Witam
mam pytanie dotyczące bakterii Gronkowca we krwi. Jak jest niebezpieczne i jak skutecznie leczyć, antybiotyki nie dają zbytnich rezultatów, czy można sie zarazić tą bakterią od drugiej osoby?
gronkowiec w krwi
Moderator: modTeam
adi pisze:jak skutecznie leczyć, antybiotyki nie dają zbytnich rezultatów,
Z tego co wiem to nie da sie go zupelnie wyleczyć

Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
gronkowiec we krwi?.. pierwszo słyszę..
pamiętam, jak miałam z 13-14 lat, wykryto u mnie gronkowca, tyle że w układzie pokarmowym (nikt nie mógł zrozumieć, dlaczego ciągle nie miałam apetytu i prawie nic nie jadłam..). z tego co pamiętam, najpierw robiono mi wymaz z nosogardzieli, a potem zapisano antybiotyki.
po paru miesiącach apetyt wrócił, a gronkowiec się "wyprowadził"
no i do tej pory nie mam żadnych problemów.

pamiętam, jak miałam z 13-14 lat, wykryto u mnie gronkowca, tyle że w układzie pokarmowym (nikt nie mógł zrozumieć, dlaczego ciągle nie miałam apetytu i prawie nic nie jadłam..). z tego co pamiętam, najpierw robiono mi wymaz z nosogardzieli, a potem zapisano antybiotyki.
po paru miesiącach apetyt wrócił, a gronkowiec się "wyprowadził"

no i do tej pory nie mam żadnych problemów.

"life is like a cranberry pie - you never know what you can find inside".. ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co do zarażenie to zalezy jakiego gronkowca ma ta osoba.Agólem gronkowiec to przerypana sprawa.Najgorszy jest złocisty, tego dziadostwa w ogóle nie da sie wyleczyc i wlecze sie za człowiekiem całe zycie.Jednymi z objawów jest b mocny trądzik.Jesli chcesz wiedziec jakiego masz gronkowca to muisz zrobic badania .Jesli masz tradzik to trzeba zrobic posiew z tradzika(ropa z krosty
).Z tego co wiem to gronkowcem mozna sie tez np.zarazic na basnie,jesli masz otwarta ranke czy cos wtym sensie.

Wy jeździcie, My latamy.
nie chce zakładać nowego tematu, bo tyczy sie tego samego. Mam pytanie co do podwyższonego ASO - ok 500 co wskazuje na skażenie paciorkowcami - lekarze mówią o gronkowcu. Czy jest to zaraźliwe - chodzi o tego gronkowca, bo moja dziewczyna sie obwinia ze mnie tez tym zaraziła? Moja dziewczyna ma dostać teraz decybyline w satrzykach, podobno są bolesne i można od tego preparatu dostać jakiegoś szoku. Moze mi ktoś to przybliżyć? Szukałem na necie, ale mało znalazłem informacji, które by mnie satysfakcionowały. Jak skutecznie obniżyć ASO?