WRASTANIE WŁOSKÓW!DZIEWCZYNY POMÓŻCIE
Moderator: modTeam
WRASTANIE WŁOSKÓW!DZIEWCZYNY POMÓŻCIE
Dziewczyny pomóżcie! Jakim sposobem można pozbyć się wrastania włosków pod skórą np. na nogach. Pomóżcie , to bardzo ważne. Czy jest jakaś sprawdzona i pewna metoda?
"Dziewczyny pomóżcie" , a odzywa sie facet.. i to w jaki fachowy sposób, ale nie wnikam skąd zna problem..
Myślę, że to wina sposobu depilacji - moze to depilator?? Czesto własnie po depilatorze tak bywa. Musisz zmienic ten sposob, uwazam ze to jedyna metoda zapobiegania wrastania wloskow.Po za tym masz pewnie wrazliwa skore z taka tendecja - nie martw sie - sprobuj czegos innego do usuwania zbednego owłosienia, a najlepiej udaj sie do salonu pieknosci specjalizujacej sie w roznego rodzaju depilacji.
Pozdrawiam
Myślę, że to wina sposobu depilacji - moze to depilator?? Czesto własnie po depilatorze tak bywa. Musisz zmienic ten sposob, uwazam ze to jedyna metoda zapobiegania wrastania wloskow.Po za tym masz pewnie wrazliwa skore z taka tendecja - nie martw sie - sprobuj czegos innego do usuwania zbednego owłosienia, a najlepiej udaj sie do salonu pieknosci specjalizujacej sie w roznego rodzaju depilacji.
Pozdrawiam
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
A w jaki sposób Twoja dziewczyna pozbywa sie owłosienia?
Jeżeli, tak jak wspomniała Gosia, depilatorem, to natychmiast musi go wyrzucić!!
Niestety po pozbywaniu się włosków za jego pomocą, włoski bardzo czesto wrastaja
Polecam wizyte u kosmetyczki, ktora dokladnie obejrzy skóre Twojej dziewczyny i zapewne poradzi jej depilacje woskiem w gabinecie.
Na problemy z wrastaniem wloskow polecam preparat Folisan formy Depileve.
Właśnie pisałam posta na ten sam temat na innym forum więc po prostu go skopiuje
Aktywne składniki tego preparatu przypominają składniki aspiryny. Rewelacyjny na problemy z wrastaniem włosków, łagodzi też uczucie pieczenia, zaczerwienienia, likwiduje krostki pojawiające się po goleniu czy depilacji. Jest odpowiedni zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn.
Folisan powierzchniowo złuszcza naskórek, co umożliwia prawidłowe odrastanie włosa i przyspiesza proces regeneracji tkanek. Skóra staje sie zdrowa i delikatna.
Dodatkowo, przy skórze tłustej, Folisan wykazuje działanie ściągające.
Opakowanie: butelka 150ml
Mimo wszystko- polecam udanie sie do gabinetu kosmetycznego.
Jeżeli, tak jak wspomniała Gosia, depilatorem, to natychmiast musi go wyrzucić!!
Niestety po pozbywaniu się włosków za jego pomocą, włoski bardzo czesto wrastaja

Polecam wizyte u kosmetyczki, ktora dokladnie obejrzy skóre Twojej dziewczyny i zapewne poradzi jej depilacje woskiem w gabinecie.
Na problemy z wrastaniem wloskow polecam preparat Folisan formy Depileve.
Właśnie pisałam posta na ten sam temat na innym forum więc po prostu go skopiuje

