bóle przedmiesiączkowe
Moderator: modTeam
bóle przedmiesiączkowe
Czy wizyta u ginekologa jest konieczna jesli występują dośc silne bóle przedmiesiączkowe? znajomi wysyłaja mnie do lekarza lecz mi sie wydaje że to jest normalne bo zawsze tkaie miałam i lekarz mi nie pomoże.
- ksiezycowka
- Weteran
A lekarz Ci nei pomoże - wiem z doswiadczenia.
[ Dodano: 2005-10-14, 16:24 ]
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 91&start=0
Możecie skleić jakby co.
A lekarz Ci nei pomoże - wiem z doswiadczenia.
[ Dodano: 2005-10-14, 16:24 ]
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 91&start=0
Możecie skleić jakby co.
- Wstreciucha
- Weteran
PIerwszy i drugi dzien mam z reguly nie do zniesienia. Tabletki jakie przepisal mi lekarz nie pomagaly, czulam sie po nich do doopy. Lykam nospe, czasem lacze jeszcze z jakims ibupromem. Generalnie jestem do bani podczas okresu i zdazylam sie z tym pogodzic i przywyknac A przed okresem boli mnie krzyz i cycki - normalnie lamie mnie jak emerytke
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- Wstreciucha
- Weteran
- Weteran
Nikola pisze:sprbóbuj brac aspiryne na dzien przd miesiaczka i w te dni kiedy boli
ASPIRYNY NIE WOLNO BRAĆ W CZASIE MIESIACZKI !!!!!
Mnie też dokuczaja straszne bóle przy miesiaczce:( pomaga mi nos-pa ,albo idź do ginekologa i przepisze Ci srodki hormonalne(antykoncepcyjne)
Czasem miłość bywa milczącym wyrzeczeniem[...] lecz bez miłości nie można żyć .
Ja biorę KETONAL.....mi to pomaga, lek przeciwolowy na recepte.....mi pomaga tylko to!!
[ Dodano: 2005-10-19, 20:07 ]
a to tak z czystej ciekawosci.....dlaczego
[ Dodano: 2005-10-19, 20:07 ]
Natalia pisze:ASPIRYNY NIE WOLNO BRAĆ W CZASIE MIESIACZKI !!!!!
a to tak z czystej ciekawosci.....dlaczego
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
- ksiezycowka
- Weteran
Natalia pisze:idź do ginekologa i przepisze Ci srodki hormonalne(antykoncepcyjne)
No antykoncepcyjne, bo innych nie ma na bóle miesiączkowe niz zwykłe przeciwbólowe i no-spa.
A Ketonal Kina to mocne cholerstwo.
Moja ostatecznością jest Tramal, ale łoszczędzam go bo on mamy jak jej płuco pękło. W innym wypadku by jej nie przepisali bo lek za mocny.
wiem ze to pytanie nie temat, ale chodzi o to, że moja partnerka po pettingu, stosunku po jakimś czasie odczuwa ból w podbrzuszu, tak jakby jajniki. W sumie ma to od nie dawna, wcześniej np nigdy nie miała bólów miesiączkowych, a ostatnio miała. I podobne bóle występują po stosunku. Czy jest to normalne, czy wysłać ja do lekarza czy mozę poczekac jeszcze z miesiąc lub dwa? Co to może być??
- ksiezycowka
- Weteran
tak, ale bóle brzucha w czasie miesiączki miała pierwszy raz. Wcześniej (2 okresy wczesniej) miała dusznośni - też jak nigdy. Dodam ze ma regularne okresy, tyle że teraz doszły te bóle - wiekszość jej koleżanek ma bóle miesiączkowe - a ona nigdy tak nie miała (najwyżej bolał ja kręgosłóp). Jak przy następnym okresie tak będzie to wyśle ja do lekarza. Tylko jeszcze mnie zastanawia fakt bólu podbrzusza po silnym podnieceniu??
