depresja przez tabletki?
Moderator: modTeam
depresja przez tabletki?
Czy to możliwe, żeby przez tabletki anty. mieć depresje. Zauważyłam, że od jakiś dwóch miesięcy żyję tak jak bym nie zyła. Nic mi się nie chce płacze z byle powodu, szukam na siłe problemów, które dla mnie są wiekie i nie moge sobie z nimi poradzić. Przez to rozpada się mój związek... Nie wiem co mam robić. Przecież byłam szczęliwa. W szkole ok, w domu też... Jedyną przyczynę znajduję w tabletkach... biore je od 6 misięcy.
- ksiezycowka
- Weteran
Tez nigdy nie za pomne swojego samopoczucia, miałam na poczatku źle dobrane tabletki i to co się ze mną działo jest naprawdę okropne. Aż mnie trzepie na sama myśl.
Odstaw je, nie warto marnować sobie zdrowia psychiczniego.
To jednak nie jest prawda.
Złe samopoczucie niekonieczne musi występować TYLKO na poczatku.
Tabletki po prostu po pewnym czasie mogą przestać służyc.
Tez nigdy nie za pomne swojego samopoczucia, miałam na poczatku źle dobrane tabletki i to co się ze mną działo jest naprawdę okropne. Aż mnie trzepie na sama myśl.
Odstaw je, nie warto marnować sobie zdrowia psychiczniego.
sarah pisze:Moze tak byc jak najbardziej ale w Twoim przypadku to chyba cos innego. Zazwyczaj takie objawy wystepuja w pierwszych 3ech miesiacach brania tabletek a Ty zazywasz je juz od pol roku.
To jednak nie jest prawda.
Złe samopoczucie niekonieczne musi występować TYLKO na poczatku.
Tabletki po prostu po pewnym czasie mogą przestać służyc.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
sarah pisze:Moze tak byc jak najbardziej ale w Twoim przypadku to chyba cos innego. Zazwyczaj takie objawy wystepuja w pierwszych 3ech miesiacach brania tabletek a Ty zazywasz je juz od pol roku.
Ja też się z tym nie zgodzę. Takie objawy mogą pojawic sie dopiero po dluzszym czasie zazywania.
Tutaj sie skieruje do autorki - depresja w czasie zazywania tabletek antykoncepcyjnych przez kobiety to naprawde czesta sprawa!! o tym sie nie mowi, bo przez dobrze dobrane tableteki u zdrowej kobiety daja 100% , ale prawda taka, ze u osob ktore MAJĄ SKŁONNOŚĆ DO STANÓW DEPRESYJNYCH tabletki moga wzmozyc chorobe, a nawet dzialac wrecz destrukcyjnie na kobiete. Udaj sie do lekarza, bo nie warto lekcewazyc takich objawow. SZczerze Ci powiem, ze i ja sie balam ze tabletki wlasnie tak beda na mnie dzialac . Biore Harmonet od ponad pol roku i na razie jest dobrze, ale bede ostozna. ŻYczę Ci jednak, że to tylko "zły humor".
Pozdrawiam
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Hiehh...ja naprawdę nie rozumiem tego jak można sobie robić taką krzywdę, i to na własne życzenie.
Z własnego doświadczenia wiem, że nie jest to konieczne....no ale może jestem wielką farciarą![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z własnego doświadczenia wiem, że nie jest to konieczne....no ale może jestem wielką farciarą
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
witam ja biore Jeanine i tez mam depreche tzn to jest moje pierwsze opakowanie a na początku o wszystko sie czepiałam i byłam okropnie zmierzła a teraz zrobiłam sie płaczliwa
i tez mnie to drazni aha i czesto jestem jakas nieprzytomna
ale zyje nadzieją ze mi przejdzie bo zadnych innym skutków ubocznych nie mam
mogłam w sumie gorzej trafic