zniszczone i wypadające włosy
Moderator: modTeam
zniszczone i wypadające włosy
Mam problem . Mam sianowate włosy. Prawdopodobnie zniszczyłam je farbowaniem i prostownicą, ale nie ma opcji żebym wyszła gdzieś bez wyprostowania włosów. staram sie tylko prostowac raz na 4 dni. Włosów nie malowałam juz od 4 miesięcy,mimo to ciagle wypadają. Macie może jakiś dobry sposób na poprawienie ich kondycji? moze jakies domowe sposoby albo dobre szampony. Uzywam juz frutisa , i pantine do włosów zniszczonych ale nie widze efektów .
Życie jest ograniczone, ale miłość
niewyczerpana.
niewyczerpana.
- ksiezycowka
- Weteran
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=4056
moon pisze:Czytanie nie boli...
Ludzie! Niech to forum żyje,a nie tylko wiecznie "weterani"odsyłają początkujących do przedlądarki czy linków!!! :571:
...odpowiedzi szukaj..czasu jest tak wiele...
JuStYśKa pisze:Macie może jakiś dobry sposób na poprawienie ich kondycji? moze jakies domowe sposoby
Polecam jak tylko się da,trochę kleistą ale naprawdę fajną miodową odżywkę: w zależności od długości-parę łyżek miodu+żółtko+parę kropel z cytrynki.
Ze składników robi się mieszaninę którą nakłada się na suche włosy,dobrze rozprowadza po czym zakładasz czadowy-babciny czepek(lub w folie pakujesz włosy) owijasz ręcznikiem,ciepło wpomaga działanie. Ponoś to z 10-15 min po czym dokładnie umyj włoski i tyle!<prysznic>
Dla mnie nie ma nic lepszego na zniszczone i przesuszone włosy <OK2>
...odpowiedzi szukaj..czasu jest tak wiele...
JuStYśKa, tak w ogole to jak ja moglam zapomniec o WAX'ie <boje_sie>
To najlepsza odzywka do wlosow jaka moze byc(tylko w aptekach), jest na wypadanie wlosow, dla osob po chemioterapii, dla wlosow spalonych trwala itp. Ale to odzywka na goraco, trzeba utrzymywac przez jakies 20 - 30 minut wysoka temperature(ja zawsze siedzialam z przykryta glowa recznikiem przed goracym nawilzaczem powietrza, albo woda z goraca para). Tylko dzieki temu uniknelam calkowietego obciecia wlosow bo dwoch trwalach w odstepnie 4miesiecznym
To najlepsza odzywka do wlosow jaka moze byc(tylko w aptekach), jest na wypadanie wlosow, dla osob po chemioterapii, dla wlosow spalonych trwala itp. Ale to odzywka na goraco, trzeba utrzymywac przez jakies 20 - 30 minut wysoka temperature(ja zawsze siedzialam z przykryta glowa recznikiem przed goracym nawilzaczem powietrza, albo woda z goraca para). Tylko dzieki temu uniknelam calkowietego obciecia wlosow bo dwoch trwalach w odstepnie 4miesiecznym
Dokladnie jak mowia dziewczyny. Kup sobie silnie regenerujaca odzywke (najlepiej w salonie fryzjerskim lub hurtowni lub w aptece wlasnie) naloz na wlosy, przykryj recznikiem i zrob sobie taki turban zeby utrzymywac odpowiedni poziom temperatury. Posiedz tak ok 15 min. Taka kuracje raz w tygodniu i powinnas zobaczyc efekty.
- Candy Killer
- Uzależniony
odzywki maski ale te dobre nie jakies ze sklepikow..tylko od fryzjera badz z apteki!ja bym chciala jeszcze spytac jaka masz prostownice bo mam nadzieje ze nie aluminiowa tylko ceramiczna!!
ja prostuje tez i moge powiedziec ze zauwazylam duza roznice w wypadaniu...prostowalam jak nie farbowalam i mi nie wypadaly..prostuje po zafarbowaniu i wypadaja bardziej!wszystko przez ta chemie!
ale jakos nie sa wysuszone po prostowaniu.
ja prostuje tez i moge powiedziec ze zauwazylam duza roznice w wypadaniu...prostowalam jak nie farbowalam i mi nie wypadaly..prostuje po zafarbowaniu i wypadaja bardziej!wszystko przez ta chemie!
ale jakos nie sa wysuszone po prostowaniu.
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
Ja polecam NERIL Garnier szaompon i plukanka dostepna w aptece mi pomogla na wypadajace wloski moze Tobie tez pomoze ale musze zaznaczyc fakt ze ja nie mialam zniszczonych wloskow przez farby albo jakies ondulacje trwale.. tak wiec sprobuj moze cos da
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu "
Też miałam podobny problem.....
