Rozjasnianie-domowe sposoby
Moderator: modTeam
Rozjasnianie-domowe sposoby
Mam czarne farbowane wlosy. Na poczatku mi sie bardzo podobalo, ale teraz uwazam ze jest on jednak za ostry i chcialabym miec brazowe. Sek w tym,zeby nalozyc brazowa (sredni lub ciemny braz) farbe trzeba wlosy najpierw troszke rozjasnic. Znacie jakies domowe sposoby(typu sok z cytryny z woda)ktore choc troche rozjasniaja wlosy. Nie chce znow niszczyc ich rozjasniaczem :/.
Ojć, moze ci sie nie udac domowymi sposobami, przynamniej ja takowych nie znam, chociaz na naturalnych włosach, czarncyh badz ciemno brazowcyh delikatnie pomoc moze plukanka z rumianku, lecz ona tez tylko na jakis czas rozjasnia i to bardzo delikatnie.
Najlpeije jednak wybrac sie do fryzjera niz kombinowacf domowymi sposobami
Kiedysa jak sie wziełam za dekoloryzacje wloskow w domku, to bylo bardzo cienko potem, wyszedl jakis pomaranczowy (poczatkowy kolor wlosow to brazowy), i trzeba bylo znow farbowac i to takie błedne kolo z rozjasnianiem wloskow w domku:) a sposobami domowymi nie osiagniesz efektu takiego, aby z czarncyh zafarbowac na jasniejszy
Pozdrawiam:)
Najlpeije jednak wybrac sie do fryzjera niz kombinowacf domowymi sposobami
Kiedysa jak sie wziełam za dekoloryzacje wloskow w domku, to bylo bardzo cienko potem, wyszedl jakis pomaranczowy (poczatkowy kolor wlosow to brazowy), i trzeba bylo znow farbowac i to takie błedne kolo z rozjasnianiem wloskow w domku:) a sposobami domowymi nie osiagniesz efektu takiego, aby z czarncyh zafarbowac na jasniejszy
Pozdrawiam:)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Jasta20 pisze:Kiedysa jak sie wziełam za dekoloryzacje wloskow w domku, to bylo bardzo cienko potem, wyszedl jakis pomaranczowy (poczatkowy kolor wlosow to brazowy), i trzeba bylo znow farbowac i to takie błedne kolo z rozjasnianiem wloskow w domku:) a sposobami domowymi nie osiagniesz efektu takiego, aby z czarncyh zafarbowac na jasniejszy
Jasta20, ale ja chce rozjasnic choby na pomaranczowy
I tak naloze na to brazowa farbe
Co do fryzjerow to sie zrazilam. Hmmm Rumiankiem, znaczy sie jak
Zaparzasz rumianek i płuczesz tym włoski
około 3 razy w tygodniu, ale to nie da ci efektu, takiego jaki oczekujesz, prosciej chyba bedzie nalozyc rozjasniacz na jakies 15 minutek, potem farbe a potem nakład maseczki odzywcze
Rumiankiem nie rozjasnisz wloskow az tak jak bys chciała, ale mozesz sprobowac przez tydzien plukac wloski, na pewno im to nie zaszkodzi, a noz widelec cos sie uda osiagnąć
Rumiankiem nie rozjasnisz wloskow az tak jak bys chciała, ale mozesz sprobowac przez tydzien plukac wloski, na pewno im to nie zaszkodzi, a noz widelec cos sie uda osiagnąć
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
- Leanan Sidhe
- Entuzjasta
Nie da rady rozjaśnić domowymi sposobami Twoich włosów(mam ten sam problem).
Jedyny sposób-rozjaśniacz.
Ale sama lepiej tego nie rób
Ja robiłam - efekt powalający
Moje włosy mieniły się kolorami tęczy... biały!, pomarańczowy, brązowy, czarny, czerwony, bordowy... I nawet jak nałożyłam na to brązową farbę to wyglądało to żałośnie.
Więc polecam dobrą fryzjerkę.
Nie da rady rozjaśnić domowymi sposobami Twoich włosów(mam ten sam problem).
Jedyny sposób-rozjaśniacz.
Ale sama lepiej tego nie rób
Ja robiłam - efekt powalający
Moje włosy mieniły się kolorami tęczy... biały!, pomarańczowy, brązowy, czarny, czerwony, bordowy... I nawet jak nałożyłam na to brązową farbę to wyglądało to żałośnie.
Więc polecam dobrą fryzjerkę.
Let me sleep all night in your soul kitchen
- Leanan Sidhe
- Entuzjasta
Też miałam czarne jak smoła.
Po 2 latach farbowania trochę mi się znudziło.
Chciałam wrócić do naturalnego koloru
Wyszło na to, że dalej mam czarne
Odrostów znieść nie mogłam.
Ale zamierzam pójść do fryzjerki. Podobno nasz problem rozwiazuje baaardzo gęsty balejaż rozjaśniający.

