Spuchnięte nogi

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Spuchnięte nogi

Postautor: gracja » 15 cze 2005, 01:12

Znacie jakies sposoby na spuchnięte nogi?
Zdarza mi się to w upał, zwykle w klapkach i w obszarze miejskim :)
Wygląda to conajmniej strasznie i nie schodzi do późnej nocy.
Wiem, że moczenie w sodzie pomaga, ale czy są jakies masci profilktyczne? chcę miec gwarancje, ze jak wyjde z domu jako mloda dziewczyna nie wrócę jako stara raszpla :)?
Awatar użytkownika
saviour
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: saviour » 15 cze 2005, 10:38

gracja pisze:Znacie jakies sposoby na spuchnięte nogi?
Zdarza mi się to w upał, zwykle w klapkach i w obszarze miejskim usmiech
Wygląda to conajmniej strasznie i nie schodzi do późnej nocy.
Wiem, że moczenie w sodzie pomaga, ale czy są jakies masci profilktyczne? chcę miec gwarancje, ze jak wyjde z domu jako mloda dziewczyna nie wrócę jako stara raszpla

Może mówię teraz truizmy, ale powinnaś odwiedzisz internistę, ten albo coś zaradzi albo odeśle Cię do hematologa. Jeżeli kasa nie jest problemem, od razu idź do hematologa prywatnie. Moja znajoma miała podobne problemy i okazało się, że krążenie jej nawala, stąd maści nie wystarczyły.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 15 cze 2005, 12:22

saviour pisze:Może mówię teraz truizmy, ale powinnaś odwiedzisz internistę, ten albo coś zaradzi albo odeśle Cię do hematologa. Jeżeli kasa nie jest problemem, od razu idź do hematologa prywatnie. Moja znajoma miała podobne problemy i okazało się, że krążenie jej nawala, stąd maści nie wystarczyły

Racja. Maści może i pomogą, ale tylko na jakiś czas, problemu tym nie zwalczysz. I może być tak jak mówi saviour: to może być coś z krążeniem, może być też wynik nadciśnienia bądź żylaków. Zatem z problemem idź lepiej do internisty.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/

Wróć do „Zdrowie i uroda”