Wygrałem z trądzikiem!!!!!!!!!!!!!!
Moderator: modTeam
Wygrałem z trądzikiem!!!!!!!!!!!!!!
Witam.
Borykam się z trądzikiem od 5 lat Byłem już u 5 dermatologów i każdy przepisał mi po kilka zestawów leków i żaden mi nie pomógł.
Kilka tygodni temu spotkałem kolege który miał ten sam problem i polecił mi następujący zestaw:
1. Witamina C 500 mg w kapsułkach
2. Zincas ( cynk w tabletkach )
3. Calcium pantotenicum
4. Witamina A 12000 j.m.
5. "Puder płynny" firmy "Farmina"
Dawkowanie:
- Wit. C - ( przez 3 dni 3 x 1), ( 6 dni 2 x 1 ), potem 1 x 1
- Zincas - 3 x 1
- Calcium pantotenicum - 2 x 1
- Wit. A - 3 x 1
- Puder - ( przez 9 dni 2 x dziennie ), potem 1 x dz. Uwaga! Stosować w miare jak najdalej od oczu!!!
Powiem Ci że po żadnym innym zestawie nie miał takich dobrych rezultatów jak po tym a stosowałem już chyba wszystko.
Koszt tego zestawu to ok. 40-45 zł
Wszystko jest dostępne w aptece bez recepty
Pozdrawiam wszystkich tych którzy walczą z tą chorobą. Razem damy rade
<papa>
Borykam się z trądzikiem od 5 lat Byłem już u 5 dermatologów i każdy przepisał mi po kilka zestawów leków i żaden mi nie pomógł.
Kilka tygodni temu spotkałem kolege który miał ten sam problem i polecił mi następujący zestaw:
1. Witamina C 500 mg w kapsułkach
2. Zincas ( cynk w tabletkach )
3. Calcium pantotenicum
4. Witamina A 12000 j.m.
5. "Puder płynny" firmy "Farmina"
Dawkowanie:
- Wit. C - ( przez 3 dni 3 x 1), ( 6 dni 2 x 1 ), potem 1 x 1
- Zincas - 3 x 1
- Calcium pantotenicum - 2 x 1
- Wit. A - 3 x 1
- Puder - ( przez 9 dni 2 x dziennie ), potem 1 x dz. Uwaga! Stosować w miare jak najdalej od oczu!!!
Powiem Ci że po żadnym innym zestawie nie miał takich dobrych rezultatów jak po tym a stosowałem już chyba wszystko.
Koszt tego zestawu to ok. 40-45 zł
Wszystko jest dostępne w aptece bez recepty
Pozdrawiam wszystkich tych którzy walczą z tą chorobą. Razem damy rade
<papa>
Gratualcje!
Wiele osob walczy jakimis super masciami i w ogóle a tu prosze pare ogolnodostepnych specyfikow... Osobiscie polecam (wprawdzie nigdy powaznych problemow nie mialem ot czasem jakis pryszcz wyskoczyl ) lampe ultrafiolet + czerwone swiatlo cos pomiedzy lampami z solarium a tymi co sa stosowane w szpitalach przy odkazaniu sal z bakterii(tylko duzo mniejsza moc) popularnie zwanymi kwarcowkami. Sa ogolnie trudno dostepne (moja jest bardzo stara ale chyba jeszcze w produkcji). Tylko uwazaj zeby sie nie spalic przy niej! Samo solarium odwiedzane regularnie na krotki czas (2 minuty) chyba tez by pomoglo, ale to chyba zalezy jeszcze od przyczyny tradziku.
Wiele osob walczy jakimis super masciami i w ogóle a tu prosze pare ogolnodostepnych specyfikow... Osobiscie polecam (wprawdzie nigdy powaznych problemow nie mialem ot czasem jakis pryszcz wyskoczyl ) lampe ultrafiolet + czerwone swiatlo cos pomiedzy lampami z solarium a tymi co sa stosowane w szpitalach przy odkazaniu sal z bakterii(tylko duzo mniejsza moc) popularnie zwanymi kwarcowkami. Sa ogolnie trudno dostepne (moja jest bardzo stara ale chyba jeszcze w produkcji). Tylko uwazaj zeby sie nie spalic przy niej! Samo solarium odwiedzane regularnie na krotki czas (2 minuty) chyba tez by pomoglo, ale to chyba zalezy jeszcze od przyczyny tradziku.
I know it´s the last day on earth we´ll be together while the planet dies...
- ksiezycowka
- Weteran
No generalnie to wizyta u dermatologa kończy się najczęściej stwiedzeniem : "Moge panu zapisać jakąś maść, ale to i tak nic nie pomoże". Bardzo niewielu potrafi leczyć trądzik.
Po kilku latach walki z tymi syfkami i wydaniu kupy kasy ustaliłem dośc skuteczną metodę. Nie zapewnia może skóry gładkiej jak na tyłku kwaśniewskiego ale spokojnie mozna się na kazdej imprezie pokazać:
rano:
-żel do mycia twarzy "Effaclar" firmy Roche
-maść Akneroxid 5
-2 tabletki "dromin'" - drożdze + coś tam
-1 Kapsułka oleju z nasion wiesiołka
południe:
- Marwit marchewkowy
wieczór:
-żel "Effaclar"
-maść "Clindacne"
-wit B2 jedna tabletka
-15 kropelek "Citeosept" w szklance soku grejpfrutowego
Oprócz tego kilka bardzo ważnych zasad:
-należy unikać przebywania w dymie papierosowym
-po umycu tważy należy zawsze odczekać koło 20 minut przed nałożeniem jakiś kremów czy maści. wytarcie tylko ręcznikiem to za mało, skóra musi wyschnąć
-poszewkę od poduszki należy zmieniać co 1-2 dni
-sen - 8 godzin min
pzdr
Po kilku latach walki z tymi syfkami i wydaniu kupy kasy ustaliłem dośc skuteczną metodę. Nie zapewnia może skóry gładkiej jak na tyłku kwaśniewskiego ale spokojnie mozna się na kazdej imprezie pokazać:
rano:
-żel do mycia twarzy "Effaclar" firmy Roche
-maść Akneroxid 5
południe:
- Marwit marchewkowy
wieczór:
-żel "Effaclar"
-maść "Clindacne"
-wit B2 jedna tabletka
-15 kropelek "Citeosept" w szklance soku grejpfrutowego
Oprócz tego kilka bardzo ważnych zasad:
-należy unikać przebywania w dymie papierosowym
-po umycu tważy należy zawsze odczekać koło 20 minut przed nałożeniem jakiś kremów czy maści. wytarcie tylko ręcznikiem to za mało, skóra musi wyschnąć
-poszewkę od poduszki należy zmieniać co 1-2 dni
-sen - 8 godzin min
pzdr
- Sir Charles
- Weteran
chopin 20 dzieki za sposob leczenia tradzikaJa tez walcze z nim od dluzszego czasu i stosuje rozne prepararty ale nic nie poomaga i to w tym wieku bo mam prawie 24 lata.podobno jak sie hajta to tradzik schodzi asle to nieprawda.zobaczymy chopin czy u mnie ta metoda poskutkuje .wsztstko dokladnie se spisalam.
Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem i raczej miałam tendencje do wysuszania się cery niż przetłuszczania, ale jesli chodzi o moje kolezanki, to wiekszość wyleczyła trądzik, kiedy zaczęła uzywać droższych kosmetyków. Po stosowaniu mleczek i kremów Clinique i np. Shiseido problemy zniknęły. Może warto się zastanowic, czy zamiast na drogie kuracje nie lepiej odzałować na drozsze kosmetyki, bo na pewno przyjemniej się tego używa, a efekt może być ten sam, chociaż niezauważalnie szybki
86m pisze:można do tego dołączyć żel ''Benzacne''
to cholerstwo mi cała granatowa posciel do bialego wybarwilo tu pryz twrzy jak sie spi ja sobie moge pomyslec co to ze skora robi....ale fakt faktem b.dobre
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
[Akurat- "O dziewiątce"]