przyrost piersi...

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
przyrost piersi...

Postautor: mika » 31 maja 2005, 17:53

hymmm znowu mam jakis problem...wrryy
mianowicie przed ostatnia miesiaczka zauwazylam ze lewa piers mnie pobolewa i zaczyna sie zwiekszac... akurat bylam u ginekologa w miedzyczasie i sie zapytalam czy to moze byc os nie tak, on powiedzial ze zapewne to jest przed miesiaczka, i ze nie powinnam sioe przejmowac.a jezeli nie ustapi to mam przypomniec przy nastepnej wizycie. zaniepokoilam sie tym bo nigdy przed miesiaczka pierwsi mi sie nie powiekszaly, kiedys dawniej moze mnie pobolewaly ale na pewno nie przez pare ostatnich lat. mimo ze po miesiacce juz dawno to piers nadal czasem pobolewa i nadal jest wieksza od drugiej...i ciezsza. bardzo mnie to niepokoi gdyz w wieku 14 lat mialam na tej piersi torbiela....ale podczas sprawdzania w poszukiwaniu jakis zmian nic nie znalazlam...
piers jest widoocznie wieksza od drugiej i widac to najlepiej w staniku... ale nie az tak jakos strasznie wieksza...
ma ktos pojecie co to moze byc? jakies sugestie zanim pojde do ginekologa??
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 31 maja 2005, 18:15

mysle, ze nie masz sie czym przejmowac : )
bardzo, bardzo czesto zdarza sie, ze jedna z piersi [najczesciej lewa] jest nieco wieksza od drugiej.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 31 maja 2005, 18:18

rozumiem ze podczas dojzewania... ale zeby sie to zmienialo w tym wieku??
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 31 maja 2005, 18:24

organizm zmienia sie caly czas. zreszta nie przesadzajmy, 20 lat to jeszcze nie szczyt mozliwosci rozwoju : )
badasz sobie sama piersi? bo moze warto zrobic to raz w miesicu o okresie, pod prysznicem lub w lozku. jesli cos bedzie nie tak to prawdopodobnie to wyczujesz : )
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 31 maja 2005, 18:25

Hej,

idź do ginekologa i powiedz mu co Cię nie pokoi. Radziłabym jeszcze, abyś dla własnego spokoju przeszła się do onkologa, znajdź jakiegoś dobrego w mieście, bo tak nie potrzebnie bedziesz się denerwowała. On wystawi diagnozę i myślę, że powie wiecej niż ginekolog.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
..:Mgielka:..

Postautor: ..:Mgielka:.. » 10 sie 2005, 00:26

ja mialam,tzn mam to samo,przed ostatnim okresem powiekszyly mi sie piersi,jedna to prawie ocaly rozmiar,myslalam ze to tylko ze wzgl na okres,ale tak juz zostalo. moze po prostu jeszcze do konca sie nie rozwinely i nie skonczyly rosnac:) a ja nie mam nic przeciwko temu. nie martw sie,wszystko jest na pewno ok,pozdrowionka
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 sie 2005, 12:42

Mało który facet zauważy taką zmiane jeśli tym tez się martwisz..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?

Wróć do „Zdrowie i uroda”