- ksiezycowka
- Weteran
Ja mam bole od jedenastego roku zycia,jak tylko zaczelam miesiaczkowac(tak,wspolczujcie mi-11 lat mialam,dziecko bylam i cierpiec tak zaczelam ) Jak nie bralam tabletek antykoncepcyjnych to niekiedy musialam(mialam wtedy 16, pozniej 17 lat)isc na zastrzyk przeciwbolowy bo umieralam po prostu. Zadna no-spa, zadne nic. 4 lata temu lekarz mi przepisal jakis czortostwo silne jak cholera.W kazdym razie mialo ten trojkacik, ze nie mozna go brac jak sie prowadzi pojazdy. Uj, jak mnie lupalo po tym leku. Ale nie bolalo. Lek owy lubilam brac poniewaz powodowal mily stan zamroczenia Nazwy nie pamietam.To nieprawda, ze zaden lekarz Ci nie pomoze.Dobry ginekolog moze Ci pomoc. Mi pomogl.Ewentualnoscia sa czopki przeciwbolowe(tez bralam-pomagaja).
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Natalia pisze:ASPIRYNY NIE WOLNO BRAĆ W CZASIE MIESIACZKI !!!!!
heh generalnie aspiryna jest bardziej lekiem przeciwgoraczkowym a nie przeciwbolowym jak polopiryna Gosia ma racje ze te leki wzmagaja krwotoki.
przeciwbolowym to bardziej wlasnie pyralgina - takie ogolne bole czy nospa na bole podbrzusza, brzucha.
Nigdy nie mialam z tym problemu, ale silne srodki chyba pomagaja, tylko an dlusza mete takie faszerowanie sie lekami wrr. No ale co zrobic.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- ksiezycowka
- Weteran
- Zaglądający
Zdecydowanie no spa na tego typu bolączki plus cieple okłady albo masażyk brzucha
Oczywisce wykonany przez faceta <browar>
Oczywisce wykonany przez faceta <browar>
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Mam ten sam problem. Jedynie ketonal mi pomaga, jeśli wezme go wtedy gdy już poczuje rozpoczynający się ból, jak się spóźnie to zanim zacznie działać to tortury przechodze.
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
-
- Zaglądający
Ibuprofen razem z paracetamolem. Bo te dwa składniki wzagają nawzajem swoje działanie i dają dość dobry efekt. Przynajmniej mnie nie zawodzą
" Powiedziałeś to? Kocham Cię... Nie chcę żyć bez Ciebie... Zmieniłaś moje życie... Nie powiedziałeś tego? Robiłeś plany... Zdobywałeś cele... Zmagałeś się z tym. Ale rozejrzyj się... Rozkoszuj się tym. Bo to jest to. To wszystko może zniknąć jutro."
-
- Uzależniony
Powiem szczerze, że na dłuższą metę takie wzmaganie efektów może nieść negatywne skutki... Wszak alkohol też wzmaga efekty lekarstw, a jest szczególnie nie zalecane takie łączenie.
(...)
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)
Chris de Burgh - Lady in Red
And when you turned to me and smile
You took my breath away
I have never had such a feeling
Such a feeling of complete and utter love
As I do tonight
(...)
Chris de Burgh - Lady in Red
Ja już od ponad roku biorę NUROPFEN FORTE- jedna tabletka na taki średni ból, a 2, a nawet 3 na ten silny ból (wtedy wytrzymać aż nie mogę jak czegoś nie wezmę). Gdy tylko czuję, że zbliżają się "te dni" (brzuszek zaczyna już troszkę pobolewać), to od razu biorę jedną tabletkę, bo wiem co mnie czeka później jak jej nie wezmę. A bardzo pomocne (bynajmniej dla mnie), a tym samym relaksujące przed jak i w czasie okresu gdy brzuch boli są, jak ja to nazywam, "szczypanki brzucha". Nie wiem jak dokładnie wytłumaczyć jak to się robi, ale mówiąc prostym językiem- leżymy na plecach i ręcami, a raczej palcami u rąk szczypiemy skórę brzucha a zarazem jednocześnie trochę go masując. Mi pomaga, a przynajmniej trochę uśmierza ból, a jak się zupełnie zrelaksuję to i o bólu zapominam. Dobra metoda kiedy weźmiemy tabletki, a wiadomo, że tak od razu nie zaczną działać.