nieregularne wydalanie
Moderator: modTeam
nieregularne wydalanie
mam sobie taki problem...
kiedyś, może z rok temu kupke robiłem sobie elegancko późnym wieczorem zaraz przed kąpielą, dzień w dzień i było ok.
zaczęłem nagle szybko rosnąć, postanowiłem sobie trenować (dużo wysiłku fizycznego), co do dzisiaj realizuję. no i zaczęło się - czasami chodzę za potrzebą trzy razy dziennie - po posiłku, jak wstanę.. w dni w które mam trening piłkarski (trzy razy w tygodniu), jeżeli naprawde nieźle się wybiegam, nie ma szans.. czuję że coś siedzi, ale nie daje rady.. następnego dnia do wieczora czuję się nieprzyjemnie ciężki.
chciałbym to jakoś usystematyzować, bo to jak teraz mam nie jest wcale wygodne, ani nie czuję się przez to zdrowiej - czasami wręcz gorzej.
z góry dzięki za pomoc,
pozdr
kiedyś, może z rok temu kupke robiłem sobie elegancko późnym wieczorem zaraz przed kąpielą, dzień w dzień i było ok.
zaczęłem nagle szybko rosnąć, postanowiłem sobie trenować (dużo wysiłku fizycznego), co do dzisiaj realizuję. no i zaczęło się - czasami chodzę za potrzebą trzy razy dziennie - po posiłku, jak wstanę.. w dni w które mam trening piłkarski (trzy razy w tygodniu), jeżeli naprawde nieźle się wybiegam, nie ma szans.. czuję że coś siedzi, ale nie daje rady.. następnego dnia do wieczora czuję się nieprzyjemnie ciężki.
chciałbym to jakoś usystematyzować, bo to jak teraz mam nie jest wcale wygodne, ani nie czuję się przez to zdrowiej - czasami wręcz gorzej.
z góry dzięki za pomoc,
pozdr
Krystian pisze:Ja mam też problem ale trochę inny. Prawie zawsze mam rozwolnienie, czasami po zjedzeniu czegoś boli mnie brzuch. Chyba mam chory żołądek. Może to od sposobu odżywiania?
Ja tak mialam czesto bo jadlam za duzo wlasnie wodnistych rzeczy. Za duzo jogurtow,koktajli , wody, warzyw owocow, praktycznie zadnej stalej konsystencji,no i bolal mnie czesto brzuch i rozwolnienie gotowe.trwalo to kilka miesiecy Zaczelam jesc codziennie po kilka kostek czekolady,banany, ograniczylam jogurty i od 2 miesiecy jest ok
A i czesto mialam rozwolnienie po mleku(szczegolnie owsiance)
Ale jezeli jest to problem chorego zoładka to zwykła zmiana dietki nie wiele moze dac obawiam sie
Moze warto wybrac sie do lekarza?
Moze warto wybrac sie do lekarza?
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
- Weteran
Dla tych co maja problemy z meczaca kupka polecam herbatke zielona z dodatkiem senesu badz herbatki regular 
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
No ja muszę chyba zmienić dietę... Bo rzeczywiście często gęsto jem takie wynalazki że filozofom się nie śniło, np. kanapka z masłem posypana cukrem albo słodka śmietana z płatkami Nestle... Dobrze że wrzodów na żołądku nie mam. Wiem bo byłem u gastrologa "na rurze".
Siąść na kibelek porcelanowy
Nie oszczędzając toaletowy
Trzymając w ręku Trybunę Ludu
Patrzeć jak kupcia spada bez trudu
Rzadko się zdarza, ale się zdarza, że mam zatwardzenie. Wtedy boli. Chyba kupię tę herbatkę. I Trubunę Ludu do czytania na kibel
Lubię czytać podczas posiedzeń na szklanym tronie 
Siąść na kibelek porcelanowy
Nie oszczędzając toaletowy
Trzymając w ręku Trybunę Ludu
Patrzeć jak kupcia spada bez trudu
Rzadko się zdarza, ale się zdarza, że mam zatwardzenie. Wtedy boli. Chyba kupię tę herbatkę. I Trubunę Ludu do czytania na kibel
Ostatnio zmieniony 10 cze 2005, 00:31 przez Krystian, łącznie zmieniany 3 razy.