1)Używałam przez pół roku kednego szmpony i odzywki właśnie Pantine Pro vi z aminokwasami!!!! I zauwazyłam wyraźną poprawe ,po prostu ten szamponik jest zajedwabiscie fajny ---polecam go.
Domowy sposób.....
2) nafta kosmetyczna(dostaniesz w aptece) + pare kropel cytryny + żółtko jaja ...to wszystko wymieszaj w miseczce i nałoż na umyte włosy na jakieś 10-15 min. potem ponownie umyj włosy.
Kuracje stosuj 2 razy w tygodniu , dopóki nie zobaczysz rezultatów.
3) tableki - skrzyp polny (czy jakos tak) <browar>
1)Używałam przez pół roku kednego szmpony i odzywki właśnie Pantine Pro vi z aminokwasami!!!! I zauwazyłam wyraźną poprawe ,po prostu ten szamponik jest zajedwabiscie fajny ---polecam go.
Domowy sposób.....
2) nafta kosmetyczna(dostaniesz w aptece) + pare kropel cytryny + żółtko jaja ...to wszystko wymieszaj w miseczce i nałoż na umyte włosy na jakieś 10-15 min. potem ponownie umyj włosy.
Kuracje stosuj 2 razy w tygodniu , dopóki nie zobaczysz rezultatów.
3) tableki - skrzyp polny (czy jakos tak) <browar>
Czasem miłość bywa milczącym wyrzeczeniem[...] lecz bez miłości nie można żyć .
Natalia pisze:nafta kosmetyczna(dostaniesz w aptece) + pare kropel cytryny + żółtko jaja ...to wszystko wymieszaj w miseczce i nałoż na umyte włosy na jakieś 10-15 min. potem ponownie umyj włosy.
po tej nafcie jak umylam i wysuszylam pozniej wlosy to mialam jakbym nie myla tydzien. Strasznie tlusci wlosy .
Podbijam temat, bo potrzebuję Waszej pomocy.
Od jakiegoś czasu na potęgę wypadają mi włosy. Nie robiłam z tego afery, aż nie wzięłam włosów do ręki i poczułam, że mam zaledwie 1/3 tego, co kiedyś.
Wiem, że szampon z czarnej rzepy jest pomocny, jakieś suplementy. Ale mnie bardziej interesują właśnie jakieś odżywki czy maseczki, które możecie mi polecić.
Od jakiegoś czasu na potęgę wypadają mi włosy. Nie robiłam z tego afery, aż nie wzięłam włosów do ręki i poczułam, że mam zaledwie 1/3 tego, co kiedyś.
Wiem, że szampon z czarnej rzepy jest pomocny, jakieś suplementy. Ale mnie bardziej interesują właśnie jakieś odżywki czy maseczki, które możecie mi polecić.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
-nafta kosmetyczna wymieszana z żółtami jajek- ciężko spłukać to cholerstwo, ale na mnie działało i śmiesznie tanio jest
- seboradin taki w psikaczu kiedyś Yas polecała tutaj- śmierdzi niesamowicie, ale skuteczne było, tylko po długim czasie używania włosy strasznie mi się wysuszyły i nie mogłam ich odżywić, więc trzeba pamiętać, że po czasie trzeba przerwę małą zobić
- kreatyna do ssania w tabletkach- dopiero zaczęłam, ale poleciła mi koleżanka, która miała taki problem i jej pomogło
[ Dodano: 2009-10-12, 10:09 ]
- revalid- też dopiero zaczęłam łykać, ale podobno nie ma innego tak skutecznego suplementu, swoimi wrażeniami mogę się podzielić jak zauważę efety, ale z tego co widzę wszyscy stosujący są zachwyceni.
- seboradin taki w psikaczu kiedyś Yas polecała tutaj- śmierdzi niesamowicie, ale skuteczne było, tylko po długim czasie używania włosy strasznie mi się wysuszyły i nie mogłam ich odżywić, więc trzeba pamiętać, że po czasie trzeba przerwę małą zobić
- kreatyna do ssania w tabletkach- dopiero zaczęłam, ale poleciła mi koleżanka, która miała taki problem i jej pomogło
[ Dodano: 2009-10-12, 10:09 ]
- revalid- też dopiero zaczęłam łykać, ale podobno nie ma innego tak skutecznego suplementu, swoimi wrażeniami mogę się podzielić jak zauważę efety, ale z tego co widzę wszyscy stosujący są zachwyceni.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Brałam 3 miesiące i są efekty - teraz czuję, że odrastają mi włosy i już tak bardzo nie wypadają. Trzeba też ograniczyć używanie suszarki.SaliMali pisze:- revalid- też dopiero zaczęłam łykać, ale podobno nie ma innego tak skutecznego suplementu, swoimi wrażeniami mogę się podzielić jak zauważę efety, ale z tego co widzę wszyscy stosujący są zachwyceni.
