Czerwone krostki po goleniu
Moderator: modTeam
-
- Początkujący
Mam pytanie co do tego jak radziæ sobie z czerwonymi krostkami po goleniu.Mam je w zasadzie glównie na szyji! Utrzymujê siê one stosunkowo dlugo i je przy nastêpnym goleniu scinam i tym bardziej sie pojawiaj±.Jak poradziæ sobie z tymi czerwonymi krostkami-ma¶cie ,¿ele,zmienic ¿ele do golenia,u¿ywac wody po goleniu......Nadmienie tez ze mam 21 lat i gole si¶ ju¿ od jakiego¶ czasu(17 rok ¿ycia) ale problem ten dotkn±³ mnie dopiero jakies pó³ roku temu .Pomó¿cie!!!!
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
ja mam ten sam problem i tez nie wiem jak sobie z nim radzic zawsze jak gole sie do skory to nastepnego ranka mam ich sporo na twarzy a najgorsza jest okolica pod dolnymi wargami jakies pomysly , rady jak sie tego pozbyc
Ciekawski pisze: Słowo 'Kocham' nie jest przecież równej wagi co 'Kiełbasa'.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Hmm... słyszałam co nieco o tym problemie między moimi kolegami... nie każdy jak się okazało miał z tej samej przyczyny te krostki...jednemu z nich znikły po zmianie rodzaju maszynki. Słyszałam również, żeby golic sie w jednym kierunku - zawsze! i uzywac kremow po goleniu, ktore nie maja substancji zapachowych, barwnikow a przed goleniem umyć twarz gorąca wodą
"Cognose te ipsum"- poznaj samego siebie
- ForsakenXL
- Maniak
hmmm to jest takie "upierdliwe" a w nablizszym czasie bede miec prace w ktorej beda wymagac odemnie ze bede codziennie ogolony na gladko a to qrde nie jest fajne i teraz musze jak najszybciej skolowac cos / wymslec cos co sprawi ze nie bede miec problemu z tymi krostkami
- ForsakenXL
- Maniak
maszynka elektryczna swietnie sie sprawdza poza skora pod szczeka dolna a szyja bo i tak wystepuje podraznienie ale mniejsze niz w przypadku zwyklej maszynki a beznadziejnie sie sprawdza jak gole brodke (po ogoleniu wasika jest ok ale po ogoleniu pod dolna warga ... porazka)
W kazdym razie elektryczna maszynka jest dla mnie lepsza niz zwykla ale ciagle pozostaje ten problem pod dolna warga to tam te krostki wystepuja najczesciej i najgesciej
W kazdym razie elektryczna maszynka jest dla mnie lepsza niz zwykla ale ciagle pozostaje ten problem pod dolna warga to tam te krostki wystepuja najczesciej i najgesciej
- blacknessie
- Pasjonat
Już kiedyś o tym pisałam... Drobne wypryski to nic dziwnego, ale jeśli są to zmiany z białym płynem i czerwoną obwódką to najprawdopodobniej cierpisz na zapalenie mieszków włosowych. W każdym przypadku pomocne jest nawilżanie skóry zaraz po goleniu, w tym drugim także specjalne maści
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."