Jest powod Do strachu??
Moderator: modTeam
Jest powod Do strachu??
Wczoraj Będąc u mojego kochanie pod koniec juz powiedziala mi ze ma na piersi jakis guzek...i idzie do lekarze w poniedzialek albo we wtorek...to cos jest malutkie ale jednak cos jest;p czy to moze byc cos groznego??...czy dziewczyna w tym wieku (17 lat) moze miec jakies takie problemy...pomozcie..bo ja sie boje:P:P
Może się okazać, że to niegroźny guzek, który się usunie i już.
Ale kto to może wiedzieć.... Póki co:
Ale kto to może wiedzieć.... Póki co:
Dopóki nie pójdzie do lekarza i się nie dowie, co Jej jest, nie ma co o tym myśleć. My nie jesteśmy lekarzami, a powodów może być wiele.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- cyrkonijka
- Zaglądający
Mi też się kiedyś wydawało, że mam guzek na piersi po stronie pachy, a okazało sie że powstałe w tej okolicy zgrubienie, to było zapalenie gruczołów potowych spowodowane antyperspirantem w sztyfcie który zatkał pory lub dotknięciem, otarciem o coś brudnego, gdy było zadrapanie w tej okolicy (np. po depilacji). Więc po tygodniu wszystko było ok oczywiście po wizycie u lekarza który przypisał odpowiedni środek. Czyli nic groźnego:)
Może to być też zupełnie niegroźny torbiel, który wygląda jak guzek, ale nie jest to nowotwór i niczym złym nie szkodzi.
No i ostatnia najgorsza wersja, lecz myślę że małoprawdopodobna patrząc na to że dziewczyna ma 17 lat, to góz piersi złośliwy...
Nie obejdzie się bez wizyty u lekarza ...z tym nie ma co się ociagać...
Lepiej zapobiegać niż leczyć...
Może to być też zupełnie niegroźny torbiel, który wygląda jak guzek, ale nie jest to nowotwór i niczym złym nie szkodzi.
No i ostatnia najgorsza wersja, lecz myślę że małoprawdopodobna patrząc na to że dziewczyna ma 17 lat, to góz piersi złośliwy...
Nie obejdzie się bez wizyty u lekarza ...z tym nie ma co się ociagać...
Lepiej zapobiegać niż leczyć...
"Miłość jest jak ziewanie, najczęściej kończy się spaniem."
Lodovico Ariosto
Lodovico Ariosto
- ksiezycowka
- Weteran
Tez majac ze 13 lat miałam ten problem. Mamusia mnei zabrała do "dobrego" lekarza, który stwierdził "To najpewniej rak". Myslałam, ze zejde...Bałam sie jak kurna cholera
Ale mamusia mnei jeszcze do onkologa zabrała wobec tego który stwierdził, ze bedzie chyba trza wycinek pobierac czy cuś i moze wycinać, bo moze to guzek taki. Ale jak sie okazło i bez wycinków że to zwykły stan zapalny. Dostałam antybiotyki i po tygodniu przeszło. Ale ten konował mi strach narobił <wsciekly> <wsciekly> <wsciekly>
Tylko lekarz tu pomoze.
Tez majac ze 13 lat miałam ten problem. Mamusia mnei zabrała do "dobrego" lekarza, który stwierdził "To najpewniej rak". Myslałam, ze zejde...Bałam sie jak kurna cholera
Ale mamusia mnei jeszcze do onkologa zabrała wobec tego który stwierdził, ze bedzie chyba trza wycinek pobierac czy cuś i moze wycinać, bo moze to guzek taki. Ale jak sie okazło i bez wycinków że to zwykły stan zapalny. Dostałam antybiotyki i po tygodniu przeszło. Ale ten konował mi strach narobił <wsciekly> <wsciekly> <wsciekly>
Tylko lekarz tu pomoze.