- unlucky_sink
- Maniak
Placent Hair Liquid w ampułkachOlivia pisze:Ale mnie bardziej interesują właśnie jakieś odżywki czy maseczki, które możecie mi polecić.
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
-
- Zaglądający
A domowy sposób babć? 2 lyżki oleju rycynowego + łyżka sku z cytryny. wmasowujesz to wieczorem we włosy owijasz je folią i ręcznikiem i idziesz spac. rano trzeba umyc włosy ale efekty są po około miesiącu jesli stosujesz taka kuracje 2x w tygodniu. czesciej nie polecam. aha jesli masz jasne blond włosy to rycyna moze je troche przyciemnic.
jedz skrzyp polny i siemię lniane
jedz skrzyp polny i siemię lniane
" Powiedziałeś to? Kocham Cię... Nie chcę żyć bez Ciebie... Zmieniłaś moje życie... Nie powiedziałeś tego? Robiłeś plany... Zdobywałeś cele... Zmagałeś się z tym. Ale rozejrzyj się... Rozkoszuj się tym. Bo to jest to. To wszystko może zniknąć jutro."
Ja coraz bardziej doceniam olejek arganowy - pamiętam, że jakieś dwa miesiące temu spróbowałam olejowania włosów . Odżywiło mi je porządnie ale niestety jak dla mnie było to zbyt ciężkie (mam słabe i wypadające włosy).
Jakieś dwa tygodnie temu sprawiłam sobie odzywkę z olejkiem arganowym marki CeCe i to mój ideał Świetnie rozczesuje się po niej włosy, i sprawia, że wyglądają na o wiele zdrowsze.
Jakieś dwa tygodnie temu sprawiłam sobie odzywkę z olejkiem arganowym marki CeCe i to mój ideał Świetnie rozczesuje się po niej włosy, i sprawia, że wyglądają na o wiele zdrowsze.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez krysia19, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: zniszczone i wypadające włosy
Włosy z dnia na dzień się nie zregenerują, trzeba o nie dbać każdego dnia. Ważne jest też szczotkowanie, używanie dobrych szczotek i grzebieni. No i nie ma się co spodziewać efektów po tygodniu czy dwóch.
Bardzo wiele wskazuje na to, iż jakość włosów związana jest z naszą florą bakteryjną i choć może się to wydawać na pierwszy rzut oka niewiarygodne to poczytaj sobie o substancji która nazywa się lipopolisacharyd
A czy często rozjaśniasz włosy?
Odżywka po każdym umyciu to podstawa (powinnaś używać te do włosów suchych)
Raz na tydzień maska.
Możesz pokusić się też o saunę u fryzjera
Odżywka po każdym umyciu to podstawa (powinnaś używać te do włosów suchych)
Raz na tydzień maska.
Możesz pokusić się też o saunę u fryzjera
Nigdy nie chciałem więcej, dopóki nie poznałem ciebie.
-
- Bywalec
Możesz spróbować olejku Andrea. Albo wcierasz sam w skalp albo mieszasz z inną wcierką lub nawet szamponem. Mi po nim dużo baby hair wyrosło
Cóż, przyczyny wypadania włosów mogą być najróżniejsze. Z jednej strony to może stanowić efekt życia w stresie, z drugiej niedobór witamin, a jeszcze z innej predyspozycje genetyczne. Ja bym nie lekceważyła tego absolutnie na miejscu żadnej z Was, tylko udała się do trychologa. On dokładnie sprawdzi wasze włosy, postawi najprawdopodobniej diagnozę i być może skieruje na jakieś badania. Według mnie to jest optymalne rozwiązanie.
a próbowaliście Seboradin? ja używam środka na wypadanie włosów właśnie, świetnie regeneruje moje włosy, są lśniące, nie łamią się i nie wypadają, a prawda jest taka że po ciązy garściami wypadały.
-
- Początkujący
Ja po rozjaśnianiu włosów zauważyłam że mocno mi się zniszczyły, rozdwajają się i łatwo łamią. Fajny artykuł z przydatnymi informacjami jak sobie z tym poradzić znalazłam w internecie.
Na zniszczone włosy to tylko zabiegi kosmetyczne. Oczywiście możliwości jest przynajmniej kilka.
Nieprawda, że czas leczy rany i zaciera ślady. Może tylko łagodzi przykrywając wszystko osadem kolejnych przeżyć i zdarzeń
-
- Bywalec
O matko, zostaw te drogeryjne szampony. Ja na Twoim miejscu przestawiłabym się na kosmetyki naturalne bo są mniej obciążające. Poza tym olejowanie i płukanki do włosów mogą Ci bardzo pomóc przy Twoim problemie. Jeśli włosy faktycznie są w opłakanym stanie to zabiegi kosmetyczne mogą okazać się konieczne. Chyba, że chcesz wziąć sprawę na spokojnie i nie zależy Ci na szybkim tylko na trwałym efekcie.