Makijaż

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Dezire
Początkujący
Początkujący
Makijaż

Postautor: Dezire » 20 sty 2006, 12:19

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Założyłam ten temat abyśmy my kobietki mogły sobie poplotkować o tym jak sie na codzień malujemy, jakich produktów do makijażu używamy.
Zacznę od wklejenia zdjęć makijażu, który zrobiłam koleżance na studniówkę. Prosze o ocene :). Wy też wklejajcie, jeżeli macie coś ciekawego.

ZAPRASZAM!

http://img9.imageshack.us/img9/7349/oczkakarolci1hv.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/2196/ocz ... ci25iu.jpg
((missi))

Postautor: ((missi)) » 20 sty 2006, 12:26

na codzien to ja nawet oczu nie maluje :P czasem zdarza mi sie pomalowac ale to tylko na specjalne okazje ale to i tak tylko tusz do rzes i błyszczyk bezbarwny :P bo nei lubie tapety na mordzie, czuje sei wtedy sztucznie <browar>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 20 sty 2006, 13:00

Troche o makijazu: http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=4520
A o produktach (nie tylko do makijazu, ale takze): http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=4056&start=0

Polecam...
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 20 sty 2006, 17:06

możesz nam napisać jak zrobiłaś ten makijaż i jakich kosmetyków użylaś???
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 sty 2006, 00:24

Taki tam make-up to i ja potrafie zrobić ;PP
Ale czego do drugiego zdjecia uzylas? :> Odcień mi sie bardzo podoba.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 sty 2006, 09:18

moon pisze:Odcień mi sie bardzo podoba.

mi tez sie bardzo podoba, ale mi chyba taki nie pasuje - za ciemny :/.
Dezire
Początkujący
Początkujący
Postautor: Dezire » 21 sty 2006, 10:59

dziewczyny na pierwszym i drugim zdjęciu jest ten sam makijaż. :). Używałam cieni inglota.
Biały błyszczący na wewnętrzny kącik oka, szary blyszczący na srodek iczarny ze srebrnym brokatem zaznaczyłam zarys zewnętrznej częsci powieki. Dodatkowo biały pod linią brwi. Wszystko wykonczylam rozowym. Jezli ktos jest bardziej zainteresowany moge podać dokładnie numery cieni.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 sty 2006, 12:06

Dezire pisze:moge podać dokładnie numery cieni.

No wlasnie sie o to pytalam ;P

Dezire pisze:dziewczyny na pierwszym i drugim zdjęciu jest ten sam makijaż.

No to widac ;P
Chodzi mi o ten na zewnetrznej czesci oka. :)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 sty 2006, 15:09

kolorystyznie mi sie podoba, wycieniowanie kacikow tez, ale na pierwszym zdjeciu widac ze cien osypuje sie pod dolna powieka i troszke trzeba bardziej rozetrzec granice - sa zbyt wyraznie zaznaczone
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
zielona
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: zielona » 21 sty 2006, 15:21

nie lubie uczucia, ze mam na twarzy kupe preparatów, nie czuje sie wtedy naturalnie :] na codzien sypki puder i blyszyk, co by mi usta nie spierzchly :)

jesli chodzi o jakies wyjscie, wieczorem itd, to kombinacje wszelkiego rodzaju, uzymam palety Ruby Rose, smeszna cena ceni, wrecz bardzo, a nie sa zle :) minimalne sie obsypuja-tzn te z brokatem, a maja bardzo ladny perlowy odcien, na bazie utrzymuje sie dluugo :)
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
Dezire
Początkujący
Początkujący
Postautor: Dezire » 22 sty 2006, 13:09

Ten cień się nie osypał. TYlko biały pod powieką ma zadanie wydobyc kosci policzkowe dziewczyny.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 sty 2006, 15:01

Dezire pisze:TYlko biały pod powieką ma zadanie wydobyc kosci policzkowe dziewczyn

ale na zdjeciu sa tylko oczy wiec to oceniamy ;), zreszta uzywajac pod powieka mozna co najwyzej rozswietlic cienie pod oczami...a zeby podkreslic kosci policzkowe to przeciez rozswietla sie inne partie twarzy.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 sty 2006, 15:13

Mia pisze:zreszta uzywajac pod powieka mozna co najwyzej rozswietlic cienie pod oczami...

no i cale oko :).
Podobno zmeczenie ukrywa biala albo lekko niebieska kredka w wewnatrznej czesci oka na dole.
AiWen

Postautor: AiWen » 23 sty 2006, 07:42

Moje kochane ja tu po prośbie. Niech jakaś z Was, która będzie miała czas i ochote, podpowie, pokaże ajkis ładny maijaż w odcieniu- delikatny brąz, ecrie (tak to się pisze?). Chciałabym się jakoś ładnie umalować na studniówkę,a ona juz w ten piątek. <browar> z góry dziekuję.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 23 sty 2006, 09:28

Dezire, to co z tym nr cienia?
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 24 sty 2006, 11:51

no właśnie... co z tymi nr cieniów??? a ja mam iśc na studniowkę i nie wiem jak mam sie pomalować;((( musze po sukienke jechać i też nie wiem jaką... fryzurę to fryzjer mi zrobi... mam nadzieję, że jakoś będę wyglądać;/ i że nie będę jedyną pierwszoklasistką...
Noise

Postautor: Noise » 24 sty 2006, 13:50

Wypowiem się jako facet. Mnie się podoba bardzo. Osobiście nie lubię ostrego makijażu i tony pudrów na twarzy, ze aż się sypie. Ten makijaż jest bardzo fajny :D

Wróć do „Zdrowie i uroda”