ale czy znacie może jakieś takie produkty po których się dużo sika? (głównie chodzi mi o ciała stałe w postaci jedzenia) Wiem że jednym takim jest pietruszka, ale potrzebowałabym ich więcej. Jak znacie, napiszcie
akurat będziecie mogli mi pomóc 

- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Gatorade, Powerade i inne napoje zawierajace duzo witamin itp, poniewaz organizm jak najszybcej bedzie chcial sie pozbyc wszelkich nadwyzek mikroelementow itp.
A cialo stale? To juz zostaja przewaznie tabletki. Niezbyt dokladnie okreslilas czemu chcesz pozbywac sie moczu. A jezeli Twoim powodem jest tzw. 'bloating', czyli zatrzymywanie sie wody w organizmie to radze spozywanie jak najmniej soli i produktow jej zawierajacych. Jezeli bierzesz tabletki antykoncepcyjne (to jeden z czynnikow jaki moze to powodowac ) wtedy nalezy skontaktowac sie w tej sprawie z lekarzem.
A cialo stale? To juz zostaja przewaznie tabletki. Niezbyt dokladnie okreslilas czemu chcesz pozbywac sie moczu. A jezeli Twoim powodem jest tzw. 'bloating', czyli zatrzymywanie sie wody w organizmie to radze spozywanie jak najmniej soli i produktow jej zawierajacych. Jezeli bierzesz tabletki antykoncepcyjne (to jeden z czynnikow jaki moze to powodowac ) wtedy nalezy skontaktowac sie w tej sprawie z lekarzem.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
no może to dziwnie i sadystycznie zabrzmi, ale....
muszę zrzucić pare kilo, nawet za cenę odwodnienia, bo mam zawody
po ważeniu będę mieć czas na regenerację dwa dni, ale najważniejsza jest ta waga i tu jest problem.
Bo po każdym treningu tracę dużo wody ale potem tak mi sie chce pić, że to wszystko nadrabiam i codziennie jest tyle samo bo nie zdołam tego wysikać. Oczywiście mam też diete. Teraz boję się, że jeszcze okres dostanę i tym bardziej będę zatrzymywać wodę. Dlatego potrzebuję czegoś
a cytryna? pomaga? Nie wiem co robić żeby mi sie tak pić nie chciało 
muszę zrzucić pare kilo, nawet za cenę odwodnienia, bo mam zawody
po ważeniu będę mieć czas na regenerację dwa dni, ale najważniejsza jest ta waga i tu jest problem.
Bo po każdym treningu tracę dużo wody ale potem tak mi sie chce pić, że to wszystko nadrabiam i codziennie jest tyle samo bo nie zdołam tego wysikać. Oczywiście mam też diete. Teraz boję się, że jeszcze okres dostanę i tym bardziej będę zatrzymywać wodę. Dlatego potrzebuję czegoś

Yasmine pisze:ostra biegunka
masz na myśli np. picie surowej wody?
ja dziennie normalnie wypacam kilo wody, ale potem nadrabiam to i juz nie chce ujść

dlatego nie wiem co zrobić, żeby mi sie tak pić nie chciało:(
moze zaczne pić cytrynę z wodą (bez cukru)?

[ Dodano: 2006-03-26, 11:13 ]
no dobra, a znacie może jakieś sposoby na przyspieszenie okresu, który ma sie pojawić np. w ciagu tygodnia?

Olivia pisze:paddy napisał/a:
no dobra, a znacie może jakieś sposoby na przyspieszenie okresu, który ma sie pojawić np. w ciagu tygodnia?
Goraca kapiel, albo seks - mi pomagało
Ale okres zalozmy wystepowal 2 godz wczesniej dzieki temu, wiec nie licz ze jak wezmiesz kapiel to od razu dostaniesz okres.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 12:12 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
paddy pisze:masz na myśli np. picie surowej wody?
Jednemu nic nie bedzie od takiej wody, a drugiego bedzie brzuch bolal. Myslalam raczej o srodkach farmaceutycznych na przeczyszczenie. Ale to niezdrowe. A co Ty trenujesz,ze musisz sie odwodnic

[ Dodano: 2006-03-26, 12:52 ]
Gosia... pisze:Goraca kapiel, albo seks - mi pomagało
Zgadzam sie. Mi sie potrafi wtedy pojawic dzien wczesniej.
Paddy pisze:masz na myśli np. picie surowej wody?
Nie no, w sumie mozesz sobie podsmazyc ;P
Mleko faktycznie bardzo dobrze dziala na organizm, i przede wszystkim go oczyszcza. Polecam.
I oczywiscie, z enie warto sie katowac z powodu zawodow. Kieyds na MTV widzialem program, w ktorym chlopak musia zrzucic 2kg zeby przystapic do zawodow w swoim przedziale wagowym. 1kg zrzucil w ciagu 2h intensywnych cwiczen (cwiczyl w dwoch bluzach, kilku parach spodni, sauna, bieganie ciezary itp. itd.).
- kot_schrodingera
- Weteran
Paddy, przedewszystkim dieta bezsolna. Ale z uwzględnieniem soli w produktach przetworzonych. Jeśli odczuwasz pragnienie to ssij kostkę lodu.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 23:31 przez kot_schrodingera, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
- ksiezycowka
- Weteran
Olivia pisze:Wybaczcie, ale dla mnie to śmieszne, że sex przyspiesza okres. Czy gorąca kąpiel.
Seks -> orgazm sprawia, ze kurcza sie miesnie dna macicy tym samym blona sluzowa szybciej sie zluszcza, wiec jak mamy dostac niedlugo okres moze to przyspieszyc, tak samo jak kochajac sie w ostatie dni miesieczki mam tak, ze nawet jak tylko lekko kapie, to po stosunku mam "mini krwotok".
A goraca woda rozszerza naczyna krwionosne i zwieksza przeplyw krwi, wiec z przyspieszeniem miesiaczki tez to ma jakies powiazanie. Ja zawsze dostaje okres w sobote, a gdy wezme bardzo goraca kapiel lub kocham sie w piatek po poludniu, to okres dostaje w piatek wieczorem.