pod oczami
Moderator: modTeam
pod oczami
mam cały czas jakby podbite oczy.
taki zawód - 8 godzin przed komputerem, w domu również.
ruchu mi nie brakuje - biegam, siłownia, dieta też w porządku.
co poradzicie?
co poradzicie?
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
tylko pod oczami - jakby mnie ktoś pobił
okłady sobie zrobię dzisiaj wieczorem.
a z ziemniaków zrezygnowałem dosyć dawno na rzecz ryżu...
tylko pod oczami - jakby mnie ktoś pobił

okłady sobie zrobię dzisiaj wieczorem.
a z ziemniaków zrezygnowałem dosyć dawno na rzecz ryżu...
Ostatnio zmieniony 09 gru 2005, 13:55 przez kanapka, łącznie zmieniany 1 raz.
Mogę napisać zebyś jadl wiecej produktow zawierajacych żelazo, ale...Efekt podbitych oczu moze być objawem choroby. Jeśli objaw ten występuje stale musisz udać się do lekarza. Nie polecałbym domowych sposobów zanim nie odwiedzisz lekarza i nie wyjaśnisz przyczyny dolegliwości, bo moze to być zarowno zmeczenia, stresu, krotkiego spania, jak i choroby.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
-
- Weteran
Ja proponuje zel ze swietlikiem firmy Ziaja (w takim malym pudeleczku, teraz chyba blekitnym. Koszt kolo 5 zl.). Przezroczysty, wiec spokojnie facet moze uzywac.
DD Daje fajne uczucie odprezenia, a stosowany na dluzsza mete rozjasnia cienie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:I tam ja od wieku mam większe bądź mniejsze sińce pod ozami i zyje
Przy zdjeciach z komunii sama slyszalam jak jakis ludzie zastanawiali sie nad moim zdjeciem "czy ta dziewczynke ktos pobil?

Mam cienie i juz. Przyzwyczailam sie, a jak bardzo chce je schowac to - dobry makijarz.
Ale ten zel naprawde pomaga (tyle tylko, ze trzeba by pamietac zeby go regularnie stosowac. Ja nie pamietam
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
ekke pisze:mam cały czas jakby podbite oczy.
co poradzicie?
Widac taka twoja uroda, ja tez przesiadywalem swojego czasu tyle samo i nie biegam, nie cwicze narazie, jem co popadnie
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
ekke jesli to od Twojej pracy to rzeczywiscie trudno bedzie tego uniknac, ale mozesz sprobowac zainwestowac w dobre kosmetyki. W aptekach mozna kupic z firmy Iwostin zel pod oczy likwidujacy cienie i worki pod oczami - 23 zl, bardzo dobry produkt. A do maskowania baza rozswietlajaca pod oczy Paul Sagan 29zl, bardzo wydajna i swietnie maskuje i dobry korektor i powinnas sobie poradzic z Twoim problemem 
a ja cieni pod oczami nie mam chocbym nie spala dwa tygodnie
nio ale moje sloneczko ma z tym problemy,z tego co wiem, to robi jakies oklady na oczka wieczorem z herbatki,a rano smaruje jakims kremem i jest dosc duza roznica 
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Odgrzewam, bo nie chcę zakładać nowego.
Ja nie mam worów pod oczami, ale za to często (np. dzisiaj) mnie szczypią, mam uczucie "ciężkości".
W okresie wakacyjnym śpię 7-9 godzin, przed komputerem i telewizorem aż tak dużo nie siedzę. Nie wiem od czego to jest, bo chyba nie od codziennego czytania
Okłady nasączone herbatą - tak sobie to pomaga (może za krótko trzymałam).
Chyba więc zastosuję jakiś krem czy żel, taki jak ten z Ziai, który tu polecacie. A może więcej powietrza mi potrzebne?
Jakby jeszcze ktoś coś miał na szczypiące oczy i ciężkie powieki, to niech napisze.
Ja nie mam worów pod oczami, ale za to często (np. dzisiaj) mnie szczypią, mam uczucie "ciężkości".
W okresie wakacyjnym śpię 7-9 godzin, przed komputerem i telewizorem aż tak dużo nie siedzę. Nie wiem od czego to jest, bo chyba nie od codziennego czytania

Okłady nasączone herbatą - tak sobie to pomaga (może za krótko trzymałam).
Chyba więc zastosuję jakiś krem czy żel, taki jak ten z Ziai, który tu polecacie. A może więcej powietrza mi potrzebne?
Jakby jeszcze ktoś coś miał na szczypiące oczy i ciężkie powieki, to niech napisze.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
ptaszek pisze:Jakby jeszcze ktoś coś miał na szczypiące oczy i ciężkie powieki, to niech napisze.
Ja mam i uzywam
- maski zelowej z rossmana
- krople "Swietlik"
- krem pod oczy ze swietlikiem
Ogolnie to mam bardzo wrazliwe oczy, jestem uczulona na niektore tusze do rzes,czy cienie (dlatego cieni bardzo malo uzywam) i oczy mnie tez bola od slonca.
- ksiezycowka
- Weteran
Uzywam od jakiegos tygodnia kropli Visine http://www.visine.pl/. Swietne 

Ja polecam okulary żelowe (nie wiem jak się to fachowo nazywa)- włożone na 15 minut do lodówki mogą zdziałać cuda....ptaszek pisze:Jakby jeszcze ktoś coś miał na szczypiące oczy i ciężkie powieki, to niech napisze.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
- ksiezycowka
- Weteran