Guzek pod obojczykiem...

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
blacknessie
Pasjonat
Pasjonat
Guzek pod obojczykiem...

Postautor: blacknessie » 30 sty 2006, 20:34

W zeszłą niedzielę zauważyłam pod obojczykiem (ok. 1,5cm) niewielki guzek, jest po lewej stronie niedaleko ramienia, powyżej pachy. Na początku w tym samym miejscu miałam siniaka, jednak nie pamiętam sytuacji, żebym się przewróciła lub uderzyła.
Przez jakieś 2 dni to miejsce bolało, czesem nawet przy podniesieniu ręki.

Nie mam pojęcia co to może być, czy to węzły chłonne, czy cokolwiek innego :(
Czy ktoś z Was ma lub miał podobne doświadczenia?

Minął ponad tydzień, guzek nie zniknął, chyba powinnam iść z tym do lekarza, ale co dalej? Na jakie badania może mnie skierować?

Przyznam że już trochę zaczęłam się niepokoić...
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 31 sty 2006, 00:01

Moze to byc powiekszony węzeł chlonny albo robia Ci sie jakies swinstwa, typu tłuszczaki... Nie znalazłas nigdzie indziej na ciele zadnych zgrubien??

Chociaz węzeł chlonny raczej nie, bo one sa pod pacha..., wiec lepiej smigaj do lekarza, po co sie zamartwiac, jak mozna poznac odpowiedz.
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 31 sty 2006, 10:22

Jasta20 pisze:Moze to byc powiekszony węzeł chlonny albo robia Ci sie jakies swinstwa, typu tłuszczaki

wlasnie mialam napisac, ze wezel chlonny to raczej nie, bo one sa pod pacha. Sama 2 razy taki guzek pod pacha mialam , ale znikal po jakis 2 - 3 dniach.
A to o czym blacknessie, to moze byc wlasnie tluszczak. Moj wujek ma tego baaardzo duzo(juz mial kilka wycinane). Tylko,ze on jest bardzo otyly. Ale osobom szczuplym tez sie to moze robic. Najczesciej na rekach i wlasnei plecach.
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 04 lut 2006, 13:40

jak dla mnie powinnas isc do lekarza i dac to obejzec bo moze to byc nawet cos grozniejszego, chociaz jezeli mialas siniaka to moze byc to po prostu jakies zbice np. w srodku naczynka popenkaly wylalo sie troszke krwi a zanim organizm oczysci to troszke minie, ale ja bym tego nie lekcewarzyla gdyz z gozkami nie ma zartow a taka wizyta to nawet czasu duzo nie zajmie.
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 05 lut 2006, 18:08

Yo!
Ja tez mam cos podobnego tylko z lewej strony brzucha...
Nie wiem co to od probuje wbijac na USG ale poki co nie daje rady na skutek egzaminow...
Wydaje mi sie ze sie tam kiedys uderzylem i mialem siniaka [acz pewny nie jestem]...tylko ze tego guzka mam chyba od paru miesiecy...
Zobaczymy co wyniki pokarza... ;)
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
<sex> -> ta też jest fajna
<hahaha> -> często sie śmieję...ze wszystkiego...
<fuckoff> -> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy

Wróć do „Zdrowie i uroda”