dziwna wydzielina ... (?!)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

maja
Bywalec
Bywalec
dziwna wydzielina ... (?!)

Postautor: maja » 13 cze 2005, 11:26

mam zamiar niedlugo wybrac sie do ginekologa z tym problemem. ale chcialabym wczesniej dowiedziec sie czegos...
otoz ostatnio z pochwy wydzielia mi sie duza ilosc.. jakiejs dziwnej wydzieliny.. wiem, ze to normalne... ale nie w takich ilosciach... wydzielina jest bardzo gesta ( przypominajaca jakies gluty:///fee) ma kolor troche zoltawy...
pomijam juz fakt,ze jest to obrzydliwe uczucie miec cale mokre majtki... po prostu boje sie ze cos jest nie tak... moze jakies zakazenie ? dziewczyny, mialyscie kiedys cos takiego ??
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 13 cze 2005, 11:30

Masz pewnie jakąs infekcję. I upławy. Lepiej od razu idź do lekarza, nie zastanawiaj się.
Dostaniesz u lekarza czopki i/lub jakąś maść i ci przejdzie...
maja
Bywalec
Bywalec
Postautor: maja » 13 cze 2005, 11:36

no wlasnie juz dlugo zwlekam z ta wizyta u lekarza.. raz sa te uplawy..raz nie..mam je przez kilka dni.. potem nie mam.. za miesiac znowu... wiec tym bardziej nie wiem o co chodzzi hehh ...
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 13 cze 2005, 11:37

Idź do lekarza, bo skoro już tak długo zwlekasz, to możesz mieć powazny stan zapalny :>
Awatar użytkownika
Robaczek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Robaczek » 13 cze 2005, 11:43

hm ja tak miałam przez jakiś czas, olałam to, a później nabawiłam się małej grzybiczki (czy czegoś takiego) po zazywaniu antybiotyków - wtedy dostałam silny antybiotyk w postaci tabletek dopochwowych i o dziwo wszystko się zatrzymąło - i nie wiem jakim cudem ale nawet okres mi się unormował (po 8 latach nieregularnych miesiączek).
Tak więc nie straszę cię niczym - dostaniesz coś i będzie ok (ja się bałam w ogóle z tym iść do lekarza bo przy pierwszej wizycie zostałam bardzo chłodno i nieprofesjonalnie potraktowana :\ )
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
maja
Bywalec
Bywalec
Postautor: maja » 13 cze 2005, 11:48

uhh... no to mnie nastraszylyscie :P heheh... rzeczywiscie sie szybko wybiore do lekarza...
a jeszcze jedno glupie pytanko.. hehh.. czy moge uprawiac petting? nie chce zeby moj chlopak nabawil sie jakiegos swinstwa...
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 13 cze 2005, 14:59

chlopcy CHYBA z tym nie maja problemow (?), ale po takich zabawach Tobie grozi nasilenie ich. zwieksza sie wilgotnosc - tym lepsze pole do popisow dla bakterii i roznych takich. lepiej sie wstrzymaj i jak najszybciej idz do ginekologa. prawdopodobnie dostaniesz globulki dopochwowe albo jakas masc i, miejmy nadzieje, bedzie po problemie.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 13 cze 2005, 16:13

lollirot pisze:chlopcy CHYBA z tym nie maja problemow (?),

jezeli doszloby do stosunku to lekarz przepisuje rowniez specjalne srodki dla faceta bo on tez moze sie czegos nabawic. Czy na inne czesci ciala np jama ustna moze to przejsc to nie wiem ale bym nie ryzykowala.
Pomijam juz ze przy uplawach tak zrednio chcialabym zeby moj facet z tym obcowal...
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 13 cze 2005, 20:16

sarah pisze:Pomijam juz ze przy uplawach tak zrednio chcialabym zeby moj facet z tym obcowal...

wlasnie :)
maja
Bywalec
Bywalec
Postautor: maja » 13 cze 2005, 20:21

ehh.. no wiem.. glupia nie jestem.. hehheh .. po prostu jest tak,ze np wczoraj strasznie duzo mialam tej wydzieliny.. dzisiaj nie mam w ogole...wiec dziwne to jest...
Awatar użytkownika
konstancja
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: konstancja » 13 cze 2005, 23:03

wieksza ilośc tej wydzieliny pojawia się zwykle w dniach płodnych..ja również mialam taki sam problem..tez baaaaaardzo dlugo z tym zwlekalam,az dostalam grzybicy..ale tak jak powyzej inne kolezanki z forum wspomnialy,iz dostaniesz globulki i masc..i nie zawsze,ale powinno ulec poprawie!Co do pettingu..to ja uprawialam i bylo oki..:]
Awatar użytkownika
HELL-ena
Bywalec
Bywalec
Re: dziwna wydzielina ... (?!)

