Ogromna ilosc krwi po stosunku

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Ogromna ilosc krwi po stosunku

Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 16:38

Od mojego pierwszego razu minely 3 dni a ja strasznie krwawie. Mam teraz akurat 7 dniowa przerwe w braniu tabletek(i okres), ale jutro zaczynam nowe opakowanie(Cilest). Przez cale pierwsze opakowanie mialam plamienia i w trakcie przerwy pojawil sie okres, ale krwi nie bylo tak duzo. Po pierwszym razie nie moge nadazyc ze zmiana podpasek(zawsze uzywalam tamponow,ale tym razem nie daloby rady-musialabym zmieniac co jakas godzine albo nawet czesciej)i zauwazylam ze razem z krwia wydziela sie bardzo duza ilosc takich jakis kawalkow blony, grudek. Czy to sa resztki blony dziewiczej bo nic innego nie przychodzi mi do glowy. Nie wiem czy to normalne czy isc do ginekologa. Moze jeszcze troche poczekac, ale niepokoi mnie to troszke.
SET
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: SET » 19 kwie 2005, 16:43

możesz mieć po prostu bardziej obfity okres a od kiedy bierzesz tabletki ? jeśli dopiero nie długo to też może mieć na to wpływ ,i ten pierwszy stosunek . Moja dziweczyna na początku miała po 2, 3 tygodnie opuźnienia a jak dostała to nie wychodziła z domu bo był taki obfity .Nawet jak brała jakieś tabletki na schudnięcie to miała problemy z okresem .
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 16:49

Tabletki biore nie dlugo, teraz zaczne dopiero drugie opakowanie. Myslalam ze tabletki wplywaja na zmniejszenie ilosci krwi a nie na odwrot. Okres dostalam w srode wieczorem i do soboty byl taki w miare skapy, dopiero po pierwszym razie jest strasznie duzo krwi.
SET
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: SET » 19 kwie 2005, 16:53

Wiesz każdy ma troszeczke inny organizm i każdy organizm na rózne rzeczy inaczej reaguje .Ale po pewnym czasie jeśli są to prawidłowo dobrane tabletki wszystko się unormuje i powinno tez wpłynąc na regularność miesiączki tzn powinna się poprawić .
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 19 kwie 2005, 17:16

ja też po pierwszym opakowaniu tabletek miałam na początku słaby okres a potem dopiero się rozkręcił
i wcale po tabletkach okres nie jest mniej obfity! (przynajmniej u mnie)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 17:20

A ta duza ilosc kawalkow, jakiejs zluszczonej blony to po tabletkach czy raczej po pierwszym razie. Nata tez je mialas ??
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 19 kwie 2005, 17:22

Yasmine pisze:Tabletki biore nie dlugo, teraz zaczne dopiero drugie opakowanie. Myslalam ze tabletki wplywaja na zmniejszenie ilosci krwi a nie na odwrot. Okres dostalam w srode wieczorem i do soboty byl taki w miare skapy, dopiero po pierwszym razie jest strasznie duzo krwi.

Hmm, faktycznie kilka dni mineło od Twojego pierwszego razu.
Troszkę to niepokojące, możliwe, że tak jest, ale bynajmniej ja nie miałam czegoś takiego.

Yasmine, przejdź się lepiej do ginekologa, on wyjąsni Twoje wątpliwości, lepiej iśc niż czekac na samoistne ustąpienie krwawienia.

Jego opnia jednak jest najważniejsza.

Trzymaj się mocno i uszy do góry.

Yasmine pisze:A ta duza ilosc kawalkow, jakiejs zluszczonej blony to po tabletkach czy raczej po pierwszym razie

Kurcze, własnie od czasu brania tabletek też spotykam te kwałeczki.Wiec u mnie jest to od tabletek.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 18:04

Kurcze, własnie od czasu brania tabletek też spotykam te kwałeczki.Wiec u mnie jest to od tabletek.

