Jest powod Do strachu??

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Maniek
Zaglądający
Zaglądający
Jest powod Do strachu??

Postautor: Maniek » 12 lut 2006, 08:00

Wczoraj Będąc u mojego kochanie pod koniec juz powiedziala mi ze ma na piersi jakis guzek...i idzie do lekarze w poniedzialek albo we wtorek...to cos jest malutkie ale jednak cos jest;p czy to moze byc cos groznego??...czy dziewczyna w tym wieku (17 lat) moze miec jakies takie problemy...pomozcie..bo ja sie boje:P:P
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 12 lut 2006, 10:07

Dopóki nie pójdzie do lekarza i się nie dowie, co Jej jest, nie ma co o tym myśleć. My nie jesteśmy lekarzami, a powodów może być wiele.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 12 lut 2006, 10:22

Nikt nie zbada Jej na odległość...a
dziewczyna w tym wieku (17 lat)

może mieć takie problemy...
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 12 lut 2006, 14:52

Może się okazać, że to niegroźny guzek, który się usunie i już.
Ale kto to może wiedzieć.... Póki co:
Dopóki nie pójdzie do lekarza i się nie dowie, co Jej jest, nie ma co o tym myśleć. My nie jesteśmy lekarzami, a powodów może być wiele.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
cyrkonijka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: cyrkonijka » 12 lut 2006, 18:19

Mi też się kiedyś wydawało, że mam guzek na piersi po stronie pachy, a okazało sie że powstałe w tej okolicy zgrubienie, to było zapalenie gruczołów potowych spowodowane antyperspirantem w sztyfcie który zatkał pory lub dotknięciem, otarciem o coś brudnego, gdy było zadrapanie w tej okolicy (np. po depilacji). Więc po tygodniu wszystko było ok oczywiście po wizycie u lekarza który przypisał odpowiedni środek. Czyli nic groźnego:)
Może to być też zupełnie niegroźny torbiel, który wygląda jak guzek, ale nie jest to nowotwór i niczym złym nie szkodzi.
No i ostatnia najgorsza wersja, lecz myślę że małoprawdopodobna patrząc na to że dziewczyna ma 17 lat, to góz piersi złośliwy...
Nie obejdzie się bez wizyty u lekarza ...z tym nie ma co się ociagać...
Lepiej zapobiegać niż leczyć...:)
"Miłość jest jak ziewanie, najczęściej kończy się spaniem."
Lodovico Ariosto
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 lut 2006, 01:16

Tylko do dobrego lekarza!
Tez majac ze 13 lat miałam ten problem. Mamusia mnei zabrała do "dobrego" lekarza, który stwierdził "To najpewniej rak". Myslałam, ze zejde...Bałam sie jak kurna cholera ;(
Ale mamusia mnei jeszcze do onkologa zabrała wobec tego który stwierdził, ze bedzie chyba trza wycinek pobierac czy cuś i moze wycinać, bo moze to guzek taki. Ale jak sie okazło i bez wycinków że to zwykły stan zapalny. Dostałam antybiotyki i po tygodniu przeszło. Ale ten konował mi strach narobił <wsciekly> <wsciekly> <wsciekly>

Tylko lekarz tu pomoze.
Maniek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Maniek » 13 lut 2006, 13:22

No Bo Tacy są Niektorzy nasi specjalisci <wsciekly> POszedla dzis do lekarza...czekam na wiadomosc.mam nadzieje ze bedzie dobra:) pozdrawiam wszystkich i dziekuje za udzielenie odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
me19
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: me19 » 13 lut 2006, 13:44

9 na 10 guzków "wymacanych" przez kobiete podczas samokontroli piersi jest niczym groźnym: torbiel ,smiany skórne itp.. Jak widzisz rak jest bardzo mało prawdopodobny.
tak więc nic się nie martw:)
Maniek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Maniek » 13 lut 2006, 17:34

No mieliscie racje nic jej nie bedzie i ze przejdzie samo <banan> <banan> No tak sie denerwowalem:DTEraz moge isc spokojnie pojezdzic na moto :D H.j ze temp na 0 <banan> pzdr
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 13 lut 2006, 17:46

No mieliscie racje nic jej nie bedzie i ze przejdzie samo

:D Tak myślałem...

TEraz moge isc spokojnie pojezdzic na moto

tak BTW. Czym śmigasz??? :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”