Postautor: HELL-ena » 21 cze 2005, 17:13

maja pisze:mam zamiar niedlugo wybrac sie do ginekologa z tym problemem. ale chcialabym wczesniej dowiedziec sie czegos...
otoz ostatnio z pochwy wydzielia mi sie duza ilosc.. jakiejs dziwnej wydzieliny.. wiem, ze to normalne... ale nie w takich ilosciach... wydzielina jest bardzo gesta ( przypominajaca jakies gluty:///fee) ma kolor troche zoltawy...
pomijam juz fakt,ze jest to obrzydliwe uczucie miec cale mokre majtki... po prostu boje sie ze cos jest nie tak... moze jakies zakazenie ? dziewczyny, mialyscie kiedys cos takiego ??

Możesz mieć również niewielką infekcję. Jeśli byłaś na basenie, nad jeziorem , w toalecie publicznej to nawet prawdopodobne. Ale nie nalezy sie tym przejmowac. Idz do ginekologa , on sobie z rym problemem poradzi a ciebie nie bedą już krępować upławy.
Żabka:-)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Żabka:-) » 13 sie 2005, 15:25

to moze być takze oznaka nadżerki, albo faktycznie jakieś infekcji, znjdź jakiegos fajnego lekarza i nie ma sie czego bac, lepiej to leczyc i mieć spokój niż nie leczyć i póxniej mieć duże problemy np. z zajsciem w ciąze.
Awatar użytkownika
KsiążeRytm
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: KsiążeRytm » 13 sie 2005, 18:40

<chory> Sio do lekarza <banan> hyhyhy <aniolek2>
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 21 sie 2005, 13:22

maja pisze:a jeszcze jedno glupie pytanko.. hehh.. czy moge uprawiac petting?

Nie wiem czy chłopakowi by to odpowiadało. Pomijam tu możliwość jakiegoś zakażenia, ale ta konsystencja i ten zapach fee.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
grzes
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: grzes » 24 sie 2005, 15:12

KsiążeRytm pisze:<chory> Sio do lekarza <banan> hyhyhy <aniolek2>

Nio właśnie tylko jak przekonać do tego dziewczynę? Może wiecie co jej może dolegać... jej wydzielina jest koloru ciemno brązowego i rownież biała gęsta.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 sie 2005, 15:16

To nie totolotek !! tu chodzi o jej zdrowie , jak nie pujdzie w najblizszym czasie , to wyląduje w szpitalu a tam to ją dopiero lekarz opierdzieli !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 24 sie 2005, 15:21

grzes pisze:Nio właśnie tylko jak przekonać do tego dziewczynę?

Powiedzieć jej wprost, że tu chodzi o jej zdrowie, więc biegusiem do ginekolga.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
grzes
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: grzes » 26 sie 2005, 11:29

Dziś jej to powiem. A wie ktoś może co to może być?
Awatar użytkownika
kattia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kattia » 26 sie 2005, 11:34

Pewnie jakies ohydne uplawy. Daje sie to spokojnie wyleczyc, dostanie jakies glubulki dopochwowe i powinno minac. Z cala pewnoscia nie ma co odwlekac wizyty u ginekologa, tymbardziej, ze zapewne i Tobie i jej to przeszkadza.
KC Skarbie!
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 26 sie 2005, 16:17

grzes, ja stawiam na cos grzybkopodobnego. Jezeli nie uzywacie prezerwatyw to niech dziewczyna kupi sobie krem clotrimazol. A przy okzazji do przemywania saszetki Tantum Rosa. To nie zaszkodzi nawet jesli tak naprawde nic sie nie dzieje. A potem do lekarza.

Ja przy moim ostatnim problemie tego typu zrobilam inaczej i jestem bardziej zadowolona niz po wizycie u ginekologa (ale to juz inna historia). Zrobilam sobie prywatnie "badanie czystosci pochwy" za 21 zl. Jak mi tam wyszlo,ze sa grzybki to z wizyta u normalnego internisty. Ten przepisal mi i partnerowi antybiotyk Flumycon i poprawa natychmiastowa. To jest w sumie chore, zeby lazic od poczatku wakacji do roznych ginekologow z powracajaca infekcja pochwy i zeby zaden nie wpadl na pomysl, ze partnera tez trzeba leczyc, bo inaczej chorobsko mi wroci. I oczywiscie nikt mi zadnych badan nie raczyl zrobic, wszystko tak na "oko". Polska Sluzba Zdrowia jest naprawde "the best".
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 26 sie 2005, 16:21

Najlepiej miec zawsze nystatyne (globulki) i zrobic sobie taka tygodniowa kuracje. Rowniez wymiane juz saszetki Tantum Rosa, do uzytku zewnetrznego i plukania pochwy. Jest jeszcze jedna bardzo dobra masc jak gdzies znajde nazwe to napisze :) Rzeczywiscie czesto jets tak, ze chodzi sie do ginekologa a problem powraca :|
Awatar użytkownika
Madziunia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Madziunia » 26 sie 2005, 20:13

Mia pisze:Rzeczywiscie czesto jets tak, ze chodzi sie do ginekologa a problem powraca

Dokładnie:) ja tak często mam. Zwykle jest tak, że już jest wszytsko ok. Miną 2-3 tygodnie i znowu mam jakąś infekcję i muszę stosować okropne globulki itp... CHociaz ostatnio juz długo nic nie było :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”