BRWI?? TRĄDZIK

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

madis
Początkujący
Początkujący
BRWI?? TRĄDZIK

Postautor: madis » 03 sie 2005, 15:49

WITAM ! mam problem Mamwielkie brwi co można z tym zrobić orpócz pojścia do .... chmm i czy zna ktoś domowe sposoby na trądzik ??
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 03 sie 2005, 15:54

Brwi można wyrównać pęsetą. Troche na początku jest to nieprzyjemne, ale można się przyzwyczaić :]
Co do trądziku - herbatka z bratka, tabletki z drożdżami. Nie wiem co więcej, bo nie miałam nigdy z tym problemu...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 sie 2005, 16:23

Brwi się samemu reguluję pęsetką.
A co do trądziku to zalezy. Bo jak oczu Ci spod krost nie widać to do dermatologa.
Jak to dwa mikro punkciki to siem nie martw - samo zejdzie ;)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 03 sie 2005, 18:47

Na tradzik - duzo snu, malo stresu, higiena (myj twarz nawet 5-6 razy dziennie)
soul of a woman was created below
towerka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: towerka » 03 sie 2005, 23:46

Co do regulowania brwi to odradzam robienie to samemu (przynajmniej na początku). Moim zdaniem lepiej iść do kosmetyczki. Nie kosztuje to dużo, a na pewno będzie mniej bolało ( no i brwi przyjmą ładny kształt). Z tego co słyszałam to na trądzik negatywnie wpływa czekolada (niestety).
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 03 sie 2005, 23:52

Z tego co słyszałam to na trądzik negatywnie wpływa czekolada (niestety).

Jezeli juz, to ostre potrawy, ale dlatego ze zwiekszaja wydzielanie loju na twarzy...

"Z tego co slyszalas.."? Ludzie, jak ja nie mam oczyms pojecia, to sie raczej nie wypowiadam...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 sie 2005, 00:05

towerka pisze:Co do regulowania brwi to odradzam robienie to samemu (przynajmniej na początku). Moim zdaniem lepiej iść do kosmetyczki.

No sorry, ale to jest banalna sprawa (na poczatku może nie do końca ale tez prosta).

towerka pisze:Z tego co słyszałam to na trądzik negatywnie wpływa czekolada (niestety).

Moja znajoma tak miała. Szamała ciagle czekoladę jakąs i pełno pryszczów. I po jakimś czasie zauważyła zaleznośc, ze jak jej mniej je to i mniej krostek.

Ja tez mam kurna teraz problem.
Myślałam, ze to minęło a tu gucio :/
Na twarzy ładnie i czyściutko, ale mój dekolt wygląda jak z wysypką i nic nie chce na niego skutkowac. Nawet pumeks... :/
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 sie 2005, 00:07

sophie pisze:Co do trądziku - ... tabletki z drożdżami

Dokładnie. Tabletki drożdżowe w każdej aptece dostępne. Naprawdę są b. duże efekty :) Chyba największe.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 sie 2005, 00:09

Aaaaa!Mam takie! Chpnę se 10 to do jutra moze nie będe już nic mieć na dekolcie <banan>
Bo0 na dekolt to tez działa?:>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 04 sie 2005, 00:41

Ja zapobiegawczo kiedys bralam (jakosna poczatku LO to chyba bylo) Dolovit Torula. Nie wiem czy to jeszcze robia :> To byly wlasnie drozdze w tabletkach. I tak jak nie cierpie drozdzy, to to bylam w stanie przelknac.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 sie 2005, 00:50

Nie wiem jak teraz się to nazywa, ale przepisują to dalej, jako najlepsze cudo.
Wystarczy w aptece rzec.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 sie 2005, 00:55

Przeciez w byle zielarskim tabletki takie sprzedają ;P
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 04 sie 2005, 00:59

To nie bylo nigdy na recepte. W kazdej aptece powinno byc kilka takich specyfikow :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 sie 2005, 01:04

sophie pisze:kazdej aptece powinno byc kilka takich specyfikow

Niby tak, ale cholera wie czy od nich trzecia raczka nie wyrośnie. <boje_sie>
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 04 sie 2005, 01:26

hehe albo zroslak jakiś :)
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 04 sie 2005, 01:29

Może niech sam zainteresowany sie wypowie jak dba na codzien o cere i jak sie odzywia, bo jak zjada czekolade w wielkich ilosciach i popija sosem tabasco :D, to drozdze niewiele mu pomoga :D
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
madis
Początkujący
Początkujący
DZIĘKUJE !!