Aktywne składniki tego preparatu przypominają składniki aspiryny. Rewelacyjny na problemy z wrastaniem włosków, łagodzi też uczucie pieczenia, zaczerwienienia, likwiduje krostki pojawiające się po goleniu czy depilacji. Jest odpowiedni zarówno dla kobiet, jak i dla mężczyzn.
Folisan powierzchniowo złuszcza naskórek, co umożliwia prawidłowe odrastanie włosa i przyspiesza proces regeneracji tkanek. Skóra staje sie zdrowa i delikatna.
Dodatkowo, przy skórze tłustej, Folisan wykazuje działanie ściągające.
Opakowanie: butelka 150ml
Mimo wszystko- polecam udanie sie do gabinetu kosmetycznego.
Amazonka sprawa jest prostrza niz Ci sie wydaje. Nie mamy życia sexualnego bo dziewczyna nie chce sie rozebrac przy mnie, wstydzi sie swoich blizn. Rzuciła mnie bo powiedziała ze zasługuje na coś czego Ona dać mi nie może, że to niby dla mojego dobra. A ja chce zostać bo kocham. I pytanie bardzo proste, co zrobić żeby się pozbyć problemu żeby dziewczyna mnie sienie bała i nie bała się siebie. Dodam że to nie chodzi o 1 -3 blizny tylko o wiele wiecej...
Goliła się depilatorem, zakazałem jej, teraz wciąż maszynką, ale ma blizny pod którymi wciąż wrastają włoski i tak w kółko , Ona wyrywa ...
Goliła się depilatorem, zakazałem jej, teraz wciąż maszynką, ale ma blizny pod którymi wciąż wrastają włoski i tak w kółko , Ona wyrywa ...
jejku no, ona nie moze wyrywac, bo tylko pogarsza sprawe
Zafunduj jej wizyte u kosmetyczki, ale jakiejs dobrej!!
Tak swoja droga nie rozumiem jej.. Jak mozna z takiego powodu takie problemy robic
Moze ma sklonnosci do wrastania wloskow, ale przez internet sie tego nie oceni, wiec udajcie sie do fachowca!!

Zafunduj jej wizyte u kosmetyczki, ale jakiejs dobrej!!
Tak swoja droga nie rozumiem jej.. Jak mozna z takiego powodu takie problemy robic

Moze ma sklonnosci do wrastania wloskow, ale przez internet sie tego nie oceni, wiec udajcie sie do fachowca!!
Tak, w tej sprawie poradzi kosmetyczka.
A co do wstydu... Udowodnij jej, że Ją kochasz, że Ci na niej zależy, niech Ci zaufa i nie boi się pokazać Ci swoje ciało. Myślę, że właśnie Twojego wsparcia ona teraz potrzebuje. Dziewczyna to przewrotne stworzenie. Przypuszczam, że ona nawet kiedy mówi, że z Tobą zrywa, bo zasługujesz na kogoś lepszego to tak naprawdę wcale nie ma zamiaru się z Tobą rozstawać. Sprawdza Cię czy chcesz być z nią pomimo jej blizn, wrastających łosków i innych duperelów. I właśnie teraz jak nigdy przedtem liczy, że jej nie opuścisz.
Jest też inna, pesymistyczna wersja. Może to gadanie o problemach kosmetycznych to tylko przykrywka do tego, że ona po prostu już nie chce z Tobą być. Nie chce mi się wierzyć, że jakieś blizny spędzają jej sen z powiek. No chyba że jest niedowartościowaną zagubioną 15-latką
Porozmawiaj z nią szczerze. Po prostu.
A co do wstydu... Udowodnij jej, że Ją kochasz, że Ci na niej zależy, niech Ci zaufa i nie boi się pokazać Ci swoje ciało. Myślę, że właśnie Twojego wsparcia ona teraz potrzebuje. Dziewczyna to przewrotne stworzenie. Przypuszczam, że ona nawet kiedy mówi, że z Tobą zrywa, bo zasługujesz na kogoś lepszego to tak naprawdę wcale nie ma zamiaru się z Tobą rozstawać. Sprawdza Cię czy chcesz być z nią pomimo jej blizn, wrastających łosków i innych duperelów. I właśnie teraz jak nigdy przedtem liczy, że jej nie opuścisz.
Jest też inna, pesymistyczna wersja. Może to gadanie o problemach kosmetycznych to tylko przykrywka do tego, że ona po prostu już nie chce z Tobą być. Nie chce mi się wierzyć, że jakieś blizny spędzają jej sen z powiek. No chyba że jest niedowartościowaną zagubioną 15-latką
Porozmawiaj z nią szczerze. Po prostu.
Tez tak mialam. Jak zaczely wrastac przestalam depilowac i teraz tylko gole. Nie moze tych wrastajacych wlosow wyrywac bo beda wrastaly dalej. Kosmetyczka nie jestem ani tez u takiej nie bylam jednak radzialm sobei na swoj sposob. Wlos wrsta - tworzy sie ktorsta to penseta uwalnialam go spod skoryi pozwalalam rosnac dalej. A nastepnie golilam i juz nigdy nie wrastał.
Jezeli u Twojej dziewczyny to jest jakis bardzo powazny problem to niech rzeczywiscie zwroci sie do kosmetyczki. Pozatym wez jej przemow do rozsadku. Ludzie maja gorsze blizny na ciele a sie ich nie wstydza i chodza z nimi po ulicy a co dopiero pokazac je przed wlasnym chlopakiem...
Jezeli u Twojej dziewczyny to jest jakis bardzo powazny problem to niech rzeczywiscie zwroci sie do kosmetyczki. Pozatym wez jej przemow do rozsadku. Ludzie maja gorsze blizny na ciele a sie ich nie wstydza i chodza z nimi po ulicy a co dopiero pokazac je przed wlasnym chlopakiem...
Problem włosów na noga jest mi znany od zawsze , dlaczego , bo ja uwielbiam owłosione nogi kobiece ,gdy takowa ma załozone na nich rajstopy ! Ach jak to swietnie wyglada (mniam ) dlatego też mam taką żonę , zaś ona ma swira na temat tych włosów, i tak ja sobie wziołem kobiete z włosami, a Ona z nimi walczy od zawsze... mimo iż wie, ze ja je uwielbiam ! i masz babo placek ! Czyz nie powinno być odwrotnie
? tak wiec na temat włosów na nogach wiem wsystko i chyba prawie wszystko . Ona też juz na przestrzeni naszego 18 letniego małzenstwa wypróbowała ! tyle ze rosną dalej i bedą rosły ! <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
a dla mnie włosy u kobiety na nogach są po prostu <belt1>
Zawsze odwracam głowe jak widze kobiete na plazy z takowym zarostem lub w tramwaju, gdy jedna z druga maja rajstopy a pod nimi owłosione nogi - po prostu obrzydliwe
ale to tylko moje spojrzenie na ta kwestie. Nie dlatego, że Cie nie lubie Andrew:)
Zawsze odwracam głowe jak widze kobiete na plazy z takowym zarostem lub w tramwaju, gdy jedna z druga maja rajstopy a pod nimi owłosione nogi - po prostu obrzydliwe
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
A ja rozumiem Twoja dziewczyne. Mam ten sam problem. Skoro ma blizny, to pewnie biedna dlubie sobie pensetka, albo jeszcze gorzej igla, zeby wyrwac te cholerne wloski, ktore wrastaja. Niestety obawiam sie, ze wosk jej nie pomoze. Ja probowalam i nic nie dalo. Ale mozna i tak przejsc sie do kosmetyczki, jak proponowala Alice. Mi nie pomoglo
Mysle, ze chyba bedzie musiala odrzucic pensetke, depilator, wosk, i tylko uzywac zyletki albo ewentualnie kremu Veet. A przede wszystkim przyzwyczaic sie do tych wloskow i je olac, choc pewnie bedzie to dla niej trudne. A tak swoja droga, pomogloby jej tez robienie peelingu codziennie i masowanie szorstka gabka, zeby usunac zluszczony naskorek i pozwolic sie wloskom wybic.

