No i jakie są dobre sposoby na uczulenia poza wapnem? No buziaczki
Alergie, uczulenia
Moderator: modTeam
Alergie, uczulenia
Jest temat o gabinetach ginekologicznych. Natomiast ja potrzebuję dobrego gabinetu, gdzie mozna zrobić testy alergologiczne (przy okazji, ile to kosztuje?) i dobrego specjalisty, który zna się na rzeczy. Oczywiście mnie interesuje gabinet w Warszawie, ale temat jak najbardziej ogólnopolski.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
heh nie odpowiem na temat ale dopowiem własnie cos mianowicie moja skóra jest bardzo wrazliwa no i załatwilam sobie ja depilatorem , depilowalam miejsca intymne i teraz wychodza mi krosty i nie wiem jak to podleczyć bo juz mam blizne jedna nie mówiac o tym ze wyglada to nie ciekawie , jak tak dalej pójdzie to bede sie wstydziła przed facetem rozebrac
Poza tym ostatniej jesieni dostalam tzw. grypy skóry co objawiało sie plamkami na skórze, wyleczyłam to ale zauwazyłam dzis identyczna na brzuchu... porazka zepsułam sobie humor ....

Poza tym ostatniej jesieni dostalam tzw. grypy skóry co objawiało sie plamkami na skórze, wyleczyłam to ale zauwazyłam dzis identyczna na brzuchu... porazka zepsułam sobie humor ....

you touch me
in special places...
in special places...
mikaaa pisze:grypy skóry co objawiało sie plamkami na skórze
Jak to wyglądało? Może ja mam cos podobnego...
Mi się alergia zrobiła kiedyś, jak zmieniłam mydło. Ostatnio na szczęście się poprawia, mam maść, ale to nie rozwiązuje problemu do końca...
"Miarkuj złość.
eh ja nie mialam nigdy az takich problemow ze skóra...
dopiero od jakiegos roku
jak bylam mniejsza to tylko melka nie mogłam za duzo pic
a tak to nic
a teraz nie dosc ze załatwilam sobie najdelikatniesze miejsce to jeszcze jakas cholerna plamka ,mam jeszcze masc na to wiec posmarowałam za wczasu dopóki wiecej sie ich nie pojawi ale znów bede musiała isc do dermatologa i 50 zł zaplacić za głupia recepte
Ale zna ktoś sposób na te krostki w miejscach intymnych , wiem że ktoś tu gdziec o ty, pisał ale sposobu jak to wyleczył nie podał... jedyne co mi przysło to ze nie używam juz depilaora ( a tak wygoda byla) ale jak narazie nie pomogło...
dopiero od jakiegos roku
jak bylam mniejsza to tylko melka nie mogłam za duzo pic
a tak to nic
a teraz nie dosc ze załatwilam sobie najdelikatniesze miejsce to jeszcze jakas cholerna plamka ,mam jeszcze masc na to wiec posmarowałam za wczasu dopóki wiecej sie ich nie pojawi ale znów bede musiała isc do dermatologa i 50 zł zaplacić za głupia recepte
Ale zna ktoś sposób na te krostki w miejscach intymnych , wiem że ktoś tu gdziec o ty, pisał ale sposobu jak to wyleczył nie podał... jedyne co mi przysło to ze nie używam juz depilaora ( a tak wygoda byla) ale jak narazie nie pomogło...
you touch me
in special places...
in special places...
Ja jestem alergiczką :567: . Mam alergie przede wszystkim na kurz...
Jednym ze sposobow na alergie sa tableki -Allertec - skuteczne i sprawdzone.
Jedyny minus takich preparatów jest to ,ze po większej ilości chce sie spać .
Jednym ze sposobow na alergie sa tableki -Allertec - skuteczne i sprawdzone.
Jedyny minus takich preparatów jest to ,ze po większej ilości chce sie spać .
Czasem miłość bywa milczącym wyrzeczeniem[...] lecz bez miłości nie można żyć .
Olivia pisze:Eee to ja mam coś innego... Tzn juz prawie nie mam, bo schodzi. Ale boję się, co będzie jak przyjdą mrozy...
Olivia a co Ty masz ?
Bo moja kumpela miala wysypke-plamy praktycznie na calym ciele. To byly powiklania po anginie. Pozniej wycieli jej migdalki i plamy zostaly tylko na plecach i brzuchu(zniknely na rekach, nogach). Co jakis czas skora schodzi i pojawia sie nowa, biala. I wysypka znow zaczyna sie pojawiac. I tak w kolko.
- ksiezycowka
- Weteran
Loli i ja ześmy pisały już po 10 razy. Maśc o nawie kortizon lub hydrokorizon, hydrocortizonum. W aptece CI powiedzą. Na alergię, wypryski dobre. Zqawsze na tro używałam

Ja jestem alergiczką. Mam zrobione testy i jestem uczulona na sierść kota, psa, na pleśnie, na kurz. I w dodatku mam alergie pokarmowa, ale to tylko moje obserwacje, bo nie moge jeść kwaśnych i pikantnych potraw. Więc muszę się kontrolować. Nie jest łatwo z tym żyć. Ciągle ma sie katar, leci ci z nosa, wypryski skórne itp.
- ksiezycowka
- Weteran
Moon masz rację z tym hydrokortizon, ale kilka zastrzeżeń. Raz, że trzeba z nim uważać bo skóra szybko się do niego przyzwyczaja i stosowany "za często" może po prostu przestać działać. Dwa jeśli, nie daj Boże, w jakiejś krostce będzie choćby najmniejsza rana nie można go stosować, bo może tylko sprawę zaostrzyć.
Olivia, wypróbuj Diprobase, wskazana w takich przypadkach jak Twój.
Olivia, wypróbuj Diprobase, wskazana w takich przypadkach jak Twój.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
ja tez sie dopisuje do listy. Bylem kiedys uczulony wlasnie na pomidory. Ale jakos samo mi przeszlo. Obylo sie bez zadnej metody inwazyjnejMoon pisze:pomidory
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Rish pisze:Ale jesli alergia pojawila sie pierwszy raz to nie ma co panikowac i latac od specjalisty do specjalisty
Dobre sobie.
Lepiej na początku, niżby miała się rozpanoszyć i ujawnić w najmniej oczekiwanym momencie.
I tak jak mówi Olivka, najpierw internista albo dermatolog, później alergolog.
Wiem słowo jak krem