Rozjasnianie-domowe sposoby

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Rozjasnianie-domowe sposoby

Postautor: Yasmine » 21 cze 2005, 19:21

Mam czarne farbowane wlosy. Na poczatku mi sie bardzo podobalo, ale teraz uwazam ze jest on jednak za ostry i chcialabym miec brazowe. Sek w tym,zeby nalozyc brazowa (sredni lub ciemny braz) farbe trzeba wlosy najpierw troszke rozjasnic. Znacie jakies domowe sposoby(typu sok z cytryny z woda)ktore choc troche rozjasniaja wlosy. Nie chce znow niszczyc ich rozjasniaczem :/.
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 21 cze 2005, 19:30

Ojć, moze ci sie nie udac domowymi sposobami, przynamniej ja takowych nie znam, chociaz na naturalnych włosach, czarncyh badz ciemno brazowcyh delikatnie pomoc moze plukanka z rumianku, lecz ona tez tylko na jakis czas rozjasnia i to bardzo delikatnie.
Najlpeije jednak wybrac sie do fryzjera niz kombinowacf domowymi sposobami :)
Kiedysa jak sie wziełam za dekoloryzacje wloskow w domku, to bylo bardzo cienko potem, wyszedl jakis pomaranczowy (poczatkowy kolor wlosow to brazowy), i trzeba bylo znow farbowac i to takie błedne kolo z rozjasnianiem wloskow w domku:) a sposobami domowymi nie osiagniesz efektu takiego, aby z czarncyh zafarbowac na jasniejszy :)
Pozdrawiam:)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2005, 19:40

Jasta20 pisze:Kiedysa jak sie wziełam za dekoloryzacje wloskow w domku, to bylo bardzo cienko potem, wyszedl jakis pomaranczowy (poczatkowy kolor wlosow to brazowy), i trzeba bylo znow farbowac i to takie błedne kolo z rozjasnianiem wloskow w domku:) a sposobami domowymi nie osiagniesz efektu takiego, aby z czarncyh zafarbowac na jasniejszy

Jasta20, ale ja chce rozjasnic choby na pomaranczowy :)
I tak naloze na to brazowa farbe :)
Co do fryzjerow to sie zrazilam. Hmmm Rumiankiem, znaczy sie jak :)??
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 21 cze 2005, 19:44

Zaparzasz rumianek i płuczesz tym włoski :) około 3 razy w tygodniu, ale to nie da ci efektu, takiego jaki oczekujesz, prosciej chyba bedzie nalozyc rozjasniacz na jakies 15 minutek, potem farbe a potem nakład maseczki odzywcze :)
Rumiankiem nie rozjasnisz wloskow az tak jak bys chciała, ale mozesz sprobowac przez tydzien plukac wloski, na pewno im to nie zaszkodzi, a noz widelec cos sie uda osiagnąć :)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma

przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,

ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 21 cze 2005, 19:48

Yasmine.
Nie da rady rozjaśnić domowymi sposobami Twoich włosów(mam ten sam problem).
Jedyny sposób-rozjaśniacz.
Ale sama lepiej tego nie rób :D
Ja robiłam - efekt powalający :)
Moje włosy mieniły się kolorami tęczy... biały!, pomarańczowy, brązowy, czarny, czerwony, bordowy... I nawet jak nałożyłam na to brązową farbę to wyglądało to żałośnie.
Więc polecam dobrą fryzjerkę.
Let me sleep all night in your soul kitchen
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2005, 19:52

Leanan Sidhe, a tez z czarnych probowalas :)
Czarne Ci sie znudzily ??
I co pozniej jak zafarbowalas na braz, fryzjer ??
Jasta20,
sprobuje a co mi szkodzi :)
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 21 cze 2005, 19:57

Yasmine.
Też miałam czarne jak smoła.
Po 2 latach farbowania trochę mi się znudziło.
Chciałam wrócić do naturalnego koloru <pijak>
Wyszło na to, że dalej mam czarne :D
Odrostów znieść nie mogłam.
Ale zamierzam pójść do fryzjerki. Podobno nasz problem rozwiazuje baaardzo gęsty balejaż rozjaśniający.
Let me sleep all night in your soul kitchen
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2005, 20:04

Leanan Sidhe pisze:Yasmine.
Też miałam czarne jak smoła.
Po 2 latach farbowania trochę mi się znudziło.
Chciałam wrócić do naturalnego koloru

No to 2 lata nakladania czarnej farby to chyba ciezko bylo rozjasnic :)
Ja farbowalam narazie 2razy na czarno wiec moze bedzie latwiej
albo
Leanan Sidhe pisze:Wyszło na to, że dalej mam czarne

tez tak wyjdzie <pijak>
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 22 cze 2005, 10:27

Daj sobie lepiej spokój, bo i tak zniszczysz tylko włoski, a po co to.
Jak tak bardzo Ci na tym zależy przejdż się do dobrego fryzjera i zapytaj w jaki sposób można.