Krystian pisze:Prawie zawsze mam rozwolnienie, czasami po zjedzeniu czegoś boli mnie brzuch.
Zdecydowanie pij codzień KEFIR np. "Krasnystaw"
Bakterie w nim zawarte załatwią duuuużo spraw w Twoim przewodzie pokarmowym.
Tak poradził komuś gastrolog i... ręką odjął.
ekke pisze:mam sobie taki problem...
Brawo za "problematyczną" odwagę <browar>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Dzięki Mysiorku. Wezmę i to pod uwagę. Ciekawe tylko czy w ogóle dostanę taki kefir. Trzeba będzie się przejść po Biedronkach, Lidlach, Kauflandach i innych sklepach. Tylko do Reala nie pójdę bo za daleko 
Ostatnio zmieniony 10 cze 2005, 09:51 przez Krystian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
Dokładnie jakikolwiek, chociaz ten nieźle smakuje
W KAŻDYM kefirze są kultury bakteryjne normalizujące TE sprawy.
Nie daj się złapać na reklamy, że jakiś inny jest wyjątkowy. Bierz normalny kefir z półki i będzie git po 1-2 tygodniach.
Nasze babki to wiedziały od dawna, a my teraz wracamy do myśli korzeni
KOCHAJ...i rób co chcesz!
jak bylismy na sylwestra na Slowacji, 2 naszych kolegow <braci> non stop siedzialo na kiblu, bo podawali tam tylko chleb z kminkiem i niezle ich czyscilo.
Jeden nawet zasnal na klopie, taki byl zmeczony. Mowie Wam, masakra <YhY>
Kupa, temat rzeka...hehehehe.
Jeden nawet zasnal na klopie, taki byl zmeczony. Mowie Wam, masakra <YhY>
Kupa, temat rzeka...hehehehe.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Wszystko już wymienili wyżej, zwróć uwage na wodę mineralną i owoce. Nie polecałabym natomiast czerwonej herbaty, bo może rozregulować żołądek. Mi przynajmniej kiedy rozregulowała. I staraj się prowadzić regularny tryb żywienia. Najlepiej wypróżniać się z rana. Faktycznie co do tego powinna Ci pomóc szklanka ciepłej wody z cytryna - oczyszcza organizm lub kawka i papierosek, ale to już mniej zdrowo. <browar>
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
Kawał mydła w dupę jak się kiedyś niemowlakom robiło a teraz są juz piękne czopeczki glicerynowe. TO nie jest koniecznie zły znak, ktoś po prostu ma taką przemiane materii, że prawie wszystko spala i nie musi srać co chwilę. Nie musi być to powodem choroby.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Kurczę to Krystian, a ja się tak ładnie wyrażałem
Tak to jest jak sie nie czyta od początku
Dla Ciebie Mistrzu proponowałbym trotyl, C4, ewentualnie inne środki lekko wzruszające
Ale masz żonę co zrobi wszystko, może Ci mopa zapakować, ewentualnie obcasa. Powinno pomóc

Dla Ciebie Mistrzu proponowałbym trotyl, C4, ewentualnie inne środki lekko wzruszające
Ale masz żonę co zrobi wszystko, może Ci mopa zapakować, ewentualnie obcasa. Powinno pomóc
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

- Krzych(TenTyp)
- Weteran
fish pisze:Kurczę to Krystian, a ja się tak ładnie wyrażałem Tak to jest jak sie nie czyta od początku
- Załączniki
-
- rozpacz.gif (1003 Bajtów) Przejrzano 6562 razy
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
fish pisze:Kurczę to Krystian, a ja się tak ładnie wyrażałemTak to jest jak sie nie czyta od początku
Czytam od początku, tylko ktoś zacytował moją wypowiedź a napisał innego nicka.
Moja żona nie sprząta mopem
A na co mi trotyl? Jak się spierdzę to wszyscy uciekają