Wyszło na to, że dalej mam czarne
Odrostów znieść nie mogłam.
Ale zamierzam pójść do fryzjerki. Podobno nasz problem rozwiazuje baaardzo gęsty balejaż rozjaśniający.
Let me sleep all night in your soul kitchen
Leanan Sidhe pisze:Yasmine.
No to 2 lata nakladania czarnej farby to chyba ciezko bylo rozjasnic
Ja farbowalam narazie 2razy na czarno wiec moze bedzie latwiej
albo
Leanan Sidhe pisze:Wyszło na to, że dalej mam czarne
tez tak wyjdzie

Daj sobie lepiej spokój, bo i tak zniszczysz tylko włoski, a po co to.
Jak tak bardzo Ci na tym zależy przejdż się do dobrego fryzjera i zapytaj w jaki sposób można.
Moje koleżanki rozjaśniały kiedyś wodą utlenioną.
Jak tak bardzo Ci na tym zależy przejdż się do dobrego fryzjera i zapytaj w jaki sposób można.
Moje koleżanki rozjaśniały kiedyś wodą utlenioną.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
echhh to nie takie proste
Jak moja żona zapragnęła z farbowanej czarnuli zamienić się w farbowaną blondynkę nakładałem jej dekoloryzator 3 razy i wyszedł zaledwie jasnopomarańczowy
Ale jeżeli chcesz mieć brązowe to nie bój się rozjaśniacza, nie niszczy włosów aż tak
(3 rozjaśniania w 2 dni i nie jest łysa)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
hehe guli, dzisiaj wlasnie poszlam do drogerii chcialam kupic rozjasniacz i brazowa farbe i babka mnie zniechecila. Zaczela mi mowic, ze jak rozjasnie to obowiazkowo musze miec 2 tygodnie przerwy i chodzic w tym pomaranczowym a dopiero za 2 tygodnie farbowac na braz. Ze wlos ymi sie polamia i wypadna. Wiem ze kiedys juz robilam rozjasniaczem 2 razy i na to farba i jakos zyja wlosy. Ale od gadki tej ekspedientki to mi sie odechcialo i nie kupilam
.
Yasmine pisze:babka mnie zniechecila. Zaczela mi mowic, ze jak rozjasnie to obowiazkowo musze miec 2 tygodnie przerwy i chodzic w tym pomaranczowym
Babka chyba nie przeczytała instrukcji
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Domowe sposoby?? Ja bym nie ryzykowała - i poszła do dobrego fryzjera, domowe sposoby nie są prosesjonalne, a moje włosy na takowe traktowanie zasługują w pełni
Osobiście miewam różne odcienie brązu - od złotego, przez sedni do ciemnego.Najgożej jak wychodzi zbyt duży ruda poświata:/ Choc zawsze jakies promyczki rudego mam, ale co poradzić, idzie polubic:) Dobre dla moich włosów są farby Palette, Garnier a ostatnio Joanna. Rozjaśnianie zbyt wiele zdrowia może kosztować moje włosy, nie radzę nikomu.
Osobiście miewam różne odcienie brązu - od złotego, przez sedni do ciemnego.Najgożej jak wychodzi zbyt duży ruda poświata:/ Choc zawsze jakies promyczki rudego mam, ale co poradzić, idzie polubic:) Dobre dla moich włosów są farby Palette, Garnier a ostatnio Joanna. Rozjaśnianie zbyt wiele zdrowia może kosztować moje włosy, nie radzę nikomu.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Chyba najlepiej jest dekoloryzatorem a pozniej normalnie nalozyc farbe.
Tak mi poleciła moja fryzjerka, a ona tym sie zna wiec nie rob sobie 2 tyg. przerwy.
Rozjasniacz jest do bani, woda utleniona tym bardziej <boje_sie> .
Tak mi poleciła moja fryzjerka, a ona tym sie zna wiec nie rob sobie 2 tyg. przerwy.
Rozjasniacz jest do bani, woda utleniona tym bardziej <boje_sie> .
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
- KsiążeRytm
- Entuzjasta
Wiec rozjasnilam jakis miesiac temu rozjasniaczem a pozniej nalozylam jakies bordo. Wyszlo ochydnie. NA dodatek zniszczyly wlosy(wysuszyly mi sie po rozjasniaczu).Musialam obciac jakies dobre 7 cm(a takie byly ju dlugie
) i zafarbowalam dobra farba na czarno. Juz nie zmienie. W czarnym mi najladniej (do moich zielonych oczek z granatowymi obwodkami <aniolek2> ). Nie polecam nikomu domowego rozjasniania! NA prawde lepiej wybrac sie do fryzjera.

Yasmine pisze:Nie polecam nikomu domowego rozjasniania!
Ja tez nie polecam