Postautor: madis » 04 sie 2005, 06:12

Witam Chciałbym "WAM WSZYTSKIM" BARDZO PODZIĘKOWAĆ Z PENSETĄ POMOGŁO !! A TRĄĄDZIK MAM PEWNIE DLATEGO ŻE JADŁEM DUŻO CZKEOLADY NIE WIEDZĄ ŻE ONA WPŁYWA TAK NIESPRZYJAJĄCU NA CERE I DZIĘKUJE ZA NAZWE TYCH TABLETEK
towerka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: towerka » 04 sie 2005, 10:14

Jezeli juz, to ostre potrawy, ale dlatego ze zwiekszaja wydzielanie loju na twarzy...

"Z tego co slyszalas.."? Ludzie, jak ja nie mam oczyms pojecia, to sie raczej nie wypowiadam...

to może wyjaśnisz mi Panie wszechwiedzący czemu dermatolodzy zakazują spożywania czekolady przy trądziku? bo mają taki kaprys?

i nie wypowiadaj się jak nie masz o czymś pojęcia...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 04 sie 2005, 11:01

towerka pisze:

to może wyjaśnisz mi Panie wszechwiedzący czemu dermatolodzy zakazują spożywania czekolady przy trądziku? bo mają taki kaprys?

i nie wypowiadaj się jak nie masz o czymś pojęcia...

<jol> YEAH

Dobra - jedziemy:

Dermatolodzy zakazuja, bo wyczytali to w bardzo madrych ksiazkach, ktore napisali inni dermatolodzy, tylko ze w czasach, kiedy obecnie bardzo madrzy dermatolodzy byli mlodzi, problem tradziku praktycznie nie wystepowal. Jest to rodzaj choroby cywilizacyjnej... Poza tym slyszalas chyba o czyms takim jak biosprzezenie zwrotne - jak wierzysz, ze Ci niejedzenie czekolady pomoze, to pomoze rzeczywiscie, przynajmniej w pewnym stopniu. Jak macie ochote nie jesc czekolady, to bardzo prosze - sami siebie krzywdzicie, myslac ze sobie pomagacie :D Ja po latach prob i bledow wreszcie doszedlem - samodzielnie - do przyczyn tradziku i chce sie z wami podzielic wiedza, ale jak wolicie dermatologa, ktory pryszcze zna z kolorowych obrazkow, a sam nie mial ani jednego, to prosze bardzo :)

Przyczyny tradziku wg Charliego:
Realne: stres (zdecydowanie najwazniejszy), brak snu, ostre jedzenie, opalanie, upaly
Mitologiczne: slodycze i tluste jedzenie, palenie papierosow, masturbacja ( <hahaha> )
madis
Początkujący
Początkujący
chmm ??

Postautor: madis » 05 sie 2005, 15:35

czy to na pewno pomoże
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 05 sie 2005, 16:51

charlie81 pisze:Przyczyny tradziku wg Charliego:
Realne: stres (zdecydowanie najwazniejszy), brak snu, ostre jedzenie, opalanie, upaly

ja bym na pierwszym miejscu postawiła hormony i siła mnie od tej opinii nie odciągniesz. A Twoje przyczyny to nie są przyczyny, a rzeczy które moga trądzik nasilić. <chory>
KrzychuWWL
Początkujący
Początkujący
Postautor: KrzychuWWL » 14 sie 2005, 14:55

Tak jak powiedziala Gracja to są tylko dodatkowe czynniki które powodują nasilenie się trądzika... ja walcze z nim od ok. 4 lat a zaczynalem od różnych maści aż dopiero teraz gdy zmienilem dermatologa zapisał mnie na badania i przepisal najmocniejszy lek na rynku... ingerujący wlasnie w moje hormony lek skuteczny w 100% lecz za 30 tabletek trzeba zabulić 180 zł Faktem jest że ostre żarcie powoduje wiekszy trądzik (u mnie natychmiastowo) czekolade moge jest kilogramami i nic....
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 sie 2005, 15:07

gracja pisze:A Twoje przyczyny to nie są przyczyny, a rzeczy które moga trądzik nasilić.

czepiasz sie ;)
A jak to jest z hormonami u facetow? Podobno my tez mamy jakis cykl, chyba 21 dniowy...?
KrzychuWWL pisze:Faktem jest że ostre żarcie powoduje wiekszy trądzik (u mnie natychmiastowo) czekolade moge jest kilogramami i nic....

Widzicie? :]

Wróć do „Zdrowie i uroda”