Moje koleżanki rozjaśniały kiedyś wodą utlenioną.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 22 cze 2005, 15:15

echhh to nie takie proste :) Jak moja żona zapragnęła z farbowanej czarnuli zamienić się w farbowaną blondynkę nakładałem jej dekoloryzator 3 razy i wyszedł zaledwie jasnopomarańczowy :) Ale jeżeli chcesz mieć brązowe to nie bój się rozjaśniacza, nie niszczy włosów aż tak :) (3 rozjaśniania w 2 dni i nie jest łysa)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 cze 2005, 19:12

hehe guli, dzisiaj wlasnie poszlam do drogerii chcialam kupic rozjasniacz i brazowa farbe i babka mnie zniechecila. Zaczela mi mowic, ze jak rozjasnie to obowiazkowo musze miec 2 tygodnie przerwy i chodzic w tym pomaranczowym a dopiero za 2 tygodnie farbowac na braz. Ze wlos ymi sie polamia i wypadna. Wiem ze kiedys juz robilam rozjasniaczem 2 razy i na to farba i jakos zyja wlosy. Ale od gadki tej ekspedientki to mi sie odechcialo i nie kupilam :/.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 22 cze 2005, 19:32

Ja kiedyś strasznie sobie zniszczyłam włosy po próbach wrócenia do normalnego koloru po rozjaśniaczu. 3 farb użyłam, żeby nie mieć słomiano-marchewkowych. Rozjaśniacz i 3 farby w ciągu doby :/
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 23 cze 2005, 12:43

Yasmine pisze:babka mnie zniechecila. Zaczela mi mowic, ze jak rozjasnie to obowiazkowo musze miec 2 tygodnie przerwy i chodzic w tym pomaranczowym

Babka chyba nie przeczytała instrukcji :) Bawię się w domowego fryzjera już od kilku lat i na wszystkich farbach pisze co najwyżej o 2 tygodniach przerwy po trwałej ondulacji a nie rozjaśnianiu. To zresztą nie trzymałoby się qpy bo po dwóch tygodniach są już wyraźne odrosty. Nie panikuj i do dzieła, zmiany są bardzo pociągające :))
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 23 cze 2005, 16:05

Domowe sposoby?? Ja bym nie ryzykowała - i poszła do dobrego fryzjera, domowe sposoby nie są prosesjonalne, a moje włosy na takowe traktowanie zasługują w pełni :)
Osobiście miewam różne odcienie brązu - od złotego, przez sedni do ciemnego.Najgożej jak wychodzi zbyt duży ruda poświata:/ Choc zawsze jakies promyczki rudego mam, ale co poradzić, idzie polubic:) Dobre dla moich włosów są farby Palette, Garnier a ostatnio Joanna. Rozjaśnianie zbyt wiele zdrowia może kosztować moje włosy, nie radzę nikomu.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 24 cze 2005, 12:41

Chyba najlepiej jest dekoloryzatorem a pozniej normalnie nalozyc farbe.
Tak mi poleciła moja fryzjerka, a ona tym sie zna wiec nie rob sobie 2 tyg. przerwy.
Rozjasniacz jest do bani, woda utleniona tym bardziej <boje_sie> .
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 24 cze 2005, 14:14

Ja kiedys jak zapragnelam miec ciemne brazowe wlosy to kupilam sobie farbe L'oreal'a z serii Feria. Niestety nie wyszly na moich wlosach bo nie doczytalam ze jest ona przeznaczona do farbowania z ciemniejszych na braz. Wiec moze bedzie odpowiednia dla Ciebie. U mnie srednio bylo widac efekt.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 cze 2005, 22:20

sarah, pierwszy raz slysze o tym ,ale poszukam :)
TAk w ogole to kupilam mocny rozjasniacz do 5 tonow no ale rozjasnilo mi troszke, szczegolnie wlosy pod spodem, na to nalozylam jakis brazowo fioletowy i wyszlo ze mam czarno, fioletowe pasemka, no ale uleci.
Awatar użytkownika
KsiążeRytm
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: KsiążeRytm » 26 cze 2005, 13:57

...tez slyszalem ze wodą utlenioną mozna rozjasnic wloski :) ...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 sie 2005, 13:36

Wiec rozjasnilam jakis miesiac temu rozjasniaczem a pozniej nalozylam jakies bordo. Wyszlo ochydnie. NA dodatek zniszczyly wlosy(wysuszyly mi sie po rozjasniaczu).Musialam obciac jakies dobre 7 cm(a takie byly ju dlugie :( ) i zafarbowalam dobra farba na czarno. Juz nie zmienie. W czarnym mi najladniej (do moich zielonych oczek z granatowymi obwodkami <aniolek2> ). Nie polecam nikomu domowego rozjasniania! NA prawde lepiej wybrac sie do fryzjera.
Awatar użytkownika
Madziunia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Madziunia » 11 sie 2005, 14:52

Yasmine pisze:Nie polecam nikomu domowego rozjasniania!

Ja tez nie polecam :) przez kilka lat meczyłam moje włoski rozjaśniaczem, ale mam juz dość i jakoś w czerwcu pofarbowałam je na brązowo (oczywiście sie zmyło z moich tlenionych włosków:)), ale juz nie mam zamiaru ich utleniać i czekam, aż mi odrosną moje naturalne... już mam spore odrosty, ale przynajmniej wiem, że nie będę miała siana na głowie :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”