Make- up
Moderator: modTeam
Make- up
Cześć dziewczyny chciałam sie znowu poradzic i żebyście mogły się wypowiedzieć
na temat makijazu .... Nie mam pojecia czy ten topic był juz,ale nie chciało mi sie
daleko szukac:)
Więc macie jakies wypróbowane sposoby na trwały jednocześnie lekki(dyskretny )
make-up ?
Wpisujcie nazwy kosmetyków,utrwalaczy,sposobów i wszystkich potrzebnych rzeczy do tworzenia makijażu .
Pozdrawiam
P.S. Moze podzielmy make-up na :
a)dzienny
b)wyjściowy,wieczorowy
na temat makijazu .... Nie mam pojecia czy ten topic był juz,ale nie chciało mi sie
daleko szukac:)
Więc macie jakies wypróbowane sposoby na trwały jednocześnie lekki(dyskretny )
make-up ?
Wpisujcie nazwy kosmetyków,utrwalaczy,sposobów i wszystkich potrzebnych rzeczy do tworzenia makijażu .
Pozdrawiam
P.S. Moze podzielmy make-up na :
a)dzienny
b)wyjściowy,wieczorowy
Czasem miłość bywa milczącym wyrzeczeniem[...] lecz bez miłości nie można żyć .
a) tzn dzienny u mnie wygalda tak : tusz do rzes i przypodrowanie noska pudrem w kompakcie-"Nivea Beuty" (rano czy na przystanku autobusowym nic innego nie zdaze zrobic)
b.) wieczorowy...oj tu jest pelen zakres, podklad antystresowy Avon, puder ten co u gory, liner-czarny Rimell , tusz , cien -najczesciej jakies beze,odcienie brazow,zlota Yoko to wszystko,dziekuje
b.) wieczorowy...oj tu jest pelen zakres, podklad antystresowy Avon, puder ten co u gory, liner-czarny Rimell , tusz , cien -najczesciej jakies beze,odcienie brazow,zlota Yoko to wszystko,dziekuje
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
mariusz pisze:A mnie dobija ile pieniędzy wydajecie na kosmetyki
Ja od jakiegos czasu mam cos takiego, ze kupuje tylko te z najwyzszej polki - i tak malo wydaje na zarcie i ciuchy (ubrania mama mi kupuje co troche ), wiec moge sie czasem szarpnac na drogie kosmetyki Zreszta, bardzo czesto na lotniskach kupuje (oplaca sie, wszedzie )
Poza tym, z rzeczy do pielegnacji tylko Vichy, Avene itp sa odpowiednie dla mojej skory, wiec niestety juz na same kremy itd sporo wydaje, ale co tam Wazne, zeby dzialaly
Hyhy pisze:Ja tam lubie baby bez makijaza
Ja też! Moja Luba stosuje tylko lekkie cieniowanie rzęs czy jak to się tam nazywa, a tak to nic. Tylko jakieś kosmetyki na twarz, żeby gładziutka była.
No i goli wąsy co trzy dni
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Ja tam sie nie maluje praktycznie no od czasu do czasu jak przyjdzie mi ochotka Wtedy zwykle uzywam ale odrobinke pudru Nivea Beuty, tusz do rzes i jakis cien na oczka w zaleznosci w co jestem ubrana
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu "
a) tusz do rzes i czarna cienka kreska nad gorna powieka, do tego pomadka ochronna na usta
taki zestaw cena ok 70 zł
Yasmine pisze:b) to co powyzej + cien do powiek i jakas intensywniejsza pomadka.
taki zestaw 70 zł + 40 zł
Musiałem to napiscą ....
aha, poprawcie mnie jak ceny sa niewłaściwe... od pewnego czasu nie jestem na bierząco z nimi.
- ksiezycowka
- Weteran
mariusz pisze:a) tusz do rzes i czarna cienka kreska nad gorna powieka, do tego pomadka ochronna na usta
taki zestaw cena ok 70 złYasmine pisze:b) to co powyzej + cien do powiek i jakas intensywniejsza pomadka.
taki zestaw 70 zł + 40 zł
Musiałem to napiscą ....
aha, poprawcie mnie jak ceny sa niewłaściwe... od pewnego czasu nie jestem na bierząco z nimi.
Wiec Mariuszku jesli chodzi o moje kosmetyki to
a. ok. 35 zl
b. ok.50 zl.
Ja znajduje dobre ale dosc tanie kosmetyki
- ksiezycowka
- Weteran
bardziej od makijazu trzeba dbac o pielegnacje, szczegolnie twarzy, odpowiednio ja nawilzac, uzywac kremow z filtrami
a) praktycznie nie uzywam podkladu tak do dziennego makijazu, tylko puder brazujacy i matujacy, podkresle kosci policzkowe, rozswiete luk brwiowy, wytuszuja ladnie rzesy i jakis jasny cien lub kredke a na usta balsam i perlowy blyszczyk to standardowy makijaz na uczelnie
taki moj zestaw to ok 250 zl (sama ziemia egipska 110)
b) w wersji wieczorowej szaleje z cieniami na impreze obowiazkowy podklad i rozswietlenie twarzy podkreslam tez powieki czarna kredka lub juz teraz kholem na ustach kocham blyszczyki a czasami na wersje wieczorowa wybieram jakas super trwala pomadke (mf lipfinity)
a) praktycznie nie uzywam podkladu tak do dziennego makijazu, tylko puder brazujacy i matujacy, podkresle kosci policzkowe, rozswiete luk brwiowy, wytuszuja ladnie rzesy i jakis jasny cien lub kredke a na usta balsam i perlowy blyszczyk to standardowy makijaz na uczelnie
taki moj zestaw to ok 250 zl (sama ziemia egipska 110)
b) w wersji wieczorowej szaleje z cieniami na impreze obowiazkowy podklad i rozswietlenie twarzy podkreslam tez powieki czarna kredka lub juz teraz kholem na ustach kocham blyszczyki a czasami na wersje wieczorowa wybieram jakas super trwala pomadke (mf lipfinity)
- ksiezycowka
- Weteran
Dzindzer pisze:ostatnio zastanawiałam sie nad kuonem jakiegos tej firmy
bardzo polecam ja uzywam Le nu vous va si bien - to taki lekki podkladzik, wyrownuje koloryt cery, nie bardzo sie nadaje do krycia wypryskow czy przebarwien do tego mocniejszy jest potrzebny na pewno, albo dobry korektor
nowego - En toute legerete, nie probowalam, ale jak mi sie ten skonczy to mam zamiar, albo ten podwojny z MF Flawless Perfection
moon pisze:Wystarczy oczka podkłeslic i usteczka i styka jezor2
najwidoczniej ladna cere masz
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Mia pisze:najwidoczniej ladna cere masz
u mnie to nie tak do konca chodzi o ta cere. Tzn. nie mam zadnych pryszczy i mam ladny odcien skory, ale chodzi o to, ze pudry, podklady wszystko wysuszaja i matuja . Ja wole nawilzajacy krem. Pozatym mam minimalna ilosc piegow na nosie i za cholere ich nie zakryje .
Yasmine pisze:ale chodzi o to, ze pudry, podklady wszystko wysuszaja i matuja
bledne myslenie to od czego sa podklady nawilzajace? jak sie odpowiednio dobierze puder i podklad to ani nie czuc ze sie ma cos na twarzy ani nic nie wysuszy jelsi tego nie chcesz
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran