Wygrałem z trądzikiem!!!!!!!!!!!!!!

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

chopin20
Początkujący
Początkujący
Wygrałem z trądzikiem!!!!!!!!!!!!!!

Postautor: chopin20 » 21 sie 2005, 19:43

Witam.

Borykam się z trądzikiem od 5 lat :( Byłem już u 5 dermatologów i każdy przepisał mi po kilka zestawów leków i żaden mi nie pomógł.
Kilka tygodni temu spotkałem kolege który miał ten sam problem i polecił mi następujący zestaw:

1. Witamina C 500 mg w kapsułkach
2. Zincas ( cynk w tabletkach )
3. Calcium pantotenicum
4. Witamina A 12000 j.m.
5. "Puder płynny" firmy "Farmina"

Dawkowanie:
- Wit. C - ( przez 3 dni 3 x 1), ( 6 dni 2 x 1 ), potem 1 x 1
- Zincas - 3 x 1
- Calcium pantotenicum - 2 x 1
- Wit. A - 3 x 1
- Puder - ( przez 9 dni 2 x dziennie ), potem 1 x dz. Uwaga! Stosować w miare jak najdalej od oczu!!!
Powiem Ci że po żadnym innym zestawie nie miał takich dobrych rezultatów jak po tym a stosowałem już chyba wszystko.

Koszt tego zestawu to ok. 40-45 zł
Wszystko jest dostępne w aptece bez recepty

Pozdrawiam wszystkich tych którzy walczą z tą chorobą. Razem damy rade :)
<papa>
Awatar użytkownika
yaho
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: yaho » 21 sie 2005, 20:01

Gratualcje!
Wiele osob walczy jakimis super masciami i w ogóle a tu prosze pare ogolnodostepnych specyfikow... Osobiscie polecam (wprawdzie nigdy powaznych problemow nie mialem ot czasem jakis pryszcz wyskoczyl :)) lampe ultrafiolet + czerwone swiatlo cos pomiedzy lampami z solarium a tymi co sa stosowane w szpitalach przy odkazaniu sal z bakterii(tylko duzo mniejsza moc) popularnie zwanymi kwarcowkami. Sa ogolnie trudno dostepne (moja jest bardzo stara ale chyba jeszcze w produkcji). Tylko uwazaj zeby sie nie spalic przy niej! Samo solarium odwiedzane regularnie na krotki czas (2 minuty) chyba tez by pomoglo, ale to chyba zalezy jeszcze od przyczyny tradziku.
I know it´s the last day on earth we´ll be together while the planet dies...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 sie 2005, 20:20

A ja sie posłuchałam, drożdze łykałam i tez już nie mam wysypu na dekolcie takiego :DDD
Snaky
Początkujący
Początkujący
Postautor: Snaky » 21 sie 2005, 21:56

No generalnie to wizyta u dermatologa kończy się najczęściej stwiedzeniem : "Moge panu zapisać jakąś maść, ale to i tak nic nie pomoże". Bardzo niewielu potrafi leczyć trądzik.
Po kilku latach walki z tymi syfkami i wydaniu kupy kasy ustaliłem dośc skuteczną metodę. Nie zapewnia może skóry gładkiej jak na tyłku kwaśniewskiego ale spokojnie mozna się na kazdej imprezie pokazać:

rano:

-żel do mycia twarzy "Effaclar" firmy Roche
-maść Akneroxid 5

-2 tabletki "dromin'" - drożdze + coś tam
-1 Kapsułka oleju z nasion wiesiołka

południe:

- Marwit marchewkowy :)

wieczór:

-żel "Effaclar"
-maść "Clindacne"
-2 tabletki "dromin'" - drożdze + coś tam
-1 Kapsułka oleju z nasion wiesiołka
-wit B2 jedna tabletka
-15 kropelek "Citeosept" w szklance soku grejpfrutowego

Oprócz tego kilka bardzo ważnych zasad:

-należy unikać przebywania w dymie papierosowym
-po umycu tważy należy zawsze odczekać koło 20 minut przed nałożeniem jakiś kremów czy maści. wytarcie tylko ręcznikiem to za mało, skóra musi wyschnąć
-poszewkę od poduszki należy zmieniać co 1-2 dni
-sen - 8 godzin min

pzdr
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 sie 2005, 14:39

A mnie zapisali kiedys jakis antybiotyk silny w masci i pomogl :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 sie 2005, 14:41

Maverick pisze:A mnie zapisali kiedys jakis antybiotyk silny w masci i pomogl

Mojej kumpeli tez. Tak jej twarz wypalilo,ze musiala kilka razy puder nakladac,zeby nie bylo widac przesuszonej skory.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 24 sie 2005, 12:07

Maverick pisze:A mnie zapisali kiedys jakis antybiotyk silny w masci i pomogl :)

Retinol A - tez tego uzywalem. Troche lagodniejszy, ale tez dosc mocny jest Skinoren.
soul of a woman was created below
crybaby24
Początkujący
Początkujący
Postautor: crybaby24 » 07 wrz 2005, 15:23

na trądzik najlepszy regularny sex <banan> <banan> <banan>
Awatar użytkownika
taki1
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: taki1 » 07 wrz 2005, 16:02

ja tam uzywam wszystkiego z AVONu :P i antybiotyku 'DAVERCIN' bez recepty ani rusz ale dobrze wysusza gdybym nie mial tylko nawyku rozdrapywania jakichkolwiek pryszczy to by bylo dobrze :)
nie mam takich skarbów jak Liber...
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Bywalec
Postautor: Wiola » 30 wrz 2005, 21:34

chopin 20 dzieki za sposob leczenia tradzikaJa tez walcze z nim od dluzszego czasu i stosuje rozne prepararty ale nic nie poomaga i to w tym wieku bo mam prawie 24 lata.podobno jak sie hajta to tradzik schodzi asle to nieprawda.zobaczymy chopin czy u mnie ta metoda poskutkuje .wsztstko dokladnie se spisalam.
Awatar użytkownika
Beggar
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Beggar » 30 wrz 2005, 22:29

z czasem sam zniknoł.... hehehe wydoroślało się :P:P:P:P a tak po cichu powiem że najlepszy sposób to ten najstarszy czyli sex :P:P:P:P:P
Na przestrzeni lat całkiem inny typ....
Awatar użytkownika
Spinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Spinka » 03 paź 2005, 14:07

Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem i raczej miałam tendencje do wysuszania się cery niż przetłuszczania, ale jesli chodzi o moje kolezanki, to wiekszość wyleczyła trądzik, kiedy zaczęła uzywać droższych kosmetyków. Po stosowaniu mleczek i kremów Clinique i np. Shiseido problemy zniknęły. Może warto się zastanowic, czy zamiast na drogie kuracje nie lepiej odzałować na drozsze kosmetyki, bo na pewno przyjemniej się tego używa, a efekt może być ten sam, chociaż niezauważalnie szybki :)
Awatar użytkownika
nEO~
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: nEO~ » 03 paź 2005, 14:38

Hmmm, tez sie probuje tego pozbyc.. Co prawda nie mam duzo. ale wkurza mnie to.. Dzieki Chopin za przepis, jak bede mial za duzo pieniędzy to sie skusze ;)
86m

Postautor: 86m » 07 paź 2005, 16:53

ten zestaw pomaga,polecam wszystkim

mi pomógł :]

można do tego dołączyć żel ''Benzacne'' dostepny w aptece bez recepty chyba za 6-8 zł
zielona
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: zielona » 12 paź 2005, 22:02

86m pisze:można do tego dołączyć żel ''Benzacne''

to cholerstwo mi cała granatowa posciel do bialego wybarwilo :/ tu pryz twrzy jak sie spi :] ja sobie moge pomyslec co to ze skora robi....ale fakt faktem b.dobre :)
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]

Wróć do „Zdrowie i uroda”