Ogromna ilosc krwi po stosunku
Moderator: modTeam
Ogromna ilosc krwi po stosunku
Od mojego pierwszego razu minely 3 dni a ja strasznie krwawie. Mam teraz akurat 7 dniowa przerwe w braniu tabletek(i okres), ale jutro zaczynam nowe opakowanie(Cilest). Przez cale pierwsze opakowanie mialam plamienia i w trakcie przerwy pojawil sie okres, ale krwi nie bylo tak duzo. Po pierwszym razie nie moge nadazyc ze zmiana podpasek(zawsze uzywalam tamponow,ale tym razem nie daloby rady-musialabym zmieniac co jakas godzine albo nawet czesciej)i zauwazylam ze razem z krwia wydziela sie bardzo duza ilosc takich jakis kawalkow blony, grudek. Czy to sa resztki blony dziewiczej bo nic innego nie przychodzi mi do glowy. Nie wiem czy to normalne czy isc do ginekologa. Moze jeszcze troche poczekac, ale niepokoi mnie to troszke.
możesz mieć po prostu bardziej obfity okres a od kiedy bierzesz tabletki ? jeśli dopiero nie długo to też może mieć na to wpływ ,i ten pierwszy stosunek . Moja dziweczyna na początku miała po 2, 3 tygodnie opuźnienia a jak dostała to nie wychodziła z domu bo był taki obfity .Nawet jak brała jakieś tabletki na schudnięcie to miała problemy z okresem .
Yasmine pisze:Tabletki biore nie dlugo, teraz zaczne dopiero drugie opakowanie. Myslalam ze tabletki wplywaja na zmniejszenie ilosci krwi a nie na odwrot. Okres dostalam w srode wieczorem i do soboty byl taki w miare skapy, dopiero po pierwszym razie jest strasznie duzo krwi.
Hmm, faktycznie kilka dni mineło od Twojego pierwszego razu.
Troszkę to niepokojące, możliwe, że tak jest, ale bynajmniej ja nie miałam czegoś takiego.
Yasmine, przejdź się lepiej do ginekologa, on wyjąsni Twoje wątpliwości, lepiej iśc niż czekac na samoistne ustąpienie krwawienia.
Jego opnia jednak jest najważniejsza.
Trzymaj się mocno i uszy do góry.
Yasmine pisze:A ta duza ilosc kawalkow, jakiejs zluszczonej blony to po tabletkach czy raczej po pierwszym razie
Kurcze, własnie od czasu brania tabletek też spotykam te kwałeczki.Wiec u mnie jest to od tabletek.
Yasmine pisze:Kurcze, własnie od czasu brania tabletek też spotykam te kwałeczki.Wiec u mnie jest to od tabletek.
No to nie jestem sama
Natasza a dlugo bierzesz te tabletki i jakie
h od kilku miesięcy.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2005, 16:51 przez natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
=ANIOLECZEK= pisze:przy pierwszym i drugim opakowaniu tez mialam takie 'kawalki" teraz juz nie mam...
No widze ze wiecej dziewczyn to mialo.
natasza pisze:Cilest, od kilku miesięcy.
To te co ja. A mialas na poczatku plamienia
Bardzo mnie to denerwuje bo czuje sie jakbym miala okres caly miesiac
Kurek a Natasza dostala ostrzezenie bodajze za niekulturalnego pana xxxxx, ktoremu ladnie odpowiedziala na jego zarzuty wzgledem pan ktore nazwal "szmatami".Dobrze mowie
Yasmine pisze:natasza napisał/a:
Cilest, od kilku miesięcy.
To te co ja. A mialas na poczatku plamienia![]()
Bardzo mnie to denerwuje bo czuje sie jakbym miala okres caly miesiac . Mam nadzieje ze to sie za niedlugo unormuje
Kurek a Natasza dostala ostrzezenie bodajze za niekulturalnego pana xxxxx, ktoremu ladnie odpowiedziala na jego zarzuty wzgledem pan ktore nazwal "szmatami".Dobrze mowieTez nie rozumiem tego ostrzezenia.
Dobrze mówisz.
Tez miałam plamienia.
Organizm przystosowuje się do tabletek w ciagu 3 miesięcy, wtedy własnie mogą wystapić krwawienia i inne niepożądne skutki uboczne.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Dobra to jest link do fajnej stronki -dziewczynki tam znajdziecie odpowiedzi na wasze pytania
http://www.pfm.pl/u235/navi/199178#P3 . Dużo o skutkach niepożądanych i takich w ktorych nie złocznie trzeba się zgłosić do lekarza.
http://www.pfm.pl/u235/navi/199178#P3 . Dużo o skutkach niepożądanych i takich w ktorych nie złocznie trzeba się zgłosić do lekarza.
moge ptwierdzic ze po 3 miesiacach powinno wszystko ustapic
wlasnie biore czwarte opakowanie Cilestu i wszystko jak reka odjal. a wczesniej bolala mnie glowa, piersi (to bylo straszne!) i bylo mi niedobrze bardzo czesto..... ale juz jest ok:) i ostatni okres trwal tylko 3 dni i przypominal plamienie raczej
PS. Nie mialam nigdy plamien w ciagu miesiaca ani jakis kawaleczkow blony..... no ale to zalezy od organizmu
wlasnie biore czwarte opakowanie Cilestu i wszystko jak reka odjal. a wczesniej bolala mnie glowa, piersi (to bylo straszne!) i bylo mi niedobrze bardzo czesto..... ale juz jest ok:) i ostatni okres trwal tylko 3 dni i przypominal plamienie raczej
PS. Nie mialam nigdy plamien w ciagu miesiaca ani jakis kawaleczkow blony..... no ale to zalezy od organizmu