No to nie jestem sama :)
Natasza a dlugo bierzesz te tabletki i jakie ??
=ANIOLECZEK=

Postautor: =ANIOLECZEK= » 19 kwie 2005, 18:21

przy pierwszym i drugim opakowaniu tez mialam takie 'kawalki" teraz juz nie mam...
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 19 kwie 2005, 18:24

Yasmine pisze:

No to nie jestem sama :)
Natasza a dlugo bierzesz te tabletki i jakie ??

h od kilku miesięcy.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2005, 16:51 przez natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 19 kwie 2005, 18:32

tabletki chyba sa nie zdrowe :D
A w ogóle ktos mi wytlumaczy ostrzezenia nataszy? 1/7/9 i w ogóle za co ona to ma prosze jej zabrac :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 18:58

=ANIOLECZEK= pisze:przy pierwszym i drugim opakowaniu tez mialam takie 'kawalki" teraz juz nie mam...

No widze ze wiecej dziewczyn to mialo.

natasza pisze:Cilest, od kilku miesięcy.

To te co ja. A mialas na poczatku plamienia ??
Bardzo mnie to denerwuje bo czuje sie jakbym miala okres caly miesiac :/. Mam nadzieje ze to sie za niedlugo unormuje

Kurek a Natasza dostala ostrzezenie bodajze za niekulturalnego pana xxxxx, ktoremu ladnie odpowiedziala na jego zarzuty wzgledem pan ktore nazwal "szmatami".Dobrze mowie ?? Tez nie rozumiem tego ostrzezenia.
Awatar użytkownika
kurek
Maniak
Maniak
Postautor: kurek » 19 kwie 2005, 19:17

wypraszam sobie!!!
to HyHy
jak kcialem wiedziec za co warn to kliknelem i sie dowiedzialem...
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...
Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...
Zamykam serce i udaje ze nie czuje...
To nie jest yba najlepsza modlitwa...
.:LZY:.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 kwie 2005, 19:26

Upssss.... :)
Przepraszam najmocniej.
Nie wiem co ja tak z tym "kurkiem" Kurek :)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 19 kwie 2005, 19:41

Yasmine pisze:natasza napisał/a:
Cilest, od kilku miesięcy.

To te co ja. A mialas na poczatku plamienia ??
Bardzo mnie to denerwuje bo czuje sie jakbym miala okres caly miesiac . Mam nadzieje ze to sie za niedlugo unormuje

Kurek a Natasza dostala ostrzezenie bodajze za niekulturalnego pana xxxxx, ktoremu ladnie odpowiedziala na jego zarzuty wzgledem pan ktore nazwal "szmatami".Dobrze mowie ?? Tez nie rozumiem tego ostrzezenia.

Dobrze mówisz.

Tez miałam plamienia.
Organizm przystosowuje się do tabletek w ciagu 3 miesięcy, wtedy własnie mogą wystapić krwawienia i inne niepożądne skutki uboczne.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 19 kwie 2005, 20:10

Yasmine ja nie mam tych "kawałków" chyba
SET
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: SET » 19 kwie 2005, 22:38

Dobra to jest link do fajnej stronki -dziewczynki tam znajdziecie odpowiedzi na wasze pytania
http://www.pfm.pl/u235/navi/199178#P3 . Dużo o skutkach niepożądanych i takich w ktorych nie złocznie trzeba się zgłosić do lekarza.
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 19 kwie 2005, 23:15

moge ptwierdzic ze po 3 miesiacach powinno wszystko ustapic :)

wlasnie biore czwarte opakowanie Cilestu i wszystko jak reka odjal. a wczesniej bolala mnie glowa, piersi (to bylo straszne!) i bylo mi niedobrze bardzo czesto..... ale juz jest ok:) i ostatni okres trwal tylko 3 dni i przypominal plamienie raczej :D

PS. Nie mialam nigdy plamien w ciagu miesiaca ani jakis kawaleczkow blony..... no ale to zalezy od organizmu :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 kwie 2005, 19:20

Wszystko ustalo :). Od srody zaczelam nowe (drugie) opakowanie tabletek i jak rekal odjal. Nie mam juz nawet zadnych plamien, wiec moze sie w koncu unormowalo :).

Wróć do „Zdrowie i uroda”