- Sir Charles
- Weteran
Zapomnialam dodac, ze na te blizny dobry jest Cepan. Mozna dostac w aptece i jest stosunkowo niedrogi. Z drozszych masci to Contractubex. I jeszcze jedna sprawa, nie mozna stosowac tych masci na zaczerwienienia albo rozdrapania. Musi zostawic swoje cialo w spokoju przynajmniej przez jakis tydzien i jak sie juz wszystko zagoi, to niech sie codziennie smaruje cepanem. Mojej kolezance pomoglo. Powodzenia 
Andrew pisze:bo ja uwielbiam owłosione nogi kobiece ,gdy takowa ma załozone na nich rajstopy !
Nie Ty jeden!
Ale, tak jak wszystkie kasjerki w marketach mają tlenioną fryzurę, tak od paru lat jest moda na "stereotypowe" nogi. Producenci (w tej branży) zacierają ręce.
Czy jest tu jakaś pani, która nie usuwa kłaków?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
tez mam problem ze wzrastaniem włosków ale jakoś nie moge rzucić depilatora za duzy komfort bo po nim nogi sa naprawde gladkie i nie tylko na 2 dni... ale włosy wrastaja, ostatnio nawet depilatorem usuwam włosy w sferze bikini na razie nic nie zaobserwowalam ale boje sie ze beda wrastac... Przecztałam gdzies ze na wrastanie włosów dore sa peelingi i że dermatolog może przepisac jakąs masc która zapobiega wrastaniu.. wybieram sie tam nie dlugo...